Styczniowe testowanie, czyli szczęśliwy początek Nowego Roku :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Chmurka A ja nie mam dużo śluzu, mam kremowy ale bardzo mało... wkurza mnie że czasem mam takie bardziej bolesne ciągnięcie po bokach. Jakby mnie jakiś mięsień w środku ciągnął i zastanawiam się czy to normalne 🤔
29l.
Wyniki męża- ok
HSG- jajowody drożne
Histeroskopia - usunięte zrosty przy szyjce macicy. Najprawdopodobniej czynnik maciczny
Po ponad 2 latach starań
16.01 BetaHCG - 195,10
20.01 Beta 896,40
24.01 Beta 2646
Czekamy na synka 💙 termin 30.09.20r. -
nick nieaktualny
-
Lalia wrote:Morwa, ja też się boję biochemów jak Kic, i pamiętam jak chyba Ty nam tu kiedyś pisałaś jak ważne jest wyłapanie biochemów pod względem diagnostyki, prawda?
I na pewno mnie nie obraziłaś powyższym postem 😁
Ale chyba obecnie psychicznie bym to kiepsko zniosła, gdzieś w głowie mi jeszcze siedzi, że jeszcze mamy czas z mężem na "spokojniejsze" starania i z grubą diagnostyką możemy się wstrzymać...
Super właśnie jest to, że każda z nas może napisać tutaj swój punkt widzenia, bo czytając cudzą opinię możemy się skłonić do refleksji nad naszą 😉Lalia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMarti29 wrote:Ja mam takie samo wrażenie. Za 100zl mało co mozna kupic
Dziś w Biedronce kupiłam podstawy: pieczywo, masło, mleko, 2 rodzaje wedlin, ser olty, twarożek, Serki dla dzieci, soki dla dzieci, makaron, mięsko na jutro, warzywa i owoce. I 120 zł pękło. To jakiś obłęd. A kupiłam rzeczy, na obiad 2 dniowy wystarczy, a pozostałe produkty może na 3 dni... Paranoja.boo123, Marti29 lubią tę wiadomość
-
Chmurka wrote:Mnie też i cycki bolały w innych cyklach i mdłości miewałam więc fakt, to różnie bywa. W tym cyklu to co mnie w jakiś sposób zastanawiało i podsuwało myśl o ciązy to takie wrażenie rozpulchnienia tam w środku i dużo dużo rzadkiego kremowego śluzu. A zazwyczaj w drugiej fazie miałam suszę lub lepki.
Chmurko ja nigdy nie badałam sobie szyjki macicy, ale dzisiaj z ciekawości wsadziłam palucha 😂 i w jakim byłam szoku jak poczułam, że jest tam mega ciasno, miękko i bardzoo wilgotno. Dużo wydzieliny takiej białawej, niezbyt lepkiej i raczej wodnistej niż gęstej. I to ciągłe uczucie mokrości między nogami 😂
Przepraszam za ten dosłowny opis 😄
Edit. A co do samej szyjki to była tak wysoko, że ledwo środkowym palcem ją dotknęłamWiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2020, 18:00
Lalia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyLalia wrote:Kristin, przykro mi, że masz takiego buca za szefa 😑 ale nie martw się, wkrótce wysikasz dwie kreseczki i rzucisz mu w twarz L4, może jak zostanie bez takiej fantastycznej sekretarki to w końcu doceni jaki ma skarb!
Nona, a ile Ty po owu jesteś? Będzie coś z 7dpo?
Mnie to się zdaje, że to albo implantacja (✊🍀!) albo Ci się @ rozkręca ale to za wcześnie by było przecież 🤦♀️
Jak nie masz infekcji i nie było ostrych seksow to wątpię, że to przez nadżerkę 🤔
Edyciak, mój gin twierdzi, że progesteron powyżej 10 potwierdza owulacje, mi wyszedł 16 i jak pokazałam go mojej endo (najlepszej 👌), to powiedziała, że piękny, a za dobry uważa się obecnie nawet już od 6 😉
Dziewczyny, a ja mam teraz trochę rozkmine 🤦♀️obiecałam sobie, że będę testować w dniu @, albo dzień po i jak tylko wyjdzie widoczny cień to pojadę na betę i progesteron. Pisałam Wam kiedyś, że ja dużo wcześniej mierzyłam tempki niż zaczęłam się starać i tak przejrzałam moje 18 ostatnich cykli (staram się 8 ) i moje fazy lutealne są od 12 do max 15 dni, z czego najczęściej 13-14.
Postanowiłam nie testować wcześniej, bo strasznie boję się biochema i chyba po prostu wolałabym nie wiedzieć w ogóle że byłam w ciąży tylko uznać że to spóźniony okres (wiem, myślenie kretynki).
I wiecie co, tak patrzę i wychodzi na to, że OF wyznaczył mi termin @ na sobotę i będzie to 14 dpo, a według ovuview będzie to 13 dpo i dzień przed terminem @. I powiem Wam, że się poważanie zastanawiam czy jednak nie testować w sobotę...
Tylko nie piszcie mi tu: "testuj w sobotę bo jesteśmy ciekawe", tylko doradźcie czy to nie za szybko i może faktycznie lepiej zaczekać do poniedziałku, bo wtedy to będzie ok 15/16 dpo..
Oczywiście wiadomo, to czysto teoretyczne pytanie, bo jak prawie zawsze @ może mnie uprzedzić 😐Lalia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJustyna1719 wrote:Z jednej strony to się cieszę że w hormonach coś już pokazało i daje mi to nadzieję że mize da się to unormowac 😊😊😊
Wpisów nie nadrobię na razie, ale postaram się was tu podglądać już częściej 😊 😘😘😘Lalia, justyna1719 lubią tę wiadomość
-
kłot wrote:Chmurka A ja nie mam dużo śluzu, mam kremowy ale bardzo mało... wkurza mnie że czasem mam takie bardziej bolesne ciągnięcie po bokach. Jakby mnie jakiś mięsień w środku ciągnął i zastanawiam się czy to normalne 🤔
Chodziło mi o to że to było coś totalnie innego niż zazwyczaj.
Mnie też wciąż pobolewa brzuch. Czasem typowo okresowo, czasem jakby jajniki, czasem właśnie jakby mnie coś ciągnęło. Piersi mnie aż tak bardzo nie bolą. Tylko sutki.
Kłot idziesz na pierwszą wizytę 3.02 prawda? Wcześniej nie idziesz sprawdzać czy jest pęcherzyk w macicy? -
nick nieaktualnyanulla91 wrote:Hejka:)
Ja dziś 14 dzień po. Temp wysoka i podkusiło mnie zrobic test a niestety negatyw.
cykl juz trwa 30 dni przeważnie mialam 27 -29 dni.
Juz miałam taką malutką nadzieje że może akurat ale ten test negatywny.... eh -
Ulaa wrote:Chmurko ja nigdy nie badałam sobie szyjki macicy, ale dzisiaj z ciekawości wsadziłam palucha 😂 i w jakim byłam szoku jak poczułam, że jest tam mega ciasno, miękko i bardzoo wilgotno. Dużo wydzieliny takiej białawej, niezbyt lepkiej i raczej wodnistej niż gęstej. I to ciągłe uczucie mokrości między nogami 😂
Przepraszam za ten dosłowny opis 😄
Edit. A co do samej szyjki to była tak wysoko, że ledwo środkowym palcem ją dotknęłam
Ja szyjki nie badalam nigdy. Nie umiem. Nic nie czuję nigdy;P albo mam za krótkie paluchy;P ale właśnie to uczucie że mi ciągle mokro. Początkowo ciągle miałam schiza że dostałam okresu bo coś mi 'plynie' ;P
I u mnie też właśnie taka raczej wodnista bialawa;) -
Ata114 wrote:Doradztwo cię mi co mogę zażywać żeby poprawić jakość komórek jajowych żeby znów nie była ciąża biochemiczna. Kupiłam sobie dzisiaj inofem do tego biorę mama dha oraz witaminę D3 castagnus i dziś zamówiłam ding quai oraz piję zioła ojca sroki nr 3
Nona pisała że koenzymu Q10 i vit E w kroplach 😉Nona lubi tę wiadomość
Michałek 04.04.2009 - Nasz skarb.
Aniołek 08.11.2016//Aniołek 08.02.2017 //2.05.2020 Aniołek
ONA: 39 lat
Hiperprolaktynemia - Bromergon
IO - Siofor 500mg
ANA 3+ - Encorton 10mg
3 cykle z Clo ❌
Zioła ojca Sroki ❌
Wiesiołek
1 cykl Aromek 1x1 ❌
2 cykl Aromek 2x1 ❓
ON: 38 lat
Okaz zdrowia
Nasienie - Normozoospermia✅
Suple: magnez z B6, kwas foliowy, vit D3 i E, astaksantyna, cynk.
Droga do sukcesu jest zawsze w budowie... -
Chmurka wrote:Ja szyjki nie badalam nigdy. Nie umiem. Nic nie czuję nigdy;P albo mam za krótkie paluchy;P ale właśnie to uczucie że mi ciągle mokro. Początkowo ciągle miałam schiza że dostałam okresu bo coś mi 'plynie' ;P
I u mnie też właśnie taka raczej wodnista bialawa;)
Niech się dzieje wola nieba 😂Chmurka lubi tę wiadomość
-
Justyna1719 wrote:Zrobił mąż dziś badania hormonów.... No i są masakryczne ☹️ da się to unormowac ☹️???
Estradiol 33,06 (0-25)
Fsh 20,69 (0,9-7,0)
Lh 17,56 (1,4-7,7)
Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
Tsh 1,819 (0,55-4,78)motylek1909, justyna1719 lubią tę wiadomość
-
kłot wrote:Chmurka A ja nie mam dużo śluzu, mam kremowy ale bardzo mało... wkurza mnie że czasem mam takie bardziej bolesne ciągnięcie po bokach. Jakby mnie jakiś mięsień w środku ciągnął i zastanawiam się czy to normalne 🤔
-
Nona wrote:24dc.
Hmm, plamienie przy takim progu?Mama Aniołków:
27.01.2018[*]💔
23.11.2019 [*] 💔
01.07.2021 [*] 💔
05.04.2024 - II ♥️
11.04.2024- beta 769
13.04.2024- beta 1772
15.04.2024- beta 3671
20.04.2024- 1 wizyta-pęcherzyk ciążowy 14 mm z pęcherzykiem żółtkowym 3mm
25.04.2024- mamy ♥️ i 2 mm dzidziusia 🥹
24.05- 2,9 cm dzidziusia , 164/min ♥️
29.05-4,2 cm dzidziusia , 176/min ♥️
03.06-NIFTY - NISKIE RYZYKA
12.06-PRENATALNE-6,5 cm zdrowego dzidziusia ♥️
20.06- 91 g szczęścia pod sercem ♥️
14.07- GENDER REAVEL PARTY 🩷🩵🎉
18.07 - VII USG ⏳
06.08 - POŁÓWKOWE
-
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2020, 09:25
motylek1909, Chmurka, Ounai, Nynka, Lalia, justyna1719, Marti29, Klaudia9212 lubią tę wiadomość
03.2015 - 6t. 💔
12.2015 syn
Starania od 2017r
Mąż ✅
Ja :
Niepłodność idiopatyczna
Niedrożny lewy jajowód
7x IUI - nieudane
IVF :
I transfer - 5t.💔
2 zarodki ❄️❄️
II transfer - 19.11.2024
testowanie - 27.11(15dpo zastrzyku,8dpo transferze) -
to więzadła macicy się rozciągają 👍💙 20.11.2020
💗 10.11.2023 -
nick nieaktualny
-
Morwa
O co mam pytać jutro na monicie?
Czy niech robi swoje, biorę opis i wychodzę?Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność