Styczniowe testowanie, czyli szczęśliwy początek Nowego Roku :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Nona wrote:Kic masz testy owu? Bym robiła na Twoim miejscu od czwartku aż do wykrycia owu. I bym zrobila lh, estradil w piatek i w poniedzialek, monit piatek i poniedzialek super!
Jedziecie na wend czy córa chora?
Moja cos chora, dzis zostala z tatą w domu...
Tak, zamierzam robić od 10dc testy owu (ostatnio miałam owu 12dc już), w piątek usg jakoś popołudniu
Na czwartek i piątek mam urlop
Dziś Młoda siedzi z teściem, jutro z moją mamą, zobaczymy jak sytuacja się rozwinie, bo kaszle ;/
Chciałam się na spokojnie pobzykać, ale chyba nic z tego nie wyjdzie, no nic, najwyżej się jej bajkę da
Nona lubi tę wiadomość
Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
nick nieaktualnyMoje ostatnie @@ są brutalne i mnie niepokoją, 1d krwawienie, 2-3 ogromne skrzepy, 4 krwawienie i czasem do 7dnia plamienie...
Dziewczyny jak Wasze urojone objawy ciążowe?😁
U mnie sie utrzymuje wrażliwość na zapachy😂 bawi mnie to, bo już mnie się zaczynają zwiastuny małpowe✊😁 -
Angie1985 wrote:Evelle trzymam kciuki. ✊✊✊✊✊
Kochane teraz pytanie z serii bravo girl. 😉
Czy jak małż po finiszu we mnie potem jeszcze paluszkami popracował żebym skończyła to wybił plemniki?? 😉😉😕
pół na pół,
-Skurcze w obrębie macicy i pochwy, które występują podczas szczytowania popychają plemniki w kierunku komórki jajowej.
- "gmerając" że tak to ujmę mógł trochę wygonić, ale nie martw się co weszło to Twoje - jakkolwiek to brzmiLalia, Angie1985, Inaa89 lubią tę wiadomość
Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
[/url]
LadySisi ja jestem po becie i czekam na wyniki. Trochę się stresuje ale staram się odganiac zle myśli, śniło mi się dzisiaj że ppronilam, brzuch w nocy bolał mnie jak na okres...Ale plamien żadnych nie mam, śluz kremowy. Mam nadzieję że to normalne, rano jechałam autem jak emeryt bo tak mi się w głowie kręciło, nie wiem czy nie przerzuce się na taksówki jak tak dalej pójdzie. A Ty jak się czujesz ? Jak twoje wyniki bety?
29l.
Wyniki męża- ok
HSG- jajowody drożne
Histeroskopia - usunięte zrosty przy szyjce macicy. Najprawdopodobniej czynnik maciczny
Po ponad 2 latach starań
16.01 BetaHCG - 195,10
20.01 Beta 896,40
24.01 Beta 2646
Czekamy na synka 💙 termin 30.09.20r. -
ladySiSi wrote:kłot, Chmurka
Robiłyście betę? Ja właśnie przyszłam do pracy po badaniu i już nie mogę się doczekać wyniku. Też macie taki stres jak ja? Jak Wasze samopoczucie?
Evelle trzymam kciuki żeby było dobrze :*
Kiedy się wybieracie do ginekologa na pierwszą wizytę? -
Anet.kaa wrote:Dzień Dobry Przyszłe Mamusie ❤️ ewella trzymam kciuki, na wczorajszym teście widać pięknie kreseczkę, to musi Być ten cykl! Daj znać jak tylko będzie miała wyniki. Tak samo ladySiSi, czekamy z niecierpliwością na wieści. Ja dziś 10 DC i mam śluz jakiś oleisty, jest go dużo ale się nie rozciąga i jest w miarę przezroczysty, pod jaki go zakwalifikować? Ewidentnie wiesiołek działa. I druga sprawa, mam wizytę w szpitalu na badania 14 dc w zeszłym miesiącu pik LH był w 13 dc wiec owulka pewnie w 14 dc. kolejne USG mam 17 DC w poniedziałek, czy to nie za późno? Czy może lepiej ustawić sobie USG na 12DC? Zaznaczam że to są zwykle wizyty w Medicover wiec muszę ściemnić coś aby mi zrobili to USG, tak jak Nona wcześniej wspominała powiem chyba że boli mnie brzuch. Planuje powiedzieć jeszcze, że u męża wykryto jakieś bakterie (ściema) i czy w związku z tym da mi skierowanie na MuChe i posiew. Przejdzie to? W 17 DC będzie widać że była Owulka zakładając ze będzie jak miesiąc temu w 14DC?
jeśli owu 14dc to weź wizytę na 13dc, da radę? a potem po dwóch dniach na sprawdzenie czy pęcherzyk pękł
tak, naściemniaj że boli brzuch, że chcesz sprawdzić czy wszystko ok
nie wiem jak w Medicoverze, ale w LuxMed USG to USG a nie wizyta kontrolna, oni są tylko od USG,więc skierowań żadnych nie wypisują, dowiedz się lepiejCórcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
[/url]
nick nieaktualny
-
Nona wrote:Evelle niestety nic nie widze. Ja bym nie jechala na bete, ja bym powtorzyla jutro test.
Moja gin mówi jasno - nawet jeden pozytywny test powinien być sprawdzony betą. Biochemy to już spory krok w kierunku diagnostyki. Czasami powodem są słabszej jakości komórki, czasami trzeba pogłębić badania nasienia. Generalnie, absolutnie koniecznie trzeba sprawdzić czy beta urosła, do jakiego poziomu. To bardzo ważne.
Edit: a tu wg mnie jeszcze nie ma mowy o biochemie. Wczoraj test jednoznacznie pozytywny - a kreska jasna nawet przy czułości 10, wiec 25 dziś wcale nie musiał wyjść. Dodatkowo to nadal testy sprzed terminu miesiączki, a przy konieczności brania progesteronu koniecznie trzeba wiedzieć na czym się stoi. Te testy czasem to o kant dupy. Jeden się wybarwi jak złoto, drugi zrobi kuku.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2020, 10:13
Morwa lubi tę wiadomość
-
Chmurka wrote:Właśnie siedzę w przychodni. Czekam na pobranie. Stres straszny! I podejrzewam że póki nie pójdę do ginekologa i nie potwierdzi mi on to nawet jak beta będzie ładnie przyrasta to stres będzie.
Kiedy się wybieracie do ginekologa na pierwszą wizytę?
29l.
Wyniki męża- ok
HSG- jajowody drożne
Histeroskopia - usunięte zrosty przy szyjce macicy. Najprawdopodobniej czynnik maciczny
Po ponad 2 latach starań
16.01 BetaHCG - 195,10
20.01 Beta 896,40
24.01 Beta 2646
Czekamy na synka 💙 termin 30.09.20r. -
Nynka wrote:Moje ostatnie @@ są brutalne i mnie niepokoją, 1d krwawienie, 2-3 ogromne skrzepy, 4 krwawienie i czasem do 7dnia plamienie...
Dziewczyny jak Wasze urojone objawy ciążowe?😁
U mnie sie utrzymuje wrażliwość na zapachy😂 bawi mnie to, bo już mnie się zaczynają zwiastuny małpowe✊😁
Ja miałam wrażenie, że mnie lewa pierś boli jak wstałam, a właściwie sutek 😂
To na tyle z objawów póki co 😄Nynka lubi tę wiadomość
-
Kłot, też mi się w głowie kreci i jest mi słabo rano. Dobrze, że nie masz żadnych plamień Dzisiaj na śniadanie chciałam zjeść jajko na twardo z majonezem to parę razy mnie zemdliło. Pisałaś wcześniej o bólach piersi, nadal je masz? Ja swoje czułam wczoraj dość mocno jednak dziś tak jakby mniej i mnie to martwi. Masz jednolity ból przez cały dzień czy różnie to bywa z tymi (.)(.)?
Chmurka, mam to samo. Dopóki lekarz nie potwierdzi i nie zobaczę kropeczki to będę jak na bombie. Poczekam na wynik bety z dzisiaj i wtedy umówię się na 29.01.
Też nie możecie w nocy spać? Ja się budzę o 5:00 już wyspanaWiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2020, 10:15
01.2017 - rozpoczęcie starań
2x - CB (04.2019; 01.2020) ♡
11.04 (11dpo) ⏸️
12.04 beta 39, prog 24
14.04 beta 160
23.04 beta 5837, prog 45
29.04 jest ❤
👽 Niedoczynność tarczycy, hashimoto, częstoskurcz komorowy, PAI-1 4G homo
"Nienawidzę czekania, ale jeśli dzięki temu będę miała szansę być z tobą, będę czekała tak długo jak trzeba." -
Nona wrote:Angie, co miał doplynac to doplynelo. Ja po seksie sie podmylam od razu, ich jest tyle milionów że te co były glebiej juz wyruszyly i tak
Dokładnie!
Nona
czemu masz w opisie, że testujesz już 11dpo?Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
[/url]
Anet.kaa wrote:A czy napisujac się na zwykłą wizytę zrobią mi to USG? Czy jakiś specjalnie muszę się zapisywać? Nie widzę w aplikacji opcji zapisu na USG ginekologiczne.
w Luxmed ja mam
- wizyta ginekologiczna
- wizyta prowadzenie ciąży
- usg ginekologiczne przez powłoki brzuszne
- usg ginekologiczne transwaginalne
ja to wszystko widzę bo mam skierowania
więc najpierw musisz się umówić na zwykłą wizytę po skierowanie na USGCórcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
[/url]
Angie1985 wrote:Evelle trzymam kciuki. ✊✊✊✊✊
Kochane teraz pytanie z serii bravo girl. 😉
Czy jak małż po finiszu we mnie potem jeszcze paluszkami popracował żebym skończyła to wybił plemniki?? 😉😉😕Angie1985, Nona lubią tę wiadomość