X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Styczniowe testowanie, czyli szczęśliwy początek Nowego Roku :)
Odpowiedz

Styczniowe testowanie, czyli szczęśliwy początek Nowego Roku :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2020, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    motylek1909 wrote:
    A ja wkładam do szaf tonę prania... Pierdziele, Wy też tak macie? U mnie pralka i zmywarka chodzą codziennie... Ja wiem, że na jest 5 osób w domu, ale że my aż tyle prania robimy? 🤔
    U nas 3, a ja od piatku zrobilam 5 pran i kosze nadal pełne, a nie chce patrzeć nawet ile prasowania😳😳

Nona lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2020, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2020, 08:05

• Evelle28 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2020, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona wrote:
    Justyna, jak tam?
    Evelle przeżyłas wyjazd ? :)
    Przeżyłam. Jakoś się udało 😂 ale powiem Wam że malolatka już się do mojego tak nie Lepila. Zaczepiala fakt gdzieś tam Próbowała.cos. Najlepsze było to jak byliśmy na mieście i sobie spacerujemy a ta do mojego pod rękę.. No już nic nie mówiłam. Ale widziałam że już nie mogla wytrzymać i czekała aż to on ją zaczepi. Ale ja mu milion razy mówiłam że mi się to nie podoba i tyle.

Nona, motylek1909, Ignissa lubią tę wiadomość

Mama Aniołków:
    27.01.2018[*]💔
    23.11.2019 [*] 💔
    01.07.2021 [*] 💔

05.04.2024 - II ♥️
    11.04.2024- beta 769
    13.04.2024- beta 1772
    15.04.2024- beta 3671
    20.04.2024- 1 wizyta-pęcherzyk ciążowy 14 mm z pęcherzykiem żółtkowym 3mm
    25.04.2024- mamy ♥️ i 2 mm dzidziusia 🥹
    24.05- 2,9 cm dzidziusia , 164/min ♥️
    29.05-4,2 cm dzidziusia , 176/min ♥️
    03.06-NIFTY - NISKIE RYZYKA
    12.06-PRENATALNE-6,5 cm zdrowego dzidziusia ♥️
    20.06- 91 g szczęścia pod sercem ♥️
    14.07- GENDER REAVEL PARTY 🩷🩵🎉
    18.07 - VII USG ⏳
    06.08 - POŁÓWKOWE

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2020, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

motylek1909 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2020, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2020, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynka wrote:
    U nas 3, a ja od piatku zrobilam 5 pran i kosze nadal pełne, a nie chce patrzeć nawet ile prasowania😳😳

Normalne to, nas tylko trójka a prania jak dla oddziału wojska ;)

motylek1909, Nynka lubią tę wiadomość

• kic83 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2020, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona wrote:
    Ja też ciągle piore z 3-4 x w tygodniu I prasuje ze 3 x w tygodniu...ech.

U nas to samo
    A wiecie co jest najgorsze, że co szukam miski na pranie to się okazuje że stoi jeszcze ze złożonym wcześniej praniem i że znów trzeba poroznosić je do szaf ,żeby wyjąć to mokre z pralki, i tak w kółko

Nona lubi tę wiadomość

Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
    Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
    mhsv9vvjge47oh9x.png[/url]
    nqtkdf9hy13p613h.png
    Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność
  • Camarilla Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2020, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sandiklove wrote:
    I to jest ten moment kiedy opuszczam forum bezpowrotnie.
    Nie chce aby ktoś mi słodził i pisał złudne rzeczy, bo sama troszke przeszłam, i wiem jakie są realia. Ale nie pozwolę na to aby ktoś podcinał drugiej osobie skrzydła i spychał w dół... wiedz lub nie ze dużo zależy od tego co jest w głowie . Ja mam dobre nastawienie i wierze ze prędzej czy później się uda, bo udało się już dwa razy...
    ja jestem osoba która bierze wiele rzeczy do siebie i wiele razy wyszłam z dołu sama , ale to nie było łatwe.
    Pisze do Was w jednej sprawie a wy piszecie mi o in vitro? Czy jesteście lekarzem? A może minęliście się z powołaniem?
    Nona pisze mi o parametrach nasienia?
    Wybacz znam ludzi którzy maja świetne wyniki i wiele lat starań za sobą. Znam tez takich których nasienie jest bliskie zeru a mimo to maja potomstwo
    Dziekuje za „rady” :)

Piszesz ze chcesz żeby nikt Ci nie slodzil i nie pisał zludnych rzeczy - to robimy. Na tym wątku stopujemy się w odpowiednich momentach. Osobiście wolę zostać zastosowana niż karmić się zludna nadzieja, że coś się wydarzyło.
    I nie - nie jesteśmy lekarzami, ale każda z nam ma jakis bagaż doświadczeń za sobą i żyjemy w XXI wieku kiedy dostep do wiedzy medycznej jest nieograniczony. Faktem jest że bhcg poniżej 5 nie jest ciąża. Faktem jest że nie liczy się przyrostu bety poniżej 5.
    Każda z nas wie że chcesz mieć nadzieję, że to ciąża. Każda z nas na Twoim miejscu byłaby zaniepokojona, część miałaby nadzieję i każda wiedziałaby że coś się zadziało.
    Skąd moja wypowiedź o iui? Przelec tak jak ja wszytklie możliwe wątki o inseminacji, sprawdź statystyki. My też chcemy mieć dzieci, po to tu jesteśmy i jesteśmy tu po to żeby wyciągać wnioski i bazować na doświadczeniach dziewczyn z forum. Dziwnie się czuję że świadomościa że opuszczasz forum bo cześć z nas postanowiła nie owinąć w bawełnę. Ale to Twoja decyzja.
    Trzymam kciuki za 2 kreski na teście i zdrowa, donoszona, naturalna ciaze.

Nona, Mamba91 lubią tę wiadomość

♂️r. 81 - aspermia / brak możliwości oddania nasienia do badania
    ♀️r. 91 - owulacje potwierdzone monitoringami / podstawowe badania w normie

Starania od 08.2018
  • Evelle28 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2020, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona wrote:
    Ile ma malolata? Twój dla niej to jak wujek przecież, luz.
    14 lat. Ja wiem ze wujek. Ale wiesz żadna siostrzenica nie zachowuje się tak jak ona. No rok temu jak byliśmy to wzięła jego rękę i polozyla Sobie na nodze i kazała mu ją smyrac. Albo tulila się do niego i patrzyła na mnie takim wzrokiem że szok. Mój sam mówił że ona od najmłodszych lat tak do niego ze tulenia buziaki itp. Trochę to było dziwne. Mój ma 30 lat a ona 14 więc dziwne to jak dla mnie... Rozumiem tak jak jego cbrzesniavzka która ma 5 lat że lepi się buzkuje itp małe dziewczynki tak mają a nie nastolatki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2020, 22:02

Mama Aniołków:
    27.01.2018[*]💔
    23.11.2019 [*] 💔
    01.07.2021 [*] 💔

05.04.2024 - II ♥️
    11.04.2024- beta 769
    13.04.2024- beta 1772
    15.04.2024- beta 3671
    20.04.2024- 1 wizyta-pęcherzyk ciążowy 14 mm z pęcherzykiem żółtkowym 3mm
    25.04.2024- mamy ♥️ i 2 mm dzidziusia 🥹
    24.05- 2,9 cm dzidziusia , 164/min ♥️
    29.05-4,2 cm dzidziusia , 176/min ♥️
    03.06-NIFTY - NISKIE RYZYKA
    12.06-PRENATALNE-6,5 cm zdrowego dzidziusia ♥️
    20.06- 91 g szczęścia pod sercem ♥️
    14.07- GENDER REAVEL PARTY 🩷🩵🎉
    18.07 - VII USG ⏳
    06.08 - POŁÓWKOWE

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2020, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angie1985 wrote:
    Ja porę raz w tygodniu nasze rzeczy to 3 pralki i pranie Adasia też raz w tygodniu. Wiadomo czasem coś piore bo mam taki kaprys i potrzebę. Jest nas 4.
    Czyli u mnie po prostu przeginaja dzieciaki, bo to głównie ich rzeczy pierzemy. Odliczajac mała, bo ona to je cokolwiek i zaraz brudna. Ale reszta? Muszę z nimi zrobić porządek 😂

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2020, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynka wrote:
    No u mnie jeszcze ze 2 pralki na pewno do zrobienia, 2 się susza. Ale pasuje codziennie ubrania na jutro do ubrania. Tak to bym nigdy z sypialni nie wyszła :p

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2020, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kic83 wrote:
    U nas to samo
    A wiecie co jest najgorsze, że co szukam miski na pranie to się okazuje że stoi jeszcze ze złożonym wcześniej praniem i że znów trzeba poroznosić je do szaf ,żeby wyjąć to mokre z pralki, i tak w kółko
    No Oooo!!! U mnie to samo 😂😂

kic83 lubi tę wiadomość

• Annia Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2020, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evelle28 wrote:
    14 lat. Ja wiem ze wujek. Ale wiesz żadna siostrzenica nie zachowuje się tak jak ona. No rok temu jak byliśmy to wzięła jego rękę i polozyla Sobie na nodze i kazała mu ją smyrac. Albo tulila się do niego i patrzyła na mnie takim wzrokiem że szok. Mój sam mówił że ona od najmłodszych lat tak do niego ze tulenia buziaki itp. Trochę to było dziwne. Mój ma 30 lat a ona 14 więc dziwne to jak dla mnie... Rozumiem tak jak jego cbrzesniavzka która ma 5 lat że lepi się buzkuje itp małe dziewczynki tak mają a nie nastolatki
    O wow! To jestem trochę w szoku bo cały czas myślałam, że mówimy o kilkuletniej dziewczynce, a nie nastolatce... Dziwne trochę dla mnie też

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2020, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evelle28 wrote:
    No to już niesmaczne zachowanie, tak uważam. Lepiej to zastopowac bo wiadomo jak nastolatki, szukają miłości w tych starszych zwykle :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2020, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    motylek1909 wrote:
    Czyli u mnie po prostu przeginaja dzieciaki, bo to głównie ich rzeczy pierzemy. Odliczajac mała, bo ona to je cokolwiek i zaraz brudna. Ale reszta? Muszę z nimi zrobić porządek 😂

Ja na początku szalałam u mlodego przebierałam nawet kilka razy dziennie bo po kazdym jedzeniu brudny teraz
    1. To nie kupa, albo nic śmierdzącego
    2. Nie wychodzimy z domu ani nikt nas nie odwiedza
    Niech chodzi brudny bo bym tylko prała i prasowała
    Gorszy jest mój mąż on nie umie składać i odkładać na miejsce ubrań koszulkę założy na pół godziny rzuci w kąt i koszulka już nadaje się tylko do prania u cała moja praca na marne

Nynka, motylek1909, Nona, Ignissa, Ola_45 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2020, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    motylek1909 wrote:
    No u mnie jeszcze ze 2 pralki na pewno do zrobienia, 2 się susza. Ale pasuje codziennie ubrania na jutro do ubrania. Tak to bym nigdy z sypialni nie wyszła :p
    Na bieżąco nie dalabym rady😁
    Ja sobie mówię przy każdym prasowaniu, że będę robić to od razu po praniu...moje postanowienie ma efekt taki ze zapomniałam o 2 bluzkach nowych😂

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2020, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronka to ja jak Twój mąż😳 mój mówi że mam conajmniej 3 szafy dodatkowe w domu, np krzeslo, sofa😳 nie ogarniam tego

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2020, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynka wrote:
    Biedronka to ja jak Twój mąż😳 mój mówi że mam conajmniej 3 szafy dodatkowe w domu, np krzeslo, sofa😳 nie ogarniam tego

Ja dbam o to żebym sama sobie nie dokładał obowiązków. Poskładam ładnie i odłoże zasze to kilka minut mniej przy desce

• Zulugula Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2020, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas też pralnia na cały etat, jest nas dwójka, a czasem dochodzi do 4-5 pran w tygodniu. a to majciochy więc 60stopni, a tu swetry czyli tryb wełna, a to ulubione fatałaszki czyli na "delikatne" , a tu białe coby nie zafarbowac na majtkowy róż itp itd🙆

motylek1909, Biedronka89, Nynka lubią tę wiadomość

💙 11.2020
    💗 11.2023
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2020, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najgorzej, że teraz liczą opłatę za śmieci od wody... W ogóle tego nie rozumiem. Jeszcze u nas w bloku, odgórnie powiedziane, że niesegregowane, to nam podwyższył opłatę za śmieci o 200%. Kumacie to? Czynsz idzie w kosmos 😂

‹‹ 194 195 196 197 198 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ