Styczniowe testowanie, czyli szczęśliwy początek Nowego Roku :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyAngie1985 wrote:Kochana nikt ci nie podcina skrzydeł. Przecież my sobie tutaj wszystkie raczej dobrze życzymy i cieszymy się jeśli którejś się uda zajść w ciążę. Wiem że chciałabyś usłyszeć pozytywne wieści i bardzo Ci tego życzę. Ale jeśli sledzisz forum to sama wiesz ze życie różnie się układa. Daj znać jak będziesz, wiedzieć jak u ciebie sytuacja się potoczyła. Mam nadzieję że będzie pozytywnie.
Myśle ze dla każdej czas starań jest bardzo stresującym okresem, i każdej z nas życie kręci się wokol jednego... dla mnie trudną decyzją było podejść do inseminacji i tak zabolalo mnie to ze nie możemy poradzić sobie sami, tylko z pomocą medyczną.
Wierze ze się uda naturalnie, lekarze tez zachęcają i powtarzają ze mamy działać , ze udało się zajść dwa razy to dobra wiadomość. Ja jestem w 100% zdrowa, mąż ma obniżone parametry ale to nie znaczy ze pozostało nam tylko in vitro.
Również życzę wszystkim aby spełniło się to o co tak bardzo się starają.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2020, 21:00
-
sandiklove wrote:Ja wszystko rozumiem, ale nie przyszłam tu słuchać ze najlepiej to mam konsultować in vitro.
Myśle ze dla każdej czas starań jest bardzo stresującym okresem, i każdej z nas życie kręci się wokol jednego... dla mnie trudną decyzją było podejść do inseminacji i tak zabolalo mnie to ze nie możemy poradzić sobie sami, tylko z pomocą medyczną.
Wierze ze się uda naturalnie, lekarze tez zachęcają i powtarzają ze mamy działać , ze udało się zajść dwa razy to dobra wiadomość. Ja jestem w 100% zdrowa, mąż ma obniżone parametry ale to nie znaczy ze pozostało nam tylko in vitro.
Również życzę wszystkim aby spełniło się to o co tak bardzo się starają. -
nick nieaktualny
-
sandiklove wrote:Ja wszystko rozumiem, ale nie przyszłam tu słuchać ze najlepiej to mam konsultować in vitro.
Również życzę wszystkim aby spełniło się to o co tak bardzo się starają.ONA: 37 l. AMH 2,55 (2020) -> 2,23 (2022)
ON: 39 l. Nieprawidłowy kariotyp, Translokacja robertsonowska (13,14), słaba koncentracja i morfologia
I IVF / IMSI + PGT-SR
13.01.2021 Punkcja, 21 komórek pobranych -> 18 dojrzałych i zapłodnionych -> 13 trzydniowych zarodkow -> 6 blastek -> 3 prawidłowe zarodki po badaniu genetycznym
❄️4AA ❄️4AB ❄️ 4BB
21.04.2021 Transfer 1❄️4AA beta <0,2 💔 😢 -> immunologia prof. Malinowski Łódź, leki i sczepienia limfocytami
22.12.2021 Transfer 2❄️4AB beta <0,2 💔 😢 -> histero + biopsja endo cd56, cd138
12.04.2022 Transfer 3❄️4BB beta <0,2 💔 😢 -> Reprofit Czechy, ERA test, przesuniete okno implantacyjne o 24 h
II IVF / PICSI + MACS + PGT-SR 17 MII -> 10 ❄️
09.03.2023 Transfer 4 Reprofit Brno
4dpt II, 5dpt 13,7, 7 dpt 45,5, 9 dpt 109, 11 dpt 243, 14 dpt 739 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyNona wrote:Ok Sandik, powodzenia. Kciuki za Was.
Jak zawsze rzeczowo. Szczerze? Albo ktoś piszę po radę i ją przyjmuję albo się nie udziela. I możecie mnie zhejtować za to ale wiele osób pojawia się tutaj z problemem na który sam już ma odpowiedź i liczy że my to potwierdzimy a jak nie daj Boże opinia dziewczyn jest inna niż założenie to nagle jesteśmy te zleWiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2020, 21:26
motylek1909, Nona, Mamba91, Nynka, Zulugula, Klaudia9212, Lalia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnykic83 wrote:Lepiej się bzykać podobno rano a nie wieczorem, ponieważ ilości spermy rośnie w ciągu nocy, plemniki są wtedy najbardziej ruchliwe, jest ich najwięcej i mają najlepsze wyniki morfologii.
Myślicie, że rzeczywiście wtedy łatwiej zajść?Nona lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyBiedronka89 wrote:Jak zawsze rzeczowo. Szczerze? Albo ktoś piszę po radę i ją przyjmuję albo się nie udziela. I możecie mnie zhejtować za to ale wiele osób pojawia się tutaj z problemem na który sam już ma odpowiedź i liczy że my to potwierdzimy a jak nie daj Boże opinia dziewczyn jest inna niż założenie albo to nagle jesteśmy te zle
Sandik - wolałabys usłyszeć, że to na pewno ciąża? A jeśli by się tak stało że za kilka dni dostaniesz @, to co? To miałabyś żal, że każda z nas wkrecala Ci ciaze. Ja starałam się o syna 2 lata. Naturalnie. Gdzie nie bylo teoretycznie problemów. I co? Potrafiłam co miesiąc widzieć na testach cienie, ktorych dzięki Bogu dziewczyny nie widziały. I dobrze, bo gdyby widziały tozaczelabym sobie wkrecac jakieś biochemy.. Co cykl. A tak, dzięki takiemu kublowi zimnej wody, przynajmniej nie zwariowalam głową do góry i walcz. Jedyne co mogę Ci poradzić z dobrego serca, to Powtórz betę za 48h. Będziemy mogły powiedzieć coś więcej wtedy... ❤️Nona lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnymotylek1909 wrote:Dokładnie.
Sandik - wolałabys usłyszeć, że to na pewno ciąża? A jeśli by się tak stało że za kilka dni dostaniesz @, to co? To miałabyś żal, że każda z nas wkrecala Ci ciaze. Ja starałam się o syna 2 lata. Naturalnie. Gdzie nie bylo teoretycznie problemów. I co? Potrafiłam co miesiąc widzieć na testach cienie, ktorych dzięki Bogu dziewczyny nie widziały. I dobrze, bo gdyby widziały tozaczelabym sobie wkrecac jakieś biochemy.. Co cykl. A tak, dzięki takiemu kublowi zimnej wody, przynajmniej nie zwariowalam głową do góry i walcz. Jedyne co mogę Ci poradzić z dobrego serca, to Powtórz betę za 48h. Będziemy mogły powiedzieć coś więcej wtedy... ❤️
A najlepsza do takiego sprowadzenia na ziemię jest Nona zawsze rzeczowa bez ogródek zawsze ktoś taki jest potrzebny 💗motylek1909, Nona, Ignissa, Lalia lubią tę wiadomość
-
Ja też właśnie tylko wieczorne bzyk
My oglądamy film i jemy Pringelsymotylek1909, Nona lubią tę wiadomość
Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
sandiklove wrote:I to jest ten moment kiedy opuszczam forum bezpowrotnie.
Nie chce aby ktoś mi słodził i pisał złudne rzeczy, bo sama troszke przeszłam, i wiem jakie są realia. Ale nie pozwolę na to aby ktoś podcinał drugiej osobie skrzydła i spychał w dół... wiedz lub nie ze dużo zależy od tego co jest w głowie . Ja mam dobre nastawienie i wierze ze prędzej czy później się uda, bo udało się już dwa razy...
ja jestem osoba która bierze wiele rzeczy do siebie i wiele razy wyszłam z dołu sama , ale to nie było łatwe.
Pisze do Was w jednej sprawie a wy piszecie mi o in vitro? Czy jesteście lekarzem? A może minęliście się z powołaniem?
Nona pisze mi o parametrach nasienia?
Wybacz znam ludzi którzy maja świetne wyniki i wiele lat starań za sobą. Znam tez takich których nasienie jest bliskie zeru a mimo to maja potomstwo
Dziekuje za „rady”
Stanę w obronie dziewczyn, boki nikt Ci tu skrzydeł nie podcina. Dziewczyny napisały z dobrego serca rady które im przyszły do głowy. Nikt nie każe Ci ich słuchać. Może emocje wzięły górę, więc daj sobie chwilę żeby ułożyć to sobie i wróć. A jeśli nie chcesz to będzie to Twoja decyzja. Tak czy siak życzę powodzenia i pięknej dzidzi w brzuchu -
nick nieaktualnymotylek1909 wrote:Dokładnie.
Sandik - wolałabys usłyszeć, że to na pewno ciąża? A jeśli by się tak stało że za kilka dni dostaniesz @, to co? To miałabyś żal, że każda z nas wkrecala Ci ciaze. Ja starałam się o syna 2 lata. Naturalnie. Gdzie nie bylo teoretycznie problemów. I co? Potrafiłam co miesiąc widzieć na testach cienie, ktorych dzięki Bogu dziewczyny nie widziały. I dobrze, bo gdyby widziały tozaczelabym sobie wkrecac jakieś biochemy.. Co cykl. A tak, dzięki takiemu kublowi zimnej wody, przynajmniej nie zwariowalam głową do góry i walcz. Jedyne co mogę Ci poradzić z dobrego serca, to Powtórz betę za 48h. Będziemy mogły powiedzieć coś więcej wtedy... ❤️
Dziekuje, ale nie mam za złe ze ktoś powiedział ze mój przypadek to nie ciąża. Broń Boże nawet sama nie uważam żeby była to ciąża. I nie chce aby ktoś mnie łudził jak wcześniej napisałam. Ale nie przyszłam tu po zalecenie do Invitro a takie „rady” usłyszałam. Nawet analiza wyników mojego męża tutaj męża była.
Zabrzmiało to jak „po co się starasz naturalnie , na twoim miejscu konsultowałabym invitro”
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2020, 21:47
-
nick nieaktualnykic83 wrote:Ja też właśnie tylko wieczorne bzyk
My oglądamy film i jemy PringelsyNona lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnysandiklove wrote:Dziekuje, ale nie mam za złe ze ktoś powiedział ze mój przypadek to nie ciąża. Broń Boże nawet sama nie uważam żeby była to ciąża. I nie chce aby ktoś mnie łudził jak wcześniej napisałam. Ale nie przyszłam tu po zalecenie do Invitro a takie „rady” usłyszałam. Nawet analiza wyników mojego męża tutaj męża była.
Zabrzmiało to jak „po co się starasz naturalnie , na twoim miejscu konsultowałabym invitro”dmg11 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyBiedronka89 wrote:Jak zawsze rzeczowo. Szczerze? Albo ktoś piszę po radę i ją przyjmuję albo się nie udziela. I możecie mnie zhejtować za to ale wiele osób pojawia się tutaj z problemem na który sam już ma odpowiedź i liczy że my to potwierdzimy a jak nie daj Boże opinia dziewczyn jest inna niż założenie to nagle jesteśmy te zle
Napisałam po radę i ja przyjęłam , ale zbędnych wiadomości o tym o czym napisałam wyżej nie mam ochoty czytać.
A ty jesteś jakimś autorytetem na forum aby oceniać innych pod katem tego Kto jakiej odpowiedzi oczekuje od reszty? Wybacz ale faktycznie lepiej czasami się nie udzielać
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2020, 21:53
-
motylek1909 wrote:A ja wkładam do szaf tonę prania... Pierdziele, Wy też tak macie? U mnie pralka i zmywarka chodzą codziennie... Ja wiem, że na jest 5 osób w domu, ale że my aż tyle prania robimy? 🤔