Świeże staraczki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Adaska ale trzymasz w napięciu. Wszystko ok? 🙄
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2019, 11:40
86r.( 3 córki )
05.2016r. - poronienie
05.2023r -puste jajo płodowe
"Zwyciężca to po prostu marzyciel, który się nie poddał."
6.02- data cudownej nowiny
8.02- 35dc beta hcg 3283,00
28.05 - Moja maleńka 0,5 kg. Lili ❤
29.07 -1930g szczęścia ❤
15.09 - ok 3000❤
11.10 - termin porodu OM
Liliana ur. 30.09 o godz. 5:46 SN
3360g , 50cm ❤ -
Anetka u mnie takie sny to normalka. Koszmary mi się często w ciazy śnią niestety staram się nie denerwować ale po przebudzeniu w środku w nocy ciężko nie odczuwać stresu 😁 z tego co mnie wiadomo jeżeli głowa bardzo boli to zalecają jednak wziąć tabletkę, gdyż Twoje złe samopoczucie związane z bólem głowy również zle wpływa na dziecko. Spróbuj Anetka zimne okłady na kark sobie położyć - podobno pomaga nawet na migrenowe, a jak nie przejdzie to weź pół apapu
Co do ósemki... mnie się zaczęła wyzynac jeszcze przed ślubem, czyli ponad rok temu. Moja siostra jest stomatologiem wiec zaraz zrobiła mi prześwietlenie i okazało się ze jest złe ułożona i będzie problematyczna. Skonsultowała się z chirurgiem szczęśliwym który odradził usuwanie do czasu, aż nie pojawia się problemy... no i tak żyłam sobie szczęśliwie przez ten rok, aż hormony ciążowe nie ruszyły zęba z całym impetem i komplikacjami... sytuacja na dzień dzisiejszy opanowana ale byłam tak zestresowana ze jakbym miała w domu obcęgi to bym sama sobie ja wyrwała...
Anetka idź koniecznie do dentysty żeby Ci się ropień nie zrobił bo to dopiero boli!
1.11.2018👼🏻 6tc
10.12.2019 👧🏼 Alicja, 3530g 58cm
22.04.2021 👼🏻 10/6tc -
nick nieaktualnyMasia2 wrote:Anetka u mnie takie sny to normalka. Koszmary mi się często w ciazy śnią niestety staram się nie denerwować ale po przebudzeniu w środku w nocy ciężko nie odczuwać stresu 😁 z tego co mnie wiadomo jeżeli głowa bardzo boli to zalecają jednak wziąć tabletkę, gdyż Twoje złe samopoczucie związane z bólem głowy również zle wpływa na dziecko. Spróbuj Anetka zimne okłady na kark sobie położyć - podobno pomaga nawet na migrenowe, a jak nie przejdzie to weź pół apapu
Co do ósemki... mnie się zaczęła wyzynac jeszcze przed ślubem, czyli ponad rok temu. Moja siostra jest stomatologiem wiec zaraz zrobiła mi prześwietlenie i okazało się ze jest złe ułożona i będzie problematyczna. Skonsultowała się z chirurgiem szczęśliwym który odradził usuwanie do czasu, aż nie pojawia się problemy... no i tak żyłam sobie szczęśliwie przez ten rok, aż hormony ciążowe nie ruszyły zęba z całym impetem i komplikacjami... sytuacja na dzień dzisiejszy opanowana ale byłam tak zestresowana ze jakbym miała w domu obcęgi to bym sama sobie ja wyrwała...
Anetka idź koniecznie do dentysty żeby Ci się ropień nie zrobił bo to dopiero boli!
Masia wczoraj polecalam takie okłady Izie , zawsze u mnie zdawały egzamin - dziś niestety nic. Dałam i na głowę i na kark i nic. Pisałam do lekarki wzięłam paracetamol za pozwoleniem. Już na początku ciąży się w niego zaopatrzylam . Pojadlam teraz lyklam tabletkę i mam nadzieję że przejdzie . To te moje uzależnienie:-/ nauczona zawsze rano wypić kawę. Dziś sobie pozwolilam i mocno pospalam . Taka norma nawet jak w ciąży nie byłam. Katorga zawsze były dla mnie badania na czczo itp . Zawsze kończyło się tak samo - bol głowy prawie na cały dzień. Kawę wypiłam- na jedna Dizennie sobie pozwalam ale mimo to było już za późno...
Wogole od kilku dni mam gorszy nastrój- zmęczona wiecznie obolala . Brzuch boli z małymi przerwami praktycznie całe dnie . Nie są to skurcze tłumacze sobie to tym że wszystko się rozciąga- bóle są różne od tych w pachwinie po sam środek i po kłucia. Słucham serduszka jest ok - widocznie tak musi być
Masia A co teraz dentysta może mi poradzić? Nie usunę bez znieczulenia o ile taki ukruszony nie będzie wymagał już chirurga. Nic mnie nie boli nic się nie dzieje jedynie ten policzek ale to do przejścia -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Jagodowa zostań z nami przecież tu możemy porozmawiać o wszystkim. Tule cie mocno.
Co się stało z naszą Adaska ?
Nasz aniołek 05.2019 6tc
* kariotypy prawidlowe
*AMH 6,28
*fDNA plemnika 25%
03.2019 HSG jajowody drożne
12.2019 histeroskopia wszystko ok
01.2020 początek ivf
17.02 pick up 🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
22.02 1ET 🍀😭😭😭
20.04 beta 686,9 progesteron 40
22.04 beta 1509 progesteron 35
28.04 beta 23563 37 progesteron
05.05 mamy ❤
16.06 badanie prenatalne maleństwo ma 6,3 cm
18.08 polowkowe. 80% chlopiec, 460g
Cudzie trwaj .💚💛🧡❤💙💜 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Jestem, było ogromne opóźnienie
Co ja mogę napisać 🤔 CHUJNIA
wywołujemy miesiączkę i na nowo. Płakałam cała drogę do domu.
Odebrałam wyniki-„ wykazano obecność mutacji C677T w obu allelach genu MTHFR (w układzie homozygotycznym)”
Homocysteina 14,80umol/l (5,10-15,40)
Endometrium dzisiaj 5, pecherzyki nie urosły bardziej a pojawiło się sporo nowych, małych (charakterystyczne dla PCOS).
Dostałam luteinę pod język, która mam zacząć brać za 3 dni, folacid i letrozol.
Wszystko.
Minął rok od starań... lekarz powiedział, ze na następnej wizycie w 12/13dc oceni jak to wyglada i jak nie będzie lepiej to zmienimy albo dodamy leki. Znowu czekanie....
dzisiaj 13dc, a gdzie to do następnej wizyty. Wierzcie mi, że wam to pisze i łzy mi lecą. Opadłam z sił. Straciłam wiarę.👼🏻6tc 👼🏻9tc
28.05.2020⏸🍀
18.01.2021
💙Adaś 10:58, 50cm 2660g
💙Staś 11:00, 47cm 2330g
Spełniłam swoje największe marzenie. Zostałam mamą ♥️ -
jagodowamery wrote:Halo adaska ja też czekam! A miało mnie tu nie być 🤔 dziewczyny u mnie raczej okres się zaczyna. Żywa krew i lekkie pobolewanie w dole brzucha rzadko ale czujeNasza kochana córeczka Jagódka
20.02.2018r. - 01.03.2018r.
27.06. 2018r. - ciąża pozamaciczna
Zostałam mamą!
Oliwia 🥰 27.09.2019r.
Zosia 🥰 17.05.2021r. -
nick nieaktualnyadaska wrote:Jestem, było ogromne opóźnienie
Odebrałam wyniki-„ wykazano obecność mutacji C677T w obu allelach genu MTHFR (w układzie homozygotycznym)”
Endometrium dzisiaj 5, pecherzyki nie urosły bardziej a pojawiło się sporo nowych, małych (charakterystyczne dla PCOS).
Wszystko.
Minął rok od starań... lekarz powiedział, ze na następnej wizycie w 12/13dc oceni jak to wyglada i jak nie będzie lepiej to zmienimy albo dodamy leki. Znowu czekanie....
dzisiaj 13dc, a gdzie to do następnej wizyty. Wierzcie mi, że wam to pisze i łzy mi lecą. Opadłam z sił. Straciłam wiarę.
No weź
A ja już pewna byłam:-(
Ale to życie potrafi zaskakiwac
Co to wogole ma być?Czy lekarz coś wspomniał o endometrium ? Ażeby je wspomóc?
Adaśka nie poddawaj się! Wiem że to trwa wieki wiem że już długo czekasz . Ale musisz walczyć by Wkoncu osiągnąć swój cel -
Gosiu wykreśl mnie prosze z testowania.
Dziękuje dziewczyny za słowa wsparcia. Jestem zdołowana i załamana.👼🏻6tc 👼🏻9tc
28.05.2020⏸🍀
18.01.2021
nick nieaktualny
-
Anetka32 wrote:Adaśka proszę tylko nie to
Prześpij się z tym może
Jakbym była obok mocno Bym Cię przytuliła bez zbędnych słów 😪😘👼🏻6tc 👼🏻9tc
28.05.2020⏸🍀
18.01.2021
adaska wrote:Jestem, było ogromne opóźnienie
Wszystko.
dzisiaj 13dc, a gdzie to do następnej wizyty. Wierzcie mi, że wam to pisze i łzy mi lecą. Opadłam z sił. Straciłam wiarę.
do dziela kobieto podnosimy sie , ocieramy lezki i do walki
adaska koniecznie musisz zmienic kwas foliowy na metylowany no i do zbicia homocysteina - powinna byc ponizej 8 zbija sie ja witaminami z grupy B ale skoro masz MTHFR to tez musza byc metylowane
sprawdzilabym na twoim miejscu ile masz kwasu foliowego i wit b12 w organizmie
wysoka homocysteina moze powodowac poronienia