Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Styczniowe testowanie, czyli szczęśliwy początek Nowego Roku :)
Odpowiedz

Styczniowe testowanie, czyli szczęśliwy początek Nowego Roku :)

Oceń ten wątek:
  • Annia Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2019, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitko ja myślę, że przy parametrach nasienia twojego męża to jak ma coś być to i tak wystarczy! 😁
    Takie mam wrażenie że jak to ma być ten 'cykl' to i jedno szczęśliwe serduszko okołoowulacyjnie wystarczy.

Kitka_87 lubi tę wiadomość

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2019, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annia wrote:
    Kitko ja myślę, że przy parametrach nasienia twojego męża to jak ma coś być to i tak wystarczy! 😁
    Takie mam wrażenie że jak to ma być ten 'cykl' to i jedno szczęśliwe serduszko okołoowulacyjnie wystarczy.

Anniu byłoby miło, gdyby ta teoria się sprawdziła ❤️😘

Ja obstawiam u siebie kiepski śluz (mało odżywczy dla plemników). Być może to wina HPV na szyjce macicy, a być może skutki antykoncepcji (z przerwami, czasami kilkumiesięcznymi, ale jednak zażywałem dobrych kilka lat...)

• Annia Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2019, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitka_87 wrote:

Ja obstawiam u siebie kiepski śluz (mało odżywczy dla plemników). Być może to wina HPV na szyjce macicy, a być może skutki antykoncepcji (z przerwami, czasami kilkumiesięcznymi, ale jednak zażywałem dobrych kilka lat...)
    A próbowałaś żeli tych bezpiecznych dla plemników? FertilSafe czy Concieve? Może to by pomogło?

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
  • Ignissa Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2019, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annia wrote:
    W końcu oglądnełam 2 odcinki i mi się podobało bardzo. Tylko ja nie czytalam książek ani nie grałam w grę, więc nie miałam jakichś oczekiwań. 🙂
    Ja niedawno powtórzyłam książki i grałam w Dziki Gon, więc oczekiwania mialam duze a i każde niedociągnięcie widzę

Starania o drugie dziecko - 33cs/18cs po cb
    16.09 beta 103
    18.09 beta 238
    22.09 beta 1361
  • Ignissa Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2019, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitka_87 wrote:

A jak wygląda sprawa twojego HPV? Ja 3 stycznia idę do mojej gin rozmawiać co z tym dalej

16.09 beta 103
    18.09 beta 238
    22.09 beta 1361
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2019, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annia wrote:
    A próbowałaś żeli tych bezpiecznych dla plemników? FertilSafe czy Concieve? Może to by pomogło?

Nie, nie próbowałam, choć na poślizg nie mogę narzekać, bo zanim zaczynamy działać to podczas gry wstępnej szczytuję no i to daje dobry efekt 😉 Aczkolwiek nie znam składów tych żeli. Mają w sobie coś odżywczego dla plemników?

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2019, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ignissa wrote:
    A jak wygląda sprawa twojego HPV? Ja 3 stycznia idę do mojej gin rozmawiać co z tym dalej

HPV stwierdziłam sobie sama, bo zrobiłam na własną rękę badania: najpierw DNA HR i wyszła mi 16 plus jakiś wysokoonkogenny również, ale podali że mała ilość i nie wskazali, ktory typ, a później CinTec Plus - wynik dodatni. W zasadzie będąc już mądrzejszą o własne doświadczenie i przeczytane opracowania ginekologiczne wiem, że CinTec Plus by w zupełności wystarczył, ponieważ badanie to wykrywa zmiany wywołane wirusem HPV wysokoonkogennym, a to z jakim typem HPV ma się do czynienia nic nie wnosi, bo lekarstwa jak dobrze wiemy nie ma. Jeśli chodzi o typy wysokiego ryzyka właśnie, które wywołują zmiany na szyjce.

Na kolposkopię czekam od września, bo na cytologii (czwartej z kolei) byłam w sierpniu (pokusiło mnie samą, wcześniejszą tj. z maja, po leczeniu globułkami miałam dobrą) i wyszło mi ASC-H (wcześniej miałam ASC-US). Czekam tak długo, bo moja ginekolog kazała mi udać się tylko i wyłącznie w jedno miejsce na badanie i na NFZ jest długi czas oczekiwania. We wrześniu dostałam termin na grudzień, ale w listopadzie musiałam przełożyć, bo wg moich wyliczeń w grudniu miałam mieć @ w tym czasie (ostatecznie wyszło, że @ dostałam po terminie wizyty, ale no było za późno). Także termin, już pewny, na kolposkopię mam na 15.01. Jestem świadoma, że pobiorą mi wycinki do badania histopatologicznego i będę czekać na wynik. CinTec Plus Dodatni może oznaczać wszystko: od koilocytozy po raka... Żadnych objawów nie mam - krwawienia kontaktowego, bólu podczas stosunku czy nawet takiego z niczym niepowiązanego, więc bardzo liczę, że to nie rak, a jedynie któryś z CINów.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2019, 18:49

• Annia Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2019, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitka_87 wrote:
    Nie, nie próbowałam, choć na poślizg nie mogę narzekać, bo zanim zaczynamy działać to podczas gry wstępnej szczytuję no i to daje dobry efekt 😉 Aczkolwiek nie znam składów tych żeli. Mają w sobie coś odżywczego dla plemników?
    Kurczę nie wiem czy mają coś odżywczego, wiem tylko, że nie szkodą. My mamy podobny schemat działania jak Wy, a te żele mamy w zapasie czasami gdyby trzeba było się wspomóc. A może tylko Ci się wydaje że nie ma śluzu, a na szyjce jest?

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2019, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annia wrote:
    Kurczę nie wiem czy mają coś odżywczego, wiem tylko, że nie szkodą. My mamy podobny schemat działania jak Wy, a te żele mamy w zapasie czasami gdyby trzeba było się wspomóc. A może tylko Ci się wydaje że nie ma śluzu, a na szyjce jest?

Tak, żeby badać sobie szyjkę to nie. Jakoś nie mogę się przemóc, ale jak sprawdzam śluz to tak bardzo delikatnie wkładam palec do do pochwy i oglądam, bo nie zawsze na papierze się przewija śluz na tyle wyraźny bym mogła ocenić, szczególnie że zawsze zrobię najpierw siusiu, a powinno się sprawdzać przed z tego co wiem.

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2019, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Owulak z 19:00, nie piłam od 17:00, ale i tak siusie bardzo przezroczyste.

Co sądzicie? Pozytyw?

https://zapodaj.net/ace364aa34794.jpg.html

• Annia Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2019, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitka_87 wrote:

Co sądzicie? Pozytyw?

Ja myślę, że jeszcze negatyw, testowa jest troszeczkę jaśniejsza, ale ciężko jest trafić idealnie, peak mógł już być albo dopiero będzie w środku nocy, nigdy nie wiadomo.

motylek1909 lubi tę wiadomość

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2019, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annia wrote:
    Ja myślę, że jeszcze negatyw, testowa jest troszeczkę jaśniejsza, ale ciężko jest trafić idealnie, peak mógł już być albo dopiero będzie w środku nocy, nigdy nie wiadomo.

Też myślę, że to jeszcze nie to, ale jak piszesz Annia trudno trafić. Może spróbuję jeszcze o 21 sprawdzić ☺️

Annia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2019, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale progres myślę, że widać 😁😁😁

https://zapodaj.net/7f7296706577d.jpg.html

W sumie owulację mogę mieć jutro, w 12 dc, bo przyznam szczerze, że dzisiejszej tempki nie jestem do końca pewna - czy jest ona wynikiem skoku czy budzenia się w nocy.

• Annia Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2019, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitka_87 wrote:

W sumie owulację mogę mieć jutro, w 12 dc, bo przyznam szczerze, że dzisiejszej tempki nie jestem do końca pewna - czy jest ona wynikiem skoku czy budzenia się w nocy.
    Progres jest ewidentny! Ja myślę, że ten szczyt LH jest już u Ciebie tuż tuż. Chociaż ja zaczynam po monitoringu trochę powątpiewać w trafność temperatury, testów i objawów...

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
  • kic83 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2019, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitka_87 wrote:

Jak dla mnie pozytyw i bym działała!

Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
    Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
    mhsv9vvjge47oh9x.png[/url]
    nqtkdf9hy13p613h.png
    Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2019, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitka_87 wrote:

Co sądzicie? Pozytyw?

Moim zdaniem nie...

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2019, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitka_87 wrote:

Tu bym powiedziała, że jednak pozytyw 🤔

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2019, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Wy dziewczyny jutro pracujecie czy wolne?

Ja pracuje, ale krócej niż zwykle, bo tylko 6h i zaczynam od 6:30 :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2019, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Te dwa ostatnie z dziś: jeden z 19:00, drugi z 21:00. I już sama nie wiem. Drugi jeszcze wilgotny 🤣

https://zapodaj.net/4a8f4520e54f8.jpg.html

Annia zgodzę się, mimo, że nie miałam monitoringów, że temperatury, owulaki i śluz mogą się kompletnie nie pokrywać z obserwacją u ginekologa. Wydaje mi się, że jak kobieta ma stałą długość cykli to może tylko określić dni, kiedy ma płodne, a samej owulacji nie jest wstanie wyłapać. Czytałam ostatnio choćby o tym, że ból owulacyjny nie ma nic wspólnego z samą owulacją i występuje on przed lub nawet po niej.

• Ignissa Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2019, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitka_87 wrote:
    One podobno wspomagają ruchliwość plemników

Kitka_87 lubi tę wiadomość

16.09 beta 103
    18.09 beta 238
    22.09 beta 1361
‹‹ 17 18 19 20 21 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ