Forum Starając się - ogólne Świeże staraczki 2019
Odpowiedz

Świeże staraczki 2019

Oceń ten wątek:
  • jagodowamery Autorytet
    Postów: 1598 443

    Wysłany: 31 października 2019, 09:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anetka32 wrote:
    Hej

    Nera , ja tego tak nie liczyłam ile dni po odstawieniu miałam 32 Dniowe cykle i w 32 dniu przychodziła @ , niezależnie czy odstawilam 30dnia czy 28 ... . Czy to plamienie było jednorazowe ?

    Co do prawa przyciągania. Wierzę w to i już. Tylko tego trzeba się nauczyć. Mocno wierzyć. Wmawiac sobie nie dopuszczać złych myśli. Czyli w naszym przypadku mówić uda się i tyle:-) ( u wieksozsci z Was działa to przez pierwsze dni do kilku po owulacji i juz sie slyszy napewno nic z tego ) już kiedyś pisałam zamykalam oczy i wyobrazalam sobie jak karmię jak zajmuje się dzieckiem w wolnych chwilach szukałam na necie wózków itp
    Ktoś mnje zapytał o pracę czy w niej pracować czy nie. Nie podoba Ci się w tej pracy bo o tym myślisz;-) zmień nastawienie lub zmień pracę:-)
    Przecież myślisz że w następnej będzie lepiej bo w tej nie lubisz robic tego co robisz;-) to takie proste . Zapewne mówisz sobie ze w tamtej będzie lepiej bo będzie to coś co lubisz robić - dlatego w tej Ci się nie podoba
    Ja dzięki temu że nauczyłam się korzystać z tego prawa , jestem w ciąży ( teraz walczę z myślami bo mi przechodzi przez myśl że urodze dużo wcześniej) żyje naprawdę dobrze , mąż ma dobrze prosperujaca firmę , mam zwyczajnie to czego chce . Przysięgam Wam dziewczyny
    Aneta, przepraszam Cię ale to nie jest wcale takie proste zmienić nastawienie i pracę. Wysłałam swoje CV do kilku pracodawców, nie dostałam odpowiedzi. A z nastawieniem jest o tyle ciężko że idzie w miarę dobrze nastawiona a dziennie wychodzę stamtąd wkur... przez klientów i pracowników z którymi pracuje.

    2019- @ 29.09 - po 34 dniach, @ 8.11, 18.12.
    2020 - @ 26.01, 4.03, 12.04, @ 21.05 @ 22.06
    @ 20.07, @ 07.08, @ 11.09, @ 16.10

    3256af2f0e9b1d3b752870863faac0c6.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 31 października 2019, 09:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagodowa nie przepraszaj. Ja to wdrazalam w życie prawie 2 lata 😂😂. Dopiero od tego roku mi się udało.
    Choć w ciąży często o tym zapominam mimo wszystko

  • jagodowamery Autorytet
    Postów: 1598 443

    Wysłany: 31 października 2019, 10:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anetka32 wrote:
    Jagodowa nie przepraszaj. Ja to wdrazalam w życie prawie 2 lata 😂😂. Dopiero od tego roku mi się udało.
    Choć w ciąży często o tym zapominam mimo wszystko
    Lubię swoją pracę ale nienawidzę tych upierdliwych ludzi. Pracuje w biedronce, więc sama rozumiesz że różni klienci się zdarzają...

    2019- @ 29.09 - po 34 dniach, @ 8.11, 18.12.
    2020 - @ 26.01, 4.03, 12.04, @ 21.05 @ 22.06
    @ 20.07, @ 07.08, @ 11.09, @ 16.10

    3256af2f0e9b1d3b752870863faac0c6.png
  • ami_ami Autorytet
    Postów: 624 240

    Wysłany: 31 października 2019, 10:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny,
    wiele Was z dużym doświadczeniem, to może mi pomożecie.
    Zaczynam właśnie 9cs, moja gin dała mi skierowanie na badanie FSH i LH w 3-5 dniu cyklu. I tutaj zaczynają się schody. Wczoraj ok 21 zauważyłam trochę krwi przy podcieraniu. W nocy nic i dopiero rano się rozpoczęło na dobrze. Który dzień mam uważać jako 1dc? Wczoraj tj 30.10 czy dziś 31.10?Jeśli wczoraj to te 3-5 dc wychodzi piątek-sb-ndz i nie mam jak tych badań zrobić... a jakby liczyć dziś 1 dc to bym mogła jeszcze zrobić w pon....
    Poradźcie, co zrobić.

    * 28 lat
    * starania od 04.2019

    TSH - 1,411 (08.2020)
    FT3 - 4,54 (2,43-6,01)
    FT4 - 12,27 (9,01-19,05)
    Prolaktyna - 20,56 (5,18-26,52)
    LH - 4,48
    FSH - 6,36
    Estradiol - 48,9
    Testosteron - 45,86 (13,84-53,35)
    Anty-TPO < 3 (0-5,61)
    ANTY-TG < 3 (0-4,11)
    AMH - 4,61
    DHEA-so4 - 650 -> 552

    ON: 250 MLN całość, morfologia 1%, reszta parametrów ok.
  • Nera Autorytet
    Postów: 6499 2337

    Wysłany: 31 października 2019, 10:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ami_ami wrote:
    Cześć Dziewczyny,
    wiele Was z dużym doświadczeniem, to może mi pomożecie.
    Zaczynam właśnie 9cs, moja gin dała mi skierowanie na badanie FSH i LH w 3-5 dniu cyklu. I tutaj zaczynają się schody. Wczoraj ok 21 zauważyłam trochę krwi przy podcieraniu. W nocy nic i dopiero rano się rozpoczęło na dobrze. Który dzień mam uważać jako 1dc? Wczoraj tj 30.10 czy dziś 31.10?Jeśli wczoraj to te 3-5 dc wychodzi piątek-sb-ndz i nie mam jak tych badań zrobić... a jakby liczyć dziś 1 dc to bym mogła jeszcze zrobić w pon....
    Poradźcie, co zrobić.

    Witaj. Za pierwszy dzień cyklu bierzesz dzień w którym wkładka nie wystarczy więc od dziś 1dc liczysz :)

    👩Ja 34lata -Córki 2006, 2010 i 2013r
    👼 2.05.2016r
    👱‍♂️Połówek 37lat
    Parenton 2tabl.dziennie
    6.02 - Morfologia 2% , ogólnie 97,2 mln , żywe 79,7 mln , 4,4 leukocyty
    12.08 - Morfologia 5% , ogólnie 258,4 mln , żywe 191,2 mln , 0,5 leukocyty
    Aglutynacja II stopień ,lepkość zła

    (lista na stronie 2487)
  • Mysza1990 Autorytet
    Postów: 2034 1318

    Wysłany: 31 października 2019, 10:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ami Ami ja dzisiejszy dzień brałam bym na 1 dc

    2nn3s65gdoq8kf43.png

    Nasz aniołek 05.2019 6tc

    * kariotypy prawidlowe
    *AMH 6,28
    *fDNA plemnika 25%
    03.2019 HSG jajowody drożne
    12.2019 histeroskopia wszystko ok
    01.2020 początek ivf
    17.02 pick up 🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
    22.02 1ET 🍀😭😭😭


    20.04 beta 686,9 progesteron 40
    22.04 beta 1509 progesteron 35
    28.04 beta 23563 37 progesteron
    05.05 mamy ❤
    16.06 badanie prenatalne maleństwo ma 6,3 cm
    18.08 polowkowe. 80% chlopiec, 460g


    Cudzie trwaj .💚💛🧡❤💙💜
  • ami_ami Autorytet
    Postów: 624 240

    Wysłany: 31 października 2019, 10:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny :) jesteście niezastąpione :) w takim razie wyrobię się, by w pon jako 5dc zrobić badania :D

    * 28 lat
    * starania od 04.2019

    TSH - 1,411 (08.2020)
    FT3 - 4,54 (2,43-6,01)
    FT4 - 12,27 (9,01-19,05)
    Prolaktyna - 20,56 (5,18-26,52)
    LH - 4,48
    FSH - 6,36
    Estradiol - 48,9
    Testosteron - 45,86 (13,84-53,35)
    Anty-TPO < 3 (0-5,61)
    ANTY-TG < 3 (0-4,11)
    AMH - 4,61
    DHEA-so4 - 650 -> 552

    ON: 250 MLN całość, morfologia 1%, reszta parametrów ok.
  • Neeyenne Autorytet
    Postów: 831 743

    Wysłany: 31 października 2019, 10:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ami_ami wrote:
    Cześć Dziewczyny,
    wiele Was z dużym doświadczeniem, to może mi pomożecie.
    Zaczynam właśnie 9cs, moja gin dała mi skierowanie na badanie FSH i LH w 3-5 dniu cyklu. I tutaj zaczynają się schody. Wczoraj ok 21 zauważyłam trochę krwi przy podcieraniu. W nocy nic i dopiero rano się rozpoczęło na dobrze. Który dzień mam uważać jako 1dc? Wczoraj tj 30.10 czy dziś 31.10?Jeśli wczoraj to te 3-5 dc wychodzi piątek-sb-ndz i nie mam jak tych badań zrobić... a jakby liczyć dziś 1 dc to bym mogła jeszcze zrobić w pon....
    Poradźcie, co zrobić.

    Raczej dzisiaj :)

    👧23 lata 🧑31 lat ❤
    5cs
    Cykle 25-26 dni

    18.01 II kreski na teście 🍀🙈
    20.01 beta 814.40💚
    progesteron 21.5
    22.01 beta 2323.00💚
    31.08 całe 2990g małego człowieka 💚

    Matylda 10.09 3160g 53cm ❤


    zpbn9vvjtxzcd1zb.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 31 października 2019, 11:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    jagodowamery wrote:
    Lubię swoją pracę ale nienawidzę tych upierdliwych ludzi. Pracuje w biedronce, więc sama rozumiesz że różni klienci się zdarzają...

    Na to niestety i pozaziemska moc nie da rady... taka praca w handlu- uwierz mi że się da. Ja zawsze do samego końca grzeczna i uśmiechnięta. Kiedy mi klienci czym rzucali z pretensjami uśmiechałam się próbując wyjaśnić sprawę i na koniec życzyłam miłego dnia :-)
    Wierz mi Mery ja nie czułam nerwów żadnych za to oni odchodzili z wieksza kurwica - ja nie miałam sobie nic do zarzucenia

  • Minisia82 Przyjaciółka
    Postów: 108 107

    Wysłany: 31 października 2019, 12:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też pracuje w handlu, w sklepie odzieżowym. Ostatnio klientka zrobiła taka awanturę przy reklamacji że koleżanka nie wiedziała co zrobić. Spodnie uszkodzone miała na sobie zażądała od dziewczyny żeby w tej chwili ona z własnej kieszeni zapłaciła za nowe. Ogólnie skończyło się że wyszła bez spodni przewiazana bluzą 😲

    hchy3e3k23m16piz.png
    f2wl3e5e4ch4t9s5.png
    7.11.19 Beta 1612
    19.11.19 jest ❤️
    24.02.20 mamy chłopca👩‍👦
    3.07.20 syn Ignaś
    3830g 57cm
    2003 córcia 2006 syn
    37 lat
    Ch. Leśniowskiego Crohna
  • Ania 89 Autorytet
    Postów: 2221 526

    Wysłany: 31 października 2019, 13:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie termin @ około 7 listopada. Dziś 9 dp od pozytywnego testu owu. Myślę że ze dwa dni i zatestuje. W tym cyklu nie mam dupka to wolę być pewna że go nie brać bo wiadomo nastawienie, że raczej znowu się nie uda choć zawsze iskierka nadziei jest:)

    Bunia czy lubi tę wiadomość

    43e007b402535b35389a1a34ce3b22f8.png
  • Masia2 Autorytet
    Postów: 652 452

    Wysłany: 31 października 2019, 13:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pozytywne nastawienie jak najbardziej. Natomiast jest cienka granica miedzy pozytywnym nastawieniem a nakręcaniem się. Trzeba umieć to wyważyć :) pozytywne nastawienie w przypadku niepowodzenia zaskutkuje myśleniem „nowy cykl, nowe możliwości”. Nakręcenie natomiast „a miałam być w ciąży, czemu mnie to spotyka, nie mam już siły”. Mnie niestety nie łatwo było się pozytywnie nastawić i zazwyczaj ujrzenie @ kończyło się płaczem i poczuciem bezsilności. Dopiero po paru dniach „żałoby” regenerowałam się psychicznie i podejmowałam działanie. Aż wreszcie przyszedł ten szczęśliwy cykl, w którym pomyślałam sobie, ze ja już naprawdę robie wszystko żeby mieć dziecko i jeżeli się nie uda to widocznie tak musi być - będziemy we dwoje. Zaczęłam nawet planować wakacje. A na koniec niespodzianka.

    Jak Wam mija dzień? Mój mąż dzisiaj przygotowuje nową sypialnie dla nas i maluszka - malowanie, wymiana listew przypodłogowych. Po weekendzie będziemy się przenosić i meblować :) ja od rana byłam na badaniach, bo od dwóch dni czuje wieczorem i w nocy nasilający się świąd skory. Najbardziej brzucha. Mam nadzieje ze wyniki będą ok, w innym wypadku czeka mnie wycieczka do szpitala, a ja jestem kompletnie nieprzygotowana.

    l22ntgf6pfdf1r3o.png
  • Neeyenne Autorytet
    Postów: 831 743

    Wysłany: 31 października 2019, 13:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania 89 wrote:
    U mnie termin @ około 7 listopada. Dziś 9 dp od pozytywnego testu owu. Myślę że ze dwa dni i zatestuje. W tym cyklu nie mam dupka to wolę być pewna że go nie brać bo wiadomo nastawienie, że raczej znowu się nie uda choć zawsze iskierka nadziei jest:)

    Trzymam kciuki :)

    👧23 lata 🧑31 lat ❤
    5cs
    Cykle 25-26 dni

    18.01 II kreski na teście 🍀🙈
    20.01 beta 814.40💚
    progesteron 21.5
    22.01 beta 2323.00💚
    31.08 całe 2990g małego człowieka 💚

    Matylda 10.09 3160g 53cm ❤


    zpbn9vvjtxzcd1zb.png
  • Mysza1990 Autorytet
    Postów: 2034 1318

    Wysłany: 31 października 2019, 13:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania trzymam kciuki ✊✊✊
    Masia już coraz bliżej do końca już za chwilę będziesz tulić swoje maleństwo. Zazdrosze urządzania pokoju 😘

    Masia2 lubi tę wiadomość

    2nn3s65gdoq8kf43.png

    Nasz aniołek 05.2019 6tc

    * kariotypy prawidlowe
    *AMH 6,28
    *fDNA plemnika 25%
    03.2019 HSG jajowody drożne
    12.2019 histeroskopia wszystko ok
    01.2020 początek ivf
    17.02 pick up 🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
    22.02 1ET 🍀😭😭😭


    20.04 beta 686,9 progesteron 40
    22.04 beta 1509 progesteron 35
    28.04 beta 23563 37 progesteron
    05.05 mamy ❤
    16.06 badanie prenatalne maleństwo ma 6,3 cm
    18.08 polowkowe. 80% chlopiec, 460g


    Cudzie trwaj .💚💛🧡❤💙💜
  • Nera Autorytet
    Postów: 6499 2337

    Wysłany: 31 października 2019, 13:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znacie dziewczyny jakiś taniec do przywoływania @ bo kuźwa nie chce się rozpocząć 😡

    👩Ja 34lata -Córki 2006, 2010 i 2013r
    👼 2.05.2016r
    👱‍♂️Połówek 37lat
    Parenton 2tabl.dziennie
    6.02 - Morfologia 2% , ogólnie 97,2 mln , żywe 79,7 mln , 4,4 leukocyty
    12.08 - Morfologia 5% , ogólnie 258,4 mln , żywe 191,2 mln , 0,5 leukocyty
    Aglutynacja II stopień ,lepkość zła

    (lista na stronie 2487)
  • Mysza1990 Autorytet
    Postów: 2034 1318

    Wysłany: 31 października 2019, 14:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nera A może @ nie przyjdzie

    Neeyenne, megson91 lubią tę wiadomość

    2nn3s65gdoq8kf43.png

    Nasz aniołek 05.2019 6tc

    * kariotypy prawidlowe
    *AMH 6,28
    *fDNA plemnika 25%
    03.2019 HSG jajowody drożne
    12.2019 histeroskopia wszystko ok
    01.2020 początek ivf
    17.02 pick up 🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
    22.02 1ET 🍀😭😭😭


    20.04 beta 686,9 progesteron 40
    22.04 beta 1509 progesteron 35
    28.04 beta 23563 37 progesteron
    05.05 mamy ❤
    16.06 badanie prenatalne maleństwo ma 6,3 cm
    18.08 polowkowe. 80% chlopiec, 460g


    Cudzie trwaj .💚💛🧡❤💙💜
  • Nera Autorytet
    Postów: 6499 2337

    Wysłany: 31 października 2019, 14:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza1990 wrote:
    Nera A może @ nie przyjdzie

    Przylezie bo trochę żywej krwi rano widziałam przy szyjce. Następnie się zamknęła i ma w du** najwidoczniej. Grafik mi popsuje 😂

    👩Ja 34lata -Córki 2006, 2010 i 2013r
    👼 2.05.2016r
    👱‍♂️Połówek 37lat
    Parenton 2tabl.dziennie
    6.02 - Morfologia 2% , ogólnie 97,2 mln , żywe 79,7 mln , 4,4 leukocyty
    12.08 - Morfologia 5% , ogólnie 258,4 mln , żywe 191,2 mln , 0,5 leukocyty
    Aglutynacja II stopień ,lepkość zła

    (lista na stronie 2487)
  • Masia2 Autorytet
    Postów: 652 452

    Wysłany: 31 października 2019, 14:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza już niedługo będziesz urządzać kochana ❤️❤️❤️

    Nera ja znam jeden taniec, który zawsze pomagał 😁 taniec z mężem w łóżku 🙈

    Neeyenne, megson91 lubią tę wiadomość

    l22ntgf6pfdf1r3o.png
  • Nera Autorytet
    Postów: 6499 2337

    Wysłany: 31 października 2019, 14:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masia2 wrote:
    Mysza już niedługo będziesz urządzać kochana ❤️❤️❤️

    Nera ja znam jeden taniec, który zawsze pomagał 😁 taniec z mężem w łóżku 🙈
    No właśnie kuźwa późno dziś wróci bo ten taniec byłby idealny 😁 zawsze działa

    👩Ja 34lata -Córki 2006, 2010 i 2013r
    👼 2.05.2016r
    👱‍♂️Połówek 37lat
    Parenton 2tabl.dziennie
    6.02 - Morfologia 2% , ogólnie 97,2 mln , żywe 79,7 mln , 4,4 leukocyty
    12.08 - Morfologia 5% , ogólnie 258,4 mln , żywe 191,2 mln , 0,5 leukocyty
    Aglutynacja II stopień ,lepkość zła

    (lista na stronie 2487)
  • Bunia czy Ekspertka
    Postów: 134 52

    Wysłany: 31 października 2019, 14:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klasia wrote:
    A gdzie tempka?
    A ty słyszałaś że owulacyjny szybciej wykryje ciążę niż ciążowy?
    Ja słyszałam tak miała moja koleżanka w 21 DC robiła test owulacyjny i były dwie krechy
    Potem w dniu spodziewanej miesiączki zrobiła test ciążowy i były też dwie krechy

‹‹ 1350 1351 1352 1353 1354 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

„Nie mogę zajść w ciążę!” – najczęstsze problemy z płodnością u kobiet

Czy zastanawiałaś się kiedy powinnaś zacząć martwić się, jeśli pomimo waszych starań nie możesz zajść w ciążę? Czy lepiej cierpliwie czekać, czy może gdy nadejdą pierwsze obawy, od razu skonsultować się z lekarzem? Przeczytaj jakie są niepokojące objawy, których nie powinnaś ignorować i jakie są potencjalne rozwiązania zwiększające szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego