Forum Starając się - ogólne Świeże staraczki 2019
Odpowiedz

Świeże staraczki 2019

Oceń ten wątek:
  • Ola👄 Autorytet
    Postów: 821 449

    Wysłany: 6 listopada 2019, 17:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2020, 19:24

    Mishigami00 lubi tę wiadomość

    M 20.10.2010
    K 29.05.2020
  • adaska Autorytet
    Postów: 4050 3021

    Wysłany: 6 listopada 2019, 17:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przy becie 1500 powinno już być widać pęcherzyk :)

    Gratuluje oficjalnie kochana ♥️

    EDIT: z tego co kiedyś czytałam :P

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2019, 17:16

    Mishigami00 lubi tę wiadomość

    👼🏻6tc 👼🏻9tc

    28.05.2020⏸🍀
    18.01.2021
    💙Adaś 10:58, 50cm 2660g
    💙Staś 11:00, 47cm 2330g

    Spełniłam swoje największe marzenie. Zostałam mamą ♥️

    atdc2n0aq1xoxowf.png
  • Nera Autorytet
    Postów: 7508 2480

    Wysłany: 6 listopada 2019, 17:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mishigami00 wrote:
    Hej

    dzisiejsza beta 422,79 :)

    Noooooo poprostu pięknie!! ❤❤❤😘😘😘😘😘😘😘 Rosnijcie zdrowo Mishi 🙆‍♀️😚😚😚

    Mishigami00 lubi tę wiadomość

    (lista na stronie 2749)
    27.04 - cyt. atypowe komórki nabłonka płaskiego o nieokreślonym znaczeniu ASC-US III
    29.07- zdyskwalifikowana do kolposkopii poprzez brak ponowionej cytologii...
    9.08( wynik 19.08) - cyt. intensywna metaplazja płasko- nabłonkowa III ASC-US
    13.09 - posiew tlenowy wymazu szyjki (ujemny )
    * MACMIROR COMPLEX 500( 12szt.)
    4.10 wizyta * ponowna cytologia w lutym...
    28.10 -cytologia płynna- w wymazie cechy stanu zapalnego i regeneracji nabłonków , obraz odpowiada gr.2 wg Pap.
    Marzec 2022 - ponowna cyt.
  • Masia2 Autorytet
    Postów: 726 498

    Wysłany: 6 listopada 2019, 17:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mishi ja byłam w równym 6 tygodniu :) najlepiej zadzwoń do lekarza i powiedz kiedy miałaś ostatnia miesiączke i on sam będzie wiedział kiedy najlepiej :) wg OM który masz tydzień? 😘

    l22ntgf6pfdf1r3o.png

    1.11.2018👼🏻 6tc
    10.12.2019 👧🏼 Alicja, 3530g 58cm
    22.04.2021 👼🏻 10/6tc
  • Klasia Autorytet
    Postów: 1559 551

    Wysłany: 6 listopada 2019, 17:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    izka2503 wrote:
    Winter kochana to się naczekalas I wyczekalas ślicznego synka 🥰Cieszcie się sobą gratulacje!

    Nera dziewczyny tutaj mają rację zrób coś ze swoim talentem może to będzie krok do czegoś nowego zajmiesz się czymś a starania o dziecko pójdą w zapomnienie i dwie kreski Cie zaskoczą. Jeśli to twoje hobby to poczuj się kobieta spełniona, pierwsze klientki już masz 😁

    Klasia ile tutaj w pl płaciłas za te badania trzy?

    Ja jestem właśnie w pl ale tak przeziębiona że nie mam ochoty na nic. Jeszcze wczoraj zauważyłam w kale robaki u siebie 😳nie wiem czy reagować czy się tym nie przejmować?

    Dziś mam badania prenatalne popołudniu, potrzebuję waszych kciukow oczywiście mam stresa! 😅🙄
    150zl w diagnostyce

    30.08 @
    02.09 pierwszy cykl z Miositogyn GT
    27.09 Beta-Hcg - 168, 30.09 Beta-Hcg - 636, 02.10 Beta-Hcg - 1297

    24.05.2013💞 Lenka 3340g, 54cm, 10.15
    10.06.2020💞 Marcelinka 3830g, 57cm, 20.00

    Marcelinka
    3i49tv73goznrwmu.png

    Lencia
    w5wqgu1remz9ia57.png
  • MisiaMonisia Autorytet
    Postów: 2844 1181

    Wysłany: 6 listopada 2019, 17:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mishi pięknie gratuluję ❤ Niech fasolka zdrowo rośnie!

    Myślę że możesz już się udać...masz wyniki bety.
    Ja w 7tc (To była już moja druga wizyta) widziałam i slyszalam bijące serduszko (zarówno w pierwszej jak i w drugiej ciazy). ❤

    Nikoś urodzony 22.03.2015r. 👣

    Nasze Aniołki:
    👼 - 21.02.2014r. (10tc),
    👼 - 7.06.2020r. (CB).

    Moja Kochana Mamusia (*) - 8.02.2020r. 🖤
    Mój Kochany Dziadziuś (*) - 7.06.2020r. 🖤
    Moja Kochana Molly 🐕
    - 17.03.2021r. 🖤

    💊 Euthyrox 100
    💊 Kwas Foliowy

    25.07.2019r- histeroskopia. Usunięcie polipa.

    09.20 - 12.20 - Provera 💊.
    12.20 - 02.21 - Exacyl 💊.

    Starania od : luty 2019 r.
  • Klasia Autorytet
    Postów: 1559 551

    Wysłany: 6 listopada 2019, 17:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    adaska wrote:
    Ja wychodzę z takiego założenia. Dlaczego co miesiąc z pensji mamy zabierane pieniądze na „zdrowotne” skoro idąc do lekarza terminy są za kilka miesięcy lub lat (Zależy od specjalizacji lekarza)?
    Trzeba być albo zdrowym- i nie przejmować się kolejkami czy odległymi terminami albo mieć od cholery kasy i chodzić do lekarza prywatnie- gdzie od ręki wszystko się załatwi.
    Głupi kraj 🙄
    U nas nawet prywatnie musisz się naczekac

    30.08 @
    02.09 pierwszy cykl z Miositogyn GT
    27.09 Beta-Hcg - 168, 30.09 Beta-Hcg - 636, 02.10 Beta-Hcg - 1297

    24.05.2013💞 Lenka 3340g, 54cm, 10.15
    10.06.2020💞 Marcelinka 3830g, 57cm, 20.00

    Marcelinka
    3i49tv73goznrwmu.png

    Lencia
    w5wqgu1remz9ia57.png
  • sylabrzeska67 Koleżanka
    Postów: 40 3

    Wysłany: 6 listopada 2019, 18:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, robiłam dzisiaj badania poziomu hormonów (jestem w 12 d.c) LH wyszło mi 4,7 (normy dla fazy owu: 7.59–89), FSH 2.97 (2,55-16.7) estradiol 1385 (2,55-2382) prolaktyna 11.91 (5.18-26.53). Robiłam te same badania w 3 d.c i LH wynosiło 4 wiec niewiele poszło do góry... czy któraś pomoże mi w interpretacji wyników? Aha i najwazniejsze od 5 dni biore euthyrox 25 1 tabletke na obnizenie tsh (3,21) czy to moze miec wyplyw na owulacje?

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2019, 18:06

  • Mishigami00 Autorytet
    Postów: 833 438

    Wysłany: 6 listopada 2019, 18:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masia2 wrote:
    Mishi ja byłam w równym 6 tygodniu :) najlepiej zadzwoń do lekarza i powiedz kiedy miałaś ostatnia miesiączke i on sam będzie wiedział kiedy najlepiej :) wg OM który masz tydzień? 😘

    Jeszcze nie ogarniam tych tygodni, ale apka "mój kalendarzyk" mówi mi 4t3d, a druga 4t5d więc nie wiem xD :D

    28lat
    12cs o pierwsze maleństwo


    Cykle 26-28dni

    1.11.2019 - Cień na teście ciążowym
    2.11.2019 - II kreseczki <3

    4.11.2019 Beta Hcg: 188mIU/ml Progesteron 23,8ng/ml
    6.11.2019 Beta Hcg: 422,79mlU/ml Progesteron 26,5ng/ml

    30.11 Fasolka ma 1,5cm serduszko bije :)

    30.12 wygląda na synka 😉

    29.02 na 98% dziewczynka😍❤

    21.04 Znowu potwierdzona dziewczynka <3 Amelka <3


    8p3os65g13wi1n9z.png
  • listek🍃 Autorytet
    Postów: 726 474

    Wysłany: 6 listopada 2019, 18:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mishigami00 wrote:
    Jeszcze nie ogarniam tych tygodni, ale apka "mój kalendarzyk" mówi mi 4t3d, a druga 4t5d więc nie wiem xD :D

    Po pierwsze Mishi super beta! 🤗
    Jesteś kolejna nadzieja dla staraczek. W końcu każdej się uda ❤️

    pierwsze usg miałam w 4tc, drugie 6 tc a trzecie w 9t4d 😉

    na pierwszym okazało się ze odkleja mi się trofoblast i lekarz kazał leżeć i przyjmować luteinę dowcipnie, na drugim usg problem już zniknął i było serduszko ❤️

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2019, 18:27

    synuś Szymuś 🧸❣️
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 6 listopada 2019, 18:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś


    Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2019, 14:31

    listek🍃, megson91 lubią tę wiadomość

  • babydust1 Autorytet
    Postów: 3732 1399

    Wysłany: 6 listopada 2019, 18:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mishi ale cudnie :) ile jestes po owu?

  • emdar Autorytet
    Postów: 2249 3815

    Wysłany: 6 listopada 2019, 18:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mishi, gratulacje raz jeszcze :) rośnijcie zdrowo!
    Co do lekarza, to mówi się (i potwierdzila mi to moja lekarka) ze dwa tygodnie po teście to jest w ogóle najwcześniej, żeby to miało sens. Czyli tak po pełnych 6tc(skończonych). Wcześniej może byc stresująco, jak np. nie będzie widać jeszcze serduszka. Uzbrój się w cierpliwość (w ciąży się przyda😀), dbaj o siebie (kwas foliowy!) i najważniejsze :nie doszukuj się na siłę problemów, tylko myśl pozytywnie(z doświadczenia ciężarnej po przejściach;wiem co mówię 😀). Aa, no i życzę Ci mega nudnej ciąży:)

    39 lat
    08.03.2019 puste jajo płodowe💔
    17.02.2020 Julek 💙
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 6 listopada 2019, 18:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylabrzeska67 wrote:
    Witam, robiłam dzisiaj badania poziomu hormonów (jestem w 12 d.c) LH wyszło mi 4,7 (normy dla fazy owu: 7.59–89), FSH 2.97 (2,55-16.7) estradiol 1385 (2,55-2382) prolaktyna 11.91 (5.18-26.53). Robiłam te same badania w 3 d.c i LH wynosiło 4 wiec niewiele poszło do góry... czy któraś pomoże mi w interpretacji wyników? Aha i najwazniejsze od 5 dni biore euthyrox 25 1 tabletke na obnizenie tsh (3,21) czy to moze miec wyplyw na owulacje?

    Lh i Fsh robi się do maks 5dc

  • megson91 Autorytet
    Postów: 2163 2346

    Wysłany: 6 listopada 2019, 18:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mishigami00 wrote:
    Hej

    dzisiejsza beta 422,79 :)

    Mishi gratulacje!!! 💜💜💜

    Bunia, a jak sytuacja z wynikiem beta HCG u Ciebie? 💜

    06.2021 👼🏻 5 tc

    On: DFI 34% reszta wyników OK
    Ja: AMH 7,19 ng/ml
    LH 2,5 mlU/ml
    FSH 1,3 mlU/ml
    TSH 1,690 qlU/ml

    8 cykl stymulowany
    18.11 3-7 dc lametta 2x1 - 2x Gonadopeptyl Daily + 1x Ovitrelle ❓

    29.11 Histeroskopia diagnostyczna w znieczuleniu ogólnym + biopsja endometrium + HSG
    Macica i endometrium ok, jajowody drożne, niewielkie przekrwienie w okolicy ujścia lewego jajowodu, z którego został pobrany wycinek na badanie histopatologiczne.

    Kierunek immunologia❔
    PCOS i IO 🍬🍭

    3jvztv73cc90cbvy.png
  • emdar Autorytet
    Postów: 2249 3815

    Wysłany: 6 listopada 2019, 18:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewa89 wrote:
    Czytam i podziwiam Was za cierpliwość, pozytywne nastawienie i wolę walki.
    Co do badań to Tsh ostatnio trochę wzrosło , ale lekarz stwierdził że najpierw prolaktyna trzeba się zająć. Bo takie tsh nie powinno stwarzać problemów z zajściem w ciążę,A ewentualnie w ciąży będziemy go zbijac. Zresztą mam powtórzyć badanie razem z prolaktyna. Mój lekarz jest przeciwnikiem robienia badań. Ale jest dobrym specjalistą. Powiedział że wie co robi. I na razie kazał odłożyć robienie innych badań. W tym tej drożności. Ale pamięta o tym.
    Hej Ewa, witaj na forum :) ja co prawda po "fioletowej stronie mocy", ale chętnie służę radą. Jakie masz to TSH i prolaktynę? I szczerze, to dla mnie lekarz, który jest przeciwnikiem robienia badań, jest do dupy. Przepraszam za dosadnosc, ale tu na forum jest masa historii o lekarzach którzy sądzą "natura swoje wie, proszę jeszcze poczekać". Ja też miałam taką lekarkę, i tak bym czekala do usranej śmierci (miałam 37 lat, za wysokie TSH do ciąży, i lekką hiperprolaktynemię; i szanse na po prostu szybkie zajście w ciążę bez leków pewnie bliskie zeru);zmieniłam ją w try miga na taką co zaczęła od kompleksowych badań mnie i męża (fakt, ja byłam sporo starsza, więc na co tu czekać?)ale naprawdę sądzę że rozpoznanie potencjalnego problemu to podstawa. Pozdrawiam i życzę Ci "szybkiej" ciąży.

    listek🍃 lubi tę wiadomość

    39 lat
    08.03.2019 puste jajo płodowe💔
    17.02.2020 Julek 💙
  • megson91 Autorytet
    Postów: 2163 2346

    Wysłany: 6 listopada 2019, 19:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    W końcu udało mi się doczołgać do hotelu 😳
    W ogóle masakra, bo zatrułam się rano drożdżówka z serem i rodzynkami, kupioną dzień wcześniej 😳
    W ogóle, to kupił mi ją Emek i chyba zapomniał, że nienawidzę rodzynek 🤣
    Tak się okropnie po niej czułam na żołądku myślałam, że pawia puszczę 🤮 na szczęście do obiadu jakoś mi przeszło 😬
    Owu dalej mi nie wykryło owulacji 😅
    Ale to pewnie dlatego, że dzisiejszą temperaturę oznaczyłam jako nieistotną, bo mierzona była o 4:45 przed wyjazdem. Idę się chyba położyć chociaż na chwilkę, bo padam ze zmęczenia, a meczyk dzisiaj do obejrzenia jest o 21 🙈

    06.2021 👼🏻 5 tc

    On: DFI 34% reszta wyników OK
    Ja: AMH 7,19 ng/ml
    LH 2,5 mlU/ml
    FSH 1,3 mlU/ml
    TSH 1,690 qlU/ml

    8 cykl stymulowany
    18.11 3-7 dc lametta 2x1 - 2x Gonadopeptyl Daily + 1x Ovitrelle ❓

    29.11 Histeroskopia diagnostyczna w znieczuleniu ogólnym + biopsja endometrium + HSG
    Macica i endometrium ok, jajowody drożne, niewielkie przekrwienie w okolicy ujścia lewego jajowodu, z którego został pobrany wycinek na badanie histopatologiczne.

    Kierunek immunologia❔
    PCOS i IO 🍬🍭

    3jvztv73cc90cbvy.png
  • Mishigami00 Autorytet
    Postów: 833 438

    Wysłany: 6 listopada 2019, 19:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    babydust1 wrote:
    Mishi ale cudnie :) ile jestes po owu?

    yyy.. strzelam, że koło 13-14dpo :D

    28lat
    12cs o pierwsze maleństwo


    Cykle 26-28dni

    1.11.2019 - Cień na teście ciążowym
    2.11.2019 - II kreseczki <3

    4.11.2019 Beta Hcg: 188mIU/ml Progesteron 23,8ng/ml
    6.11.2019 Beta Hcg: 422,79mlU/ml Progesteron 26,5ng/ml

    30.11 Fasolka ma 1,5cm serduszko bije :)

    30.12 wygląda na synka 😉

    29.02 na 98% dziewczynka😍❤

    21.04 Znowu potwierdzona dziewczynka <3 Amelka <3


    8p3os65g13wi1n9z.png
  • Mishigami00 Autorytet
    Postów: 833 438

    Wysłany: 6 listopada 2019, 19:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    emdar wrote:
    Mishi, gratulacje raz jeszcze :) rośnijcie zdrowo!
    Co do lekarza, to mówi się (i potwierdzila mi to moja lekarka) ze dwa tygodnie po teście to jest w ogóle najwcześniej, żeby to miało sens. Czyli tak po pełnych 6tc(skończonych). Wcześniej może byc stresująco, jak np. nie będzie widać jeszcze serduszka. Uzbrój się w cierpliwość (w ciąży się przyda😀), dbaj o siebie (kwas foliowy!) i najważniejsze :nie doszukuj się na siłę problemów, tylko myśl pozytywnie(z doświadczenia ciężarnej po przejściach;wiem co mówię 😀). Aa, no i życzę Ci mega nudnej ciąży:)

    Oki to się w 6t gdzieś umówię, na razie zero stresu bo do mojej łepetynki dalej nie trafia, że jestem podwójna :D

    emdar lubi tę wiadomość

    28lat
    12cs o pierwsze maleństwo


    Cykle 26-28dni

    1.11.2019 - Cień na teście ciążowym
    2.11.2019 - II kreseczki <3

    4.11.2019 Beta Hcg: 188mIU/ml Progesteron 23,8ng/ml
    6.11.2019 Beta Hcg: 422,79mlU/ml Progesteron 26,5ng/ml

    30.11 Fasolka ma 1,5cm serduszko bije :)

    30.12 wygląda na synka 😉

    29.02 na 98% dziewczynka😍❤

    21.04 Znowu potwierdzona dziewczynka <3 Amelka <3


    8p3os65g13wi1n9z.png
  • emdar Autorytet
    Postów: 2249 3815

    Wysłany: 6 listopada 2019, 19:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    megson91 wrote:
    Cześć Kobietki 😘
    Ja się pakuje właśnie do pociągu na zakichaną delegację, wracam jutro późnym wieczorem 😞
    Mamy ostry okres w banku, ponieważ w najbliższy weekend jest migracja operacyjna systemów z jednego banku, do drugiego. Jadę właśnie do Warszawy pomagać biznesowi w testowaniu poprawności dokumentów, które po migracji mają się generować podczas zakładania produktów w oddziale.
    Także dzisiaj czeka mnie dzień na pełnych obrotach. Na początku tego tygodnia koleżanka była tutaj, to nie miała czasu przez cały dzień zjeść nawet obiadu 😞 także trzymajcie kciuki, żebym jakoś sobie poradziła 😞
    Megson, czyżby dwa banki na M(m)? Nie zazdroszczę, bo przyjaciółka pracuje w Mill i mówi ze od tygodni juz wszyscy mają mega ciśnienie, a w ten weekend ma być apogeum stresa. Powodzenia życzę!

    39 lat
    08.03.2019 puste jajo płodowe💔
    17.02.2020 Julek 💙
‹‹ 1396 1397 1398 1399 1400 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ