Styczniowe testowanie, czyli szczęśliwy początek Nowego Roku :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyzakochanaaw wrote:W ogóle jestem zapisana na 6.01 z testowaniem ale test zrobię raczej 1.01, miałam swoją pierwszą potwierdzoną owulację i to w 13dc, od 17dc biorę Duphaston przez 10dni więc 31.12 będzie ostatnim dniem brania go. 01.01 będzie mój 27dc i będzie 14dpo.
zakochanaaw lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Annia wrote:Brałaś wcześniej Duphaston? Ja biorę pierwszy cykl i nie wiem czego mam się spodziewać. 🤔Wiem tylko kiedy mam zatestować i wtedy albo odstawić albo kontynuować branie.
Tak biorę go już kilka czy kilkanaście cykli, nie pamiętam.
Ogólnie dostałam go na regulację @ bo miałam baaardzo nieregularne, najpierw miałam przepisane od 19dc przez 10 dni po 2x1 i po 5 dniach od odstawienia dostawałam @ i cykle miałam po 33dni ale znów się rozregulowały i było 33-41-32-41 i gin zwiększyła mi dawkę na 3x1 w tym samym czasie co wcześniej. Teraz powiedziała bym zaczęła brać od 17dc bo w 16dc byłam u niej i potwierdziła mi że była owulacja, i temperatura i śluz i ból też.
I ogólnie po odstawieniu zwiększonej dawki dostaje @ po 3 dniach od odstawienia.
Poza tym nic specjalnie się nie zmieniło u mnie od brania go.Starania od 01.2017 o pierwsze maleństwo...
Ona 24l. - Brak owulacji, io, tsh, mutacje MTHFR_677C>T i MTHFR_1298A>C i PAI-1 4G układy heterozygotyczne...
On 35l. - 04.19 teratozoospermia - 0%/10.19 - 3-4%/7.04 - 3%/10.06 - 0%, usg jąder i badania krwi - ok.
15.06. - laparoskopia, histeroskopia i hsg.
niedrożne obydwa jajowody - UDROŻNIONE
03.11 - hematolog
16.11 - klinika leczenia niepłodności
cykle stymulowane... bez efektów
04.01.21-decyzja o próbie inseminacji a później in vitro
21.01.21- beta 12,5
01.02- mamy pęcherzyk!
09.02 - mamy zarodek!
15.02- mamy serduszko!!
Nasz naturalny cud 🥰 -
Morwa wrote:Czyli przepisać nie z testowanie na 1 Stycznia a wypisać z 6 , tak?
Nona Ty też 1 Stycznia będziesz testowac?
Taaaś poproszę ☺️Morwa lubi tę wiadomość
Starania od 01.2017 o pierwsze maleństwo...
Ona 24l. - Brak owulacji, io, tsh, mutacje MTHFR_677C>T i MTHFR_1298A>C i PAI-1 4G układy heterozygotyczne...
On 35l. - 04.19 teratozoospermia - 0%/10.19 - 3-4%/7.04 - 3%/10.06 - 0%, usg jąder i badania krwi - ok.
03.11 - hematolog
21.01.21- beta 12,5
01.02- mamy pęcherzyk!
09.02 - mamy zarodek!
15.02- mamy serduszko!!
Nasz naturalny cud 🥰 -
nick nieaktualnyAnet.kaa wrote:Ja na 18 lecę na wizytę do endo ginekologa z moim TSH, oraz podpytać czy ma może jakiś plan działania dla nas. Może w końcu znajdę lekarza prowadzącego, chociaż słyszałam ze Pan doktor jest nieco oschły, a ja wole jednak takich otwartych i heheszkowych. Ciekawe czy to moje ciągle zmęczenie nie jest przypadkiem spowodowane podwyższonym TSH, zobaczymy po lekach jeśli dostanę.
-
Anet.kaa wrote:Ja na 18 lecę na wizytę do endo ginekologa z moim TSH, oraz podpytać czy ma może jakiś plan działania dla nas. Może w końcu znajdę lekarza prowadzącego, chociaż słyszałam ze Pan doktor jest nieco oschły, a ja wole jednak takich otwartych i heheszkowych. Ciekawe czy to moje ciągle zmęczenie nie jest przypadkiem spowodowane podwyższonym TSH, zobaczymy po lekach jeśli dostanę.
PS. Ja też wolę tych otwartych i heheszkowych, bo z takim oschłym to nie wyobrażam sobie omawiania kiedy się przytulać z mężem. 😂Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Anet.kaa wrote:Ja na 18 lecę na wizytę do endo ginekologa z moim TSH, oraz podpytać czy ma może jakiś plan działania dla nas. Może w końcu znajdę lekarza prowadzącego, chociaż słyszałam ze Pan doktor jest nieco oschły, a ja wole jednak takich otwartych i heheszkowych. Ciekawe czy to moje ciągle zmęczenie nie jest przypadkiem spowodowane podwyższonym TSH, zobaczymy po lekach jeśli dostanę.
Annia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJak tam przygotowania?
Ja jutro mam wolne, a wszystkie dania które robię są do zrobienia też jutro, także dziś lensiwto
Jutro z rana lecę na tą krew, później na chwilę do teściów, a później już w domku w oczekiwaniu na kolacje. Przychodzą do nas moi rodzice, brat i babcia, także troszkę ludzi będzie
A ogólnie w Święta mam zamiar odpocząć. Mój P w Wigilię i pierwszy dzień Świąt pracuje na nocki, także kiepscizna. Ale chociaż weekend spędzimy sobie razem -
motylek1909 wrote:Jak tam przygotowania?
Ja jutro mam wolne, a wszystkie dania które robię są do zrobienia też jutro, także dziś lensiwto
Jutro z rana lecę na tą krew, później na chwilę do teściów, a później już w domku w oczekiwaniu na kolacje. Przychodzą do nas moi rodzice, brat i babcia, także troszkę ludzi będzie
A ogólnie w Święta mam zamiar odpocząć. Mój P w Wigilię i pierwszy dzień Świąt pracuje na nocki, także kiepscizna. Ale chociaż weekend spędzimy sobie razem
Ja wysprzątanam dziś mieszkanie, mój teraz robi rybę po grecku, jutro jeszcze parę pierdół i gotowe, święta pierwszy raz spędzany sami we 2 z 2 kotkami i odpoczywamy ja teraz pije Prossecco i gapie się na choinkę ❤️motylek1909 lubi tę wiadomość
03.11 - hematolog
21.01.21- beta 12,5
01.02- mamy pęcherzyk!
09.02 - mamy zarodek!
15.02- mamy serduszko!!
Nasz naturalny cud 🥰 -
nick nieaktualnyzakochanaaw wrote:Ja wysprzątanam dziś mieszkanie, mój teraz robi rybę po grecku, jutro jeszcze parę pierdół i gotowe, święta pierwszy raz spędzany sami we 2 z 2 kotkami i odpoczywamy ja teraz pije Prossecco i gapie się na choinkę ❤️
-
nick nieaktualnymotylek1909 wrote:Ooo zawsze marzyła mi się Wigilia taka w naszym gronie (ekhem, gromadzie brzmi lepiej, w końcu jest nas 5i pies!) ale u nas tradycja, co 3 lata wypada Wigilia u mnie, a później zamiennie u mamy i babci... Z jednej stro y Chciałabym spędzić ten wieczór tylko z najbliższymi, a z drugiej str nie wyobrażam sobie Wigilii bez rodziców i babci 🤔 jak żyć 😂😂😂
Mam to samo! Mam ochotę spędzić święta we trójkę, w spokoju, leniuchujac, z drugiej strony nie chce spędzać ich bez rodziców i brata z jego rodzina i nie chce młodemu też zabierać takich świąt. U nas zawsze święta w dużym gronie.
Pewnie było by lżej gdybyśmy mieszkali w tym samym mieście a nie 150km dalej...dlatego podwojnie dla nas męczące, ale dzieć chociaż zadowolonymotylek1909 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNynka wrote:Mam to samo! Mam ochotę spędzić święta we trójkę, w spokoju, leniuchujac, z drugiej strony nie chce spędzać ich bez rodziców i brata z jego rodzina i nie chce młodemu też zabierać takich świąt. U nas zawsze święta w dużym gronie.
Pewnie było by lżej gdybyśmy mieszkali w tym samym mieście a nie 150km dalej...dlatego podwojnie dla nas męczące, ale dzieć chociaż zadowolony -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
motylek1909 wrote:Ooo zawsze marzyła mi się Wigilia taka w naszym gronie (ekhem, gromadzie brzmi lepiej, w końcu jest nas 5i pies!) ale u nas tradycja, co 3 lata wypada Wigilia u mnie, a później zamiennie u mamy i babci... Z jednej stro y Chciałabym spędzić ten wieczór tylko z najbliższymi, a z drugiej str nie wyobrażam sobie Wigilii bez rodziców i babci 🤔 jak żyć 😂😂😂
Ja jestem z rozbitej rodziny i zawsze chodziłam na dwie wigilie czyli bieganina, teraz jeszcze mojego rodzice to już 3 wigilię a niestety moi rodzice są tacy, ze mam być i koniec itp. więc w październiku im oznajmiłam, że mam dość w tym okresie biegania po domach, chce odpocząć i cieszyć się tym czasiem a nie biegać jak głupia w pośpiechu i jeszcze się denerwować bo moja mama zawsze coś odjebie (choruje psychicznie i ma jazdy często, wspomina rzeczy sprzed 30 lat nawet nie wiadomo czy realne i po prostu truje mnie tym) a ja szczególnie teraz starając się o dziecko potrzebuje spokoju i po co mi niepotrzebny stres i nerwy, mam ich wystarczająco dużo. Na reakcję "ale święta spędza się z rodziną" odpowiedziałam, że to, że nie mamy ślubu nie oznacza, że nie tworzymy rodziny a nad dzieckiem pracujemy już bardzo długo więc tą rodziną jesteśmy.
Na sylwestra zabieram tatę do Holadni to mu wynagrodze nieobecność przy stole 🤣
A pierwszy raz w życiu cieszę się na święta, lenichujemy, robimy co chcemy i mamy już listę świątecznych filmów, które ogladniemy tuląc się do siebie ❤️Nona lubi tę wiadomość
03.11 - hematolog
21.01.21- beta 12,5
01.02- mamy pęcherzyk!
09.02 - mamy zarodek!
15.02- mamy serduszko!!
Nasz naturalny cud 🥰 -
motylek1909 wrote:Ooo zawsze marzyła mi się Wigilia taka w naszym gronie (ekhem, gromadzie brzmi lepiej, w końcu jest nas 5i pies!) ale u nas tradycja, co 3 lata wypada Wigilia u mnie, a później zamiennie u mamy i babci... Z jednej stro y Chciałabym spędzić ten wieczór tylko z najbliższymi, a z drugiej str nie wyobrażam sobie Wigilii bez rodziców i babci 🤔 jak żyć 😂😂😂
Ja jestem z rozbitej rodziny i zawsze chodziłam na dwie wigilie czyli bieganina, teraz jeszcze mojego rodzice to już 3 wigilię a niestety moi rodzice są tacy, ze mam być i koniec itp. więc w październiku im oznajmiłam, że mam dość w tym okresie biegania po domach, chce odpocząć i cieszyć się tym czasiem a nie biegać jak głupia w pośpiechu i jeszcze się denerwować bo moja mama zawsze coś odjebie (choruje psychicznie i ma jazdy często, wspomina rzeczy sprzed 30 lat nawet nie wiadomo czy realne i po prostu truje mnie tym) a ja szczególnie teraz starając się o dziecko potrzebuje spokoju i po co mi niepotrzebny stres i nerwy, mam ich wystarczająco dużo. Na reakcję "ale święta spędza się z rodziną" odpowiedziałam, że to, że nie mamy ślubu nie oznacza, że nie tworzymy rodziny a nad dzieckiem pracujemy już bardzo długo więc tą rodziną jesteśmy.
Na sylwestra zabieram tatę do Holadni to mu wynagrodze nieobecność przy stole 🤣
A pierwszy raz w życiu cieszę się na święta, lenichujemy, robimy co chcemy i mamy już listę świątecznych filmów, które ogladniemy tuląc się do siebie ❤️Starania od 01.2017 o pierwsze maleństwo...
03.11 - hematolog
21.01.21- beta 12,5
01.02- mamy pęcherzyk!
09.02 - mamy zarodek!
15.02- mamy serduszko!!
Nasz naturalny cud 🥰