Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Styczniowe testowanie, czyli szczęśliwy początek Nowego Roku :)
Odpowiedz

Styczniowe testowanie, czyli szczęśliwy początek Nowego Roku :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 grudnia 2019, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zakochanaaw wrote:
    W ogóle jestem zapisana na 6.01 z testowaniem ale test zrobię raczej 1.01, miałam swoją pierwszą potwierdzoną owulację i to w 13dc, od 17dc biorę Duphaston przez 10dni więc 31.12 będzie ostatnim dniem brania go. 01.01 będzie mój 27dc i będzie 14dpo.
    No to mamy następne noworoczne testowanko :D

zakochanaaw lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 grudnia 2019, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2019, 23:43

motylek1909, zakochanaaw, Morwa lubią tę wiadomość

• Anet.kaa Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2019, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2020, 09:56

Nona lubi tę wiadomość

8cs 👶💚
    Córeczka ur. 30.11.2020r 20:50
    2430g 52 cm

3i49px9ipvfkmmcw.png
  • zakochanaaw Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2019, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annia wrote:
    Brałaś wcześniej Duphaston? Ja biorę pierwszy cykl i nie wiem czego mam się spodziewać. 🤔Wiem tylko kiedy mam zatestować i wtedy albo odstawić albo kontynuować branie.

Tak biorę go już kilka czy kilkanaście cykli, nie pamiętam.
    Ogólnie dostałam go na regulację @ bo miałam baaardzo nieregularne, najpierw miałam przepisane od 19dc przez 10 dni po 2x1 i po 5 dniach od odstawienia dostawałam @ i cykle miałam po 33dni ale znów się rozregulowały i było 33-41-32-41 i gin zwiększyła mi dawkę na 3x1 w tym samym czasie co wcześniej. Teraz powiedziała bym zaczęła brać od 17dc bo w 16dc byłam u niej i potwierdziła mi że była owulacja, i temperatura i śluz i ból też.
    I ogólnie po odstawieniu zwiększonej dawki dostaje @ po 3 dniach od odstawienia.
    Poza tym nic specjalnie się nie zmieniło u mnie od brania go.

Starania od 01.2017 o pierwsze maleństwo...
    Ona 24l. - Brak owulacji, io, tsh, mutacje MTHFR_677C>T i MTHFR_1298A>C i PAI-1 4G układy heterozygotyczne...
    On 35l. - 04.19 teratozoospermia - 0%/10.19 - 3-4%/7.04 - 3%/10.06 - 0%, usg jąder i badania krwi - ok.
    15.06. - laparoskopia, histeroskopia i hsg.
    niedrożne obydwa jajowody - UDROŻNIONE <3
    03.11 - hematolog
    16.11 - klinika leczenia niepłodności
    cykle stymulowane... bez efektów :(
    04.01.21-decyzja o próbie inseminacji a później in vitro
    21.01.21- beta 12,5
    01.02- mamy pęcherzyk!
    09.02 - mamy zarodek!
    15.02- mamy serduszko!!
    Nasz naturalny cud 🥰
  • zakochanaaw Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2019, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa wrote:
    Czyli przepisać nie z testowanie na 1 Stycznia a wypisać z 6 , tak?

Nona Ty też 1 Stycznia będziesz testowac?

Taaaś ;) poproszę ☺️

Morwa lubi tę wiadomość

Ona 24l. - Brak owulacji, io, tsh, mutacje MTHFR_677C>T i MTHFR_1298A>C i PAI-1 4G układy heterozygotyczne...
    On 35l. - 04.19 teratozoospermia - 0%/10.19 - 3-4%/7.04 - 3%/10.06 - 0%, usg jąder i badania krwi - ok.
    03.11 - hematolog
    21.01.21- beta 12,5
    01.02- mamy pęcherzyk!
    09.02 - mamy zarodek!
    15.02- mamy serduszko!!
    Nasz naturalny cud 🥰
  • Anet.kaa Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2019, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2020, 09:56

motylek1909 lubi tę wiadomość

8cs 👶💚
    Córeczka ur. 30.11.2020r 20:50
    2430g 52 cm

3i49px9ipvfkmmcw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 grudnia 2019, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet.kaa wrote:
    Ja na 18 lecę na wizytę do endo ginekologa z moim TSH, oraz podpytać czy ma może jakiś plan działania dla nas. Może w końcu znajdę lekarza prowadzącego, chociaż słyszałam ze Pan doktor jest nieco oschły, a ja wole jednak takich otwartych i heheszkowych. Ciekawe czy to moje ciągle zmęczenie nie jest przypadkiem spowodowane podwyższonym TSH, zobaczymy po lekach jeśli dostanę.
    Daj znać po wizycie :)

• Annia Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2019, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet.kaa wrote:
    Ja na 18 lecę na wizytę do endo ginekologa z moim TSH, oraz podpytać czy ma może jakiś plan działania dla nas. Może w końcu znajdę lekarza prowadzącego, chociaż słyszałam ze Pan doktor jest nieco oschły, a ja wole jednak takich otwartych i heheszkowych. Ciekawe czy to moje ciągle zmęczenie nie jest przypadkiem spowodowane podwyższonym TSH, zobaczymy po lekach jeśli dostanę.
    Trzymam kciuki, żebyś złapała jakiś fajny kontakt z tym doktorem. Daj znać jak będziesz po.

PS. Ja też wolę tych otwartych i heheszkowych, bo z takim oschłym to nie wyobrażam sobie omawiania kiedy się przytulać z mężem. 😂

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
  • Morwa Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2019, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet.kaa wrote:
    I jak tam ? Ja stawiam teraz na młodych lekarzy ich lepiej przestawić na tryb heheszkowy 😂 A wiedzę potrafię mieć większa niż te stare dziady 😂

Annia lubi tę wiadomość

• Morwa Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2019, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona wrote:
    A CO, SPROBUJE ;-)
    I bardzo dobrze :) mam nadzieję, że zaskoczyłasz lekarza i okaże się, że cykl wcale nie był bezowulacyjny ;)

Nona lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 grudnia 2019, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak tam przygotowania?

Ja jutro mam wolne, a wszystkie dania które robię są do zrobienia też jutro, także dziś lensiwto :D

Jutro z rana lecę na tą krew, później na chwilę do teściów, a później już w domku w oczekiwaniu na kolacje. Przychodzą do nas moi rodzice, brat i babcia, także troszkę ludzi będzie :)

A ogólnie w Święta mam zamiar odpocząć. Mój P w Wigilię i pierwszy dzień Świąt pracuje na nocki, także kiepscizna. Ale chociaż weekend spędzimy sobie razem :)

• zakochanaaw Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2019, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    motylek1909 wrote:
    Jak tam przygotowania?

Ja jutro mam wolne, a wszystkie dania które robię są do zrobienia też jutro, także dziś lensiwto :D

Jutro z rana lecę na tą krew, później na chwilę do teściów, a później już w domku w oczekiwaniu na kolacje. Przychodzą do nas moi rodzice, brat i babcia, także troszkę ludzi będzie :)

A ogólnie w Święta mam zamiar odpocząć. Mój P w Wigilię i pierwszy dzień Świąt pracuje na nocki, także kiepscizna. Ale chociaż weekend spędzimy sobie razem :)

Ja wysprzątanam dziś mieszkanie, mój teraz robi rybę po grecku, jutro jeszcze parę pierdół i gotowe, święta pierwszy raz spędzany sami we 2 z 2 kotkami i odpoczywamy ;) ja teraz pije Prossecco i gapie się na choinkę ❤️

03.11 - hematolog
    21.01.21- beta 12,5
    01.02- mamy pęcherzyk!
    09.02 - mamy zarodek!
    15.02- mamy serduszko!!
    Nasz naturalny cud 🥰
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 grudnia 2019, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zakochanaaw wrote:
    Ja wysprzątanam dziś mieszkanie, mój teraz robi rybę po grecku, jutro jeszcze parę pierdół i gotowe, święta pierwszy raz spędzany sami we 2 z 2 kotkami i odpoczywamy ;) ja teraz pije Prossecco i gapie się na choinkę ❤️
    Ooo zawsze marzyła mi się Wigilia taka w naszym gronie (ekhem, gromadzie brzmi lepiej, w końcu jest nas 5i pies!) :) ale u nas tradycja, co 3 lata wypada Wigilia u mnie, a później zamiennie u mamy i babci... Z jednej stro y Chciałabym spędzić ten wieczór tylko z najbliższymi, a z drugiej str nie wyobrażam sobie Wigilii bez rodziców i babci 🤔 jak żyć 😂😂😂

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 grudnia 2019, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    motylek1909 wrote:
    Ooo zawsze marzyła mi się Wigilia taka w naszym gronie (ekhem, gromadzie brzmi lepiej, w końcu jest nas 5i pies!) :) ale u nas tradycja, co 3 lata wypada Wigilia u mnie, a później zamiennie u mamy i babci... Z jednej stro y Chciałabym spędzić ten wieczór tylko z najbliższymi, a z drugiej str nie wyobrażam sobie Wigilii bez rodziców i babci 🤔 jak żyć 😂😂😂

Mam to samo! Mam ochotę spędzić święta we trójkę, w spokoju, leniuchujac, z drugiej strony nie chce spędzać ich bez rodziców i brata z jego rodzina i nie chce młodemu też zabierać takich świąt. U nas zawsze święta w dużym gronie.

Pewnie było by lżej gdybyśmy mieszkali w tym samym mieście a nie 150km dalej...dlatego podwojnie dla nas męczące, ale dzieć chociaż zadowolony

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 grudnia 2019, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynka wrote:
    Mam to samo! Mam ochotę spędzić święta we trójkę, w spokoju, leniuchujac, z drugiej strony nie chce spędzać ich bez rodziców i brata z jego rodzina i nie chce młodemu też zabierać takich świąt. U nas zawsze święta w dużym gronie.

Pewnie było by lżej gdybyśmy mieszkali w tym samym mieście a nie 150km dalej...dlatego podwojnie dla nas męczące, ale dzieć chociaż zadowolony
    Nie no, my to w stadzie, dosłownie 3 min jazdy autem od siebie, także nie ma problemu. Teście ciut dalej, w miejscowości obok, ale jedzie się od nas 20-30 min więc też okej. Takie dalsze eskapady też mi się marza! Jakieś Święta w górach, pełne śniegu.. Dobrze, że za marzenia nie karaja :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 grudnia 2019, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a progesteron 10ng/ml w 21dc 10dpo około - jest okczy zbyt mało? Normy na fazę lutealna 1,83-23,9

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 grudnia 2019, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo tak zaczęłam teraz analizować, i może się okazać, że mam niedomoge lutealna... Hmmm?
    Dość często jestem rozdrazbiona bez powodu, do tego wieczny stres, problemy... Może i tak by było..

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 grudnia 2019, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2019, 23:43

• zakochanaaw Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2019, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    motylek1909 wrote:

Ja jestem z rozbitej rodziny i zawsze chodziłam na dwie wigilie czyli bieganina, teraz jeszcze mojego rodzice to już 3 wigilię a niestety moi rodzice są tacy, ze mam być i koniec itp. więc w październiku im oznajmiłam, że mam dość w tym okresie biegania po domach, chce odpocząć i cieszyć się tym czasiem a nie biegać jak głupia w pośpiechu i jeszcze się denerwować bo moja mama zawsze coś odjebie (choruje psychicznie i ma jazdy często, wspomina rzeczy sprzed 30 lat nawet nie wiadomo czy realne i po prostu truje mnie tym) a ja szczególnie teraz starając się o dziecko potrzebuje spokoju i po co mi niepotrzebny stres i nerwy, mam ich wystarczająco dużo. Na reakcję "ale święta spędza się z rodziną" odpowiedziałam, że to, że nie mamy ślubu nie oznacza, że nie tworzymy rodziny a nad dzieckiem pracujemy już bardzo długo więc tą rodziną jesteśmy.
    Na sylwestra zabieram tatę do Holadni to mu wynagrodze nieobecność przy stole 🤣
    A pierwszy raz w życiu cieszę się na święta, lenichujemy, robimy co chcemy i mamy już listę świątecznych filmów, które ogladniemy tuląc się do siebie ❤️

Nona lubi tę wiadomość

03.11 - hematolog
    21.01.21- beta 12,5
    01.02- mamy pęcherzyk!
    09.02 - mamy zarodek!
    15.02- mamy serduszko!!
    Nasz naturalny cud 🥰
  • zakochanaaw Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2019, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    motylek1909 wrote:

Ja jestem z rozbitej rodziny i zawsze chodziłam na dwie wigilie czyli bieganina, teraz jeszcze mojego rodzice to już 3 wigilię a niestety moi rodzice są tacy, ze mam być i koniec itp. więc w październiku im oznajmiłam, że mam dość w tym okresie biegania po domach, chce odpocząć i cieszyć się tym czasiem a nie biegać jak głupia w pośpiechu i jeszcze się denerwować bo moja mama zawsze coś odjebie (choruje psychicznie i ma jazdy często, wspomina rzeczy sprzed 30 lat nawet nie wiadomo czy realne i po prostu truje mnie tym) a ja szczególnie teraz starając się o dziecko potrzebuje spokoju i po co mi niepotrzebny stres i nerwy, mam ich wystarczająco dużo. Na reakcję "ale święta spędza się z rodziną" odpowiedziałam, że to, że nie mamy ślubu nie oznacza, że nie tworzymy rodziny a nad dzieckiem pracujemy już bardzo długo więc tą rodziną jesteśmy.
    Na sylwestra zabieram tatę do Holadni to mu wynagrodze nieobecność przy stole 🤣
    A pierwszy raz w życiu cieszę się na święta, lenichujemy, robimy co chcemy i mamy już listę świątecznych filmów, które ogladniemy tuląc się do siebie ❤️

03.11 - hematolog
    21.01.21- beta 12,5
    01.02- mamy pęcherzyk!
    09.02 - mamy zarodek!
    15.02- mamy serduszko!!
    Nasz naturalny cud 🥰
‹‹ 21 22 23 24 25 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ