Styczniowe testowanie, czyli szczęśliwy początek Nowego Roku :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
motylek1909 wrote:Spokojnie, cykl, w którym się uda, będzie tak zwyczajny jak każdy inny, wtedy kiedy najmniej się spodziewasz
Mam nadzieję, że się szybko pogodzicie, żeby zdążyć że zgoda na owulację. 😂Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
nick nieaktualnyAnnia wrote:Dzięki Motylku za dobre słowo. 😘 Też staram się pocieszać, że może nie za każdym razem objawy muszą być takie same. 🤔
Mam nadzieję, że się szybko pogodzicie, żeby zdążyć że zgoda na owulację. 😂 -
motylek1909 wrote:Aaaa mam do odbioru przesyłkę z poczty, przyszły testy owu te za 5 zł clearblue
Yeah!😁👍🏻✊motylek1909 lubi tę wiadomość
9.12.2017r. 10tc [*] puste jajo płodowe
18.01.2019r. Julcia cc, kp
19.03.2020 -> Jest ❤
31.08.2020 -> usg 3 trym 1.5kg
15.10.2020 -> usg 2520g
21.10.2020 -> wizyta gin -
Anet.kaa wrote:To jest lekarz ktory pracuje w klinice i stricte zajmuje się niepłodnością. Poszłam do niego dlatego, że jest endokrynologiem również a chciałam zbić to moje TSH. Ja generalnie nie narzekam że tak szybko kazał starego przebadać, zreszta mieliśmy umowę, że jeszcze dwa cykle i się bada, wiec to będzie cykl wcześniej - ALE OCZYWIŚCIE MAM NADZIEJE ŻE TEN CYKL BĘDZIE TYM SZCZĘŚLIWYM I NIE BĘDZIE POTRZEBY 😍
Nie no,jeśli masz za duże tsh I tak dalej to lekarz wie co robi. Zresztą ja ci zazdroszczę. Myślę, Że mnie takie podejście lekarza przede wszystkim uspokoiloby moja głowę i dała taką ufność,że mam na kim polegać, że troszczą się o mnie.Starania od 06.2019
3cs - ciąża
10.2019 - puste jajo
Cykle 34-36 dni
5-6 cs - ciąża
08.2020 - poronienie zatrzymane
2-3 cs - ciąża biochemiczna
01.2021 -
Anet.kaa wrote:To jest lekarz ktory pracuje w klinice i stricte zajmuje się niepłodnością. Poszłam do niego dlatego, że jest endokrynologiem również a chciałam zbić to moje TSH. Ja generalnie nie narzekam że tak szybko kazał starego przebadać, zreszta mieliśmy umowę, że jeszcze dwa cykle i się bada, wiec to będzie cykl wcześniej - ALE OCZYWIŚCIE MAM NADZIEJE ŻE TEN CYKL BĘDZIE TYM SZCZĘŚLIWYM I NIE BĘDZIE POTRZEBY 😍
AsiaKK właśnie tak jak piszesz ja się teraz czuję, bo też zmieniłam lekarza na takiego z kliniki niepłodności. Że nawet jak się teraz nie uda to mamy jakiś plan działania, monitoringi a nie tylko 'proszę przyjść jak Pani będzie w ciąży'. 🙄Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
nick nieaktualnyAnet.kaa wrote:To jest lekarz ktory pracuje w klinice i stricte zajmuje się niepłodnością. Poszłam do niego dlatego, że jest endokrynologiem również a chciałam zbić to moje TSH. Ja generalnie nie narzekam że tak szybko kazał starego przebadać, zreszta mieliśmy umowę, że jeszcze dwa cykle i się bada, wiec to będzie cykl wcześniej - ALE OCZYWIŚCIE MAM NADZIEJE ŻE TEN CYKL BĘDZIE TYM SZCZĘŚLIWYM I NIE BĘDZIE POTRZEBY 😍
-
nick nieaktualny
-
motylek1909 wrote:No pewnie ze tak! Jestem w szoku, bo jak ja się starałam to mi mówili minimum rok. Dlatego nie wiedziałam, że teraz tak szybko diagbozuja, ale może to i lepiej życzę, żeby te badania okazały się zupełnie niepotrzebne
Kitko ja też zastanawiałam się nad AMH, ale poczytałam tutaj forum i są skrajne opinie... Niektórym dziewczynom rośnie! (takim bez PCOS) nie wiem czy to badanie jest 100 procentowo wiarygodne... 🤔
Mam pytanie do dziewczyn które przyjmują Duphaston albo luteine czy przed odstawieniem idziecie na betę z krwi czy tylko sikaniec?Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Ja też zrobiłam sobie wszystlie hormonalne badania z krwi po pol roku staran i oczywiscie nic z tego nie wynika - wszystko ok u mnie, a mija 10 czy tam 11 mies staran i nic.... 🙈🙋🏼♀️PCO 🙋🏻♂️MSOME 0%
02.2021 krótki protokół
02.2021 IMSI z FertileChip
😢Hiperstymulacja, 0 blastek
😥04.2021 IMSI z mrożonymi oocytami z FertileChip, 0 blastek , ET 3dniowców 💔
❤️ Naturals
Beta-hcg 11dpo 24,8; 14 dpo 167,8; 16dpo 392,8; 19dpo 1325,5; 28dpo 27917,5
[/url] -
nick nieaktualnymartimarti wrote:Ja też zrobiłam sobie wszystlie hormonalne badania z krwi po pol roku staran i oczywiscie nic z tego nie wynika - wszystko ok u mnie, a mija 10 czy tam 11 mies staran i nic.... 🙈
-
Annia wrote:Anetko jeśli mogę zapytać ile masz lat że lekarz od razu zlecił ci AMH?
AsiaKK właśnie tak jak piszesz ja się teraz czuję, bo też zmieniłam lekarza na takiego z kliniki niepłodności. Że nawet jak się teraz nie uda to mamy jakiś plan działania, monitoringi a nie tylko 'proszę przyjść jak Pani będzie w ciąży'. 🙄
No właśnie! Ehh... Ja nie wiem co robić... mąż mi właśnie wykrzyczal, że ja to powinnam do psychiatry A nie do gin. Bo ja po prostu nie wierzę, Że zajde plus kompletnie nie wiem jak przestać obsesyjnie myslec o ciazy.Nona lubi tę wiadomość
Starania od 06.2019
3cs - ciąża
10.2019 - puste jajo
Cykle 34-36 dni
5-6 cs - ciąża
01.2021 -
motylek1909 wrote:Widzę, że masz już synka, więc myślę, że ciąża to tylko kwestia czasu :* a nasienie badaliscie?
Mamy zaplanowane rozpoczęcie diagnostyki w klinice niepłodnosci od lutego, wtedy maz sie zbada... To ten sam co przy synku, wiec nie podejrzewam problemów.... Ale jestesmy starsi niz w 2015......motylek1909 lubi tę wiadomość
🙋🏼♀️PCO 🙋🏻♂️MSOME 0%
02.2021 krótki protokół
02.2021 IMSI z FertileChip
😢Hiperstymulacja, 0 blastek
😥04.2021 IMSI z mrożonymi oocytami z FertileChip, 0 blastek , ET 3dniowców 💔
❤️ Naturals
Beta-hcg 11dpo 24,8; 14 dpo 167,8; 16dpo 392,8; 19dpo 1325,5; 28dpo 27917,5
[/url] -
Anet.kaa wrote:Kochana, miałam to samo. Mój mąż patrzył na mnie jak na świra, teraz już trooooche zaczyna się wczuwać, ale tylko trochę Z obsesyjnym myśleniem o ciąży mam to samo, CAŁY CZAS TE MYŚLI SIĘ KRĘCĄ, I jedyne co zauważyłam to jak miałam zapierdziel przed świetami to wtedy nie miałam czasu myśleć, wiec chyba duuuuzo pracy nam potrzeba
No ja w pracy przed świętami też miałam zapierdziel to nie Myślałam. Teraz mam wolne i 2 dc ... idealny czas żeby zwariować.motylek1909 lubi tę wiadomość
Starania od 06.2019
3cs - ciąża
10.2019 - puste jajo
Cykle 34-36 dni
5-6 cs - ciąża
01.2021 -
Anet.kaa wrote:Ja tez sądzę że diagnozuje szybko, bo to prywatna wizyta, przyszłam w zasadzie na nią z małym problemem bo lekarz mówi że teraz już na TSH tak się nie patrzy, ale dał Euthyrox 25 dla zbicia. Musiał mi coś poradzić skoro płace za wizytę. Chociaz ten lekarz nie mówił nic typu „proszę się starać rok”, „dla zdrowej pary rok starań to norma”. On tez mówił ze po sprawdzeniu ile jest pęcherzyków w jajnikach można dużo wywnioskować jakie są rezerwy. Że minimum to 6 w każdym jajniku. Nazywał jakoś to badanie ale nie pamietam. U mnie w obu jajnikach było dobrze, ale zalecił AMH. Mam 29 lat. Powiedział, że teraz najczęściej jak u kobiety u której wszystko wydaje się ok nie zaskakuje szybko ciąża to jest to głównie czynnik męski, i żeby męża wysłać do androloga nawet jak wyniki wyjdą dobre w celach profilaktycznych. Proponował również monitoring cyklu ale w tym miesiącu sobie odpuszczę, mierze temperaturę, zrobię proga po owu i tak to spróbuje sprawdzić. W zeszłym miesiącu miałam taki nie planowany ale akurat przed owu i po byłam u lekarza. I widać było że owulacja była. W przyszłym miesiącu jak się nie uda to pójdę na monitoring jeszcze, zrobię AMH a mąż badanie nasienia. Miałam przez chwile mieszane odczucia do niego bo w 8dc powiedział ze mam pęcherzyk 18mm i za 3-4 dni będzie owulacja, emdometrium chyba 9mm. Trochę mnie to zraziło bo owu zwykle miałam koło 14-15 dc, a dzisia jest 13dc i wyszedł mi już pozytywny test, także doktor chyba miał racje i chyba wrócę do niego.
Ja mam wrażenie, że mężczyźni tego AŻ tak jak my nie przeżywają z prostego powodu: oni nie mają poczucia uciekającego czasu... Są płodni niemal całe życie (wiem, wiem że z wiekiem pogarsza się jakość nasienia u niektórych, ale generalnie 70 latek może zostać biologicznym ojcem, a kobieta w tym wieku nie ma opcji). Mój mąż bardzo chce mieć dziecka, ale widzę że nie do końca rozumie te płacze i smutne leżenie w łóżku w 1 dzień @.Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Annia wrote:To jesteśmy w podobnym wieku. ja w tym cyklu miałam szybciej owulację, chociaż właściwie to 2 ostatnie miałam raczej później, w tym wróciło już do normy. Właśnie mój ginekolog mówi, że z mężem raczej ok jeśli 2 cs zaszliśmy w ciążę. Ale pewnie jeśli teraz się nie uda to się go zapytam czy może na wszelki wypadek jednak męża nie sprawdzić. 😉 Cieszę się, że znalazłaś lekarza, który ci pasuje, to bardzo ważne!
Ja mam wrażenie, że mężczyźni tego AŻ tak jak my nie przeżywają z prostego powodu: oni nie mają poczucia uciekającego czasu... Są płodni niemal całe życie (wiem, wiem że z wiekiem pogarsza się jakość nasienia u niektórych, ale generalnie 70 latek może zostać biologicznym ojcem, a kobieta w tym wieku nie ma opcji). Mój mąż bardzo chce mieć dziecka, ale widzę że nie do końca rozumie te płacze i smutne leżenie w łóżku w 1 dzień @.
No mój ewidentnie nie rozumie. Mam ochotę to zabić jak mi znowu mówi,że nic nie robię tylko leżę i płacze. Że mam się wziąć za życie A dziecko samo przyjdzie. Jasne! Za jakie życie się pytam? Mam sobie znaleźć hobby... jak się pytam kiedy głowa myśli tylko o jednym, szczególnie w te dni. Chciałabym z nim jakoś porozmawiać, żeby zrozumiał,ale on na każdy mój płacz zaraz reaguje złością. Jezu,czasami mam go dość. Przyjaciółka nie stara się o dziecko i nigdy nie starała więc mnie nie rozumie. Podejrzewam, że już ma dość mojego smecenia o ciazy... ok, rozumiem. Ale w takim razie z kim mam rozmawiać? Myślę o psychoterapii... może faktycznie?Starania od 06.2019
3cs - ciąża
10.2019 - puste jajo
Cykle 34-36 dni
5-6 cs - ciąża
01.2021