X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Styczniowe testowanie, czyli szczęśliwy początek Nowego Roku :)
Odpowiedz

Styczniowe testowanie, czyli szczęśliwy początek Nowego Roku :)

Oceń ten wątek:
  • Morwa Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2020, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    motylek1909 wrote:
    Jesteś 8dpo??? To poczekaj z 4 dni 😂
    Ja i czekanie ? Ja wyłapuję pierwsze cienie cienia z cienia ma teście 😂 i teraz albo mam omamy albo to początek czegoś... A czego to czas pokaże..

Annia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2020, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa wrote:
    Ja i czekanie ? Ja wyłapuję pierwsze cienie cienia z cienia ma teście 😂 i teraz albo mam omamy albo to początek czegoś... A czego to czas pokaże..
    Pokaż!

• Ignissa Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2020, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    motylek1909 wrote:
    Ignissa działaj i już :D
    No miałam zamiar. M wrócił z pracy to poleciałam pokazać mu test i kazałam iść pod prysznic, bo będziemy się seksić, najlepiej dwa razy w ciągu godziny. A ten do mnie, że traktuję go przedmiotowo, nie jest maszynką i takie inne pierdoły. On ma wysokie libido, więc myślałam, że się ucieszy. Kto by pomyślał, że on taki delikatuśny...

motylek1909, Nona lubią tę wiadomość

Starania o drugie dziecko - 33cs/18cs po cb
    16.09 beta 103
    18.09 beta 238
    22.09 beta 1361
  • AsiaKK Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2020, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    Moja droga, wszystko Tobą w jak najlepszym porządku. Wszystkie obawy są normalne. Ja jak urodziłam syna też miałam wyrzuty sumienia. Bo miała być wielka fala miłości, cudowne uczucia nie do opisania a ja mimo, że cieszyłam się byłam zadowolona ze położne zabrały mi go na noc i mogłam się wyspać. Teraz też czasem myślę sobie ze fajnie było bez dziecka, bo moglibyśmy polatac gdzieś swobodnie, poimprezowac, wyspać się w weekend. Ale za drugiej strony to nasza miłość największa i chyba jednak wolę już nie latać niż żeby go nie było.

No właśnie... Teraz już wiem, że to jest to czego naprawdę chce i już nie widzę żadnych przeszkód, ani praca, ani niedokończony dom, ani nic. Wiem, Że z tym wszystkim damy radę. I czekam tylko na ta kropkę...

Wiesz, koleżanki z dziećmi to takie tylko ochy i achy. Od żadnej nie usłyszałam tego co Ty,czy Angie mi napisalyscie, czyli, Że też mialyscie takie powiedzmy podobne myśli. Każda mówi, że mega się ucieszyła i ogólnie tylko szczęście i serduszka i blogo I raj. Doszłam więc do wniosku,że coś że mną nie tak, że jestem jakaś egoistka wielka... Że taka miałam pierwsz reakcje... Długo tlamscilam to w sobie... Ale cieszę się że to tutaj napisałam... Dziękuję.😘

Starania od 06.2019
    3cs - ciąża
    10.2019 - puste jajo
    Cykle 34-36 dni
    5-6 cs - ciąża
    08.2020 - poronienie zatrzymane
    2-3 cs - ciąża biochemiczna
    01.2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2020, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,
    Jestem nowa w tym wątku, dziś zrobiłam test 26 dc negatywny. Cierpliwość nie jest moja mocna strona. Był to pierwszy cykl po odstawieniu tabletek, przed miałam cykle 31 dni z owulka na 14/15 dzień. Przytulnek było co nie miara więc stwierdziłam, że po takich akcjach musi coś wyjść 😂 w 1 ciąże zaszłam za 1 razem, ale w 2016 miałam konizacje szyjki, co prawda każdy ginekolog twierdzi że super zrobiona i bardzo mi oszczedzili ale wiadomo jak to jest człowiek już róznie myśli. Kłuję mnie brzuch i bolą piersi, natomiast rok brałam tabsy więc rownie dobrze może to być przyczyną.
    Pozdrawiam Was i życzę powodzenia.
    PS to nie moja wina ze na testach jest napisane że można testować tydzień po owulacji 😂

kkasia lubi tę wiadomość

• kic83 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2020, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inaa89 wrote:
    A jeśli jeść sam owoc zamiast tabletek to ile tak dziennie zjadać? 🤔

Trzy plastry dojrzałego ananasa dziennie

dmg11 lubi tę wiadomość

Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
    Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
    mhsv9vvjge47oh9x.png[/url]
    nqtkdf9hy13p613h.png
    Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność
  • kic83 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2020, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ignissa wrote:
    Cześć laski. Byłam u gin w sprawie HPV. Stwierdziła, że skoro to nie jest wysokoonkogenny wirus, to może nie warto tej szyjki ruszać, zwłaszcza że planuję ciążę. Z drugiej strony strach go zostawić, więc pobierzemy wycinek do badania histopatologicznego i wszystko będzie jasne. 12 mam podejść do niej do szpitala i będziemy zapisywać.
    A tak z innej beczki, potrzebuję obiektywnego oka. Czy to pozytyw?
    a4a10871854f.jpg

Jak najbardziej!!!

Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
    Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
    mhsv9vvjge47oh9x.png[/url]
    nqtkdf9hy13p613h.png
    Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2020, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsiaKK wrote:
    No właśnie... Teraz już wiem, że to jest to czego naprawdę chce i już nie widzę żadnych przeszkód, ani praca, ani niedokończony dom, ani nic. Wiem, Że z tym wszystkim damy radę. I czekam tylko na ta kropkę...

Wiesz, koleżanki z dziećmi to takie tylko ochy i achy. Od żadnej nie usłyszałam tego co Ty,czy Angie mi napisalyscie, czyli, Że też mialyscie takie powiedzmy podobne myśli. Każda mówi, że mega się ucieszyła i ogólnie tylko szczęście i serduszka i blogo I raj. Doszłam więc do wniosku,że coś że mną nie tak, że jestem jakaś egoistka wielka... Że taka miałam pierwsz reakcje... Długo tlamscilam to w sobie... Ale cieszę się że to tutaj napisałam... Dziękuję.😘
    A bo w dzisiejszych czasach zauważyłam że są najczęściej 2 typy matek. Albo instamatki, u których wszystko jest cudowne, cukierkowe i idealne, albo matki które na wszystko narzekają.

Ja 😍 moje dziecko nad życie. Nie wyobrażam sobie że mogłoby go nie być w naszym życiu. Każdego dnia jego obecność daje mi mnóstwo radości. Ale wiesz jak się cieszyłam jak poszedł do przedszkola a ja mogłam wrócić do pracy? Jak mogę go podrzucić babci i dziadka jechać na wesele sama z mężem to też się cieszę. I jak mam delegację to też, mimo, że wieczorem dzwonię z nim pogadać.

Tak to jest, że są lepsze i gorsze dni i to nic złego, że czasem człowiek się czegoś boi albo ma czegoś dość.

motylek1909, AsiaKK lubią tę wiadomość

SYN 2015
    CÓRKA 2020
    CP 2025 💔
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2020, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa wrote:
    Pokaż test!

SYN 2015
    CÓRKA 2020
    CP 2025 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2020, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evelle28 wrote:
    A na co on dokładnie? Bo lykam też :)

Na owulację i na endometrium - generalnie estrogenny stąd tylko bierzemu w 1 fazie ☺️

Evelle28 lubi tę wiadomość

• Morwa Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2020, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    motylek1909 wrote:
    Pokaż!
    Uwierz ,że nawet jutro może być problem z uchwyceniem tego. Jak dalej będę miała swoje omamy to 7 pójdę na betę😂

motylek1909, kkasia, Ounai lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2020, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ignissa wrote:
    Cześć laski. Byłam u gin w sprawie HPV. Stwierdziła, że skoro to nie jest wysokoonkogenny wirus, to może nie warto tej szyjki ruszać, zwłaszcza że planuję ciążę. Z drugiej strony strach go zostawić, więc pobierzemy wycinek do badania histopatologicznego i wszystko będzie jasne. 12 mam podejść do niej do szpitala i będziemy zapisywać.
    A tak z innej beczki, potrzebuję obiektywnego oka. Czy to pozytyw?
    a4a10871854f.jpg

Z niskoonkogennych HPV nie powstają zmiany idące w kierunku raka szyjki macicy, ale nie zaszkodzi pobrać podczas kolposkopi wycinek do badania.

Swoją drogą - miałaś test na HPV, tak? A robiłaś CinTec Plus?

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2020, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fi0lecik wrote:
    Hej dziewczyny,
    Jestem nowa w tym wątku, dziś zrobiłam test 26 dc negatywny. Cierpliwość nie jest moja mocna strona. Był to pierwszy cykl po odstawieniu tabletek, przed miałam cykle 31 dni z owulka na 14/15 dzień. Przytulnek było co nie miara więc stwierdziłam, że po takich akcjach musi coś wyjść 😂 w 1 ciąże zaszłam za 1 razem, ale w 2016 miałam konizacje szyjki, co prawda każdy ginekolog twierdzi że super zrobiona i bardzo mi oszczedzili ale wiadomo jak to jest człowiek już róznie myśli. Kłuję mnie brzuch i bolą piersi, natomiast rok brałam tabsy więc rownie dobrze może to być przyczyną.
    PS to nie moja wina ze na testach jest napisane że można testować tydzień po owulacji 😂

Miałaś konizację z uwagi na HPV i zmiany?

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2020, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fi0lecik wrote:
    Hej dziewczyny,
    2itamy w gronie niecierpliwy h staraczek :)
    Kiedy teraz planujesz zatestowac drugi raz?

Fi0lecik lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2020, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa wrote:
    Uwierz ,że nawet jutro może być problem z uchwyceniem tego. Jak dalej będę miała swoje omamy to 7 pójdę na betę😂
    Dobra, ale zanim beta, wrzucasz nam fotę testu - umowa? :)

Morwa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2020, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poćwiczyłam,żeby nie było 💪

Fi0lecik, Nynka, kic83 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2020, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie, miałam HPV i dysplazje, która się utrzymywała, już nie pamiętam czy to było CIN1 czy CIN2. Przed konizacja miałam robiona bodajże 2 razy kolposkopie. Każda cytologia wychodziła mi źle, dopiero po konizacji mam cały czas dobre wyniki

• Evelle28 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2020, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitka_87 wrote:
    Na owulację i na endometrium - generalnie estrogenny stąd tylko bierzemu w 1 fazie ☺️
    Kituś na Ciebie zawsze mogę liczyć :) a ile tabletek dziennie brałas?

Moje endo było słabe w tamtym cyklu więc może kto wie ☺️

Mama Aniołków:
    27.01.2018[*]💔
    23.11.2019 [*] 💔
    01.07.2021 [*] 💔

05.04.2024 - II ♥️
    11.04.2024- beta 769
    13.04.2024- beta 1772
    15.04.2024- beta 3671
    20.04.2024- 1 wizyta-pęcherzyk ciążowy 14 mm z pęcherzykiem żółtkowym 3mm
    25.04.2024- mamy ♥️ i 2 mm dzidziusia 🥹
    24.05- 2,9 cm dzidziusia , 164/min ♥️
    29.05-4,2 cm dzidziusia , 176/min ♥️
    03.06-NIFTY - NISKIE RYZYKA
    12.06-PRENATALNE-6,5 cm zdrowego dzidziusia ♥️
    20.06- 91 g szczęścia pod sercem ♥️
    14.07- GENDER REAVEL PARTY 🩷🩵🎉
    18.07 - VII USG ⏳
    06.08 - POŁÓWKOWE

preg.png
  • Mlodamezatka Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2020, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ktora sa na luteinie, pytanko mam nadzieje ze juz nie bede zameczac was takimi pytaniami w najblizszym czasie 🙏🏼

Mam recepte na luteine 200mg ale czytam i czytam teraz i chyba jest mozliwosc zeby farmaceuta wydal mi mniejsza dawke.
    Wydaje mi sie ze ta 200mg to strasznie duzo jak na poczatek.
    I oto moje pytanie, myslicie ze ta 200mg to bedzie za duzo? Lepiej brac 100mg czy 200mg dowcipnie? :D

13.10.2021 10:25 nasz cud pojawił się na świecie 💙
    40+1, 56cm, 3300g, 10/10 🐻 I
    14.08.2023 5:44 największa niespodzianka życia wkroczyła w nasze życie 🩵
    40+5, 55 cm, 3500g, 10/10 🧸 F

6.12.2022 - najwieksza niespodzianka i kolejny cud 🤰🏻

Starania od 07.2019

11.2019 - cp, usunięty lewy jajowód 💔
    07.2020 - sonoHSG - jajowód drożny; cb 💔
    11.2020 - histeroskopia: liczne mikropolipy - leczenie
    01.2021 - IVF start - IMSI
    29.01.2021 - transfer 5BB ✊🏻💚
    4.03 - 1,3 cm maluszka, FHR 159💚
    8.04 - prenatalne; chłopczyk 💙

8 ❄️ oocytów
    Brak ❄️ zarodków

MTHFR hetero i PAI homo ❌
    Nasienie morfologia 2% ❌ fragmentacja 21% ❌
  • Angie1985 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2020, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsiaKK wrote:

Pewnie nie ma co w sobie dusić w sobie takich emocji bo to niezdrowe trzeba czasami upuścić z gwizdka. Posiadanie dziecka to mega przygoda. Nie tylko kwiatki serduszka i tęcza ale rzygi kupy i gile ale fajnie jest.... 😆

mhsvej28dzyxqzel.png
‹‹ 73 74 75 76 77 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ