Świeże staraczki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
No właśnie! Klasia ja chciałam dać w kopertę 500-600 plus jakiś obrazek, czy ramka z odlewami gipsowymi. Ale mówię jego strona, oni mają te swoje dziwactwa w stylu „nie robić z siebie dziada”. Nie ważne czy Cię stać czy nie - masz dać tyle żeby nikt nie pomyślał o Tobie ze oszczędzałeś na czymś! Mój błąd bo myślałam ze teściowa podtrzyma swoje zdanie sprzed miesiąca - kiedy to ja miałam być chrzestna u koleżanki i właśnie tyle mi sugerowała... no cóż ale to była koleżanka od mojej strony, także tego... dla tamtej strony są inne kwoty 😂
1.11.2018👼🏻 6tc
10.12.2019 👧🏼 Alicja, 3530g 58cm
22.04.2021 👼🏻 10/6tc -
Adaska u Was to jeszcze się da wytłumaczyć - chrzesniak Twojego męża to dziecko jego brata - pewnie w tej sytuacji tez dałabym 1000-1500zl no bo to najbliższa rodzina. Chociaż uważam ze 2000 to już przegiął po całości 😂 Wiem ze nie prosi się o bycie rodzicami chrzestnymi dla kasy, ale strasznie jestem ciekawa czy jak będzie jego brat chrzestnym u Was to się zrewanżuje 😉 u nas takiej szansy nie będzie, bo ja mam akurat brata, siostrę i super bratowa i szwagra wiec nie braknie mi osób na chrzestnych i nie będzie potrzeby żeby tego kuzyna prosic. Zreszta nawet bym nie chciała bo średnio przepadam za nim 🤷🏼♀️
1.11.2018👼🏻 6tc
22.04.2021 👼🏻 10/6tc -
nick nieaktualnyAdaśka
Nie licz na piękna kreche nie zawsze ona musi się pojawić przypomnę Ci że mi pojawila się piękna kreska przy becie 9800 !!!
Może być A nie musi
Dodam jeszcze że dwa dni późnej znów miałam bladziocha
Dwie ładne wyraźne kreski widziałam tylko raz .
Przecież wiecie że testowałam jak szalona !
A tak ledwo co mi wyszło to właśnie 16dpo i też mogłabym myśleć że coś jest nie tak i w sumie na początku tak myślałam
Opanuj się teraz już na nic nie masz wpływu, moim skromnym zdaniem to cien
Kupię Ci nawet 5 kg ciastek 😊
I tak wiem że nie będę musiała:-) , ewentualnie wyśle Ci jakis ładny komplecik bo według mnie u Ciebie się szykuje coreczka ❤ -
nick nieaktualnyNie no laski trochę przegięcia z tymi prezentami - według mnie
Ja nie sepie i stać mnie żeby dawać dużo ale tego nie robię bo po pierwsze nie chce dziecka przyzwyczaic - rodziców też nie . Różnie w życiu bywa , z dnia na dzień można mieć mniej i daj wtedy w kopercie 200 zł rodzina się oburzy !
U nas na Chrzciny zawsze jako chrzestny mąż dawal złoto ( akurat ma dwie chrzesnice) plus 200-300 zł w kopertę
Generalnie za maluszków dzieci dostawały dużo pierdolek co zakupy to zawsze dla maluchów coś się trafiło A to sukieneczka A to opaska A to bluzeczka
Aktualnie jako chrzestny teraz mieliśmy 5 latek , mała dostala kartę podarunkowa do smyka za 200 zł, plus lalkę barbie 😊. Dorzucilam jej kilkanaście naklejek na swiezaki i z tego chyba najbardziej się cieszyła 😂😂😂Neeyenne lubi tę wiadomość
-
Ja tez Anetka jestem tego zdania - szczególnie ze to nie jest jakaś najbliższa rodzina... ale to samo jest u nas z każdym kasowym „problemem”. Zawsze się mnie pyta ile dać a później dorzuca jeszcze 100...
1.11.2018👼🏻 6tc
22.04.2021 👼🏻 10/6tc -
nick nieaktualnyMasia2 wrote:Ja tez Anetka jestem tego zdania - szczególnie ze to nie jest jakaś najbliższa rodzina... ale to samo jest u nas z każdym kasowym „problemem”. Zawsze się mnie pyta ile dać a później dorzuca jeszcze 100...
Akurat u Nas to najbliższa rodzina - bo od siostry i od brata męża. A to i tak nie zmienia faktu że np każde dziecko na zajączka dostaje 50 zł plus kubek z czekoladkami i zajacami A starsze te powyżej 12 lat dostają już po 100 z kubkiem
Nie ważne czy od Cioci czy od siostry
Moja babcia każdemu wnukowi dawala te same prezenty- mimo że nie żyje od 8 lat. Mam do dziś jej gruby koc i komplet sztuccow tak jak każdy z jej wnuczkow 😁
Poprzednich nie pamiętam ale każdy z nas dostawał ta sama kasę- mimo że miała wśród wnuczat swoich ulubiencow -
Wszystkie kciuki na pokład. Beta i prog zrobione.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2019, 09:00
Klasia, Winter86, Mishigami00, Mlodamezatka, OlaaM, Neeyenne, listek🍃, jagodowamery lubią tę wiadomość
👼🏻6tc 👼🏻9tc
28.05.2020⏸🍀
18.01.2021
💙Adaś 10:58, 50cm 2660g
💙Staś 11:00, 47cm 2330g
Spełniłam swoje największe marzenie. Zostałam mamą ♥️ -
Anetka32 wrote:Adaśka
Nie licz na piękna kreche nie zawsze ona musi się pojawić przypomnę Ci że mi pojawila się piękna kreska przy becie 9800 !!!
Może być A nie musi
Dodam jeszcze że dwa dni późnej znów miałam bladziocha
Dwie ładne wyraźne kreski widziałam tylko raz .
Przecież wiecie że testowałam jak szalona !
A tak ledwo co mi wyszło to właśnie 16dpo i też mogłabym myśleć że coś jest nie tak i w sumie na początku tak myślałam
Opanuj się teraz już na nic nie masz wpływu, moim skromnym zdaniem to cien
Kupię Ci nawet 5 kg ciastek 😊
I tak wiem że nie będę musiała:-) , ewentualnie wyśle Ci jakis ładny komplecik bo według mnie u Ciebie się szykuje coreczka ❤
Marze o córce. Helence. Ale jak będzie Staś to tez będę szczęśliwa👼🏻6tc 👼🏻9tc
28.05.2020⏸🍀
18.01.2021
Adaska to oczywiste ze to blachioch! Musisz ta betę zrobić, trzymam w kciuki!
Co do testowych to obecnie ja nie mam problemu bo mieszkamy w innym kraju, więc czasami są tylko telefony. Jednak jak jesteśmy w pl to już parę razy zostałam zirytowana przez teściowa. Jest bardzo miła i dobra kobieta, ale często chce inaczej dla nas niż my sami dla siebie. Najbardziej mnie to wkurzalo jak teściowa nam planowała czas w pl, myślałam ze zejdę na zawał, hallo my dobrze wiemy co chcemy robić będąc w pl i potrafimy sobie sami zaplanować i wykorzystać ten czas. Ja ogólnie do teściów na dystans, moi rodzice są całkiem inni oni zupełnie się nie wtracaja w nasze zycie. A mój to taki Mami cycus najmłodszy z rodzeństwa i najbardziej pokrzywdzony przez los bo w zycii mu kiedyś nie wyszło i mamusia teraz czowa uważnie zeby sytuacja znów się nie powtórzyła.20.04.2019r.aniołek (*)
24.07.2019r. Test pozytywny
20.08.2019r. ❤️Bije,
27.08.2019r. Wszystko ok,
Rosnij I Zostan z nami kruszynko 😘
1.02.2023r.test pozytywny
3.03.2023r.aniołek(*)(zabieg łyżeczkowania )
13.04.2023r beta hcg 58,5
15.04.2023r.beta hcg 189,10
17.04.2023r.beta hcg 505,80
22.04.2023r.beta hcg 5609,70
Progesteron 9,28
25.04.2023r.pęcherzyk 9mm 5t4d(luteina )
04.04.2023r.Jest ❤️7t3dMały krwiaczek 0.5cm😞
On34lat
Ona34lat -
katarynka9595 wrote:✊✊✊
Kiedy będą wyniki?
Mój małżonek najlepszy 😂
„Nie wolałabyś mieć niespodzianki?”
Dla mnie niespodzianka jest mój cykl a tak czy siak będę mieć pewność. Jak będzie negatyw to czekam na @ i lecimy w listopadzie 😈👼🏻6tc 👼🏻9tc
28.05.2020⏸🍀
18.01.2021
Dziewczyny Kinder Bueno I pizza z warzywami na sniadanie🙉🙉🙈🙈
Jak nie jem nic to jest dzień gdzie dopale do pieca od samego rana! Boję się tego...20.04.2019r.aniołek (*)
24.07.2019r. Test pozytywny
20.08.2019r. ❤️Bije,
27.08.2019r. Wszystko ok,
Rosnij I Zostan z nami kruszynko 😘
1.02.2023r.test pozytywny
3.03.2023r.aniołek(*)(zabieg łyżeczkowania )
13.04.2023r beta hcg 58,5
15.04.2023r.beta hcg 189,10
17.04.2023r.beta hcg 505,80
22.04.2023r.beta hcg 5609,70
Progesteron 9,28
25.04.2023r.pęcherzyk 9mm 5t4d(luteina )
04.04.2023r.Jest ❤️7t3dMały krwiaczek 0.5cm😞
On34lat
Ona34lat -
nick nieaktualnyAdaśka napisałam tak bo tak czuje . Niechce Cię w żaden sposób nakręcac. Zresztą nie uważam też że mocna wiara i nadzieja to coś złego. Zależy kto jak na to patrzy
Zrobiłam to specjalnie dla Ciebie - przed chwilą
To są testy które robiłam jak opetana tego szczęśliwego cyklu , raczej część z nich bo było ich o wiele więcej
I kiedy każdy pisał " ja nic nie widzę " poczekaj jeszcze 2 dni i zrób test czy idź na bete , ja mimo wszystko mocno wierzyłam. Nie uważam tego za coś nie normalnego za nakrecanie - poprostu mocno wierzyłam!
Fakt taki 14dpo odstawiłam luteine, bo test był negatywny - i podkreślę to jeszcze raz gdyby nie Nera pewnie dalej już bym nie testowała. Temperatura zaczęła spadać objawów brakbol podbrzusza jak na @ - odpuscilam ALE nie zalamalam się że nic z tego. Wzięłam wszystko w swoje ręce zakupiłam nowy zapas na nowy cykl i znów zylam nadzieja . Poprostu nie dopuszczalam do siebie myśli że się nie uda !
Ps. Długo ta nadzieja nie zylam bo zrobiłam test jak Nera pisała i widziałam bladziocha
Także laska głowa do góry z mojej strony kciuki zaciśnięte bardzo mocno ! Równie mocno wierzę że właśnie teraz Ci się udało! Kolejnym Twoim zmartwieniem będzie czy wszystko ok i prawidłowo się rozwija czy objawy są czy ich nie ma - tego Ci życzę ( może źle to zabrzmiało ale to jest nie uniknione) my kobiety poprostu w naturze już mamy że lubimy się zamartwiac 😘
adaska, Mlodamezatka lubią tę wiadomość
-
Adaska kochana bardzo bardzo bardzo mocno trzymam kciuki✊✊✊✊✊✊✊✊✊
Helenka piękne imię 😍😍😍😍😍
Moja babcia tak się nazywała...
Staś też super imię (mój tata to Stanisław 😁😁)
Adaska teraz będę do wieczora zaglądać co chwilę czy już masz wyniki✊✊✊😁😁😁😁💯💯💯💯💯adaska lubi tę wiadomość
34Lata
Matka Polka na pełym etacie
starania od sierpnia2018
Pazdziernik 2018 Poronienie 5tc
Luty 2019 Pozytywny test ciążowy -oczekuje kolejnego szczescia
Niedoczynnosc tarczycy Ethyrox112
💚💙💚💙💚💙💚💙💙💚💙💚💙💚💙💚
💙Pawełek 05.11.2019 💙 -
Anetko serce wierzy. Rozum tez ale podpowiada, ze lepiej nie nakręcać się bo już tyle miesięcy starań za nami i nic. Po czasie człowiek się przyzwyczaja do widoku jednej kreski na teście ciążowym. Po czasie nie boli
Jest ta myśl-znowu nie? Trudno lecimy w następnym cyklu.
Wierzcie mi laski, ze ja się serio tym nie martwię.
Co będzie jak beta wyjdzie pozytywna? Powtórzę za dwa/trzy dni i zobaczę przyrost. Cieszyć się będę jak usłyszę serduszko (jakkolwiek to zle dla niektórych może brzmieć).
Co jeśli będzie negatywna? Lecimy w następnym cyklu z uśmiechem na twarzy
Ja dziękuje Bogu za każde doświadczenie w życiu. Dziękuje mu nawet za to, ze mój wykres trzyma mnie w niepewności
Przysięgłam mu, ze jeżeli zajdę w ciąże i będzie wszystko dobrze ro pojadę do Częstochowy i przed obrazem, na podłodze kładę się krzyżem i mu podziękuje.
Każdy cykl uczy mnie pokory i cierpliwości. Dodaje mi wiary i mimo tego ze testy są negatywne, ufam Bogu i codziennie zanoszę do niego modlitwy.
Winter- dziękuje kochana ♥️
👼🏻6tc 👼🏻9tc
28.05.2020⏸🍀
18.01.2021
nick nieaktualnyAdaśka, właśnie o to mi chodzi !
Wierzyć mocno ale nie załamywać się jeśli nie wychodzi tylko działać dalej
Kochana A co ja mam powiedzieć ?
Ty mówisz że po takim czasie dwie kreski ?
Ja w pierwsza ciążę zaszlam po 6 latach starań!!!
Nie wierzyłam w to . Nie robiłam testów nie chciało mi to wejść do głowy że po takim czasie mogło się udać- gdzie podkreslam nic nie zmienialam NIC !
Teraz co prawda trochę krócej bo startnelismy w lutym A w czerwcu były kreski ale mimo wszystko już myślałam o in vitro , przecież ono już było zaplanowane . I zobacz mocno wierzyłam A jednak planowalam co w przyszłości! No jakieś " zapasy " trzeba mieć. Czy o to starania chodzi czy o życie