Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Styczniowe testowanie, czyli szczęśliwy początek Nowego Roku :)
Odpowiedz

Styczniowe testowanie, czyli szczęśliwy początek Nowego Roku :)

Oceń ten wątek:
  • Tysia150 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2020, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona wrote:
    Mnie joga, pilates wkurwia :) nie ten temperament haha
    Może połącz ja z medytacja a nie same wygibasy? 😎

Mutacja genu m1ap u męża
    Biopsja mtese 09.2021(3 słomki)
    14.10.22 punkcja
    7 komórek 7 plemników ♥️
    15.10 3 komórki zapłodnione
    19.10 transfer (odwołany, zarodki zatrzymały się 18.10)
    04.2024 inseminacja nasieniem dawcy
  • Morwa Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2020, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    motylek1909 wrote:
    A myślisz, że jak w 1 fazie cyklu miałam na granicy wynik, to w 2 fazie cyklu mogę mieć za wysoka? Leczylam się też na hiperprolaktynemie czynności owa, miałam nieźle wyniki po tabsie.
    Już w tej 1 fazie cyklu jest twoja prolaktyna na odstrzał, niestety :( normy są dla wszystkich a dla tych co się starają są niestety inne :( niższe:( w drugiej fazie prolaktyna tak jak pisałam, może wzrosnąć i to dużo.

• Ounai Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2020, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2020, 08:14

Nona, Camarilla lubią tę wiadomość

age.png

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2020, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2020, 07:55

Camarilla lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2020, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2020, 07:55

Ounai lubi tę wiadomość

• Ounai Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2020, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola, edytujesz post? Please 🙏 str 334

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2020, 06:26

age.png

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2020, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa wrote:
    Już w tej 1 fazie cyklu jest twoja prolaktyna na odstrzał, niestety :( normy są dla wszystkich a dla tych co się starają są niestety inne :( niższe:( w drugiej fazie prolaktyna tak jak pisałam, może wzrosnąć i to dużo.
    Kurde... W 1 fazie miałam wynik 20,6 a norma jest 23,3. Czemu gin mówi że ok? Porozmawiam z endo, może przez wzgląd na to, że xhorowalam wcześniej na to też mi coś wdrozy. Jestem przerażona, jeszcze cykl się dobrze nie zaczął, a ja już jestem przekonana że i w tym cyklu się nie uda :(

• Ounai Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2020, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2020, 08:15

motylek1909 lubi tę wiadomość

age.png

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2020, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa wrote:
    Ana 1 to dobry wybór. Jak wyjdzie ok to reszty nie badasz.. jak wyjdzie źle to wchodzisz w ana2 jak ana 2 wyjdzie źle to wchodzisz w ana3. Tarczycę masz zdiagnozowaną od a do z?

Dziękuję za podpowiedź co do ANA, to byłoby to badanie?

https://diag.pl/sklep/badania/ppj-ana1-met-iif-test-przesiewowy/

TSH mam 1,98 ulU/ml
    Ft3 3,65 PG/ml (2,04-4,40)
    Ft4 1,22 NG/ml (0,93-1,71)
    antyTPO i antyTG nie robiłam

A co do krzywych to u mnie się luty kłania, bo to urlop bym musiała wziąć. HOMA-IR wyszło mi 1,97 przy insulinie 9,7 ulU/ml i 82,3 mg/dla glukozy.

• Lalia Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2020, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai, polubiłam za ten argument o 10 min przerwy, nie za dalszą część postu jak coś 😉

Ounai lubi tę wiadomość

"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"
    Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    🎂18.12.2020 r. (38+4)🕖 7:12 ⚖️ 3500g📏 53 cm
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    🎂13.01.2023 r. (39+1) 🕐00:57 ⚖️3280 g 📏58 cm
    age.png
  • Camarilla Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2020, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    Dziewczyny, muszę się Wam pożalić. Kiepski dzień miałam. Jedna z dziewczyn z HR doniosła na mnie, że chyba nie mam co robić bo siedzę sobie na plotkach u koleżanki. Generalnie moja praca jest taka, że są okresy, kiedy jadę nadgodziny, a są i takie kiedy nie bardzo mam co robić. Teraz jest raczej ten drugi. Szef wziął mnie na rozmowę, zrypał bardziej za to, że dałam się złapać niż za sam fakt, że siedziałam. Ale tak przykro mi się zrobiło, że aż się poryczałam. Bo jak był ciężki czas i siedziałam w weekendy na telefonie a w trakcie urlopu odpalałam lapka, albo rozmawiałam o nowych zamówieniach z klientami kupując dziecku buty to nikt z kadr nie dzwonił, żeby przekazać szefowi, że warto mi pogratulować.

Mam silne podejrzenia kto to był. Prawdopodobnie dziewczyna, która była moim poprzednim HR Business Partnerem i szukała okazji żeby się zemścić.

Ostatecznie szef został zmuszony żeby dołożyć mi obowiązków i zapytał czy nie chcę zacząć brać udziału w nowym projekcie. A tak szczerze mówiąc to miałam nadzieję, że przed L4 zdążę się jakoś wkręcić w ten nowy projekt :D

No ale nadal aż w głowie mi się nie mieści, że można być aż takim wrednym :( :( :(

Jak patrze na panie z HR to mam wrażenie że one mają czas tylko plotkowanie i zajmowanie się robieniem afer z byle g.
    Przeszłam już współpracę z niejednym hr-owcem. Zodyn nie wytrzymał dłużej niż rok 😂
    A tak już calkiem poważne - szef stoi za Tobą. Musiał zrobić 'zjebogadke' jak na to nazywam ale jak sama napisałaś miał żal o to że się dałaś na czymś złapać i nie był to prawdziwy opr.
    Bądź silniejsza, idź jutro do roboty z podniesiona głowa i pamiętaj że karma wraca.

♂️r. 81 - aspermia / brak możliwości oddania nasienia do badania
    ♀️r. 91 - owulacje potwierdzone monitoringami / podstawowe badania w normie

Starania od 08.2018
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2020, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny sorry że was tak mecze ale kto inny mi tak doradzi jak wy. Bo zastanawia mnie że ta beta tak spadła na 12 naście a mimo to nagle skończyły się plamienia tylko teraz jest dużo białego gęstego śluzu i zaczynają mi się pojawiać żyłki na piersiach więc ja naprawdę wariuje już :-(

• Morwa Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2020, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    motylek1909 wrote:
    Kurde... W 1 fazie miałam wynik 20,6 a norma jest 23,3. Czemu gin mówi że ok? Porozmawiam z endo, może przez wzgląd na to, że xhorowalam wcześniej na to też mi coś wdrozy. Jestem przerażona, jeszcze cykl się dobrze nie zaczął, a ja już jestem przekonana że i w tym cyklu się nie uda :(
    Nie wszystkim prolaktyna działa źle, ale trzeba mieć to na uwadze . Ty lepiej ogarnij metforminę do swojej insuliny, wtedy i prolaktyna spadnie , uwierz .

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2020, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa wrote:
    Nie wszystkim prolaktyna działa źle, ale trzeba mieć to na uwadze . Ty lepiej ogarnij metforminę do swojej insuliny, wtedy i prolaktyna spadnie , uwierz .
    Za tydzień wizyta u endo. Także coś już będę wiedzieć. Ale i tak się podlamalam, że ten cykl na straty...

• kkasia Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2020, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra.
    Wcześniej się śmiałam a teraz już serio... Mega mnie ćmi w dole brzucha jak na okres albo jakby mi kolka weszła?!🤨 dziwne.

f2w3vfxm992xljdr.png

9.12.2017r. 10tc [*] puste jajo płodowe
    18.01.2019r. Julcia <3 cc, kp
    19.03.2020 -> Jest ❤
    31.08.2020 -> usg 3 trym :) 1.5kg <3
    15.10.2020 -> usg 2520g <3
    21.10.2020 -> wizyta gin
  • Lalia Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2020, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kkasia wrote:
    Dobra.
    Wcześniej się śmiałam a teraz już serio... Mega mnie ćmi w dole brzucha jak na okres albo jakby mi kolka weszła?!🤨 dziwne.

Kasia, ja mam tak punktowo dzisiaj, jakby mnie ktoś zapytał to bym palcem potrafiła pokazać na brzuchu w którym miejscu dokładnie mnie kłuje 🤷‍♀️

I nie wiem czy to przez zmianę kosmetyków, ale tak mi twarz zsypalo pryszczami, że chyba nawet w okresie dojrzewania tak źle nie było...

O cyckach nie wspomnę, ważą z tonę..

"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"
    Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    🎂18.12.2020 r. (38+4)🕖 7:12 ⚖️ 3500g📏 53 cm
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    🎂13.01.2023 r. (39+1) 🕐00:57 ⚖️3280 g 📏58 cm
    age.png
  • Morwa Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2020, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    motylek1909 wrote:
    Za tydzień wizyta u endo. Także coś już będę wiedzieć. Ale i tak się podlamalam, że ten cykl na straty...
    Nic nie jest na straty, nie myśl w tych kategoriach. Myśl co tak naprawdę można poprawić a nie co jest złe. Nie ma zlych rzeczy , to my ustalemy co jest zle a co dobre. Mowie tu o normach. Dla jednych bedzie ok dla innych nie , dlatego nie wrzucaj sie odrazu do worka zlych .

• Morwa Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2020, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitka_87 wrote:
    Dziękuję za podpowiedź co do ANA, to byłoby to badanie?

https://diag.pl/sklep/badania/ppj-ana1-met-iif-test-przesiewowy/

TSH mam 1,98 ulU/ml
    Ft3 3,65 PG/ml (2,04-4,40)
    Ft4 1,22 NG/ml (0,93-1,71)
    antyTPO i antyTG nie robiłam

A co do krzywych to u mnie się luty kłania, bo to urlop bym musiała wziąć. HOMA-IR wyszło mi 1,97 przy insulinie 9,7 ulU/ml i 82,3 mg/dla glukozy.
    U Cienie te nie jest zle. Masz tu wysycenie :

FT4 37.18% [ wynik 1.22, norma (0.93 - 1.71)]

FT3 68.22% [ wynik 3.65, norma (2.04 - 4.4)]

Chociaż Ty możesz zwiększyć dawkę, albo zacząć suplementacje przy tej dawce co masz. Ja bym wdrożyła jedno i drugie. Wiedz o tym ,że dobrze aby te hormony były powyżej 50 procent wysycenia... Ale musisz wiedzieć, że to co dostarczajsz tabletką to nic innego jak ft4. One następnie zmienia się w organizmie w ft3 i to powinno być w równowadze. Gorzej jest w drugą stronę niż u Ciebie , bo wtedy nie masz pewności ile przeistaczy się w ft3 . Ty masz już je powyżej 50 % więc objawy odnośnie tarczycy nie będziesz miała.

Tu macie stronę gdzie można obliczyć wysycenie, będziecie mogły robić to same :

http://www.chorobytarczycy.eu/kalkulator

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2020, 22:53

Kitka_87 lubi tę wiadomość

• Wik89 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2020, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Motylku, spokojnie, ta prolaktyna to tez potrafi sie zmienic. Ja raz mialam w samych gornych granicach normy, a za 3 miesiac bez lekow (tylko inofolic bralam) juz w dolnej polowie normy. I stres tez wplywa na poziom tego hormonu. Takze spokojnie i w zadnym razie nie spisuj cyklu na straty😘
    Ja biore niepokalanek (castagnus), podobno moze miec dobry wplyw i troche zbic poziom prolaktyny. Nie wiem czy dziala bo ostatnio nie sprawdzalam. Ale tutaj mi ktos na ovu polecil. A niepokalanek dobry na pms tez ;)

Morwa lubi tę wiadomość

II 2020 22 cs szczęśliwy
    👶 X 2020
    XII 2022 6 cs szczęśliwy
    👧 IX 2023
  • Wik89 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2020, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie dam rady wszystkiego dzis nadrobic... są tu jakies nowe bombonierki z dzisiaj? 🤩

Ale zdrowo żyjecie dziewczyny, super! Ja wode pije i slodycze jem z dwa razy w miesiacu (bo nie lubie :P), alko sporadycznie, ale poza tym wszystko do poprawki. Jem nieregularnie, czasem dwa obiadowe dania dziennie (jedno na obiadw pracy a drugie na kolacje z mezem :D), uwielbiam chleb, czesto omijam sniadania :/

motylek1909, Nona lubią tę wiadomość

II 2020 22 cs szczęśliwy
    👶 X 2020
    XII 2022 6 cs szczęśliwy
    👧 IX 2023
‹‹ 333 334 335 336 337 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ