Styczniowe testowanie, czyli szczęśliwy początek Nowego Roku :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyLalia wrote:Dziewczyny, a u mnie chyba jednak idzie @ 😐
Temperatura mi dzisiaj trochę spadła (nie licząc wczorajszej dziwnej) a dzisiaj mnie tak boli odcinek lędźwiowy kręgosłupa jak pierwszego dnia okresu...
Coś mi się zdaje, że nie doczekam testowania 🤦♀️Nona, Lalia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Dzień dobry ☺️
Pogoda piękna, tylko łeb urywa.. Ale i tak jest pięknie 😍
Dzisiaj dzieci przyjeżdżają, uhhh ale się stęskniłam 🥰
Codziennie trenowali jazdę na łyżwach i obaj jeżdżą tak, że mi szczęka opadła! Starszy (6lat) wdał się w ojca swojego i jeździ lepiej niż niejeden dorosły 😂 młodszy (4lata) czuje się na lodzie jak ryba w wodzie 😄 1,5h wczoraj jeździli 😮
A ja jeszcze z pytaniem o kawę.. Jak to jest przed ciążą czy potem w ciąży? Pijecie? Ograniczacie? Czy rezygnujecie?
Ja piję czarną, dosyć mocną, pół kubka. I tylko jedną - staram się ograniczać, bo wcześniej piłam minimum 2 albo i 3 dziennieNynka, Lalia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Też jestem ciekawa jak to jest z kawą, ja pije 1 dziennie kapsułkową mild z mlekiem. Wydaje mi się że 1 dziennie w ciąży jest dopuszczalna ale wtedy trzeba uważać na herbatę zieloną która też ma kofeinę
Lalia lubi tę wiadomość
29l.
Wyniki męża- ok
HSG- jajowody drożne
Histeroskopia - usunięte zrosty przy szyjce macicy. Najprawdopodobniej czynnik maciczny
Po ponad 2 latach starań
16.01 BetaHCG - 195,10
20.01 Beta 896,40
24.01 Beta 2646
Czekamy na synka 💙 termin 30.09.20r. -
Ula podobno warto zamienic kawe na kawe zbozowa szczegolnie w 1 fazie cyklu. Tak wyczytalam a ja pijam 2-3 kawy dziennie, takze poki co sie nie stosuje od nowego cyklu mam taki planII 2020 22 cs szczęśliwy
👶 X 2020
XII 2022 6 cs szczęśliwy
👧 IX 2023 -
U mnie kawa wchodzi 3 razy dziennie, w ciąży mnie odrzuciło.
Dziewczyny zerkniecie na mój wykres? Dzisiaj 5dpo i spadek, oczywiście wkręcam sobie że implantacja 😁 jeszcze jakieś mdłości mam. Co myślicie?Nona, Lalia lubią tę wiadomość
2 lata starań o 👦
08.2016 synek ♥️
Starania o rodzeństwo od 05.2018
05.2020 9tc 💔 -
Wik89 wrote:Ula podobno warto zamienic kawe na kawe zbozowa szczegolnie w 1 fazie cyklu. Tak wyczytalam a ja pijam 2-3 kawy dziennie, takze poki co sie nie stosuje od nowego cyklu mam taki plan
O nie.. To ja wolę w ogóle nie pić 😂 kawy zbożowej nie przełknę -
nick nieaktualny
-
Ja mam ostry plan zacząć chodzić też do sieciowki bo mam Multisporta, ale u mnie tylko raz w tygodniu da radę, pozostałe dni siedzę sama z dzieckiem i nie mam komu go podrzucić (nie mamy tu rodziny).
Nona ja przed ciążą chodziłam na zajęcia body pump ze sztanga, efekty było szybko widać. Polecam.Nona, Lalia, kic83 lubią tę wiadomość
2 lata starań o 👦
08.2016 synek ♥️
Starania o rodzeństwo od 05.2018
05.2020 9tc 💔 -
motylek1909 wrote:Nananana paczka z waga dziś przyjdzie, więc od jutra rozpoczynam cotygodniowe ważenie
Oprócz ważenia, mierz też obwody. Waga nie jest do końca "obiektywna" bo jak trenujesz to oprócz spalania tłuszczu, rozrastają się mięśnie. Najlepiej ważyć się na wagach analitycznych, które pokazują stosunek tłuszczu do mięśni. W niektórych przychodniach prywatnych można sobie sprawdzić za około 15 zł lub na niektórych siłowniach np. Smart Gym. Są takie wagi domowe na Bluetooth. Łączą się z tel i na apce pokazują wszystkie dane, ale podobno trochę fałszują, nie są takie dokładne jak te z górnej półki.
Ważymy się oczywiście tylko na czczo z rana. Nigdy po treningu bo się puchnie.Nynka, motylek1909 lubią tę wiadomość
IVF 2021/2022
1. 20.11.2021 punkcja. Pobrano 23 komórki. Zapłodniło się 19. W piątej dobie zostało 7 zarodków.
2. Mamy cztery zdrowe śnieżynki (pgt-a) ❄️❄️❄️❄️
3. CD138 39/10 😢 Po leczeniu levoxa i metronizadol 9/10. Test Era: przesunięte okno implantacyjne.
4. 02.04.2022 transfer mrożaczka 😍 beta 0
5. 04.07 2022 transfer beta 0 (accofil, metryped, intralipid, neoparin)
6. 30.08.2022 beta 0 (ten sam zestaw co wyżej)
7. 29.11.2022 (immunoglobiny, accofil, intralipid, neoparin)
6 dpt: 25.87 mlU
8 dpt: 74.84 mlU
10 dpt: 158.3 mlU
13 dpt: 546.4 mlU
15 dpt: 1315 mlU
11.02.23 prenatalne: zdrowy syn 💙
-
Ulaa wrote:Dzień dobry ☺️
Pogoda piękna, tylko łeb urywa.. Ale i tak jest pięknie 😍
Dzisiaj dzieci przyjeżdżają, uhhh ale się stęskniłam 🥰
Codziennie trenowali jazdę na łyżwach i obaj jeżdżą tak, że mi szczęka opadła! Starszy (6lat) wdał się w ojca swojego i jeździ lepiej niż niejeden dorosły 😂 młodszy (4lata) czuje się na lodzie jak ryba w wodzie 😄 1,5h wczoraj jeździli 😮
A ja jeszcze z pytaniem o kawę.. Jak to jest przed ciążą czy potem w ciąży? Pijecie? Ograniczacie? Czy rezygnujecie?
Ja piję czarną, dosyć mocną, pół kubka. I tylko jedną - staram się ograniczać, bo wcześniej piłam minimum 2 albo i 3 dziennie
Ja nienawidzę kawy, na sam zapach mnie mdli. Ja ogólnie piję tylko wodę muszyniankę (koło 2 litrów dziennie), czasami napiję się też soku jabłkowego albo pomarańczowego 100%, ale to naprawdę rzadko.IVF 2021/2022
1. 20.11.2021 punkcja. Pobrano 23 komórki. Zapłodniło się 19. W piątej dobie zostało 7 zarodków.
2. Mamy cztery zdrowe śnieżynki (pgt-a) ❄️❄️❄️❄️
3. CD138 39/10 😢 Po leczeniu levoxa i metronizadol 9/10. Test Era: przesunięte okno implantacyjne.
4. 02.04.2022 transfer mrożaczka 😍 beta 0
5. 04.07 2022 transfer beta 0 (accofil, metryped, intralipid, neoparin)
6. 30.08.2022 beta 0 (ten sam zestaw co wyżej)
7. 29.11.2022 (immunoglobiny, accofil, intralipid, neoparin)
6 dpt: 25.87 mlU
8 dpt: 74.84 mlU
10 dpt: 158.3 mlU
13 dpt: 546.4 mlU
15 dpt: 1315 mlU
11.02.23 prenatalne: zdrowy syn 💙
-
nick nieaktualnyJa przed ciąża piłam 2-3 kawy i teraz pije tak samo.
W ciąży byłam na poczatku psychociezarowka i nie piłam kawy, ale ja wymiotowalam wiec to i tak byla ostatnia rzecz o jakiej myślałam.
Później piłam jedną dziennie.
Jak zajde, będę starać się pić mniej.
Kofeiny wiecej ma czarna herbata, a zielona to kiedys czytalam ze cos tam na serduszko może miec wplyw, nie pamiętam ale nie pilam wcale.
Pamiętam, że odrzucilam całkiem soki, sporadycznie pijam cole i w ciazy też odrzucilam. Głównie piłam roibos i wode, czarna herbate sporadycznie i zioła ale to już później. -
nick nieaktualny
-
jest dozwolona jakas tam dawka kawy dziennie w ciąży.
ale jesli pijecie kilka dziennie to i tak pewnie w ciąży bedzie Was odrzucac od kawy 😛
organizm wie sam czego ma przestrzegac i stąd te zmiany zapachu i smaku i odrzucenia od niektorych pokarmów a zachcianki na inne .
szprytne to wszystko jest 😀💙 20.11.2020
💗 10.11.2023 -
nick nieaktualny
-
Zulugula wrote:jest dozwolona jakas tam dawka kawy dziennie w ciąży.
ale jesli pijecie kilka dziennie to i tak pewnie w ciąży bedzie Was odrzucac od kawy 😛
organizm wie sam czego ma przestrzegac i stąd te zmiany zapachu i smaku i odrzucenia od niektorych pokarmów a zachcianki na inne .
szprytne to wszystko jest 😀
Mnie w żadnej z moich ciąż nie odrzuciło od kawy, a w drugiej to nawet podjadałam ziarna kawy 😂
Herbaty czarnej nie piję wcale, najczęściej mieszam rumianek, skrzyp polny i miętę i to piję. Oprócz tego sok pomarańczowy z miąższem ten z Lidla uwielbiam 😍 no i wodę, tak miej więcej około 1,5 litra czasami mniej czasami więcej -
Ja mam dziwnie bo przed ciążą uwielbialam kawę. Odkąd zaszlam to czasem wypije ale taka mega słaba a i tak mecze... Nawet zbożowa mi nie podchodzi... I ogólnie to strasznie zawsze lubiłam słodycze. Lubiłam do kawki zjeść ciacho czy coś... A teraz... Wszystko co słodkie to ble ;P