Styczniowe testowanie, czyli szczęśliwy początek Nowego Roku :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyNynka wrote:Motylek Twoje pozytywne nastawienie sprawia ze mam ochote iść z Toba w kolejny cykl😂
Justyna nie wypowiadalam się odnośnie wyników, bo się nie znam kompletnie. A wszystko napisały dziewczyny.
Chcialam Ci dwie rzeczy napisać, pierwsza tak, żebyś tu siedziala, smecila, plakala, w kółko pisala to samo! Od tego jesteśmy tu😙😙
A druga, żebyś się starala nie załamywać przy mężu. Tak trzeba być szczerym, tak trzeba mówić co się czuje, tak ( moim zdaniem ) faceci w takich sytuacjach zachowuja się nie dojrzale)....ale wyobraź sobie że bardzo zle wyniki wychodza Tobie, a on lamentuje i placze-- czula bys na pewno na sobie ogromy kamień odpowiedzialnosci i poczucia winy...tak wiem zee to wiesz, ale może jak odwrocisz rolę będzie Ci łatwiej być twardą! Robisz to dla siebie, dla męża i dla dzidziutka!😙 trzymam za Was kciukiNynka lubi tę wiadomość
-
Chmurka masz zawroty głowy? Bo mi się kręci rano tak że obijam się prawie o ściany. Mój niestety nie wytrzymał i już wszystkim powiedział, ja moim rodzicom też to tata ze szczęścia opil się z pracownikami i też już powiedział, jestem na nich zła ale wiem że się tak cieszą że nie mogą się powstrzymać, zwłaszcza że tyle po drodze przeszliśmy i tak długo się staraliśmy. Ciekawe jest to że faceci bardziej przeżywają to i się cieszą niż kobiety... Mój przyjaciel zrobił mi niespodziankę i przyjechał do pracy mi pogratulować i się poplakal. Trochę mnie to przeraża że tak szybko już wiedzą bo może wssuyko jeszcze się wydarzyć. Z drugiej strony tak na prawdę na każdym etapie ciąży może się wszystko wydarzyć, nawet po 1 trymestrze...
Nynka, Wik89, ladySiSi, Lalia lubią tę wiadomość
29l.
Wyniki męża- ok
HSG- jajowody drożne
Histeroskopia - usunięte zrosty przy szyjce macicy. Najprawdopodobniej czynnik maciczny
Po ponad 2 latach starań
16.01 BetaHCG - 195,10
20.01 Beta 896,40
24.01 Beta 2646
Czekamy na synka 💙 termin 30.09.20r. -
Już po. Ten cykl mam odpuścić. Owu jutro ale nie jest macica gotowa. Zacząć w następnym. I mąż ma ponowic badania czy dalej dać mu leki
motylek1909, Ounai, Wik89, Kitka_87, Lalia, Koteczka82, dmg11, Klaudia9212 lubią tę wiadomość
04.01.2020 💔
14.03.20 1 IUI 😔
06.05 IUI 😔
29.03.21 usunięcie żylaków powrózka u M.
Biegnij przed siebie, uciekaj, zanim złapie Cię czas.Pewnie przed siebie idź nim zmęczenie da o sobie znać.Świat dla nikogo się nie zatrzyma,Zdradzi Cię nie raz.Biegnij przed siebie, kierunek trzymaj z wiatrem lub pod wiatr. -
nick nieaktualny
-
Ounai wrote:Zastanawiałam się czy to napisać ale nie mogłam się powstrzymać:
Lepiej mieć zgniłe jajka niż zgniły mózg, a ona ma ewidentnie to drugie
A tak poważnie to tępa dzida jest jakby to mój chłop powiedział. Nie warto nawet analizować jej słów.
Tak zaczęłam czytać i się zastanawiam, czy Twój mąż na pewno oddał całą próbkę do badania, łącznie z ejakulatem?
Co do tego, że zamknął się w sobie - daj mu czas, to facet. On musi przetrawić, nie jak my baby przegadać.
Czytałam też że właśnie hormony mogą wpływać na brak plemników w próbce i unormowanie ich powoduje, że plemniki się pojawia, trochę jak u nas rozjechane hormony blokują owulacje.Ounai lubi tę wiadomość
👱♀️33 lat, 🤵38 lat
Starania od czerwca 2018
❌Problem męski azoospermia - zespół klinefeltera
📌1 IUI - lipiec 2021 - nieudane ☹️
📌2 IUI - październik nieudane ☹️
🧫 04.11 IN VITRO
🧫30. 11 punkcja-pobrano 18 cumulusow ✊✊ z czego 12 prawidłowych
🧫31.11 - mamy 5 zarodków
❄️ Jeden zarodek C.C.C.
🤢Grudzień - Stop Covid ☹️
⛄07.02 Transfer-Blastka 3CC 🙏
👶3dpt - prog 41
👶7dpt beta 38,2, prog 46,82
👶9dpt 120,7
👶11dpt - 409,5, prog 47,82
👶15dpt - 1592, prog 40,82
👶21dpt - 8735 - prog39,15
❤️04.03 (25dpt) mamy serduszko ❤️
*AMH 2,35
*TSH 2,97 - (Euthyrox) 1,56 (13.12)
*FSH 6,36
*Homocysteina 11,66 (28.10), 4,86 (13.12)
*Insulinooporość - Glucophage 500
Suplementy: kwas foliowy, witamina B12, ashawaganda, Magne B6, omega 3, preventic z wit D3, witamina C, koenzym Q10 -
nick nieaktualnyPszczolka36l wrote:Już po. Ten cykl mam odpuścić. Owu jutro ale nie jest macica gotowa. Zacząć w następnym. I mąż ma ponowic badania czy dalej dać mu leki
Wik89, Pszczolka36l lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
A ja właśnie oglądam Sex Education, dupy nie urywa, raczej dla młodszej widowni moim zdaniem, ale pośmiać się można 😄
Dzisiaj mój D kończy pracę o 17, ogarniamy się i jedziemy do znajomych i zostajemy tam na noc, bo mieszkają spory kawałek od Sopotu w stronę Pruszcza Gdańskiego.. korzystamy że synków nie ma i że jeszcze mogę pić 🙈 moje ukochane prosseco wjedzie na salony, do tego dobre jedzonko i towarzystwo 😄 nastawiam się, że będzie super wieczór.Nona, motylek1909, Lalia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNona wrote:Co robicie wend?
My wczoraj drink i przekąski że znajomymi, knajpa obok nas, córa kolorowala kolorowanki hihi.
Dziś moja siostra jest u nas, bawi się z młodą.
Wieczorem pewnie serial, drink z mężem, lodzik.
Jutro ze znajomymi obiad w mieście.Nona, Ulaa, Mamba91 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAnet.kaa wrote:Dobra Dziewczyny a teraz ja panikara mam pytanie. Czy to zawsze jest tak, że jak jest sex w dni płodne, wszystko pięknie obstawione serduszkami i nie ma z tego ciąży to musi być coś gdzieś nie tak, choć mały czynnik? Zła komórka, słaby plemnik, nie pęknięty pęcherzyk, cykl bez owulacyjny, TSH, prolaktyna, immunologia itp, itd. Czytałam już dużo artykułów na ten temat ale chciałabym znać Wasze zdanie, niby nie bez powodu jest ten rok na starania, ale chciałabym znać Wasze zdanie.
Wik89 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyUlaa wrote:A ja właśnie oglądam Sex Education, dupy nie urywa, raczej dla młodszej widowni moim zdaniem, ale pośmiać się można 😄
Dzisiaj mój D kończy pracę o 17, ogarniamy się i jedziemy do znajomych i zostajemy tam na noc, bo mieszkają spory kawałek od Sopotu w stronę Pruszcza Gdańskiego.. korzystamy że synków nie ma i że jeszcze mogę pić 🙈 moje ukochane prosseco wjedzie na salony, do tego dobre jedzonko i towarzystwo 😄 nastawiam się, że będzie super wieczór. -
nick nieaktualny
-
A ja choruję mój organizm domagał się chyba odpoczynku bo sporo pracy ostatnio
za kilka dni mój m. ma operację na żylaki powrózka, zaczynamy się trochę stresować. No ale jakoś to będzieII 2020 22 cs szczęśliwy
👶 X 2020
XII 2022 6 cs szczęśliwy
👧 IX 2023 -
Wczoraj przegadałam z godzinę na telefonie z moją siostrą na temat naszych starań, możliwych przeszkód i leczenia, tego jak się z tym kijowo czuję, czujemy. Doradziła, wsparła jak mogła. Bardzo mi to pomogło
Lalia, motylek1909, Koteczka82 lubią tę wiadomość
II 2020 22 cs szczęśliwy
👶 X 2020
XII 2022 6 cs szczęśliwy
👧 IX 2023 -
Anet.kaa wrote:Dobra Dziewczyny a teraz ja panikara mam pytanie. Czy to zawsze jest tak, że jak jest sex w dni płodne, wszystko pięknie obstawione serduszkami i nie ma z tego ciąży to musi być coś gdzieś nie tak, choć mały czynnik? Zła komórka, słaby plemnik, nie pęknięty pęcherzyk, cykl bez owulacyjny, TSH, prolaktyna, immunologia itp, itd. Czytałam już dużo artykułów na ten temat ale chciałabym znać Wasze zdanie, niby nie bez powodu jest ten rok na starania, ale chciałabym znać Wasze zdanie.
Nynka, Kitka_87, Anet.kaa, doomi03, Lalia, motylek1909, kkasia lubią tę wiadomość
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
motylek1909 wrote:Zazdroszczę morza! Ja mam 100km, a dotrzeć nie mogę 😂
No to zapraszam serdecznie!
My mieszkamy w Sopocie, jakieś 400m od morza, piechotką lub rowerkiem w każdej chwili można się przejechać na plażę 🥰
A potem zapraszam do najlepszej kanajpy rybnej w Sopocie jak i nie nad polskim morzem ☺️ ☺️Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2020, 12:06
Lalia, Inaa89 lubią tę wiadomość
-
Justyna1719 wrote:No on po badaniu stwierdził, że no jakoś poszło, ale myślał czy nie za mało... Może coś w tym jest?? Nie wiem.. Na razie dam. Mu kilka dni... Niech to przetrawi.. Chyba że sam zacznie o tym temat..Mutacja genu m1ap u męża
Biopsja mtese 09.2021(3 słomki)
14.10.22 punkcja
7 komórek 7 plemników ♥️
15.10 3 komórki zapłodnione
19.10 transfer (odwołany, zarodki zatrzymały się 18.10)
04.2024 inseminacja nasieniem dawcy