X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Styczniowe testowanie, czyli szczęśliwy początek Nowego Roku :)
Odpowiedz

Styczniowe testowanie, czyli szczęśliwy początek Nowego Roku :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2020, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynka wrote:
    Motylek Twoje pozytywne nastawienie sprawia ze mam ochote iść z Toba w kolejny cykl😂

Justyna nie wypowiadalam się odnośnie wyników, bo się nie znam kompletnie. A wszystko napisały dziewczyny.
    Chcialam Ci dwie rzeczy napisać, pierwsza tak, żebyś tu siedziala, smecila, plakala, w kółko pisala to samo! Od tego jesteśmy tu😙😙
    A druga, żebyś się starala nie załamywać przy mężu. Tak trzeba być szczerym, tak trzeba mówić co się czuje, tak ( moim zdaniem ) faceci w takich sytuacjach zachowuja się nie dojrzale)....ale wyobraź sobie że bardzo zle wyniki wychodza Tobie, a on lamentuje i placze-- czula bys na pewno na sobie ogromy kamień odpowiedzialnosci i poczucia winy...tak wiem zee to wiesz, ale może jak odwrocisz rolę będzie Ci łatwiej być twardą! Robisz to dla siebie, dla męża i dla dzidziutka!😙 trzymam za Was kciuki
    Życzę, żebyś nie musiała, ale w razie W zapraszam 😂

Nynka lubi tę wiadomość

• kłot Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chmurka masz zawroty głowy? Bo mi się kręci rano tak że obijam się prawie o ściany. Mój niestety nie wytrzymał i już wszystkim powiedział, ja moim rodzicom też to tata ze szczęścia opil się z pracownikami i też już powiedział, jestem na nich zła ale wiem że się tak cieszą że nie mogą się powstrzymać, zwłaszcza że tyle po drodze przeszliśmy i tak długo się staraliśmy. Ciekawe jest to że faceci bardziej przeżywają to i się cieszą niż kobiety... Mój przyjaciel zrobił mi niespodziankę i przyjechał do pracy mi pogratulować i się poplakal. Trochę mnie to przeraża że tak szybko już wiedzą bo może wssuyko jeszcze się wydarzyć. Z drugiej strony tak na prawdę na każdym etapie ciąży może się wszystko wydarzyć, nawet po 1 trymestrze...

Nynka, Wik89, ladySiSi, Lalia lubią tę wiadomość

cb7w9jcgx8lte4p1.png
    29l.
    Wyniki męża- ok
    HSG- jajowody drożne
    Histeroskopia - usunięte zrosty przy szyjce macicy. Najprawdopodobniej czynnik maciczny
    Po ponad 2 latach starań
    16.01 BetaHCG - 195,10 <3
    20.01 Beta 896,40 <3 <3
    24.01 Beta 2646 <3 <3 <3
    Czekamy na synka 💙 termin 30.09.20r.
  • Pszczolka36l Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już po. Ten cykl mam odpuścić. Owu jutro ale nie jest macica gotowa. Zacząć w następnym. I mąż ma ponowic badania czy dalej dać mu leki

motylek1909, Ounai, Wik89, Kitka_87, Lalia, Koteczka82, dmg11, Klaudia9212 lubią tę wiadomość

04.01.2020 💔
    14.03.20 1 IUI 😔
    06.05 IUI 😔
    29.03.21 usunięcie żylaków powrózka u M.
    Biegnij przed siebie, uciekaj, zanim złapie Cię czas.Pewnie przed siebie idź nim zmęczenie da o sobie znać.Świat dla nikogo się nie zatrzyma,Zdradzi Cię nie raz.Biegnij przed siebie, kierunek trzymaj z wiatrem lub pod wiatr.
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet.kaa wrote:
    Też w tym miesiącu zaczęłam tak myśleć jak Ty, jak nie będzie dziecka to chociaż forma będzie, choć nie ukrywam że wolałabym to pierwsze 😀
    Otóż to. A jak się nie ma co się lubi... :)

• justyna1719 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2020, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    Zastanawiałam się czy to napisać ale nie mogłam się powstrzymać:
    Lepiej mieć zgniłe jajka niż zgniły mózg, a ona ma ewidentnie to drugie :P
    A tak poważnie to tępa dzida jest jakby to mój chłop powiedział. Nie warto nawet analizować jej słów.
    Tak zaczęłam czytać i się zastanawiam, czy Twój mąż na pewno oddał całą próbkę do badania, łącznie z ejakulatem?

Co do tego, że zamknął się w sobie - daj mu czas, to facet. On musi przetrawić, nie jak my baby przegadać.

Czytałam też że właśnie hormony mogą wpływać na brak plemników w próbce i unormowanie ich powoduje, że plemniki się pojawia, trochę jak u nas rozjechane hormony blokują owulacje.
    No on po badaniu stwierdził, że no jakoś poszło, ale myślał czy nie za mało... Może coś w tym jest?? Nie wiem.. Na razie dam. Mu kilka dni... Niech to przetrawi.. Chyba że sam zacznie o tym temat..

Ounai lubi tę wiadomość

63644240ef.png

👱‍♀️33 lat, 🤵38 lat
    Starania od czerwca 2018
    ❌Problem męski azoospermia - zespół klinefeltera
    📌1 IUI - lipiec 2021 - nieudane ☹️
    📌2 IUI - październik nieudane ☹️

🧫 04.11 IN VITRO
    🧫30. 11 punkcja-pobrano 18 cumulusow ✊✊ z czego 12 prawidłowych
    🧫31.11 - mamy 5 zarodków
    ❄️ Jeden zarodek C.C.C.
    🤢Grudzień - Stop Covid ☹️
    ⛄07.02 Transfer-Blastka 3CC 🙏
    👶3dpt - prog 41
    👶7dpt beta 38,2, prog 46,82
    👶9dpt 120,7
    👶11dpt - 409,5, prog 47,82
    👶15dpt - 1592, prog 40,82
    👶21dpt - 8735 - prog39,15
    ❤️04.03 (25dpt) mamy serduszko ❤️

*AMH 2,35
    *TSH 2,97 - (Euthyrox) 1,56 (13.12)
    *FSH 6,36
    *Homocysteina 11,66 (28.10), 4,86 (13.12)
    *Insulinooporość - Glucophage 500
    Suplementy: kwas foliowy, witamina B12, ashawaganda, Magne B6, omega 3, preventic z wit D3, witamina C, koenzym Q10
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2020, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pszczolka36l wrote:
    Już po. Ten cykl mam odpuścić. Owu jutro ale nie jest macica gotowa. Zacząć w następnym. I mąż ma ponowic badania czy dalej dać mu leki
    No i to jest jakiś konkret :) szybko zleci Pszczółko i w następnym cyklu zajdziesz w szczęśliwa ciąże :)

Wik89, Pszczolka36l lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2020, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2020, 22:07

motylek1909, Lalia, Inaa89 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2020, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2020, 22:07

Wik89, Lalia lubią tę wiadomość

• Anet.kaa Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2020, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2020, 10:38

8cs 👶💚
    Córeczka ur. 30.11.2020r 20:50
    2430g 52 cm

3i49px9ipvfkmmcw.png
  • Ulaa Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2020, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja właśnie oglądam Sex Education, dupy nie urywa, raczej dla młodszej widowni moim zdaniem, ale pośmiać się można 😄

Dzisiaj mój D kończy pracę o 17, ogarniamy się i jedziemy do znajomych i zostajemy tam na noc, bo mieszkają spory kawałek od Sopotu w stronę Pruszcza Gdańskiego.. korzystamy że synków nie ma i że jeszcze mogę pić 🙈 moje ukochane prosseco wjedzie na salony, do tego dobre jedzonko i towarzystwo 😄 nastawiam się, że będzie super wieczór.

Nona, motylek1909, Lalia lubią tę wiadomość

15.10.2013 syn 💙
    21.10.2015 syn 💙
    06.2020 💔
    28.08.2021 syn 💙
    21.02.2023 córeczka 💗

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2020, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona wrote:
    Co robicie wend?
    My wczoraj drink i przekąski że znajomymi, knajpa obok nas, córa kolorowala kolorowanki hihi.

Dziś moja siostra jest u nas, bawi się z młodą.
    Wieczorem pewnie serial, drink z mężem, lodzik.

Jutro ze znajomymi obiad w mieście.
    Ja dziś z moim P jak wróci z pracy idziemy biegać nad jeziorko. Wieczorem pewnie jakiś filmik razem. Jutro śpię do 12 😂 bo nie ma dzieci, jak wróci P z pracy znów bieganko, a wieczorem znów filmik. Szału nie ma :) ale lubię leniwe weekendy, bo czasem wysiadam w tygodniu szkolne-przedszkolnym 😂

Nona, Ulaa, Mamba91 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2020, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet.kaa wrote:
    Dobra Dziewczyny a teraz ja panikara mam pytanie. Czy to zawsze jest tak, że jak jest sex w dni płodne, wszystko pięknie obstawione serduszkami i nie ma z tego ciąży to musi być coś gdzieś nie tak, choć mały czynnik? Zła komórka, słaby plemnik, nie pęknięty pęcherzyk, cykl bez owulacyjny, TSH, prolaktyna, immunologia itp, itd. Czytałam już dużo artykułów na ten temat ale chciałabym znać Wasze zdanie, niby nie bez powodu jest ten rok na starania, ale chciałabym znać Wasze zdanie.
    Ja ostatnio czytałam, że prawie w każdym cyklu może się udawać, ale że materiał genetyczny jest za słaby, stąd przychodzi @, bo nie zagnieżdża się słaba komoreczka. Ale jak to jest naprawdę, nie wiem. Wydaje mi się, że w tych czasach przy tylu chorobach często problemem jest to, że plemniczki jednak są słabsze, a też ❤️ nie są idealnie w momencie owu, więc plenniczek nie zdąży tam dotrzeć, albo dociera za późno... Tak na moje oko. A jak jest naprawdę to tylko matka natura wie...

Wik89 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2020, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulaa wrote:
    A ja właśnie oglądam Sex Education, dupy nie urywa, raczej dla młodszej widowni moim zdaniem, ale pośmiać się można 😄

Dzisiaj mój D kończy pracę o 17, ogarniamy się i jedziemy do znajomych i zostajemy tam na noc, bo mieszkają spory kawałek od Sopotu w stronę Pruszcza Gdańskiego.. korzystamy że synków nie ma i że jeszcze mogę pić 🙈 moje ukochane prosseco wjedzie na salony, do tego dobre jedzonko i towarzystwo 😄 nastawiam się, że będzie super wieczór.
    Zazdroszczę morza! Ja mam 100km, a dotrzeć nie mogę 😂

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2020, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj sama ale z dzidziutem!😂 tak wiec żeby przetrwać obstawiam dzisiaj inne mamy i sale zabaw😁

motylek1909 lubi tę wiadomość

• Chmurka Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2020, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ratunku... Mam w śluzie takie delikatnie kawowe niteczki... Panikuje... Mąż pojechał w delegację. Wróci w niedzielę wieczorem. Żaden ginekolog mnie teraz nie przyjmie... Barac duphaston wrazieby co czy to normalne i czekać?...

iv09hdge02bk9ct0.png
  • Wik89 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2020, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja choruję :P mój organizm domagał się chyba odpoczynku bo sporo pracy ostatnio

za kilka dni mój m. ma operację na żylaki powrózka, zaczynamy się trochę stresować. No ale jakoś to będzie

II 2020 22 cs szczęśliwy
    👶 X 2020
    XII 2022 6 cs szczęśliwy
    👧 IX 2023
  • Wik89 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2020, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj przegadałam z godzinę na telefonie z moją siostrą na temat naszych starań, możliwych przeszkód i leczenia, tego jak się z tym kijowo czuję, czujemy. Doradziła, wsparła jak mogła. Bardzo mi to pomogło

Lalia, motylek1909, Koteczka82 lubią tę wiadomość

II 2020 22 cs szczęśliwy
    👶 X 2020
    XII 2022 6 cs szczęśliwy
    👧 IX 2023
  • Annia Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2020, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet.kaa wrote:
    Dobra Dziewczyny a teraz ja panikara mam pytanie. Czy to zawsze jest tak, że jak jest sex w dni płodne, wszystko pięknie obstawione serduszkami i nie ma z tego ciąży to musi być coś gdzieś nie tak, choć mały czynnik? Zła komórka, słaby plemnik, nie pęknięty pęcherzyk, cykl bez owulacyjny, TSH, prolaktyna, immunologia itp, itd. Czytałam już dużo artykułów na ten temat ale chciałabym znać Wasze zdanie, niby nie bez powodu jest ten rok na starania, ale chciałabym znać Wasze zdanie.
    Mój ginekolog mówił, że u idealnie zdrowej pary jest 20% szans zajścia w ciążę na cykl. Że nie każda komórka jajowa jest idealna, że nie zawsze zdrowy plemnik dotrze pierwszy, że czasami źle się coś podzieli i nawet nie będzie implantacji. :)

Nynka, Kitka_87, Anet.kaa, doomi03, Lalia, motylek1909, kkasia lubią tę wiadomość

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
  • Ulaa Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2020, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    motylek1909 wrote:
    Zazdroszczę morza! Ja mam 100km, a dotrzeć nie mogę 😂

No to zapraszam serdecznie!
    My mieszkamy w Sopocie, jakieś 400m od morza, piechotką lub rowerkiem w każdej chwili można się przejechać na plażę 🥰

A potem zapraszam do najlepszej kanajpy rybnej w Sopocie jak i nie nad polskim morzem ☺️ ☺️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2020, 12:06

Lalia, Inaa89 lubią tę wiadomość

15.10.2013 syn 💙
    21.10.2015 syn 💙
    06.2020 💔
    28.08.2021 syn 💙
    21.02.2023 córeczka 💗

age.png
  • Tysia150 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2020, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna1719 wrote:
    No on po badaniu stwierdził, że no jakoś poszło, ale myślał czy nie za mało... Może coś w tym jest?? Nie wiem.. Na razie dam. Mu kilka dni... Niech to przetrawi.. Chyba że sam zacznie o tym temat..
    Masz napisane ile ml oddał, to jest normalna ilość. Nie jest ani za mało ani za dużo. Stres przy tym badaniu też wplywa na jego wynik

Mutacja genu m1ap u męża
    Biopsja mtese 09.2021(3 słomki)
    14.10.22 punkcja
    7 komórek 7 plemników ♥️
    15.10 3 komórki zapłodnione
    19.10 transfer (odwołany, zarodki zatrzymały się 18.10)
    04.2024 inseminacja nasieniem dawcy
‹‹ 290 291 292 293 294 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ