Styczniowe testowanie, czyli szczęśliwy początek Nowego Roku :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Justyna1719 wrote:No nieźle.. Ale podobno dziewczyny w tym wieku są gorsze niż chłopcy 😊
-
blackkkwhisky wrote:Muszę ja o to zapytać. Dwa razy zadziałało i zakończyło się ciążą. Ciekawi mnie jak będzie teraz tylko martwi mnie brak pęcherzyka w 9dc.
-
nick nieaktualny
-
Morwa wrote:I na clo zdarzają się cykle bezowulacyjne. Ja taki miałam jak zaczynam z nim przygodę , w 2015r. Pierwszy cykl był bezowulacyjny. W drugim ciąża pozamaciczna. W 3 ciąża i samoistne poronienie. W 4 i 6 cyklu z clo się nie udało. A w 6 kolejna ciąża pozamaciczna . Teraz znów zaczyna z nim przygodę i pierwszy cykl z nim zakończył się ciąża biochemiczną. Zobazymy co przyniosą kolejne...
Bardzo mi przykro, A te bóle jajników może tak być? Czy jest to coś niepokojącego?09.12.2016 jesteś na świecie córeczko ❤️
23.01.2019 8 tc aniołek :,(
14.10.2020 CB
29.03 są 2 kreski
29.04 szok! 2 ❤️
20.05 jeden z zarodków obumarł oby ten drugi był silny
22.07 czekamy na Maksymiliana ❤️ -
Morwa wrote:I na clo zdarzają się cykle bezowulacyjne. Ja taki miałam jak zaczynam z nim przygodę , w 2015r. Pierwszy cykl był bezowulacyjny. W drugim ciąża pozamaciczna. W 3 ciąża i samoistne poronienie. W 4 i 6 cyklu z clo się nie udało. A w 6 kolejna ciąża pozamaciczna . Teraz znów zaczyna z nim przygodę i pierwszy cykl z nim zakończył się ciąża biochemiczną. Zobazymy co przyniosą kolejne...
Byłam ostatnio u gin. Rozmawiałyśmy o letrozolu. Opowiadała o pacjentce, która reaguje na stymulację, zachodzi w ciaze, ale beta szybko spada. Para podeszła do in vitro, ona zareagowała na leki super - urosło wiele pęcherzyków, pobrali mnóstwo, zaplodnily sie max, a przetrwał jeden zarodek. Okazało się, ze trzeba działać dla poprawy jakości komórek. Może spróbuj z koenzymem q10, l-arginina? Absolutnie nie sugeruje, że masz jakiś problem, ale może to pomoże?
Nona lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Nona wrote:Jak byli pytać czy przyjmę to mówię że proszę żeby ode mnie zaczął 15.45. Zgodzili się. Zwolniłam się z pracy żeby być. Nie przylazl. Jak pukali ministranci o 19 to powiedziałam że inaczej się umawialiśmy i teraz już dziecko śpi, dziękuję, do widzenia. Zamurowalo ich. Mijalam ich teraz na schodach idąc na fitness, grali w gry na telefonie. Ale klimat.
u nas było tak: czekamy pierwszą godzine, troche głodni ale nie opłaca się robić jedzenia (a miały być burgery), czekamy kolejną godzinę, nadal nic. mija następna godzina i ja już mówię że dobra, smażymy burgsy i tak pewnie zaraz nie przyjdzie. ledwo zaczęło skwierczec mięcho a tu dzwonek do drzwi..
generalnie wyszło tak że mój mąż przegonil ksiedza bo teraz to robi jedzenie i niech przyjdzie za pół godziny 🙊 😂
a że to byl piątek to pootwieralam wszystkie okna żeby ten zapach mięsa się chociaż ulotnil 🙈Koteczka82, Julik lubią tę wiadomość
💙 11.2020
💗 11.2023 -
Morwa wrote:No, raczej. Przy krótkich(normalnych) cyklach zalecają od 3 dc , czasami od 2 (bardzo rzadko). A przy dłuższych od 5dc. Serio nie znam nikogo kto miał od 1dc.
Ja mam teraz pierwszy cykl z clo i miałam brać od 2dc do 6dc, dziś mam 12dc, śluzu płodnego brak, testy owu negatywne, jajniki trochę bolą.Starania od 01.2017 o pierwsze maleństwo...
Ona 24l. - Brak owulacji, io, tsh, mutacje MTHFR_677C>T i MTHFR_1298A>C i PAI-1 4G układy heterozygotyczne...
On 35l. - 04.19 teratozoospermia - 0%/10.19 - 3-4%/7.04 - 3%/10.06 - 0%, usg jąder i badania krwi - ok.
15.06. - laparoskopia, histeroskopia i hsg.
niedrożne obydwa jajowody - UDROŻNIONE
03.11 - hematolog
16.11 - klinika leczenia niepłodności
cykle stymulowane... bez efektów
04.01.21-decyzja o próbie inseminacji a później in vitro
21.01.21- beta 12,5
01.02- mamy pęcherzyk!
09.02 - mamy zarodek!
15.02- mamy serduszko!!
Nasz naturalny cud 🥰 -
szona wrote:Byłam ostatnio u gin. Rozmawiałyśmy o letrozolu. Opowiadała o pacjentce, która reaguje na stymulację, zachodzi w ciaze, ale beta szybko spada. Para podeszła do in vitro, ona zareagowała na leki super - urosło wiele pęcherzyków, pobrali mnóstwo, zaplodnily sie max, a przetrwał jeden zarodek. Okazało się, ze trzeba działać dla poprawy jakości komórek. Może spróbuj z koenzymem q10, l-arginina? Absolutnie nie sugeruje, że masz jakiś problem, ale może to pomoże?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2020, 20:27
Nona, szona lubią tę wiadomość
-
justyna1719, Nona, Nynka, Klaudia9212 lubią tę wiadomość
Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
zakochanaaw wrote:Ja mam teraz pierwszy cykl z clo i miałam brać od 2dc do 6dc, dziś mam 12dc, śluzu płodnego brak, testy owu negatywne, jajniki trochę bolą.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Dla pewności zrobiłam jeszcze drugi, bo aż niedowierzam, że tak mi sie przesunęła owu. Pierwszy raz od zanim w ciążę pierwszą zaszłam🤣
Ale jest jak w mordę strzelił. Akurat jak dzis była mała sprzeczka😅 wkładam fatałaszki i pierwsza przeprosze 😆😅❤
Evelle28, Koteczka82, Morwa, Nynka, Annia, motylek1909, Nona, justyna1719, Dagmara, Klaudia9212, Lalia lubią tę wiadomość
9.12.2017r. 10tc [*] puste jajo płodowe
18.01.2019r. Julcia cc, kp
19.03.2020 -> Jest ❤
31.08.2020 -> usg 3 trym 1.5kg
15.10.2020 -> usg 2520g
21.10.2020 -> wizyta gin -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Nona wrote:Morwa,
Ogarniasz to:
Środa 10dc pecherzyk 10-11mm, endo 4,5mm
niedziela 13dc lh 15, estradiol 155
Poniedziałek 14dc pecherzyk 16mm, endo 8,3mm
Dziś wtorek 15dc lh 71,60 estradiol 124, prawie pozytywny owulak.
Lh wskazuje że owu blisko ale ten estradiol... Spada już na owu? Czy słabej jakości komórka jajowa?Nona lubi tę wiadomość