Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Styczniowe testowanie, czyli szczęśliwy początek Nowego Roku :)
Odpowiedz

Styczniowe testowanie, czyli szczęśliwy początek Nowego Roku :)

Oceń ten wątek:
  • Ignissa Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2020, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitka_87 wrote:
    Z niskoonkogennych HPV nie powstają zmiany idące w kierunku raka szyjki macicy, ale nie zaszkodzi pobrać podczas kolposkopi wycinek do badania.

Swoją drogą - miałaś test na HPV, tak? A robiłaś CinTec Plus?
    Nie, miałam tylko HPV DNA. Nie wiemy czy jest nisko czy srednioonkogenny. Zrobili mi tylko na 16 i 18 a to żaden z nich. Szkoda, że odrazu nie powiedzieli, bo bym doplaciła żeby zbadali dziada dokładnie. No ale mądry człowiek po szkodzie.

Starania o drugie dziecko - 33cs/18cs po cb
    16.09 beta 103
    18.09 beta 238
    22.09 beta 1361
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2020, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Motylek dziękuję :)
    Jeżeli nie pojawi się 🍷 to 31 dc. Zawsze balam się tabletek i w ogóle AH żeby nie ingerować wiecie w naturalny cykl, tabletki brałam ze względu na cerę i trochę czytam artykułów że można starać się od razu, że to wręcz pobudza płodność, na innych stronach piszą że pierwszy okres to z odstawienia i może być bezowulacyny.. Wiadomo ile kobiet tyle przypadków, najlepszy jest czas ale jestem strasznym raptusem dodatkowo mąż ma nieregulne wyjazdy do pracy zagranicę, więc tak bardzo cieszyłam się na grudniowe przytulanki

motylek1909 lubi tę wiadomość

• Annia Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2020, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa - pokaż teściora! Właśnie coś czułam, że u Ciebie może być jakiś cień. :D

AsiaKK - wszystko co opisujesz jest normalne, ja też o pierwszą ciążę się martwiłam, żeby było wszystko dobrze i co? Pozamaciczna jak grom z jasnego nieba. Też do starań podeszliśmy trochę z rozwagi wtedy, a dopiero po stracie i po tych kilku miesiącach zaczęłam wariować w tym temacie, myśleć że może mam karę od losu itp... Każda z nas ma takie myśli, emocje, to jak najbardziej normalne. :*

Ignissa - wg mnie owulak dodatni. :)

Mam też wynik progesteronu - 27,65, chyba jest ok? Biorę też Duphaston, ale on nie wychodzi w badaniu chyba?

Kitka_87, motylek1909, Mlodamezatka lubią tę wiadomość

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
  • Ignissa Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2020, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annia wrote:

AsiaKK - wszystko co opisujesz jest normalne, ja też o pierwszą ciążę się martwiłam, żeby było wszystko dobrze i co? Pozamaciczna jak grom z jasnego nieba. Też do starań podeszliśmy trochę z rozwagi wtedy, a dopiero po stracie i po tych kilku miesiącach zaczęłam wariować w tym temacie, myśleć że może mam karę od losu itp... Każda z nas ma takie myśli, emocje, to jak najbardziej normalne. :*

Mam też wynik progesteronu - 27,65, chyba jest ok? Biorę też Duphaston, ale on nie wychodzi w badaniu chyba?
    Dupek nie wychodzi, tylko Luteina

Annia lubi tę wiadomość

16.09 beta 103
    18.09 beta 238
    22.09 beta 1361
  • Madlene28 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2020, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annia wrote:

Annia myślę, że progesteron na tym etapie super :) ja miałam ledwo 12 i jestem cały czas na luteinie. Już mam przepisane kolejne 3 opakowania, bo mój lekarz też woli dmuchać na zimne ze względu na moje wcześniejsze poronienia. Jestem mu bardzo wdzięczna i mam nadzieję, że dzięki temu ciąża się utrzyma i będzie się dobrze rozwijała ❤

Trzymam kciuki za Ciebie i Twoje maleństwo jak i inne kruszynki forumowiczek 😘🤗 macie moją modlitwę

A teraz uciekam, bo jestem oczywiście ciągle senna i czas spać. Dobranoc ;*

Annia lubi tę wiadomość

Córeczka - 25.12.2017r.
    Synek- 25.08.2020r.
    25.10.2021r- mamy ❤️

w57v3e3kc4ld4kpi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2020, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam do Was pytanie, może mi pomożecie (i tak planuje wizyte u ginekologa).
    Obecne miesiaczka jest dość spektakularna...zawsze drugi dzień mam obfity, ale teraz drugi dzień to po prostu ogromne skrzepy( w sumie juz dwa dni)...na prawde ogromne...
    Bolesnosc powiedzmy standardowa (drugiego dnia wlatuje ibuprofen) jedyne co się zmienilo od kilku miesiecy to prawie tygodniowy bol przed @ w dole pleców.
    I oczywiście się naczytalam w internetach, więc zerknelam w kalendarz doszly jeszcze dość dlugoe plamienia po miesiaczce ( nie w kazdym cyklu).
    Powinnam sie martwic?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2020, 22:41

• Nadzieja94 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2020, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po lekarzu już.
    Lekarka stwierdziła że prawdopowdnie pecherzyk pękł ale nie do końca i nie wiadomo czy uwolnił komórkę był widoczny płyn w zatoce ale kurcze nie wiem co myśleć. Dzisiaj miałam jeszcze Tes owuacyjny pozytywny druga krecha mocniejsza. Zastanawiam się czy jest możliwe że ten pecherzyk było jeszcze widać. Bo on dopiero pękł lub pekał? Nie wiem czy nie mam cyklu straconego :(
    Jeśli przyjdzie @ to czeka mnie hsg.
    Miałam dzisiaj na badaniu pełen pęcherz i teraz jestem ciekawa bo powiedziała coś takiego jakby na jajniku były jakieś zrosty czy ona mogła to zobaczyć? Usg było robione na sprzęcie zwykłym szpitalnym nie wiem w zasadzie jaki tam mają sprzęt.. Eh

Starania od2016r.
    11.2018r. 💔👼
    04.2020r.💔👼
    25.07.2022r.💔👼
    9.02. 2021r. Upragnione wyczekane szczęście Synek OLIWIER 💙
    Bozinko miej nas w opiece 🙏

18.08.2022r beta 4,1 próg 4
    22.08.2022r CUD🤍 beta 44,09 próg 10
    24.08.2022r beta 137 próg 20
    26.08.2022r beta 415 próg 29
    29.08.2022r beta 1529 próg 17,7
    31.08.2022r pęcherzyk 6mm🍀
    9.09.2022r jest okruszek jest 💓
    Rośnij okruszku ❤
    20.10.22r Badania prenatalne zdrowa w 90%dziewczynka💗🎀
    Pappa prawidłowe Niskie ryzyka
    8.12.22r połówkowe będzie Dziewczynka 🎀❤
    16.01.23r 960gram cudu córeczki
    Nadii 🥰
    2.05.2023 Upragniona,wyczekana córeczka Nadusia🩷

Oliwier💙
    event.png

Nadia💗
    s-event.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2020, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ignissa wrote:
    Nie, miałam tylko HPV DNA. Nie wiemy czy jest nisko czy srednioonkogenny. Zrobili mi tylko na 16 i 18 a to żaden z nich. Szkoda, że odrazu nie powiedzieli, bo bym doplaciła żeby zbadali dziada dokładnie. No ale mądry człowiek po szkodzie.

HPV są albo niskoonkogenne, albo wysokoonkogenne. To że nie masz 16 czy 18 to nie znaczy, że możesz nie mieć wirusa wysokoonkogennego. Jest ich około 14 typów.

Generalnie tak naprawdę nie ma znaczenia czy masz 16, 18 czy jeszcze inny numerek HPV.

Bo i tak nie ma lekarstwa, i tak się tego nie wyleczy niczym.

Najlepiej zrobić CINtec Plus - jak jest dodatni tzn, że masz jakiegoś wysokoonkogennego nieprzyjaciela, ale czy dokonał zmian - to już kolposkopię trzeba zrobić, a jak wzbudza coś podjerzenia to pobrać wycinki do badania histopatologicznego.

• Ignissa Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2020, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitka_87 wrote:
    HPV są albo niskoonkogenne, albo wysokoonkogenne. To że nie masz 16 czy 18 to nie znaczy, że możesz nie mieć wirusa wysokoonkogennego. Jest ich około 14 typów.

Generalnie tak naprawdę nie ma znaczenia czy masz 16, 18 czy jeszcze inny numerek HPV.

Bo i tak nie ma lekarstwa, i tak się tego nie wyleczy niczym.

Najlepiej zrobić CINtec Plus - jak jest dodatni tzn, że masz jakiegoś wysokoonkogennego nieprzyjaciela, ale czy dokonał zmian - to już kolposkopię trzeba zrobić, a jak wzbudza coś podjerzenia to pobrać wycinki do badania histopatologicznego.
    Kurcze, tą onkolog u której byłam stwierdziła, że jak nie 16 i nie 18, to nie jest wysokoonkogenny. Ja się szczerze mówiąc nie wczytywalam za mocno, żeby się nie stresować.
    Ja już miałam kolposkopię i dziś byłam konsultować jej wynik że swoją gin. Ona na podstawie wyników kazała pobrać wycinki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2020, 23:34

16.09 beta 103
    18.09 beta 238
    22.09 beta 1361
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2020, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2020, 22:38

motylek1909, kic83, boo123 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2020, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona, Ty jeszcze w styczniu zamierzasz testować? :)

Nona lubi tę wiadomość

• Morwa Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2020, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona wrote:
    Kurde, ja pije a tu takie akcje i moich ulubieniec.

Ignissa, jutro skus swojego. Załóż zbroje, tarcze i fatalaszki rycerskie cokolwiek. Jutro owu!

Morwa. No ja pierd... Dawaj. Nie zaetuj że tak szybko się uwinelas!
    Ja się szybko uwijam przy stymulacjach (bez co najwyżej biochemy i to tylko x2) . Gorzej z utrzymaniem i odpowiednim umiejscowieniem 😵 każdy ma swoją zmorę i żadna nie jest ani lepsza ani gorsza ... nie ma co się w tym nawet licytować. Jak znowu będzie cp mimo droznego jajowodu to wracam do in vitro tylko później niż chciałam:/

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2020, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2020, 22:38

AsiaKK, Nynka, BB__Anna lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2020, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2020, 22:39

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2020, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2020, 22:39

AsiaKK, motylek1909 lubią tę wiadomość

• Lalia Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2020, 23:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai, gratuluję dobrych wieści 😍

Ania, wydaje mi się, że progesteron super 😉😘

Co do ćwiczeń, ja postanowiłam przypilnowac siłownię i ćwiczyć min 3 razy w tygodniu oraz ograniczyć słodycze, bo zrezygnować całkiem nie dam rady 😂

motylek1909, Ounai lubią tę wiadomość

"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"
    Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    🎂18.12.2020 r. (38+4)🕖 7:12 ⚖️ 3500g📏 53 cm
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    🎂13.01.2023 r. (39+1) 🕐00:57 ⚖️3280 g 📏58 cm
    age.png
  • Ignissa Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2020, 23:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona wrote:
    Kurde, ja pije a tu takie akcje u moich ulubienic.

Ignissa, jutro skus swojego. Załóż zbroje, tarcze i fatalaszki rycerskie cokolwiek. Jutro owu!

Morwa. No ja pierd... Dawaj. Nie zartuj że tak szybko się uwinelas!
    Już dzisiaj się namyślił jednak ;)

Nona, motylek1909 lubią tę wiadomość

16.09 beta 103
    18.09 beta 238
    22.09 beta 1361
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2020, 23:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [QUOTE=.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2020, 22:40

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2020, 23:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2020, 22:40

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2020, 23:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona wrote:
    Lalia. Cele wyznacz tylko mierzalne.

Słodycze
    Nie pierdolenie że ograniczyć.
    Konkret jak ja.
    Od poniedziałku do piątku zero słodyczy. W weekend 1 rzecz dziennie.
    Działam tak od maja. Wyjątek to wyhazdy/wakacje /weekend.

Sport
    konkretnie u mnie wtorki i czwartki po godzinie orbitrek.
    Ja aaaa chciałabym umieć być tak ogarnięty jak Ty :p

Nona lubi tę wiadomość

‹‹ 74 75 76 77 78 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ