Świeże staraczki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej dziewczyny
Masia odjeb jesienny powinno zostać wprowadzone do słownika 😂😂😂
Anetko oby szybko przestało boleć!
Jadę właśnie do labo zrobić kontrolną morfologie i zastanawiam się czy przy okazji zbadać też tsh? Ostatnio miałam 1.5 w połowie 2018, jeszcze zanim zaczęliśmy myśleć o dziecku ale to było pod kątem profilaktyki Hashimoto- mama choruje i miała problemy z ciążami więc i ja się badałam. Robić tsh w jakimś konkretnym dc czy obojetnie? Zapisze się też dzisiaj do dentysty na przegląd ząbków i do mojej gin na kontrolę także dzisiaj dzień medyczny
Miłego dniaMasia2 lubi tę wiadomość
👧25 lat 🧑33 lata❤
5cs
Cykle 25-26 dni
18.01 II kreski na teście 🍀🙈
20.01 beta 814.40💚
progesteron 21.5
22.01 beta 2323.00💚
31.08 całe 2990g małego człowieka 💚
Matylda 10.09 3160g 53cm ❤
-
Dzień dobry dzień dobry😁
Ja już oczywiście od 4 na nogach az mój się śmiał że mam nie równo pod kopułką🤣
Neeyenne tsh kiedy chcesz to możesz zrobić ale skoro robiłaś w 2018 to nie zaszkodzi powtórzyć. U mnie było 2.56 a zobacz jednak się udało. A zęby koniecznie sprawdź ale szczerze nawet jak w ciążę zajdziesz to hormony swoje zrobią i tam gdzie z wierzchu śladu nie było tak przyspieszy psucie i będzie tak jak u mnie. Okazało się że mam jeszcze jakieś 3 zęby do zrobienia mimo że w czerwcu było wszystko w porządku.
Anetko współczuję bólu. Oby szybko wyszło od czego to. W ciąży kobieta już o wszystko się boi a zwłaszcza po długich staraniach o nią.
Ja dziś mam zadanie bojowe. Idę do pracy 😂 znaczy się moja mama jeździ po rynkach a ma do okulisty i z godzinkę będę musiała za nią postać popilnowac. A że handluje ciuchami to znów może coś upatrze sobie 🤭Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2019, 06:58
-
nick nieaktualny
-
Anetka32 wrote:Hej
U mnie w nocy niestety skurcze ...
Dostałam magnez pomogl na 2 godziny tyle spałam
Teraz znów się zaczyna:-( -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Dzień dobry. 😔
Anetko dawaj swój ból na mnie. Ja dzisiaj płakałam jak miałam jechać do pracy. Mam gorączkę i straszny ból miesiączkowy. Dwie nospy max od rana poszły.
Bogu dzięki ze dzisiaj piątek 🙏🏻👼🏻6tc 👼🏻9tc
28.05.2020⏸🍀
18.01.2021
💙Adaś 10:58, 50cm 2660g
💙Staś 11:00, 47cm 2330g
Spełniłam swoje największe marzenie. Zostałam mamą ♥️ -
Dzien dobry dziewczyny!
Anetko moim zdaniem bardzo dobrze zeobilas ze pojechalas do szpitala. Jak to mowia strzezonego Pan Bog strzeze. Na miejscu zadbaja o Ciebie, wszystko sprawdza a i stresowac sie bedziesz mniej co wazne dla bobaska.
Tak sie ciesze ze juz piatek. Bardzo potrzrbuje weekendu 😔 i jestem z siebie dzis dumna bo poszlam szybko siku i nie testowalam a kusilo 😂😂13.10.2021 10:25 nasz cud pojawił się na świecie 💙
40+1, 56cm, 3300g, 10/10 🐻 I
14.08.2023 5:44 największa niespodzianka życia wkroczyła w nasze życie 🩵
40+5, 55 cm, 3500g, 10/10 🧸 F
6.12.2022 - najwieksza niespodzianka i kolejny cud 🤰🏻
Starania od 07.2019
11.2019 - cp, usunięty lewy jajowód 💔
07.2020 - sonoHSG - jajowód drożny; cb 💔
11.2020 - histeroskopia: liczne mikropolipy - leczenie
01.2021 - IVF start - IMSI
29.01.2021 - transfer 5BB ✊🏻💚
4.03 - 1,3 cm maluszka, FHR 159💚
8.04 - prenatalne; chłopczyk 💙
8 ❄️ oocytów
Brak ❄️ zarodków
MTHFR hetero i PAI homo ❌
Nasienie morfologia 2% ❌ fragmentacja 21% ❌ -
Anetka32 wrote:Skurcze brzucha ...
Pobrali krew i mocz -
nick nieaktualny
-
Zapytaj lekarzy o to ktg koniecznie. Na nim wyjdzie czy to Hania się już pcha czy trzeba innej przyczyny szukać
-
Witajcie🤰
Bunia witaj! Trzymam kciuki za starania✊
Neeyenne najlepiej zrób sobie tsh (ja co 3 - 4 miesiące robię badania i od ponad 7 lat muszę kontrolować)
Ania kochana chciałabym żeby już się rozkręcilo ale co ja moge😂🤷♀️🙈
Anetka kochana współczuję mam nadzieję że to nic poważniejszego i to że Hania nie chce się pchać na świat! Pisz co po wizycie✊💯💗✊💯💗 aha niech Cie podłącza pod ktg
Dziewczyny co do "odjebu jesiennego" 😂 - dobre hasło! - mój nie miewa u nas nawet cichych dni nie ma u nas jak już coś to wojna i później pokój 😁😁😁😁😁
Powiem Wam szczerze że jeszcze tak nie miałam.... Z rana skorcze mocniejsze albo lekkie dzisiaj to samo OSZALEJE🤦♀️🤦♀️🤦♀️🤦♀️🤦♀️🤦♀️
A wczoraj szybko musiałam wyjść z marketu bo dostałam skorcz a ja sama 😣🤦♀️
Wolę żeby już się rozkręcilo na amen a nie tak się w bambuko robi ze mną
Udanego dnia życzę 😘😘😘😘😘😘😘😘34Lata
Matka Polka na pełym etacie
starania od sierpnia2018
Pazdziernik 2018 Poronienie 5tc
Luty 2019 Pozytywny test ciążowy -oczekuje kolejnego szczescia
Niedoczynnosc tarczycy Ethyrox112
💚💙💚💙💚💙💚💙💙💚💙💚💙💚💙💚
💙Pawełek 05.11.2019 💙 -
Mysza1990 wrote:Witaj Bunia. TSH 13 to naprawdę sporo mam nadzieję że szybko uda się zbić
I będzie zbijał TSH
We wtorek mam ginekologa zobaczymy co on powie -
Dzwoniłam do lekarza bo mnie kusi żeby iść na monitoring.
Do mojego lekarza prowadzącego nie pojadę bo chłop osiwieć przeze mnie 😂 dzwonię do jednego u mnie na miejscu i pytam czy robi monitoring. Robi.
Pytam ile a on mówi „200zl” 🙄
Nowie mu ze chodzi mi o samo usg a nie wizytę cała. A on do mnie ze „podczas monitoringu trzeba przeprowadzić wywiad z pacjentką, zrobić badanie ginekologiczne i dopiero usg”
Chyba kolejny przypadek odjebu jesiennego 😂
Idiota... u innego lekarza płaciłam 50 zł👼🏻6tc 👼🏻9tc
28.05.2020⏸🍀
18.01.2021
💙Adaś 10:58, 50cm 2660g
💙Staś 11:00, 47cm 2330g
Spełniłam swoje największe marzenie. Zostałam mamą ♥️ -
Mlodamezatka - brawo Ty ,a wykresik to Ty masz fajny
Mlodamezatka lubi tę wiadomość
86r.( 3 córki )
05.2016r. - poronienie
05.2023r -puste jajo płodowe
"Zwyciężca to po prostu marzyciel, który się nie poddał."
6.02- data cudownej nowiny
8.02- 35dc beta hcg 3283,00
28.05 - Moja maleńka 0,5 kg. Lili ❤
29.07 -1930g szczęścia ❤
15.09 - ok 3000❤
11.10 - termin porodu OM
Liliana ur. 30.09 o godz. 5:46 SN
3360g , 50cm ❤ -
MisiaMonisia wrote:Witaj
Na niedoczynność tarczycy lecze się ponad 10 lat.
Moje początkowe Tsh wynosiło 12. Zaczynałam od dawki 75 (eythyrox). Dosc szybko mi spadlo tsh. Niestety u mnie nie tarczyca byla winowajca, poniewaz po unormowaniu nadal nie moglam zajsc w ciaze (o dzidzie statalismy sie ponad 6 lat). U mnie zawadzal Polip.
Mam 4,5 letniego synka ❤
Trzymam kciuki za szybki spadek -
adaska wrote:Dzwoniłam do lekarza bo mnie kusi żeby iść na monitoring.
Do mojego lekarza prowadzącego nie pojadę bo chłop osiwieć przeze mnie 😂 dzwonię do jednego u mnie na miejscu i pytam czy robi monitoring. Robi.
Pytam ile a on mówi „200zl” 🙄
Nowie mu ze chodzi mi o samo usg a nie wizytę cała. A on do mnie ze „podczas monitoringu trzeba przeprowadzić wywiad z pacjentką, zrobić badanie ginekologiczne i dopiero usg”
Chyba kolejny przypadek odjebu jesiennego 😂
Idiota... u innego lekarza płaciłam 50 zł
i to odjeb do potęgi .Ja też płaciłam 50zł za monitoring .Lekarz pierwszy raz mnie na oczy widział ,po usg chce mnie wcisnąć w grafik na kolkejne a ja do niego ,że wizyty jeszcze 2 zamówione można ?można .
Niech sam się zbada bo mu chyba jajeczko się przyblokowało i uciska na głowę
Dzień dobry :* znów się rozpędziłam i nie przywitałam cholerciaWiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2019, 08:56
86r.( 3 córki )
05.2016r. - poronienie
05.2023r -puste jajo płodowe
"Zwyciężca to po prostu marzyciel, który się nie poddał."
6.02- data cudownej nowiny
8.02- 35dc beta hcg 3283,00
28.05 - Moja maleńka 0,5 kg. Lili ❤
29.07 -1930g szczęścia ❤
15.09 - ok 3000❤
11.10 - termin porodu OM
Liliana ur. 30.09 o godz. 5:46 SN
3360g , 50cm ❤ -
Anetko tym bardziej dobra decyzje podjelas! Pewnie magnez Ci się wyplukal i stad te skurcze! Rozumiem co przezywasz bo tez mnie stresowały swojego czasu. Teraz staram się do nich wagi nie przywiązywać. Anetko który tydzień już u Ciebie? U mnie w 29 mówili ze ktg ma jeszcze prawo być lekko nieczytelne (mała ma jeszcze miejsce żeby się przesuwać) ale zrobili. Baaaa w Matce Polce robili mi w 26 tc i też się coś pisało, także może to dobry pomysł żebyś o to ktg zapytała Jeśli mocz oddajesz regularnie to myśle ze nerkami się nie musisz martwić! Hania się po prostu „uwaliła” blisko nerwu lub na nerwie i stad te odczucia. Pamiętaj ze w dobrych rekach jesteś! ❤️
Odjeb jesienny wczoraj zakończył się nadmierną troskliwością męża - nawet doczekałam się masażu ramienia bo coś mnie od dwóch dni łamie i spać w nocy nie mogę 😁 może do niego dotarło ze kobiety w ciazy się nie szantażuje?! 🤣
Ja sobie leżę, oglądam netflixa i staram się nie myslec o złych rzeczach, zajmować głowę czymś wesołym. Wczoraj były u mnie w odwiedzinach koleżanki i dostałam w prezencie puzzle 1000 elementów 🤣 czeka mnie fantastyczny długi weekend listopadowy 😍 troche się go boje bo rodzice wyjeżdżają i zostajemy z mężem i Alą sami, a zwykle jak tak się dzieje to mnie łapią nowe dolegliwości - ciekawe czy to nie psychika płata mi figle? I jeszcze akurat 2 listopada rok temu poroniłam pierwszą ciąże ☹️ Także naprawdę czeka mnie baaaaardzo dluuuuugi weekend...
1.11.2018👼🏻 6tc
10.12.2019 👧🏼 Alicja, 3530g 58cm
22.04.2021 👼🏻 10/6tc