Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Styczniowe testowanie, czyli szczęśliwy początek Nowego Roku :)
Odpowiedz

Styczniowe testowanie, czyli szczęśliwy początek Nowego Roku :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2019, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitka_87 wrote:
    Te dwa ostatnie z dziś: jeden z 19:00, drugi z 21:00. I już sama nie wiem. Drugi jeszcze wilgotny 🤣

https://zapodaj.net/4a8f4520e54f8.jpg.html

Annia zgodzę się, mimo, że nie miałam monitoringów, że temperatury, owulaki i śluz mogą się kompletnie nie pokrywać z obserwacją u ginekologa. Wydaje mi się, że jak kobieta ma stałą długość cykli to może tylko określić dni, kiedy ma płodne, a samej owulacji nie jest wstanie wyłapać. Czytałam ostatnio choćby o tym, że ból owulacyjny nie ma nic wspólnego z samą owulacją i występuje on przed lub nawet po niej.
    Pozytyw! Działaj :D

P. S. Ja miałam tak samo, że o 17:00 negatyw, myślałam że już po, a zwykle robiłam o 21,zrobilam więc drugi i wyszedł pozytyw.. Także nie wiem jak to jest...

Kitka_87 lubi tę wiadomość

• Ignissa Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2019, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitka_87 wrote:
    Te dwa ostatnie z dziś: jeden z 19:00, drugi z 21:00. I już sama nie wiem. Drugi jeszcze wilgotny 🤣

Annia zgodzę się, mimo, że nie miałam monitoringów, że temperatury, owulaki i śluz mogą się kompletnie nie pokrywać z obserwacją u ginekologa. Wydaje mi się, że jak kobieta ma stałą długość cykli to może tylko określić dni, kiedy ma płodne, a samej owulacji nie jest wstanie wyłapać. Czytałam ostatnio choćby o tym, że ból owulacyjny nie ma nic wspólnego z samą owulacją i występuje on przed lub nawet po niej.
    Nie zawsze, ja sprawdzałam monitach i u mnie ból owulacyjny występuje w dniu owulacji. Ale to chyba tylko dlatego, że moje pęcherzyki rosną bardzo duże (pękaja przy 25-28mm). Jak miałam przy mniejszych podawany Pregnyl, to owulacja była nie do zauważenia.

Starania o drugie dziecko - 33cs/18cs po cb
    16.09 beta 103
    18.09 beta 238
    22.09 beta 1361
  • Ignissa Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2019, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    motylek1909 wrote:
    A Wy dziewczyny jutro pracujecie czy wolne?

Ja pracuje, ale krócej niż zwykle, bo tylko 6h i zaczynam od 6:30 :)
    Pracuję normalnie. U mnie we wtorek jest krócej, ale ja wzięłam urlop

motylek1909 lubi tę wiadomość

Starania o drugie dziecko - 33cs/18cs po cb
    16.09 beta 103
    18.09 beta 238
    22.09 beta 1361
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2019, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Owulacja to chyba wiedza tajemna 🤣🤣🤣

Dziewczyny, działać dziś? Czy jutro? Bo dziś mam milczka z mężem 😁 a czytałam, że owulaki pokazują, że w ciągu 24 h wystąpi owulacja. Jak uważacie?

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2019, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ignissa wrote:
    Pracuję normalnie. U mnie we wtorek jest krócej, ale ja wzięłam urlop
    My wtorwk mamy odgórnie wolny, więc fajnie ze strony firmy :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2019, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitka_87 wrote:
    Owulacja to chyba wiedza tajemna 🤣🤣🤣

Dziewczyny, działać dziś? Czy jutro? Bo dziś mam milczka z mężem 😁 a czytałam, że owulaki pokazują, że w ciągu 24 h wystąpi owulacja. Jak uważacie?
    Dziś i jutro popraw😂

Kitka_87, Annia, dmg11 lubią tę wiadomość

• kkasia Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2019, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitka_87 wrote:

Ooo to mega ciekawe. Dotąd myślałam, że właśnie ten ból to owulacja... Ale test tego nie wykazał rano, tylko następnego dnia był pozytyw. Takze chyba faktycznie coś w tym jest ze mialam ten ból przed owulacją ;)

f2w3vfxm992xljdr.png

9.12.2017r. 10tc [*] puste jajo płodowe
    18.01.2019r. Julcia <3 cc, kp
    19.03.2020 -> Jest ❤
    31.08.2020 -> usg 3 trym :) 1.5kg <3
    15.10.2020 -> usg 2520g <3
    21.10.2020 -> wizyta gin
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2019, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    motylek1909 wrote:
    Dziś i jutro popraw😂

No tak, racja 🤣🤣🤣

motylek1909 lubi tę wiadomość

• Annia Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2019, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    motylek1909 wrote:
    Dziś i jutro popraw😂
    Popieram! Ten ostatni to już ewidentny pozytyw, więc do boju. <3

Ja kompletnie nie mam bólu owulacyjnego, pierwszy raz miałam monitoring i wyszło, że owulacja była już po najlepszym śluzie, właściwie jak zaczął zanikać i 2 dni po wzroście tempki. Hmmm...

motylek1909, Kitka_87 lubią tę wiadomość

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2019, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annia wrote:

Ja kompletnie nie mam bólu owulacyjnego, pierwszy raz miałam monitoring i wyszło, że owulacja była już po najlepszym śluzie, właściwie jak zaczął zanikać i 2 dni po wzroście tempki. Hmmm...
    Mi bóle zbiegł się w tamtym cyklu z pozytywnymi testami owu i gin też zapowiedziała owu w ciągu max 2 dni... Także ja raczej czuje sama owulację :) albo mi się wydaje, nie wiem 😂

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2019, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro też odbieram opis mojej 2 cc, jestem ciekawa, czy jest tam coś napisane o dolnym odcinku macicy. To dość ważne, ma wpływ na końcówkę ewentualnej ciąży.. A przy porodzie nic mi nie mówiono, że jest w złym stanie czy coś... A wg lekarza zawsze mówią, żeby ewentualne kejne ciąże sobie odpuścić jesli nie jest najlepiej. Także trzymajcie kciuki, kolo3 odbiorę papiery,w Wigilię robię resztę badan i po Nowym Roku uderze do giną z porcja wyników, żeby rzucił okiem czy wszystko jest ok :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2019, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annia wrote:

Mąż zawinił, zależało mu, żeby wkupić się w moje łaski, więc poszło ❤️🤣🤣🤣

Jutro poprawię jak zalecała Motylek 😝😝😝

motylek1909, Annia, Anet.kaa, kkasia, dmg11 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2019, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitka_87 wrote:

Z takim planem nie ma szans, by nie wyszło :p

• Annia Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2019, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitka_87 wrote:

No i takie godzenie się to ja rozumiem! 😁

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
  • kic83 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2019, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    motylek1909 wrote:
    Dziś i jutro popraw😂

I dobrze że się pogodziliście!!!
    Od testu pozytywnego to nie tylko 24h, gdzieniegdzie podają nawet do 36, a nawet 48h, więc ja bym poprawiła jutro a nawet we wtorek rano :)

motylek1909, Kitka_87, dmg11 lubią tę wiadomość

Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
    Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
    mhsv9vvjge47oh9x.png[/url]
    nqtkdf9hy13p613h.png
    Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność
  • kic83 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2019, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitka_87 wrote:

Uważa się, że ból który może się pojawić podczas owulacji wynika z jednego z następujacych czynników:

1. Pęknięcie naczynka blisko pęcherzyka Graafa i dostanie się krwi do jamy otrzewnowej, co ją drażni i powoduje ból trzewny.

2. Skurcze jajowodu, które przemieszczają komórkę jajową w jego głąb.

3. Lub po prostu ból jest spowodowany naciągnięciem się torebki jajnika pod wpływem maksymalnej objętości pęcherzyka Graafa przed samym pęknięciem.

Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
    Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
    mhsv9vvjge47oh9x.png[/url]
    nqtkdf9hy13p613h.png
    Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2019, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kic83 wrote:
    I dobrze że się pogodziliście!!!
    Od testu pozytywnego to nie tylko 24h, gdzieniegdzie podają nawet do 36, a nawet 48h, więc ja bym poprawiła jutro a nawet we wtorek rano :)
    Poprawianek popraw nigdy zbyt mało! O! 😍

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2019, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kic83 wrote:
    Uważa się, że ból który może się pojawić podczas owulacji wynika z jednego z następujacych czynników:

1. Pęknięcie naczynka blisko pęcherzyka Graafa i dostanie się krwi do jamy otrzewnowej, co ją drażni i powoduje ból trzewny.

2. Skurcze jajowodu, które przemieszczają komórkę jajową w jego głąb.

3. Lub po prostu ból jest spowodowany naciągnięciem się torebki jajnika pod wpływem maksymalnej objętości pęcherzyka Graafa przed samym pęknięciem.
    Nigdy tego nie słyszałam. Aż wslucham się w swój organizm w tym cyklu i zobaczymy. U mnie to taki bardziej pulsujacy ból po stronie jajnika, z którego jest owu...

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2019, 23:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurka, Święta, Święta i mój klub fitness zamknięty :/ dopiero w piątek będę mogła skoczyć na jakieś zajęcia. Powiem Wam, że ostatnio też nie miałam chęci iść, a jak wyszłam, to aż lepiej mi w duszy było... Bo w ciele to nie 😂 do dziś mam zakwasy 😂

• Anet.kaa Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2019, 06:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2020, 09:55

8cs 👶💚
    Córeczka ur. 30.11.2020r 20:50
    2430g 52 cm

3i49px9ipvfkmmcw.png
‹‹ 18 19 20 21 22 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ