X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Styczniowe testowanie, czyli szczęśliwy początek Nowego Roku :)
Odpowiedz

Styczniowe testowanie, czyli szczęśliwy początek Nowego Roku :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2020, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona wrote:
    Kurcze no poniżej 5 przyrostu się nie mierzy niestety...
    Mam nadzieję że lekarz na wizycie bedzue miał dla Was dobre wiadomości odnoście kolejnej iui.

Ok skoro masz taka wiedzę to powiedz mi dlaczego ta beta wzrasta ? Jest jaki jest wynik ale te mlU się podnoszą. Zaznaczę jeszcze ze od ponad dwóch lat tak staram się o ciąże wszystkie wyniki bety a miałam ich może z 10 wynosiły <0,1 mlU
    Dzisiaj miałam 4 a dwa dni temu 2,7 testy wychodzą pozytywne, oczywiście kreska nie bije po oczach ale jest

• martimarti Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2020, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sandiklove wrote:
    Ok skoro masz taka wiedzę to powiedz mi dlaczego ta beta wzrasta ? Jest jaki jest wynik ale te mlU się podnoszą. Zaznaczę jeszcze ze od ponad dwóch lat tak staram się o ciąże wszystkie wyniki bety a miałam ich może z 10 wynosiły <0,1 mlU
    Dzisiaj miałam 4 a dwa dni temu 2,7 testy wychodzą pozytywne, oczywiście kreska nie bije po oczach ale jest
    Wzrasta bo w biochemicznej moze wzrastac, ale nie wzrasta w sposob typowy dla prawidlowej ciazy. Zrob dla pewnosci jeszcze raz - moze uchwycilas bardzo wczesny moment, kto wie! Ale raczej biochemia...

sandiklove, Ignissa lubią tę wiadomość

🙋🏼‍♀️PCO 🙋🏻‍♂️MSOME 0%
    02.2021 krótki protokół
    02.2021 IMSI z FertileChip
    😢Hiperstymulacja, 0 blastek
    😥04.2021 IMSI z mrożonymi oocytami z FertileChip, 0 blastek , ET 3dniowców 💔
    ❤️ Naturals
    Beta-hcg 11dpo 24,8; 14 dpo 167,8; 16dpo 392,8; 19dpo 1325,5; 28dpo 27917,5
    7470gov3662pkmby.png[/url]
  • Camarilla Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2020, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sandiklove wrote:

Raz miałam wynik na poziomie 2. Później nie robiłam bo wynik był dla mnie jednoznaczny. Miesiączkę dostałam po wywołaniu w 61 dc. Testy były negatywne, nie rozumiem jak test może Ci wyjść pozytywny jeżeli beta jest ponizej 5 a testy apteczne maja czułość od 10?

Nona, Inaa89 lubią tę wiadomość

♂️r. 81 - aspermia / brak możliwości oddania nasienia do badania
    ♀️r. 91 - owulacje potwierdzone monitoringami / podstawowe badania w normie

Starania od 08.2018
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2020, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2020, 22:42

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2020, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona wrote:
    Beta hcg często wzrasta powyżej 1 jednak dopiero od 5 można mówić o wczesnej ciąży.
    Moim zdaniem nie jest to ciąża biochemiczna.
    Biochem to np wartość 35 a 2 dni później 40 a potem spadek...
    2,7 czy 4 czy 3,5 to nie ciąża. Możliwe że sue waha, błąd labu, inne hormony wpływają na to.

Ps. Przy takich parametrach nasienia nie chcecie raczej podejść do ivf czy dajecie sobie 3 proby iui?

Niestety nie stać mnie na invitro, jest to koszt blisko 20 tysięcy

Dano nam nadzieje na zapłodnienie przez IUI. Bardzo dobry androlog w moim mieście. Zasugerował ze warto ponieważ ja zachodzę w ciąże, już po raz drugi. To dlaczego mielibyśmy nie spróbować?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2020, 19:09

• Inaa89 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2020, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sandiklove wrote:
    No wlasnie tez nie rozumiem jak Ci mogą wychodzic pozytywne testy ktore mają czułość od 10 przy becie poniżej 5 🤔🤔

Edyciak lubi tę wiadomość

02.06 13 dpo II
    03.06 14 dpo beta 181, prog 25,29
    06.06 17 dpo beta 700
    28+6 1496g <3
    17.12.2020 ur się Tymek 💙 2245g i 48cm szczęścia 🥰

f2wlanliic1wg5qa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2020, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camarilla wrote:
    Raz miałam wynik na poziomie 2. Później nie robiłam bo wynik był dla mnie jednoznaczny. Miesiączkę dostałam po wywołaniu w 61 dc. Testy były negatywne, nie rozumiem jak test może Ci wyjść pozytywny jeżeli beta jest ponizej 5 a testy apteczne maja czułość od 10?

Jutro wstawię zdjęcie testu, bo napewno rano zrobię.

motylek1909, Inaa89 lubią tę wiadomość

• kic83 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2020, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona jak weekend, było bzykanko?

Nona lubi tę wiadomość

Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
    Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
    mhsv9vvjge47oh9x.png[/url]
    nqtkdf9hy13p613h.png
    Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2020, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dziś dzionek taki rodzinny. Najpierw byłam z dziećmi u mojej mamy, później u teściów. A mój P popołudnie w pracy...

Wróciłam do domu, trening strzeliłam 💪

Zaraz kąpiel dzieci, ciuciu i spać :D

A od jutra znów trzeba dygac cały tydzień... 😂

Nona, Inaa89 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2020, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2020, 07:59

Gagaga lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2020, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet.kaa - Ty tu nie prorokuj, bo od tego jestem i ja i Kic. A Nona od sprowadzenia na ziemię 😂
    Także popieram słowa przedmowczyni! Jest wszystko ok, zdrowe pary maja dany czas na dzidzie od 6 do 12 mcy. Luzuj majty, bzykaj ile wlezie i miej nadzieję! Uda się ❤️❤️❤️

kic83, Nona, Wik89, dmg11, Magdalena 😀, Inaa89, Annia, Lalia lubią tę wiadomość

• Pszczolka36l Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2020, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sandiklove wrote:
    Jutro wstawię zdjęcie testu, bo napewno rano zrobię.
    Ja teraz miałam biochemiczna.I moje wartości bety bylo 30 po 4 dniach 24. I na kolejny dzień dostałam @ Był to 4tc i 5 dzien. Wiec akurat w moim przypadku i tak bym już robiła test ciazowy. I pewnie testy wykazałyby ciaze. Dodam, że moje testy były to słabe kreski, cienie gołym okiem widoczne. Ale nie ciemnialy przez ten czas zrobiłam ich chyba z 10 z nadzieją, że będą w koncu ciemne. A one byly cały czas takie same.

04.01.2020 💔
    14.03.20 1 IUI 😔
    06.05 IUI 😔
    29.03.21 usunięcie żylaków powrózka u M.
    Biegnij przed siebie, uciekaj, zanim złapie Cię czas.Pewnie przed siebie idź nim zmęczenie da o sobie znać.Świat dla nikogo się nie zatrzyma,Zdradzi Cię nie raz.Biegnij przed siebie, kierunek trzymaj z wiatrem lub pod wiatr.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2020, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2020, 07:59

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2020, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona wrote:
    U mnie dziś 13dc. Mam wyniki.
    lh dopiero 15 czyli wiem że jeszcze przed owu...
    Estradiol 155 a w okolicy owu na jeden dojrzały pęcherzyk wartość estradiolu powinna wynosić około 200.

Kurcze albo wzrośnie albo słabej jakości te moje pęcherzyki...

Kurde ja to się nie znam na wynikach, ale zagłębie temat jak położę dzieciaki 😍

Nona lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2020, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2020, 08:00

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2020, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona wrote:
    Wczoraj wieczorem. Ale wiesz ja za konkretną jestem żeby myśleć że pobzykamy I bedzue.
    Zrobiłam badania I widzę że nie jest dobrze. Jutro podgląd, pewnie będzie pecherzyk 18mm a we wtorek się okaże czy będzie owu w ogóle czy ja muszęiec stymulacje...
    A może owu będziesz miała później po prostu? :*

• Ounai Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2020, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sandiklove wrote:
    Rozumiem, tak czy siak pojde bo okres mi sie znacznie spoznia a to raczej nie jest w porzadku?
    Druga sprawa ze jesli to nie ciaza to od razu chce przystapic do inseminacji.. staramy sie 2 i pol roku.
    beta piatkowa 2,7 dzisiejsza 4 wiec przyrost jest o conajmniej 60%
    Myślałam że więcej dni minęło. Powtórz za 2 dni betę, powinno się coś wyjaśnić

age.png

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2020, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2020, 08:00

• kic83 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2020, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona wrote:
    Wczoraj wieczorem. Ale wiesz ja za konkretną jestem żeby myśleć że pobzykamy I bedzue.
    Zrobiłam badania I widzę że nie jest dobrze. Jutro podgląd, pewnie będzie pecherzyk 18mm a we wtorek się okaże czy będzie owu w ogóle czy ja muszęiec stymulacje...

No wiem.
    Trzymam kciuki w takim razie,żeby owu była!

Nona lubi tę wiadomość

Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
    Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
    mhsv9vvjge47oh9x.png[/url]
    nqtkdf9hy13p613h.png
    Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność
  • kaska2000 Przyjaciółka

Wysłany: 12 stycznia 2020, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka9191 wrote:
    Witam Dziewczyny Niestety u mnie ciezko z zajściem w ciąże ... Mam pare lekow przepisanych przez mojego lekarza jakby któraś chciala .... ( MENOPUR x2, MONURAL 1 , OVITRLLE 250, Colatilbgyt 50 x3)
    menopur aktualny?

‹‹ 191 192 193 194 195 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ