Świeże staraczki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyMłoda mężatka- starania od początku przynoszą Ci naprawdę sporo trudności jeśli mogę to tak nazwać... praktycznie co miesiąc jesteś w ciąży i coś jest nie tak przechodzisz te straty naprawdę dzielnie i ukłon Ci za to że w miarę możliwości jesteś twarda .
Nie poddawaj się, jesteś już tak blisko!
Oczywiście jeden jajowod to nie wyrok , Wiaodmo ze lepiej się myśli jak są dwa ale przy jednym szanse wcale nie maleją jak już pisałam wcześniej jeśli owuulujesz z jajnika przy którym nie ma jajowodu - drugi jajeczko wylapie . Bądź dobrej myśli, oczywiście swoje musisz przeplakac żeby było lżej na serduszku
Jestem z Tobą ❤❤❤ -
Anetka32 wrote:Endokrynolog duphaston? Tak to jest na podtrzymanie ciąży- możesz zażywać. Czy zwiększono Co dawkę na tsh?
-
Ola👄 wrote:Ewidentnie nam macha😊
Ola👄 lubi tę wiadomość
-
Mlodamezatka wrote:Czesc dziewczyny.
Ja juz w domu, wypisali mnie po 13. Dzisiaj strasznie mnie ciagnie wszystko po zabiegu.
Niestety nie udalo sie ocalic jajowodu 😔 kosmowka byla mocno wrosnieta w jajowod i nie bylo szans zeby go zostawic.
Za nami dopiero 3 cykle staran a mam za sobą juz ciaze biochemiczna, ciaze pozamaciczna i wyciety jajowod.
Powoli to do mnie dociera, staram sie z tym pogodzic. -
Dziekuję Wam dziewczyny za wsparcie.
Nie jest łatwo, strasznie boli mysl ze bylam w ciazy i kropek byl juz na prawde duzy. Nie moge przestac myslec co by bylo gdyby znalazl sie tam gdzie trzeba.
Ciesze sie ze jestem juz w domu u siebie, powoli do mnie wszystko dociera. Na razie nie mysle o dalszych staraniach ale na pewno sie nie poddamy. Bede musiala bardziej uwazac, byc pod stala kontrola ale sie uda, w przyszlym roku bede juz w zdrowiej, prawidlowej ciazy i urodze zdrowego bobasa.Klasia, Ola👄, MisiaMonisia, Minisia82, Nera, megson91, Bunia czy, jagodowamery lubią tę wiadomość
13.10.2021 10:25 nasz cud pojawił się na świecie 💙
40+1, 56cm, 3300g, 10/10 🐻 I
14.08.2023 5:44 największa niespodzianka życia wkroczyła w nasze życie 🩵
40+5, 55 cm, 3500g, 10/10 🧸 F
6.12.2022 - najwieksza niespodzianka i kolejny cud 🤰🏻
Starania od 07.2019
11.2019 - cp, usunięty lewy jajowód 💔
07.2020 - sonoHSG - jajowód drożny; cb 💔
11.2020 - histeroskopia: liczne mikropolipy - leczenie
01.2021 - IVF start - IMSI
29.01.2021 - transfer 5BB ✊🏻💚
4.03 - 1,3 cm maluszka, FHR 159💚
8.04 - prenatalne; chłopczyk 💙
8 ❄️ oocytów
Brak ❄️ zarodków
MTHFR hetero i PAI homo ❌
Nasienie morfologia 2% ❌ fragmentacja 21% ❌ -
Mlodamezatka wrote:Czesc dziewczyny.
Ja juz w domu, wypisali mnie po 13. Dzisiaj strasznie mnie ciagnie wszystko po zabiegu.
Niestety nie udalo sie ocalic jajowodu 😔 kosmowka byla mocno wrosnieta w jajowod i nie bylo szans zeby go zostawic.
Za nami dopiero 3 cykle staran a mam za sobą juz ciaze biochemiczna, ciaze pozamaciczna i wyciety jajowod.
Powoli to do mnie dociera, staram sie z tym pogodzic.
Mlodamezatka trzymaj się mocno w kupie i nie daj się emocjom w końcu każda z nas doczekała się i doczeka dwóch kreseczek -
Mlodamezatka wrote:Dziekuję Wam dziewczyny za wsparcie.
Nie jest łatwo, strasznie boli mysl ze bylam w ciazy i kropek byl juz na prawde duzy. Nie moge przestac myslec co by bylo gdyby znalazl sie tam gdzie trzeba.
Ciesze sie ze jestem juz w domu u siebie, powoli do mnie wszystko dociera. Na razie nie mysle o dalszych staraniach ale na pewno sie nie poddamy. Bede musiala bardziej uwazac, byc pod stala kontrola ale sie uda, w przyszlym roku bede juz w zdrowiej, prawidlowej ciazy i urodze zdrowego bobasa. -
nick nieaktualny
-
Inezkaa wrote:Mi kazała brać Acard trochę miałam wątpliwości ale wzbudziła moje zaufanie więc chyba wie co robi, brała któraś go w ciąży? I folik mam brać dalej a pozatym witaminy które też mają w składzie kwas foliowy i po 12 tyg. odstawic folik 🤔
-
nick nieaktualny
-
Inezkaa wrote:No tylko ja biorę jakby dwa w witaminach mam go w składzie i osobno folik czarna magia 🙈🙈
-
nick nieaktualny
-
Bunia czy wrote:Dziewczyny endokrynolog przepisał mi duphaston
Wiem że dużo o nim była mowa tu na forum
On jest od podtrzymania ciąży ? I mogę śmiało go zarzywać ,? Pytam bo jednak się boje czy można go zarzywać w ciąży ?
Tak, możesz zażywać w ciąży. Ja brałam do 13 czy 14tc.Nikoś urodzony 22.03.2015r. 👣
Nasze Aniołki:
👼 - 21.02.2014r. (10tc),
👼 - 7.06.2020r. (CB).
Moja Kochana Mamusia (*) - 8.02.2020r. 🖤
Mój Kochany Dziadziuś (*) - 7.06.2020r. 🖤
Moja Kochana Molly 🐕
- 17.03.2021r. 🖤
💊 Euthyrox N100
Starania od : luty 2019 r. -
nick nieaktualnyInezkaa wrote:Mi kazała brać Acard trochę miałam wątpliwości ale wzbudziła moje zaufanie więc chyba wie co robi, brała któraś go w ciąży? I folik mam brać dalej a pozatym witaminy które też mają w składzie kwas foliowy i po 12 tyg. odstawic folik 🤔
Ja biorę od 3 miesięcy nie przerwanie;-)
Ja z witamin biorę pregne plus i pregne dha. -
Bunia czy wrote:Tak Anetko już na 100 mg a przepisał mi duphaston bo gin mam dopiero 12.11 i tak dla formalności ,bo powiedziałam mu że wczoraj robiłam betę i pokazałam mu wynik
Inezkaa lubi tę wiadomość
Nikoś urodzony 22.03.2015r. 👣
Nasze Aniołki:
👼 - 21.02.2014r. (10tc),
👼 - 7.06.2020r. (CB).
Moja Kochana Molly 🐕
- 17.03.2021r. 🖤
💊 Euthyrox N100
nick nieaktualny
-
Mlodamezatka wrote:Dziekuję Wam dziewczyny za wsparcie.
Ciesze sie ze jestem juz w domu u siebie, powoli do mnie wszystko dociera. Na razie nie mysle o dalszych staraniach ale na pewno sie nie poddamy. Bede musiala bardziej uwazac, byc pod stala kontrola ale sie uda, w przyszlym roku bede juz w zdrowiej, prawidlowej ciazy i urodze zdrowego bobasa.Nikoś urodzony 22.03.2015r. 👣
Nasze Aniołki:
👼 - 21.02.2014r. (10tc),
👼 - 7.06.2020r. (CB).
Moja Kochana Molly 🐕
- 17.03.2021r. 🖤
💊 Euthyrox N100
Inezkaa wrote:Lekarz, nawet się jej zapytałam czy mają w składzie kwas foliowy powiedziała że tak no to pytam czyli odstawic folik a ona ze brać dalej bodajże do ukończenia 12 tygodnia całe szczęście że się jej zapytałam bo dopiero bym miała zagadkę 😂ten acard bardziej mnie martwi, ale przeprowadziła dość obszerny wywiad i wydaje mi że to ze względu na 1 ciąże i poronienie na skierowaniu na prenatalne wpisała cc i poronienie