Świeże staraczki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
megson91 wrote:Nera, tulam mocno! 😞💜
Dzięki megson 😘 Wiesz ,skoro nie ma do mnie zaufania to i może lepiej jeśli zdecyduje ,że odejdzie, a ja wiem ,że bedzie żałował takiej decyzji . No chyba ,że ochłonie ,zobaczy jeszcze raz rozmowy i dozna olśnienia, że ja nic złego nie pisałam🤷♀️Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2019, 08:48
86r.( 3 córki )
05.2016r. - poronienie
05.2023r -puste jajo płodowe
"Zwyciężca to po prostu marzyciel, który się nie poddał."
6.02- data cudownej nowiny
8.02- 35dc beta hcg 3283,00
28.05 - Moja maleńka 0,5 kg. Lili ❤
29.07 -1930g szczęścia ❤
15.09 - ok 3000❤
11.10 - termin porodu OM
Liliana ur. 30.09 o godz. 5:46 SN
3360g , 50cm ❤ -
babydust1 wrote:Uuu gorąco sie zrobilo 😣
A ja mialam pilna sprawe z najstarszą
Mialysmy pogadanke... jutro idzie na pierwszą randke 😲 czuje sie staro 🤣🤣😎
O kurduś, tosz to poważna sprawa 😅 i mnie też to czeka w 2020? 🙈86r.( 3 córki )
05.2016r. - poronienie
05.2023r -puste jajo płodowe
"Zwyciężca to po prostu marzyciel, który się nie poddał."
6.02- data cudownej nowiny
8.02- 35dc beta hcg 3283,00
28.05 - Moja maleńka 0,5 kg. Lili ❤
29.07 -1930g szczęścia ❤
15.09 - ok 3000❤
11.10 - termin porodu OM
Liliana ur. 30.09 o godz. 5:46 SN
3360g , 50cm ❤ -
Nera wrote:Dzięki megson 😘 Wiesz ,skoro nie ma do mnie zaufania to i może lepiej jeśli zdecyduje ,że odejdzie, a ja wiem ,że bedzie żałował takiej decyzji . No chyba ,że ochłonie ,zobaczy jeszcze raz rozmowy i dozna olśnienia, że ja nic złego nie pisałam🤷♀️
Masz racje, zaufanie to podstawa związku.
Wydaje mi się, że ochłonie i jeszcze będzie przepraszał. Także głowa do góry 😘06.2021 👼🏻 5 tc
08.2021 👼🏻 4 tc
8 cykl stymulowany
18.11 3-7 dc lametta 2x1 - 2x Gonadopeptyl Daily + 1x Ovitrelle 🍀
10 dpo betaHCG 8,8 mlU/ml 🍀progesteron 21,90 ng/ml 🍀
12 dpo betaHCG 37,0 mlU/ml 🍀 progesteron 30,30 ng/ml 🍀
16 dpo betaHCG 434,3 mlU/ml 🍀 progesteron 33,30 ng/ml 🍀
30.12 💜
29.11 Histeroskopia diagnostyczna w znieczuleniu ogólnym + biopsja endometrium + HSG
Macica i endometrium ok, jajowody drożne, niewielkie przekrwienie w okolicy ujścia lewego jajowodu, z którego został pobrany wycinek na badanie histopatologiczne.
Kierunek immunologia❔
PCOS i IO 🍬🍭
MTHFR hetero A1298C
-
Dzień dobry
Nerciu tak jest z chłopami że najpierw się rzucają a potem przepraszają. Rozstać się? To chyba już ostateczność a chyba aż tak źle między wami nie jest skoro chcieliście dziecka. A ten test coś pokazał czy znów nic? -
Nera wrote:A no testowałam
Dziś czeka mnie ciężki poranek. Mąż przeczytał wczoraj jak brałam kąpiel jakie teksty pisał do mnie ten od dziar i oczywiście ,że zdradzam itp itd choć ani jednego "złego " słowa nie napisałam no i nic złego nie zrobiłam . Chce się rozstać . I tak jakoś sobie z tego wszystkiego siknełam
i co teraz ? -
babydust1 wrote:coreczke ma 170 cm i 14,5 roku
megson91 lubi tę wiadomość
-
Klasia wrote:Mam siostrę 11 lat 165cm wzrostu a ubrania rozmiar M hah i ona już pannica tylko czekać kiedy przyprowadzi jakiegoś do domu i powie że to jej chłopak
miala 10 lat jak najmlodsza sie urodzila i na zdjeicach jeszcze taka dziewczynka
a rok pozniej na urodzinach najmlodszej juz taka pannica byla ze szok
1 rok a roznica byla OGROMNA
a powiedz mi jak ty to widzialas ze swojej perspektywy jak ci sie ta siostra urodzila kilkanascie lat mlodsza od ciebie ?megson91 lubi tę wiadomość
-
Nera wrote:Dzięki megson 😘 Wiesz ,skoro nie ma do mnie zaufania to i może lepiej jeśli zdecyduje ,że odejdzie, a ja wiem ,że bedzie żałował takiej decyzji . No chyba ,że ochłonie ,zobaczy jeszcze raz rozmowy i dozna olśnienia, że ja nic złego nie pisałam🤷♀️
-
babydust1 wrote:no najstarsza tez szybko wyskoczyla do gory
miala 10 lat jak najmlodsza sie urodzila i na zdjeicach jeszcze taka dziewczynka
a rok pozniej na urodzinach najmlodszej juz taka pannica byla ze szok
1 rok a roznica byla OGROMNA
a powiedz mi jak ty to widzialas ze swojej perspektywy jak ci sie ta siostra urodzila kilkanascie lat mlodsza od ciebie ?
Niby mamy wpadka ale wyczekiwana a potem to jak córkę ją traktowałam bo mama szybko do pracy wróciła -
5 lat temu jak najmlodsza miala sie urodzic to zarowno syn jak i corka sie cieszyli
ale teraz jak mloda im cos broi to sie wsciekaja widzialam ze nie lubieli ze wszystko z zegarkiem
ze wracaamy wczesnie do domu bo mloda musi isc spac, ze mloda dostaje jakies deserski a najstarsza nie moze (ma IO i jest na diecie IO ) widze ze ja to boli bo czuje ze mloda jest wazniejsza co nie jest prawda tylko ma inne potrzeby a jak im jeszcze powiem ze bedzie jeszcze jedno ... echh zoabczymy ... -
Cześć dziewczyny
Klasia ja też mam siostrę młodszą o 13 lat
Nera ja myślę że mąż przemysli, ochlonie i mu przejdzie. Oni zawsze tak reagują a jak przyjdzie co do czego to im foch przechodzi -
katarynka9595 wrote:Cześć dziewczyny
Klasia ja też mam siostrę młodszą o 13 lat
Nera ja myślę że mąż przemysli, ochlonie i mu przejdzie. Oni zawsze tak reagują a jak przyjdzie co do czego to im foch przechodziWiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2019, 10:27
-
babydust1 wrote:oo to tez napisz jak ty podchodzilas do nowego czlonka rodziny
Gdy rodzice mi powiedzieli że mama jest w ciąży to nie byłam optymistycznie nastawiona na początku. Zmieniło się to, gdy mama miała już widoczny brzuch, chodziłyśmy razem na zakupy dla siostry itp. Po urodzeniu pomagałam, ale czasem były momenty gdzie byłam zazdrosna ale wynikało to z tego że ja jak na swój wiek byłam taka bardzo "mamina ". Po jakimś roku już wszystko było ok, ogólnie wspominam wszystko bardzo dobrze -
Dzień dobry,
Ja też dziewczyny mam siostrę o 15lat młodsza od siebie, oczywiście nie była planowana ale dla nas wszystkim była I jest wielkim szczęściem, dużo się nią opiekowałam byłam przeszczeliwa że mam młodsza malutka siostrę i mam się kim opiekować.
Teraz to już pannica, jest super siostra i ma z nami b dobry kontakt dla rodziców jest wielkim oczkiem w głowie bo wszyscy już z domu wyszli a ona została i tak jakoś ich odmładza. Ona się już nie może doczekać aż zostanie ciocia, chce do nas do Niemiec przyjeżdżać i opiekować się dzieckiem.
A ja dziś byłam na wizycie mała rośnie, ale nie dała się za bardzo pokazać cały czas na brzuszku leżała, jak zawsze Zresztą, już się trochę martwię bo co usg to ona zawsze na brzuchu, czy to normalne? 🤷♀️🙄Następna wizyta to badanie glukozy i niestety tutaj w de nie mogę sobie wybrać smakowego 😳20.04.2019r.aniołek (*)
24.07.2019r. Test pozytywny
20.08.2019r. ❤️Bije,
27.08.2019r. Wszystko ok,
Rosnij I Zostan z nami kruszynko 😘
1.02.2023r.test pozytywny
3.03.2023r.aniołek(*)(zabieg łyżeczkowania )
13.04.2023r beta hcg 58,5
15.04.2023r.beta hcg 189,10
17.04.2023r.beta hcg 505,80
22.04.2023r.beta hcg 5609,70
Progesteron 9,28
25.04.2023r.pęcherzyk 9mm 5t4d(luteina )
04.04.2023r.Jest ❤️7t3dMały krwiaczek 0.5cm😞
On34lat
Ona34lat -
Iza a lekarz coś mówił że nie tak że mała tak leży? Wydaje mi się że skoro lekarz twierdzi że wszystko ok, to tak właśnie jest stres nie służy dziecku a mała pewnie tak leży bo jej po prostu wygodnie
-
katarynka9595 wrote:Iza a lekarz coś mówił że nie tak że mała tak leży? Wydaje mi się że skoro lekarz twierdzi że wszystko ok, to tak właśnie jest stres nie służy dziecku a mała pewnie tak leży bo jej po prostu wygodnie
Nic właśnie nie mówiła, ruszala normalnie nóżkami I rączki pchala do buzi główka też przewracala, ale cały czas na brzuszku, dokładnie to miała wypietaa pupę i skulone nóżki pod, potem je wyprostowala ale wciąż na brzuszku. Chodzi o to że chcieliśmy zobaczyć twarz doktorka też chciała, wspomniałam jej ze ona zawsze na tym brzuszku leży, lekarka nic nie zareagowala, powiedziała że wszystko wygląda dobrze mała przybiera na wadze, badanie drugie prenatalne też wypadły dobrze, nic mi nie dolega czuje się dobrze, troche to ciśnienie mam zawsze u niej trochę podwyższone, ale w domu mierze i wszystko jest ok zawsze. Może ja się tak na prawdę wizyta stresuje🤷♀️
A twoja jak na usg wypada? Zmienia często pozycje? Pytałam o moją wagę bo dziś mnie ważyła i w sumie wyszło że przytyłam 1,5kg pow że powinnam się cieszyć bo idzie mi tylko w brzuszek.Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2019, 14:18
20.04.2019r.aniołek (*)
24.07.2019r. Test pozytywny
20.08.2019r. ❤️Bije,
27.08.2019r. Wszystko ok,
Rosnij I Zostan z nami kruszynko 😘
1.02.2023r.test pozytywny
3.03.2023r.aniołek(*)(zabieg łyżeczkowania )
13.04.2023r beta hcg 58,5
15.04.2023r.beta hcg 189,10
17.04.2023r.beta hcg 505,80
22.04.2023r.beta hcg 5609,70
Progesteron 9,28
25.04.2023r.pęcherzyk 9mm 5t4d(luteina )
04.04.2023r.Jest ❤️7t3dMały krwiaczek 0.5cm😞
On34lat
Ona34lat -
izka2503 wrote:Nic właśnie nie mówiła, ruszala normalnie nóżkami I rączki pchala do buzi główka też przewracala, ale cały czas na brzuszku, dokładnie to miała wypietaa pupę i skulone nóżki pod, potem je wyprostowala ale wciąż na brzuszku. Chodzi o to że chcieliśmy zobaczyć twarz doktorka też chciała, wspomniałam jej ze ona zawsze na tym brzuszku leży, lekarka nic nie zareagowala, powiedziała że wszystko wygląda dobrze mała przybiera na wadze, badanie drugie prenatalne też wypadły dobrze, nic mi nie dolega czuje się dobrze, troche to ciśnienie mam zawsze u niej trochę podwyższone, ale w domu mierze i wszystko jest ok zawsze. Może ja się tak na prawdę wizyta stresuje🤷♀️
A twoja jak na usg wypada? Zmienia często pozycje? Pytałam o moją wagę bo dziś mnie ważyła i w sumie wyszło że przytyłam 1,5kg pow że powinnam się cieszyć bo idzie mi tylko w brzuszek.
Skoro lekarka nic nie mówi to na pewno wszystko jest ok skoro rośnie i wszystkie badania wychodzą dobrze to nie masz powodu to zmartwień
Moja zawsze jest w ułożeniu poprzecznym. Główka po prawej stronie, na każdym usg tak jest. Teraz też chyba nie zmieniła położenia bo ruchy czuje ciągle po lewej stronie, tak jakby tam nóżkami kopała. A ile waży twoja mała?
No co do wagi to nic tylko się cieszyć że nie tyjesz nadmiernie, ja mam wizytę dopiero 13 grudnia to wtedy się okaże ile mi przybyło -
Czesc dziewczyny. Nie odzywalam sie caly weekend, jezdzialam z mama za prezentami swiatecznymi zeby miec juz odbebnione to. Ale czytam wszystko, jak zawsze.
Misia bardzo mi przykro, ze z Nikosiem teraz taka sytuacja. Ale w pelni popieram to co mowila Masia. Po pierwsze diagnoza sie jeszcze nie potwierdzila, a po drugie nawet jesli sie potwierdzi to na pewno dacie sobie rade ❤️ Dobrze, ze z mama jest lepiej. Silna kobieta. ❤️ Jedyne co moge powiedziec to trzymaj sie mocno kochana. Nikt nie jest tak silny jak kobieta 💪🏻
Ania tez jedyne co moge powiedziec to to, ze jestes hiper silna kobieta. Tak strasznie mi przykro ze takie sytuacje dotykaja takie dobre osoby trzymaj sie mocno i twoj mlody tez ❤️ Musi byc strasznie dzielny
Nera twoj malz oszalal chyba. Jak kazdy pewnie sie powscieka i zaraz bedzie przepraszal. A co do testowania to trzymam Cie jednak za slowo ze zrobisz bete kochana. Nie trac nadzieji, w koncu 12 cykl zrobowiazuje. 💪🏻✊🏻
Wszystkie laski, ktore tez sie tu ujawnialy. Ogien jestescie 🔥 co prawda nie na wszystkie zdjecia sie zalapalam, ale super jest zobaczyc z kim sie rozmawia. Teraz czuje sie normalnie jak z przyjaciolkami od serca tu z Wami ❤️
A ja dzis bylam na wizycie kontrolnej u gine. Odebralam wyniki histopatologiczne i nic innego niz ciaza pozamaciczna tam nie wyszlo.
Gdy weszlam do gine i przywitala mnie z takim szczerym usmiechem na twarzy pytaniem „i co? Udalo sie?” (Na poprzedniej wizycie zapraszala mnie jak sie uda nam zajsc w ciaze) to gdy zaczelam mowic ze przeszlam ciaze pozamaciczna sie po prostu rozplakalam. Cos we mnie peklo znow.
Generalnie w badaniu i usg wszytko pieknie. Macica super, jajniki super, zadnych krwiakow. Powiedziala ze miesiac, dwa przerwy i mozemy wracac do staran. Co do luteiny powiedziala, ze jej udalo sie zajsc w kilka ciaz z pacjentkami wlasnie suplementujac druga faze cyklu. Powiedziala ze luteina nie zaszkodzi a moze pomoze moze nie wiec moge ja brac tez gdy wrocimy do staran.
Ogolnie powiedziala, ze widac ze nie mam problemu z zajsciem w ciaze (bo juz 2 razy sie udalo) wiec jest dobrej mysli. Mowila mi o przypadkach zaplodnienia krzyzowego u kobiety majacej np lewy jajnik i prawy jajowod. Takze mam byc dobrej mysli i usuniecie tego jajowodu wg niej bylo najlepsza opcja. A szansa na ciaze naturalna nie jest przekreslona.
Zlecila mi ostatecznie badania z krwi (hiv, hbs antygen, hcv, kila) i wymaz z pochwy na chlamydie, ureoplasme i mykoplasme. Sama z siebie zrobilam z krwi jeszcze toksoplazmoze.
Badania z krwi juz dzis zrobilam i czekam na wyniki. Wymaz zrobie jutro. Mam nadzieje ze na wymaz nie bede musiala dlugo czekac bo moje gine od nastepnej srody jest na urlopie.
Z tego wszystkiego zapomnialam zapytac czy widzi czy szykuje sie u mnie / jest juz po owulacji.
3 grudnia ide do drugiego ginekologa na konsultacje jeszcze. Zobacze co on powie, czy zleci cos wiecej. Wole po tej historii byc pewna.13.10.2021 10:25 nasz cud pojawił się na świecie 💙
40+1, 56cm, 3300g, 10/10 🐻 I
14.08.2023 5:44 największa niespodzianka życia wkroczyła w nasze życie 🩵
40+5, 55 cm, 3500g, 10/10 🧸 F
6.12.2022 - najwieksza niespodzianka i kolejny cud 🤰🏻
Starania od 07.2019
11.2019 - cp, usunięty lewy jajowód 💔
07.2020 - sonoHSG - jajowód drożny; cb 💔
11.2020 - histeroskopia: liczne mikropolipy - leczenie
01.2021 - IVF start - IMSI
29.01.2021 - transfer 5BB ✊🏻💚
4.03 - 1,3 cm maluszka, FHR 159💚
8.04 - prenatalne; chłopczyk 💙