Świeże staraczki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyNera, myślę że 15 dc będzie najlepszym dniem na estradiol
Listek otoz to
Tylko pamiętaj że to też nie jest wyznacznikiem to są objawy wysokiej prolaktyny . Ja ja miałam i w ciążę zaszlam . Bez leków A to tylko i wyłącznie dlatego że owulacja była. Prolaktyna wysoka przeszkodzi tylko wtedy kiedy blokuje owulacje
A nie zawsze tak jest bo przecież kobiety karmiące też zachodza w ciążęnie od dziś wiadomo że laktacja = wysoki poziom prolaktyny
Reasumujac , prolaktyna jest szkodliwa i przeszkadza w staraniach tylko wtedy gdy blokuje owulacje:-)
Dziewczyny nie to że wszystko wiem najlepiej że jestem lekarzem konkretnej specjalizacji. 8 lat starań- czegoś mnie nauczyło
Generalnie od jakis 2-3 lat nie badalam żadnych hormonów. Opierałam się jedynie na badaniach
Czyli - owulacja jest? Jest . Więc spokój. Progesteron pracuje? Pracuje więc spokój. Endometrium sprawdzane - nie dobre = leczone .
Oczywiście gdyby nagle się okazało że coś jest nie tak - czyli inaczej niż zwykle Skontrolowalabym to właśnie badając hormony czy monitoring. Sama na początku robiłam tak jak praktycznie każda- czyli latalam do lab co chwilę- badać hormony
Mimo wysokiej prolaktyny wysokiego amh stosunku lh do fsh ponad 2 zaszlam w ciążę ( oczywiście żadnych z tych nieprawidlowosci nie leczylam) . Problemem okazał się mąż- który na zawołanie robił się bezplodny nie mając o tym zielonego pojęcia.
I to od chłopów bym zaczęła:-)
Do ciąży wiele nie Trzeba, fl dłuższa niz 10 dni 1 plemniki i prawidłowa owulacja z prawidłową praca progesteronu - oczywiście endometrium
Przy nie prawidlowosciach tego - dopiero szuakalabym przyczyny . Jeśli udawało by się lub wszystko było by w normie- odczekalabym jakis czas i siegnela dalej - w Genetyke.
listek🍃, Nera lubią tę wiadomość
-
listek🍃 wrote:jak długo? czy za każdym razem? towarzysza temu jakieś bóle brzucha ? z jakiejś konkretnej strony?
jesteś pewna ze to hemoroidy?
niestety mam nieprzyjemne i długie doświadczenia z diagnozowaniem problemu...👼🏻6tc 👼🏻9tc
28.05.2020⏸🍀
18.01.2021
💙Adaś 10:58, 50cm 2660g
💙Staś 11:00, 47cm 2330g
Spełniłam swoje największe marzenie. Zostałam mamą ♥️ -
Anetka aleś się rozpisała 😁
Jak Hanusia?jak samopoczucie?
Mi na instagramie wyświetlają się reklamy zabawek dla dzieci i spodni ciążowych. Mąż się śmieje ze to znak a ja wiem ze to raczej algorytm przeglądanych stron internetowych 😂👼🏻6tc 👼🏻9tc
28.05.2020⏸🍀
18.01.2021
adaska wrote:Mi na instagramie wyświetlają się reklamy zabawek dla dzieci i spodni ciążowych. Mąż się śmieje ze to znak a ja wiem ze to raczej algorytm przeglądanych stron internetowych 😂
-
nick nieaktualnyadaska wrote:Anetka aleś się rozpisała 😁
Jak Hanusia?jak samopoczucie?
Mi na instagramie wyświetlają się reklamy zabawek dla dzieci i spodni ciążowych. Mąż się śmieje ze to znak a ja wiem ze to raczej algorytm przeglądanych stron internetowych 😂
Ogólnie wszystko dobrze. Wczoraj nie wytrzymałam i pojechałam z tym moim brzucholem na szpital. Okazało się że to poprostu wzdęcia i brak kupek 🤦♀️. Macice mam już na wysokości pepka więc mam kontrolować wyproznianie zeby nie doprowadzić do niedroznosci jelit😳. Dostałam jakiś syrop do picia . Co prawda w ubikacji jeszcze nie byłam ale po jednej łyżce syropku mąż chodził w masce po domu 😂😂😂😂
Jeden pierd był taki specyficzny że stary mówi do mnie- " kopła? " myślałam że się posikam ze śmiechu 😂😂😂 Nieiwem co on slyszal że mu się to kojarzyło z kopniakiem dziecka w dodatku slyszalnym 😂😂😂
Mała duża- wazy 365 gram co wskazuje na 20t5d 😳, zastanawiam się czy ja się nie wyglupilam z ubraniami na 56 ... co prawda mam pomieszane z 62 Ale mimo wszystko większość to 56 -
adaska wrote:Wiesz co nie zawsze krwawię. Nie boli mnie nic. Ani brzuch ani przy siedzeniu. Czasami tylko przy załatwianiu się mam ból i krwawienie.
wiem ze niezbyt przyjemne ale idź na badanie do proktologa, zrobi badanie per rectum i będziesz miała pewność
ja tyle zwlekałam ze wylądowałam w szpitalu... a przyczyna krwawień nie były niestety hemoroidy które i tak mi lekarz wyciął (każdy człowiek je ma, wyciął mi zdrowe ten konkwał)💙🧸&🧸💙 -
Anetka32 wrote:Ogólnie wszystko dobrze. Wczoraj nie wytrzymałam i pojechałam z tym moim brzucholem na szpital. Okazało się że to poprostu wzdęcia i brak kupek 🤦♀️. Macice mam już na wysokości pepka więc mam kontrolować wyproznianie zeby nie doprowadzić do niedroznosci jelit😳. Dostałam jakiś syrop do picia . Co prawda w ubikacji jeszcze nie byłam ale po jednej łyżce syropku mąż chodził w masce po domu 😂😂😂😂
Jeden pierd był taki specyficzny że stary mówi do mnie- " kopła? " myślałam że się posikam ze śmiechu 😂😂😂 Nieiwem co on slyszal że mu się to kojarzyło z kopniakiem dziecka w dodatku slyszalnym 😂😂😂
Mała duża- wazy 365 gram co wskazuje na 20t5d 😳, zastanawiam się czy ja się nie wyglupilam z ubraniami na 56 ... co prawda mam pomieszane z 62 Ale mimo wszystko większość to 56
👼🏻6tc 👼🏻9tc
28.05.2020⏸🍀
18.01.2021
adaska wrote:Dzień dobry
Gosia zawsze możesz dołączyć do testowania ze mną w październiku
Dziewczyny, macie jakieś sposoby na hemoroidy? 😞
Normalnie co z łazienki korzystam to krwawię 😭teraz po poronieniu tez mam
masakra
Najlepiej na mnie dziala proctoglyvenol no i podcieranie sie mokrymi chusteczkami , zwykly papier toaletowy podraznia odbyt -
Listek ja póki co przeżywam jutrzejsza wizytę u lekarza 😭
Nie myśle o niczym. Skupić się nie mogę i nawet jeść mi się nie chce. Brakuje jeszcze żebym biegunki dostała (u mnie objaw stresu) 🙄👼🏻6tc 👼🏻9tc
28.05.2020⏸🍀
18.01.2021
nick nieaktualnyadaska wrote:Ogórka kiszonego mlekiem popij a nie syropki 😂♥️
Nic na mnie nie działa. Jak wiadomo mam słoj A raczej już jego 1/3 ogórków i były i ogórki z mlekiem i woda z ogórków 😳🤦♀️😁. Dziś mąż mi przyniesie sok z kapusty . Na początku pomagał actimel teraz.... po nim mam tylko " mokre pierdy " 😂 -
Anetka32 wrote:Nic na mnie nie działa. Jak wiadomo mam słoj A raczej już jego 1/3 ogórków i były i ogórki z mlekiem i woda z ogórków 😳🤦♀️😁. Dziś mąż mi przyniesie sok z kapusty . Na początku pomagał actimel teraz.... po nim mam tylko " mokre pierdy " 😂
Jak to moja mama mówi „baba to zawsze z dupa ma problemy” 😂
Coś w tym jest bo jak nie do ginekologa to problem z wypróżnieniem ehh👼🏻6tc 👼🏻9tc
28.05.2020⏸🍀
18.01.2021
Pamiętacie jak pisałam o tym że naskoczyli na dziewczynę bo kazała drugiej iść na bete bo proga miała wysokiego? Otóż dziś wstawila zdjęcia bladziocha pozytywnego. Ta pani która naskoczyla okazuje się że jest adminka grupy
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyDzień dobry dziewczyny 😘
Pociesza mnie wizja, że dzisiaj ostatnią popołudniową zmianę mam. Nic mi się nie chce. Wszystko mnie bolilewą ręką nie mogę ruszać do tyłu, żeby się nawet po plecach podrapać
w dodatku ostatnio zbiłam kolano i ciężko mi się chodzi wieczorami bo obciążenie największe.
Ach praca w sklepie ma takie minusy właśnie. Ciężkie tygodnie od dawna w pracy, jest nas coraz mniej a trzy osoby na zmianie w biedronce to za małozdecydowanie za mało... Liczę, że znajdę szybko coś lepszego.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2019, 10:15
-
Anetka a siemię lniane nie pijesz? Mi bardzo pomaga lub jabłko.
Ja mam podobne problemy jak Ty, ale ostatnio udaje mi się codziennie wyprozniac, ogólnie to mi się żołądek skurczyl w tej ciąży jem o wiele mniejsze porcje, jak nakłada obiad to mi nie dzielę już na pół tylko z tej połowy jeszcze połowę 😅20.04.2019r.aniołek (*)
24.07.2019r. Test pozytywny
20.08.2019r. ❤️Bije,
27.08.2019r. Wszystko ok,
Rosnij I Zostan z nami kruszynko 😘
1.02.2023r.test pozytywny
3.03.2023r.aniołek(*)(zabieg łyżeczkowania )
13.04.2023r beta hcg 58,5
15.04.2023r.beta hcg 189,10
17.04.2023r.beta hcg 505,80
22.04.2023r.beta hcg 5609,70
Progesteron 9,28
25.04.2023r.pęcherzyk 9mm 5t4d(luteina )
04.04.2023r.Jest ❤️7t3dMały krwiaczek 0.5cm😞
On34lat
Ona34lat -
nick nieaktualnyizka2503 wrote:Anetka a siemię lniane nie pijesz? Mi bardzo pomaga lub jabłko.
Ja mam podobne problemy jak Ty, ale ostatnio udaje mi się codziennie wyprozniac, ogólnie to mi się żołądek skurczyl w tej ciąży jem o wiele mniejsze porcje, jak nakłada obiad to mi nie dzielę już na pół tylko z tej połowy jeszcze połowę 😅
O widzisz ! Zapomniałam o glucie 🤦♀️. Kiedyś często to pilam na zgage . Teraz będzie 2w1 . Zgaga plus 2- jka 😁😁😁 -
nick nieaktualny
-
listek🍃 wrote:Dzień dobry!
ja się dziś wyleguje w domu w łóżku 🤗
Nera, kurczę ja specjalistą w materii nie jestem. Za to powiem Ci ze zraziłam się do lekarzy. Dwóch to mnie wyśmialo jak się zgłosiłam ze jak to? Nie staramy się jeszcze roku a ja już przychodze. Tak bo czułam ze coś jest nie tak. No i trzeci lekarz zadziałał - mam nadzieje ze efekty ujrzę za 9 miesięcy 🙈❤️
Mój brat za to kazał mi zrobić takie badania: FSH, LH, estradiol, prolaktyna i wolny testosteron. Wszystko co ma duży wpływ na cykl i zdolność prokreacji.
Nera, może wykonaj te badania?
Listek właśnie bo Ty zmieniłaś lekarza, przypomnij mi proszę na jakiego może też pójdę do niego i coś zdziała i u mnie28lat
12cs o pierwsze maleństwo
Cykle 26-28dni
1.11.2019 - Cień na teście ciążowym
2.11.2019 - II kreseczki
4.11.2019 Beta Hcg: 188mIU/ml Progesteron 23,8ng/ml
6.11.2019 Beta Hcg: 422,79mlU/ml Progesteron 26,5ng/ml
30.11 Fasolka ma 1,5cm serduszko bije
30.12 wygląda na synka 😉
29.02 na 98% dziewczynka😍❤
21.04 Znowu potwierdzona dziewczynkaAmelka