X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Styczniowe testowanie, czyli szczęśliwy początek Nowego Roku :)
Odpowiedz

Styczniowe testowanie, czyli szczęśliwy początek Nowego Roku :)

Oceń ten wątek:
  • Angie1985 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2020, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna1719 wrote:
    No nieźle.. Ale podobno dziewczyny w tym wieku są gorsze niż chłopcy 😊
    No tak pewnie. Tak jest chłopcy ogólnie są latwiejsi w wychowaniu zazwyczaj. Dziewczyny w tym wieku są straszne. Jak widzę jakieś na ulicy to w szoku jestem czasami. Okropne są.

mhsvej28dzyxqzel.png
  • Morwa Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2020, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blackkkwhisky wrote:
    Muszę ja o to zapytać. Dwa razy zadziałało i zakończyło się ciążą. Ciekawi mnie jak będzie teraz tylko martwi mnie brak pęcherzyka w 9dc.
    I na clo zdarzają się cykle bezowulacyjne. Ja taki miałam jak zaczynam z nim przygodę , w 2015r. Pierwszy cykl był bezowulacyjny. W drugim ciąża pozamaciczna. W 3 ciąża i samoistne poronienie. W 4 i 6 cyklu z clo się nie udało. A w 6 kolejna ciąża pozamaciczna . Teraz znów zaczyna z nim przygodę i pierwszy cykl z nim zakończył się ciąża biochemiczną. Zobazymy co przyniosą kolejne...

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2020, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2020, 22:20

AsiaKK, motylek1909 lubią tę wiadomość

• blackkkwhisky Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2020, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa wrote:
    I na clo zdarzają się cykle bezowulacyjne. Ja taki miałam jak zaczynam z nim przygodę , w 2015r. Pierwszy cykl był bezowulacyjny. W drugim ciąża pozamaciczna. W 3 ciąża i samoistne poronienie. W 4 i 6 cyklu z clo się nie udało. A w 6 kolejna ciąża pozamaciczna . Teraz znów zaczyna z nim przygodę i pierwszy cykl z nim zakończył się ciąża biochemiczną. Zobazymy co przyniosą kolejne...

Bardzo mi przykro, A te bóle jajników może tak być? Czy jest to coś niepokojącego?

09.12.2016 jesteś na świecie córeczko ❤️
    23.01.2019 8 tc aniołek :,(
    14.10.2020 CB
    29.03 są 2 kreski
    29.04 szok! 2 ❤️
    20.05 jeden z zarodków obumarł :( oby ten drugi był silny
    22.07 czekamy na Maksymiliana ❤️
  • szona Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2020, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa wrote:

Byłam ostatnio u gin. Rozmawiałyśmy o letrozolu. Opowiadała o pacjentce, która reaguje na stymulację, zachodzi w ciaze, ale beta szybko spada. Para podeszła do in vitro, ona zareagowała na leki super - urosło wiele pęcherzyków, pobrali mnóstwo, zaplodnily sie max, a przetrwał jeden zarodek. Okazało się, ze trzeba działać dla poprawy jakości komórek. Może spróbuj z koenzymem q10, l-arginina? Absolutnie nie sugeruje, że masz jakiś problem, ale może to pomoże?

Nona lubi tę wiadomość

age.png

preg.png

7 cs - cb
    25 cs - ⏸
    6t1d - jest ❤️!
    12t3d - prenatalne 👧🏼

3.10.2021 r. Detonacja! ❤️

10 cs - ⏸️
    12t5d - prenatalne 👶🏼

Zes*am się, a nie dam się 💪
    https://ovufriend.pl/pamietnik/ze-ram-sie-a-nie-dam-sie,3846.html
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2020, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2020, 07:57

• Zulugula Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2020, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona wrote:
    Jak byli pytać czy przyjmę to mówię że proszę żeby ode mnie zaczął 15.45. Zgodzili się. Zwolniłam się z pracy żeby być. Nie przylazl. Jak pukali ministranci o 19 to powiedziałam że inaczej się umawialiśmy i teraz już dziecko śpi, dziękuję, do widzenia. Zamurowalo ich. Mijalam ich teraz na schodach idąc na fitness, grali w gry na telefonie. Ale klimat.

u nas było tak: czekamy pierwszą godzine, troche głodni ale nie opłaca się robić jedzenia (a miały być burgery), czekamy kolejną godzinę, nadal nic. mija następna godzina i ja już mówię że dobra, smażymy burgsy i tak pewnie zaraz nie przyjdzie. ledwo zaczęło skwierczec mięcho a tu dzwonek do drzwi..
    generalnie wyszło tak że mój mąż przegonil ksiedza bo teraz to robi jedzenie i niech przyjdzie za pół godziny 🙊 😂

a że to byl piątek to pootwieralam wszystkie okna żeby ten zapach mięsa się chociaż ulotnil 🙈

Koteczka82, Julik lubią tę wiadomość

💙 11.2020
    💗 11.2023
  • zakochanaaw Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2020, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa wrote:
    No, raczej. Przy krótkich(normalnych) cyklach zalecają od 3 dc , czasami od 2 (bardzo rzadko). A przy dłuższych od 5dc. Serio nie znam nikogo kto miał od 1dc.

Ja mam teraz pierwszy cykl z clo i miałam brać od 2dc do 6dc, dziś mam 12dc, śluzu płodnego brak, testy owu negatywne, jajniki trochę bolą.

Starania od 01.2017 o pierwsze maleństwo...
    Ona 24l. - Brak owulacji, io, tsh, mutacje MTHFR_677C>T i MTHFR_1298A>C i PAI-1 4G układy heterozygotyczne...
    On 35l. - 04.19 teratozoospermia - 0%/10.19 - 3-4%/7.04 - 3%/10.06 - 0%, usg jąder i badania krwi - ok.
    15.06. - laparoskopia, histeroskopia i hsg.
    niedrożne obydwa jajowody - UDROŻNIONE <3
    03.11 - hematolog
    16.11 - klinika leczenia niepłodności
    cykle stymulowane... bez efektów :(
    04.01.21-decyzja o próbie inseminacji a później in vitro
    21.01.21- beta 12,5
    01.02- mamy pęcherzyk!
    09.02 - mamy zarodek!
    15.02- mamy serduszko!!
    Nasz naturalny cud 🥰
  • Morwa Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2020, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szona wrote:
    Byłam ostatnio u gin. Rozmawiałyśmy o letrozolu. Opowiadała o pacjentce, która reaguje na stymulację, zachodzi w ciaze, ale beta szybko spada. Para podeszła do in vitro, ona zareagowała na leki super - urosło wiele pęcherzyków, pobrali mnóstwo, zaplodnily sie max, a przetrwał jeden zarodek. Okazało się, ze trzeba działać dla poprawy jakości komórek. Może spróbuj z koenzymem q10, l-arginina? Absolutnie nie sugeruje, że masz jakiś problem, ale może to pomoże?
    Kochana dziękuję za info :) koenzym już biorę długo, bardzo długo, w formie ubichinolu i nie tyko jego. Też już mamy in vitro za sobą. Wyprodukowałam 38 kom jajowych podczas stymulacji. Przez lek który dali mi na koniec stymulacji (gonapeptyl) powstał nalot na oocytach , przez to były trudniejsze w ocenie. Wybrali więc 26 tych , które były najładniejsze. 20 zamrozili a 6 zapłodnili (tylko tyle mogłam według ustawy). Wszystkie się zapłodniły i wytrwały do 3 doby . Po 3 dobie 3 zdegenerowały a 3 wytrwały do formy blastocyty(najwyzszej z mozliwych). To naprawdę dobry wyniki . Po 4 dobie włącza się genom zarodka, wtedy i przy całkowicie zdrowej parze wszystko może się zdarzyć. Nie wiem czy miałaś z tym styczność i rozumiesz. Ale po krótce do 3 doby komórka jest w stanie dzielić się sama jak ją naklujesz igłą bo myśli, że została zapłodniona, później włącza się czynnik plemnika (A zarazem to jak się owe gamety połaczyły) i to ,że nam 3 odpadły po 3 dobie mogło być przyczyną złego plemnika albo tego ,że nasze gamety źle się połączyły. Moje komórki wypadły naprawdę dobrze jak na te wszystkie schorzenia, które mam (W tym 2 które niszczą jakość kom. Jajowych, IO Z hiperinsulemią i endometrioza). Także jakoś komórek nie gra u mnie pierwszych skrzypiec. Problem jest w moim organizmie. Agresywnym organizmie, który chce niszczyć wszystko na swojej drodze. To on jest największym problemem i to jego muszę ujarzmic aby się udało.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2020, 20:27

Nona, szona lubią tę wiadomość

• kic83 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2020, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    53b025b14687.jpg
    Dobra, lecę z tym koksem ;)

justyna1719, Nona, Nynka, Klaudia9212 lubią tę wiadomość

Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
    Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
    mhsv9vvjge47oh9x.png[/url]
    nqtkdf9hy13p613h.png
    Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność
  • Morwa Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2020, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zakochanaaw wrote:
    Ja mam teraz pierwszy cykl z clo i miałam brać od 2dc do 6dc, dziś mam 12dc, śluzu płodnego brak, testy owu negatywne, jajniki trochę bolą.
    Brakiem śluzu plodnego bym się aż tak nie martwiła. Większość ciąż u mnie wyszło ze sluzu który siedział gdzieś w środku a na wierzch nie wypływał. Testy owulacyjne magą jeszcze wyjść. Masz monitoring w tym cyklu ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2020, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronka89 wrote:
    Motylku mogę to zrobić jeśli chodzi o temat ale masz pomysł na nazwę bo lutowy wątek już jest
    Może "starania pełna para"?

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2020, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ata114 wrote:
    Mam wyniki bety 34,8
    Gratuluję ❤️

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2020, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Twinsowa wrote:
    Kochane nie miałam kiedy nadrobić wpisów bo źle się czułam. Właśnie przyjęli mnie na oddział i będę czyszczona bo beta po tygodniu zamiast spać wzrosła z 30 do 49 🙄 jutro rano lyzeczkowanie 😭
    Przykro mi, mocno Ci kibicowałam 😣

• kkasia Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2020, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla pewności zrobiłam jeszcze drugi, bo aż niedowierzam, że tak mi sie przesunęła owu. Pierwszy raz od zanim w ciążę pierwszą zaszłam🤣
    Ale jest jak w mordę strzelił. Akurat jak dzis była mała sprzeczka😅 wkładam fatałaszki i pierwsza przeprosze 😆😅❤

b46476f4b003.jpg

Evelle28, Koteczka82, Morwa, Nynka, Annia, motylek1909, Nona, justyna1719, Dagmara, Klaudia9212, Lalia lubią tę wiadomość

f2w3vfxm992xljdr.png

9.12.2017r. 10tc [*] puste jajo płodowe
    18.01.2019r. Julcia <3 cc, kp
    19.03.2020 -> Jest ❤
    31.08.2020 -> usg 3 trym :) 1.5kg <3
    15.10.2020 -> usg 2520g <3
    21.10.2020 -> wizyta gin
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2020, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    doomi03 wrote:
    Różnie, może wystąpić, dzień, dwa, trzy przed @, a może równie dobrze w tym samym dni, albo dopiero po tym jak już @ dostaniesz xD i nie w każdym cyklu będzie tak samo :p
    A czyli nie ma reguły :)

• Tara Przyjaciółka

Wysłany: 14 stycznia 2020, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ata Gratulacje!

U mnie beta <0,2 więc czekam sobie na @
    Reszta wyników fatalna... HOMA wynosi prawie 4, prolaktyna 27. Porażka na całej linii :(

IO, PCO
    Starania od 11.2016
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2020, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    doomi03 wrote:
    Ja jeszcze na razie trochę tu posiedzę, a pod koniec przeniose sie na luty w zależności od rezultatu w tym cyklu... Ale na wszelki wypadek już się zapisałam na lutowe testowanie 😂😂😂
    To tak jal ja, jedna nogą już na lutowym😁

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2020, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kkasia wrote:
    Czo ja pacze????😳😳😳 dzis 14dc, a bylam przekonana, że koło 18dc znowu będzie owu... jestem w szoku, ale śluz płodny chyba jednak mnie nie okłamał 🤔

a1376d77afa8.jpg
    Jazda mała! Będzie z tego bobas :D

• Morwa Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2020, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona wrote:
    Morwa,
    Ogarniasz to:

Środa 10dc pecherzyk 10-11mm, endo 4,5mm
    niedziela 13dc lh 15, estradiol 155
    Poniedziałek 14dc pecherzyk 16mm, endo 8,3mm
    Dziś wtorek 15dc lh 71,60 estradiol 124, prawie pozytywny owulak.

Lh wskazuje że owu blisko ale ten estradiol... Spada już na owu? Czy słabej jakości komórka jajowa?
    Na dojrzałą kom jajowa powinien być poziom estradiolu na poziomie 200pg/ml. Twój poziom estradiolu jeszcze nie mówi o tym ,że już będzie owulacja(nie dzisiaj, ale na dniach może byc jak najbardziej)... A spadek estradiolu jest po owu ,czyli jak już uwolni się kom jajowa. Jak jest wcześniej to mozebyc tak ,ze dwa pęcherzyki rosły a jeden zdegenerował.

Nona lubi tę wiadomość

‹‹ 230 231 232 233 234 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ