Forum Starając się - ogólne Świeże staraczki 2019
Odpowiedz

Świeże staraczki 2019

Oceń ten wątek:
  • Sylwucha Autorytet
    Postów: 2647 5117

    Wysłany: 26 października 2019, 07:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, nie mogę spać i tak sobie czytam 😊 Dzieje się na tym naszym forum 😊 Jeteście niesamowite 😘😍

    Anetka32, Klasia, Neeyenne lubią tę wiadomość

    8 cs Kropki dwa 💚💚
    Beta HCG 11dpo (06.02.2020) 26,0
    Beta HCG 16 dpo (11.02.2020) 582,6
    Beta HCG 22 dpo(17.02.2020) 11025,0
    Aktualne TSH 2,65
    Od 24.04.20 Letrox 100
    Ponadto: pregna plus
    Nadzieja umiera ostatnia 💚
    l22ndf9hs59wnzyu.png
    3i49vcqghh1yc3d7.png
  • Klasia Autorytet
    Postów: 1545 547

    Wysłany: 26 października 2019, 07:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bunia czy wrote:
    Hej wszystkim
    Mam pytanie ,od wczoraj wieczorem pobolewa mnie dół brzucha ,ale boli tak inaczej ,jest takie ciągnięcie i od czasu do czasu idzie ten ból koło jajnika go czuję
    Co to może być ? Czy któraś z was tak miała ? Dodam że jestem 2 dni po owulce ,a do @jeszcze daleko ,skąd ten ból ,nigdy tak nie miałam teraz czuję go 1 raz
    Może tak zostać do okresu lub 💚. U mnie tak się zaczynało po owu jakby macica przygotowywała się. A jak byłam na kilka dni przed @ to odczuwalam dodatkowo że ona mi puchnie. Co do jajnika możesz odczuwać ten z którego była owu

    Bunia czy lubi tę wiadomość

    30.08 @
    02.09 pierwszy cykl z Miositogyn GT
    27.09 Beta-Hcg - 168, 30.09 Beta-Hcg - 636, 02.10 Beta-Hcg - 1297

    24.05.2013💞 Lenka 3340g, 54cm, 10.15
    10.06.2020💞 Marcelinka 3830g, 57cm, 20.00

    Marcelinka
    3i49tv73goznrwmu.png

    Lencia
    w5wqgu1remz9ia57.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 26 października 2019, 07:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosia12345 wrote:
    Miałam badany Progesteron 0,17ng/ml ( norma faza pęcherzykowa 0,2-1,5) owulacji nie miałam potwierdzonej monitoringiem, czy to możliwe że to przez Euthyrox mam te plemienia? Dzisiaj tak jakby plamienie było większe i bardziej przypominało miesiaczke ale to dopiero 20 dzień cyklu

    Zbadaj sobie progesteron teoretycznie 7dpo owulacji . On Ci powie czy do niej doszło czy nie. Spróbuj w następnym cyklu z testami owulacyjnymi. Według mnie albo nie masz owulacji albo masz nie domoge

  • Klasia Autorytet
    Postów: 1545 547

    Wysłany: 26 października 2019, 07:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anetka32 wrote:
    Patrzę na Twój suwaczek i Nieiwem czy stoi w miejscu czy nie. Ale ja na początku ciąży, miałam nawet orgazmy przez sen ... czułam cały środek, strasznie mnie to martwilo bo bałam się czy nie zaszkodza maluszkowi. Myślę że nic się nie dzieje, jeśli nie masz bolu podbrzusza to poprostu masz może chcice 😁😁😁
    Hmm wszystko możliwe że to chcica😂 a suwaczek już w miejscu nie stoi😁

    30.08 @
    02.09 pierwszy cykl z Miositogyn GT
    27.09 Beta-Hcg - 168, 30.09 Beta-Hcg - 636, 02.10 Beta-Hcg - 1297

    24.05.2013💞 Lenka 3340g, 54cm, 10.15
    10.06.2020💞 Marcelinka 3830g, 57cm, 20.00

    Marcelinka
    3i49tv73goznrwmu.png

    Lencia
    w5wqgu1remz9ia57.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 26 października 2019, 07:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bunia nie ma teorii. W pierwszej ciąży miałam pobolewania kłucia bóle miesiaczkowe już od samej owu , w drugiej nie działo się nic poza potężnym bólem trwającym jeden dzień jakieś 12dpo owulacji i też zaszlam w ciążę. Weź głęboki wdech , zajmij się czymś i cierpliwie czekaj na termin @

    Bunia czy lubi tę wiadomość

  • Klasia Autorytet
    Postów: 1545 547

    Wysłany: 26 października 2019, 07:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anetka32 wrote:
    Zbadaj sobie progesteron teoretycznie 7dpo owulacji . On Ci powie czy do niej doszło czy nie. Spróbuj w następnym cyklu z testami owulacyjnymi. Według mnie albo nie masz owulacji albo masz nie domoge
    Tak zgadzam się z tobą ale skoro to 20dc to równie dobrze może dopiero wystąpić owu prawda?

    30.08 @
    02.09 pierwszy cykl z Miositogyn GT
    27.09 Beta-Hcg - 168, 30.09 Beta-Hcg - 636, 02.10 Beta-Hcg - 1297

    24.05.2013💞 Lenka 3340g, 54cm, 10.15
    10.06.2020💞 Marcelinka 3830g, 57cm, 20.00

    Marcelinka
    3i49tv73goznrwmu.png

    Lencia
    w5wqgu1remz9ia57.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 26 października 2019, 07:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klasia wrote:
    Hmm wszystko możliwe że to chcica😂 a suwaczek już w miejscu nie stoi😁


    No ja miałam tak na początku że dosłownie nie widziałam co ze sobą robić. Przysięgam dziewczyny same erotyczne myśli doprowadzaly mnie do orgazmow ! Naprawdę ! Były normalne mocne takie jak podczas stosunków. Aż do nie uwierzenia

  • Klasia Autorytet
    Postów: 1545 547

    Wysłany: 26 października 2019, 07:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anetka32 wrote:
    No ja miałam tak na początku że dosłownie nie widziałam co ze sobą robić. Przysięgam dziewczyny same erotyczne myśli doprowadzaly mnie do orgazmow ! Naprawdę ! Były normalne mocne takie jak podczas stosunków. Aż do nie uwierzenia
    Oj tak jakbym o sobie czytała. Aby miło pomyśleć i mokro od razu

    30.08 @
    02.09 pierwszy cykl z Miositogyn GT
    27.09 Beta-Hcg - 168, 30.09 Beta-Hcg - 636, 02.10 Beta-Hcg - 1297

    24.05.2013💞 Lenka 3340g, 54cm, 10.15
    10.06.2020💞 Marcelinka 3830g, 57cm, 20.00

    Marcelinka
    3i49tv73goznrwmu.png

    Lencia
    w5wqgu1remz9ia57.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 26 października 2019, 07:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klasia wrote:
    Tak zgadzam się z tobą ale skoro to 20dc to równie dobrze może dopiero wystąpić owu prawda?

    Mało prawdopodobne A to dlatego że, 20 miała dodatni test owulacyjny co może A nie musi wskazywać owulacji . Jeśli do niej faktycznie doszło to plamienie to nie jest efekt zagniezdzenia bo trwa od 22 - więc wskazuje na nie domoge. A w sama owulacje nie możliwe jest plamic 5 dni . Coś jest nie tak

  • Klasia Autorytet
    Postów: 1545 547

    Wysłany: 26 października 2019, 07:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anetka32 wrote:
    Mało prawdopodobne A to dlatego że, 20 miała dodatni test owulacyjny co może A nie musi wskazywać owulacji . Jeśli do niej faktycznie doszło to plamienie to nie jest efekt zagniezdzenia bo trwa od 22 - więc wskazuje na nie domoge. A w sama owulacje nie możliwe jest plamic 5 dni . Coś jest nie tak
    Wiesz jakie są te testy owu. Ale z tym plamieniem to rzeczywiście dziwne i do konsultacji z lekarzem koniecznie

    30.08 @
    02.09 pierwszy cykl z Miositogyn GT
    27.09 Beta-Hcg - 168, 30.09 Beta-Hcg - 636, 02.10 Beta-Hcg - 1297

    24.05.2013💞 Lenka 3340g, 54cm, 10.15
    10.06.2020💞 Marcelinka 3830g, 57cm, 20.00

    Marcelinka
    3i49tv73goznrwmu.png

    Lencia
    w5wqgu1remz9ia57.png
  • Mysza1990 Autorytet
    Postów: 2029 1312

    Wysłany: 26 października 2019, 07:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosia ja tez uważam że powinnaś zbadać progesteron 7 dni po owulacji może faktycznie masz niski i stąd te plemienia

    2nn3s65gdoq8kf43.png

    Nasz aniołek 05.2019 6tc

    * kariotypy prawidlowe
    *AMH 6,28
    *fDNA plemnika 25%
    03.2019 HSG jajowody drożne
    12.2019 histeroskopia wszystko ok
    01.2020 początek ivf
    17.02 pick up 🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
    22.02 1ET 🍀😭😭😭


    20.04 beta 686,9 progesteron 40
    22.04 beta 1509 progesteron 35
    28.04 beta 23563 37 progesteron
    05.05 mamy ❤
    16.06 badanie prenatalne maleństwo ma 6,3 cm
    18.08 polowkowe. 80% chlopiec, 460g


    Cudzie trwaj .💚💛🧡❤💙💜
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 26 października 2019, 07:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klasia wrote:
    Wiesz jakie są te testy owu. Ale z tym plamieniem to rzeczywiście dziwne i do konsultacji z lekarzem koniecznie

    Może być tak że to jednorazowe, ale proga zbadać nie zaszkodzi :-)

    Klasia lubi tę wiadomość

  • Zosia12345 Autorytet
    Postów: 992 276

    Wysłany: 26 października 2019, 07:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na początku Września miałam robione badania( była to akurat faza lutealna) :
    Progesteron: 24,84 ng/ml (1,7-27,0)
    LH: 10,46 mlu/ml (1,0-11,4)
    FSH: 2,46 mlu/ml ( 1,7-7,7)

    Ginekolog powiedział że według tych wyników owulacja była i tak jak pisałam, co cykl wychodzą mi pozytywne testy owulacyjne, już nie wiem co może być nie tak.

    31 lat
    Córeczka 2017
    05.2019- 1CS
    12.2019- ciąża biochemiczna
    16.01.2020- histeroskopia
    06.2020-ciąża biochemiczna
    💊Euthyrox 50 1x1
    💊Miositogyn GT
    💊luteina dopochwowa 2x1
    09.2020 Klinika Gyncentrum🙏🍀
    Polimorfizm4g/5g w genie PAI-1
    22.10.2020- histeroskopia i Sono hsg.
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 26 października 2019, 07:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosia12345 wrote:
    Na początku Września miałam robione badania( była to akurat faza lutealna) :
    Progesteron: 24,84 ng/ml (1,7-27,0)
    LH: 10,46 mlu/ml (1,0-11,4)
    FSH: 2,46 mlu/ml ( 1,7-7,7)

    Ginekolog powiedział że według tych wyników owulacja była i tak jak pisałam, co cykl wychodzą mi pozytywne testy owulacyjne, już nie wiem co może być nie tak.

    Prog jest bardzo ładny
    W takim razie szukalabym w kierunku polipow itd

  • Zosia12345 Autorytet
    Postów: 992 276

    Wysłany: 26 października 2019, 07:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedynie podwyższone mam przeciwciała Anty-TG: 7,75 IU/ml ( norma <4,11) reszta wyników ok

    31 lat
    Córeczka 2017
    05.2019- 1CS
    12.2019- ciąża biochemiczna
    16.01.2020- histeroskopia
    06.2020-ciąża biochemiczna
    💊Euthyrox 50 1x1
    💊Miositogyn GT
    💊luteina dopochwowa 2x1
    09.2020 Klinika Gyncentrum🙏🍀
    Polimorfizm4g/5g w genie PAI-1
    22.10.2020- histeroskopia i Sono hsg.
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 26 października 2019, 08:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosia12345 wrote:
    Jedynie podwyższone mam przeciwciała Anty-TG: 7,75 IU/ml ( norma <4,11) reszta wyników ok
    Jeśli anty Tpo jest w normie to anty Tg się nie przejmuj

  • Zosia12345 Autorytet
    Postów: 992 276

    Wysłany: 26 października 2019, 08:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anetka32 wrote:
    Jeśli anty Tpo jest w normie to anty Tg się nie przejmuj

    Za miesiąc mam wizytę u ginekologa endokrynologa i mam ponownie zrobić wszystkie badania ponieważ została mi obniżoną dawką Euthyroxu do 25, mam nadzieję że kolejny cykl bedzie bez plamień, a czy torbiel na jajniku mogłaby być powodem moich plamień?

    31 lat
    Córeczka 2017
    05.2019- 1CS
    12.2019- ciąża biochemiczna
    16.01.2020- histeroskopia
    06.2020-ciąża biochemiczna
    💊Euthyrox 50 1x1
    💊Miositogyn GT
    💊luteina dopochwowa 2x1
    09.2020 Klinika Gyncentrum🙏🍀
    Polimorfizm4g/5g w genie PAI-1
    22.10.2020- histeroskopia i Sono hsg.
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 26 października 2019, 08:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosia12345 wrote:
    Za miesiąc mam wizytę u ginekologa endokrynologa i mam ponownie zrobić wszystkie badania ponieważ została mi obniżoną dawką Euthyroxu do 25, mam nadzieję że kolejny cykl bedzie bez plamień, a czy torbiel na jajniku mogłaby być powodem moich plamień?

    Też może być powodem , na to anty tg dostałaś euthyrox?

  • Bunia czy Ekspertka
    Postów: 134 52

    Wysłany: 26 października 2019, 08:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bunia czy wrote:
    A i jest to 17dc wcześniej nie miałam takich objawów ,więc dlatego pytam się was wiem że to może być na wszystko za wcześnie ,że też za dużo się nakręcam 💚muszę cierpliwie czekać@ czy się pojawi

  • Nera Autorytet
    Postów: 6456 2330

    Wysłany: 26 października 2019, 08:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry

    Witaj Zosiu :)

    Inezkaa lubi tę wiadomość

    👩Ja 34lata -Córki 2006, 2010 i 2013r
    👼 2.05.2016r
    👱‍♂️Połówek 37lat
    Parenton 2tabl.dziennie
    6.02 - Morfologia 2% , ogólnie 97,2 mln , żywe 79,7 mln , 4,4 leukocyty
    12.08 - Morfologia 5% , ogólnie 258,4 mln , żywe 191,2 mln , 0,5 leukocyty
    Aglutynacja II stopień ,lepkość zła

    (lista na stronie 2452)
‹‹ 1319 1320 1321 1322 1323 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego