Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Styczniowe testowanie, czyli szczęśliwy początek Nowego Roku :)
Odpowiedz

Styczniowe testowanie, czyli szczęśliwy początek Nowego Roku :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2020, 23:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa wrote:
    Nic nie jest na straty, nie myśl w tych kategoriach. Myśl co tak naprawdę można poprawić a nie co jest złe. Nie ma zlych rzeczy , to my ustalemy co jest zle a co dobre. Mowie tu o normach. Dla jednych bedzie ok dla innych nie , dlatego nie wrzucaj sie odrazu do worka zlych .
    Mogę wpadać na sesję metaboliczno-psychologiczne? :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2020, 23:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wik89 wrote:
    Motylku, spokojnie, ta prolaktyna to tez potrafi sie zmienic. Ja raz mialam w samych gornych granicach normy, a za 3 miesiac bez lekow (tylko inofolic bralam) juz w dolnej polowie normy. I stres tez wplywa na poziom tego hormonu. Takze spokojnie i w zadnym razie nie spisuj cyklu na straty😘
    Ja biore niepokalanek (castagnus), podobno moze miec dobry wplyw i troche zbic poziom prolaktyny. Nie wiem czy dziala bo ostatnio nie sprawdzalam. Ale tutaj mi ktos na ovu polecil. A niepokalanek dobry na pms tez ;)
    No tylko J jakoś się obawiam, że jak już się na to leczylam, to wróci to jak bumerang... No nic, poczekamy, zobaczymy. Seksic się przecież można nie? :)

Wik89 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2020, 23:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wik89 pojutrze testowanko? :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2020, 23:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brzuch zrobiony, dupka spompowana. Jutro powtórka, bo mój na popołudnie w pracy, więc biegać nie ma jak :/ a szkoda bo mam chetke 🏃‍♀️

Lece spać, 5.30 pobudka! Uhuuuu coś mnie energia rozpiera mimo wszystko 😂 źle już ze mną 😂

Kic - powiedz od rozpoczęcia treningów do osiągnięcia takiej fajnej formy - jaki czas? :)

kic83, Wik89, dmg111 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2020, 06:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa wrote:
    U Cienie te nie jest zle. Masz tu wysycenie :

FT4 37.18% [ wynik 1.22, norma (0.93 - 1.71)]

FT3 68.22% [ wynik 3.65, norma (2.04 - 4.4)]

Chociaż Ty możesz zwiększyć dawkę, albo zacząć suplementacje przy tej dawce co masz. Ja bym wdrożyła jedno i drugie. Wiedz o tym ,że dobrze aby te hormony były powyżej 50 procent wysycenia... Ale musisz wiedzieć, że to co dostarczajsz tabletką to nic innego jak ft4. One następnie zmienia się w organizmie w ft3 i to powinno być w równowadze. Gorzej jest w drugą stronę niż u Ciebie , bo wtedy nie masz pewności ile przeistaczy się w ft3 . Ty masz już je powyżej 50 % więc objawy odnośnie tarczycy nie będziesz miała.

Tu macie stronę gdzie można obliczyć wysycenie, będziecie mogły robić to same :

http://www.chorobytarczycy.eu/kalkulator

Morwa nie miałam pojęcia, że liczy się jakieś % wysycenia. Dziękuję 😘

Piszesz, że mogę zwiększyć dawkę - pewnie chodzi Ci o leki na tarczycę. Tyle, że ja nigdy nic nie brałam, nie byłam też u endo. TSH i ft3-4 sprawdziłam rutynowo tyle, że pominęłam przeciwciała i chyba to powinnam nadrobić.

• kic83 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2020, 06:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    motylek1909 wrote:
    Brzuch zrobiony, dupka spompowana. Jutro powtórka, bo mój na popołudnie w pracy, więc biegać nie ma jak :/ a szkoda bo mam chetke 🏃‍♀️

Lece spać, 5.30 pobudka! Uhuuuu coś mnie energia rozpiera mimo wszystko 😂 źle już ze mną 😂

Kic - powiedz od rozpoczęcia treningów do osiągnięcia takiej fajnej formy - jaki czas? :)

Dzień dobry!
    Ja przez rok zgubiłam 10/11 kg, chudłam rozsądnie bo ok 1kg na miesiąc, i to spadał tłuszcz, a nie woda, bo niektórzy się cieszą że jak mało zjedzą weekend i wejdą na wagę to jest 2kg mniej 🙈 ano to woda schodzi, nie tłuszcz :)
    Jesli chodzi o brak cellulitu to wystarczyły 3mce, a mięśnie ok roku :)

motylek1909 lubi tę wiadomość

Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
    Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
    mhsv9vvjge47oh9x.png[/url]
    nqtkdf9hy13p613h.png
    Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność
  • Chmurka Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2020, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam sprawę.... Potrzebuje pomocy... I mam nadzieję że pocieszenia:/
    wczoraj w nocy sobie uświadomiłam ze w 1, 2 i 3 dpo brałam czopki na hemoroidy.... Z hydrokortyzonem.... I na dodatek miałam opryszczka więc brałam heviran:/... I punktowa dwa razy maść że sterydem ( mam łuszczycę skóry głowy - źle to dosłownie dwie kropelki użyłam)..
    Jak myślicie... Duży to moze mieć wpływ? Ja kręcę... Kiedy to brałam nie byłam świadoma że już mam owulke. Zaskoczyła mnie w tym miesiącu .. A o t hydrokortyzonie to nawet nie wiedziałam.. Dopiero później dpczytalam...
    Debilka jestem :/ :( ;(

iv09hdge02bk9ct0.png
  • Lalia Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2020, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chmurka wrote:
    wczoraj w nocy sobie uświadomiłam ze w 1, 2 i 3 dpo brałam czopki na hemoroidy.... Z hydrokortyzonem.... I na dodatek miałam opryszczka więc brałam heviran:/... I punktowa dwa razy maść że sterydem ( mam łuszczycę skóry głowy - źle to dosłownie dwie kropelki użyłam)..
    Jak myślicie... Duży to moze mieć wpływ? Ja kręcę... Kiedy to brałam nie byłam świadoma że już mam owulke. Zaskoczyła mnie w tym miesiącu .. A o t hydrokortyzonie to nawet nie wiedziałam.. Dopiero później dpczytalam...

Ja się nie znam kochana, ale skoro doszło do zapłodnienia i zagnieżdżenia to chyba oki 😘 organizm by nie przyjął inaczej zarodka 😉

Chmurka lubi tę wiadomość

"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"
    Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    🎂18.12.2020 r. (38+4)🕖 7:12 ⚖️ 3500g📏 53 cm
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    🎂13.01.2023 r. (39+1) 🕐00:57 ⚖️3280 g 📏58 cm
    age.png
  • Lalia Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2020, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a u mnie chyba jednak idzie @ 😐

Temperatura mi dzisiaj trochę spadła (nie licząc wczorajszej dziwnej) a dzisiaj mnie tak boli odcinek lędźwiowy kręgosłupa jak pierwszego dnia okresu...

Coś mi się zdaje, że nie doczekam testowania 🤦‍♀️

Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2020, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2020, 15:02

Lalia lubi tę wiadomość

• kic83 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2020, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia wrote:
    Dziewczyny, a u mnie chyba jednak idzie @ 😐

Temperatura mi dzisiaj trochę spadła (nie licząc wczorajszej dziwnej) a dzisiaj mnie tak boli odcinek lędźwiowy kręgosłupa jak pierwszego dnia okresu...

Coś mi się zdaje, że nie doczekam testowania 🤦‍♀️

No nieeeeeee
    Jeszcze nic przesadzone póki nie przyszła @!
    Także czekamy :)

Lalia lubi tę wiadomość

nqtkdf9hy13p613h.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2020, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• Zulugula Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2020, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Motylek ja mam a raczej mialam prolaktyne ok 25 w Twojej jednostce, to było na górnej granicy lab albo trochę podwyższone. gin nie kazal zbijac. i zaszlam w tym w ciążę .
    także niekoniecznie cykl stracony 😊

pare mies temu sprawdzilam znowu i znowu podobny wynik. trochę tylko nizszy. ani gin ani Endo nie kazali zbijac . okresy regularne.
    teraz jak juz w koncu dostanę okres to tez idę zbadac

motylek1909, Wik89 lubią tę wiadomość

💙 20.11.2020
    💗 10.11.2023
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2020, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chmurka wrote:

spokojnie, nie zaszkodzilo.
    wyszukaj sobie w google tekst mamyginekolog "hipotetyczna Hania" 😀

Chmurka lubi tę wiadomość

💙 20.11.2020
    💗 10.11.2023
  • kic83 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2020, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona wrote:
    mam 57kg-wczorja sie wazylam, 164cm, ogolnie to skad mam wiedziec czy spalam wode czy tluszcz?
    2 x w tygodniu tylko ogarniam, orbitrek tak 520-530 kcal niby podaje mi ze spalam przez godzinę...wiadomo kazdy ruch dobry ale moze cos inaczje robic, rowerek, bieznia, podnosic sztangi? help. Chodzi mi o fitness, w domu nie zrobie nic, znam siebie :-)

Ja mam 160 cm i teraz 53 kg, także myślę że masz bardzo dobre proporcje!

Proponowalabym więcej ruchu, bo dwa razy w tygodniu to mało... jeśli chciałabyś zrzucić to min 3x w tygodniu.

Rowerek dobry na nogi, uda.
    Sztanga to na wyrabianie mięśni.
    Czy robisz jakieś cardio, ćwiczenia z obciążeniem? Może byś dorzuciła?
    Albo możesz iść na jakieś ćwiczenia typu body workout, trening obwodowy, fatburning, nie wiem czy chodzisz do sieciowki, ale na pewno mają jakoś wybór zajęć.
    Żeby spalać kalorie trzeba też robić różnorodne treningi, bo inaczej organizm się przyzwyczaja i nie traktuje tego fitnessu jako wyzwania, owszem spala kalorie, ale mięśnie są przyzwyczajone do pewnych ćwiczeń, więc warto je (nasze ciało) zapoznać z nowymi.

Nona, Nynka, motylek1909 lubią tę wiadomość

nqtkdf9hy13p613h.png
  • Chmurka Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2020, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zulugula wrote:
    spokojnie, nie zaszkodzilo.
    wyszukaj sobie w google tekst mamyginekolog "hipotetyczna Hania" 😀
    Przeczytałam ;) dzięki ;* uspokoiło mnie to;) wiedziałam że tu dostanę konkretną odpowiedź,;)

iv09hdge02bk9ct0.png
  • Lalia Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2020, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona, Kic dzięki wielkie, ale brzuch też coś zaczyna pobolewać 😐 wkur**e się jak przyjdzie dzisiaj 😑

Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2020, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• Ounai Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2020, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camarilla, usuniesz cytat, str 335? Zależało by mi na tym 🙏

age.png

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2020, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kic daze do takiej wagi😳 ale z dietą marnie u mnie, brak czasu nie mobilizuje mnie do zmiany nawyków😕
    Staram sie, analizuje dietę i co tydzień ją poprawiam...ale jakoś marnie. Ważyć się będę dopiero na koniec stycznia jak nic nie drgnie to chyba bede żyć o wodzie....

Lalia nie będę Cie nakrecac że jeszcze nic nie jest przesądzone ale nie dołuj się w drugą strone do testów jeszcze troche jest😙

Lalia lubi tę wiadomość

‹‹ 334 335 336 337 338 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ