Świeże staraczki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Riki wrote:Dziewczyny wiecie może kiedy po pregnylu 5000 pęcherzyk pęka tak mniej więcej .
Po podaniu pregnylu najlepiej współyżyć tego dnia wieczorem i powtórzyć przez następne dwa dni ( pęka w ciągu max 3 dni z tego co się orientuje" )86r.( 3 córki )
05.2016r. - poronienie
05.2023r -puste jajo płodowe
"Zwyciężca to po prostu marzyciel, który się nie poddał."
6.02- data cudownej nowiny
8.02- 35dc beta hcg 3283,00
28.05 - Moja maleńka 0,5 kg. Lili ❤
29.07 -1930g szczęścia ❤
15.09 - ok 3000❤
11.10 - termin porodu OM
Liliana ur. 30.09 o godz. 5:46 SN
3360g , 50cm ❤ -
Bardzo przykro,smutno tutaj dzisiaj 😔86r.( 3 córki )
05.2016r. - poronienie
05.2023r -puste jajo płodowe
"Zwyciężca to po prostu marzyciel, który się nie poddał."
6.02- data cudownej nowiny
8.02- 35dc beta hcg 3283,00
28.05 - Moja maleńka 0,5 kg. Lili ❤
29.07 -1930g szczęścia ❤
15.09 - ok 3000❤
11.10 - termin porodu OM
Liliana ur. 30.09 o godz. 5:46 SN
3360g , 50cm ❤ -
Nera wrote:Po podaniu pregnylu najlepiej współyżyć tego dnia wieczorem i powtórzyć przez następne dwa dni ( pęka w ciągu max 3 dni z tego co się orientuje" )Starania od 2018
14-15 tydz💔,8tydz💔,5 ciąż biochemicznych
Hashimoto,nk 22,kir aa
👨🦱Polimorfizm apal genu igf 2 w obu allelach
Leki luteina,duphaston,encorton,accofil,heparyna,acard -
Smutno dzisiaj tu...
Adaśka trzymaj się dzielnie! Kropek na pewno wróci i to szybciej niż myślisz
Ania89 ja obserwowałam cierpienie córci 9 dni i do dzisiaj nie potrafię dojść do siebie... Podziwiam cie ogromnie! Silna babka z ciebie!
MisiaMonisia przykro mi, ale jak już miał zabieg i jest ok to połowa sukcesu. Swoją drogą twój mąż to młody chłop, to aż dziw, że zawał dostał!
Gula przykro mi.. Ogromnie przykro..Nasza kochana córeczka Jagódka
20.02.2018r. - 01.03.2018r.
27.06. 2018r. - ciąża pozamaciczna
Zostałam mamą!
Oliwia 🥰 27.09.2019r.
Zosia 🥰 17.05.2021r. -
Atyde wrote:Smutno dzisiaj tu...
Adaśka trzymaj się dzielnie! Kropek na pewno wróci i to szybciej niż myślisz
Ania89 ja obserwowałam cierpienie córci 9 dni i do dzisiaj nie potrafię dojść do siebie... Podziwiam cie ogromnie! Silna babka z ciebie!
MisiaMonisia przykro mi, ale jak już miał zabieg i jest ok to połowa sukcesu. Swoją drogą twój mąż to młody chłop, to aż dziw, że zawał dostał!
Gula przykro mi.. Ogromnie przykro..
Jego pasja była praca.....Tylko praca i praca.
Ciągle powtarzałem żeby pamiętał że jest tylko człowiekiem A nie robotem . Że nie klepiemy takiej biedy żeby musiał pracować w każdy weekend.
Ale nie słuchał. Wczoraj rano kierownik napisał do Niego czy w sobotę jak zejdzie o 6:00 z nocki to czy ma 12:00 przyjedzie ponownie do pracy.
Zgodził się.
Powiedziałam że to źle się kìedys skończy, zobaczysz.
W rodzinie mieliśmy już przykład pracoholika, który dostał udaru w pracy. Na szczęście też miał szybką pomoc. Zawsze mówiłam mężowi że wiesz co było z Wujkiem (to mojej mamy siostry mąż).
I jak dla mnie nie ma reguły czy to młody czy stary.
Mojej mamy brat zmarł na zawał w wieku 35 latposzedł do pracy i już nie wrócił.
Atyde lubi tę wiadomość
Nikoś urodzony 22.03.2015r. 👣
Nasze Aniołki:
👼 - 21.02.2014r. (10tc),
👼 - 7.06.2020r. (CB).
Moja Kochana Mamusia (*) - 8.02.2020r. 🖤
Mój Kochany Dziadziuś (*) - 7.06.2020r. 🖤
Moja Kochana Molly 🐕
- 17.03.2021r. 🖤
💊 Euthyrox N100
Starania od : luty 2019 r. -
Misia rozmawiacie przez teelfon jak on sie czuje
przy zawale kluczowa jest szybka pomoc a z tego co piszesz to syzbko dostal wiec dobrze rokuje no i szybko koronografie mu zrobili !!
dobrze ze nie odsylali od szpitala do szpitala ..
jesli serce sie ustalibilizuje i nie jest pod urzadzeniami podtrzymujacymi to szybko do domu wroci
no ale styl zycia musi zmienicmoze w koncu do niego dotrze
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2020, 17:47
-
MisiaMonisia wrote:Edytko ...mąż od kilku lat brak leki na serce i na nadciśnienie.
Jego pasja była praca.....Tylko praca i praca.
Ciągle powtarzałem żeby pamiętał że jest tylko człowiekiem A nie robotem . Że nie klepiemy takiej biedy żeby musiał pracować w każdy weekend.
Ale nie słuchał. Wczoraj rano kierownik napisał do Niego czy w sobotę jak zejdzie o 6:00 z nocki to czy ma 12:00 przyjedzie ponownie do pracy.
Zgodził się.
Powiedziałam że to źle się kìedys skończy, zobaczysz.
W rodzinie mieliśmy już przykład pracoholika, który dostał udaru w pracy. Na szczęście też miał szybką pomoc. Zawsze mówiłam mężowi że wiesz co było z Wujkiem (to mojej mamy siostry mąż).
I jak dla mnie nie ma reguły czy to młody czy stary.
Mojej mamy brat zmarł na zawał w wieku 35 latposzedł do pracy i już nie wrócił.
Nasza kochana córeczka Jagódka
20.02.2018r. - 01.03.2018r.
27.06. 2018r. - ciąża pozamaciczna
Zostałam mamą!
Oliwia 🥰 27.09.2019r.
Zosia 🥰 17.05.2021r. -
Faktycznie smutny dzień dzisiaj na forum.
Przepraszam was ale dopiero teraz jestem wstanie coś odpisać. Wstałam z łóżka, poprawiłam koronę, wzięłam prysznic i wracam do życia. Biorę się z mama za malowanie jadalni już mamy wszystko przygotowane.
Postanowiłam ze pójdę jutro do laboratorium i powiem im ze przez ich lenistwo straciłam ciąże. Bo od dwóch dni nie miał kto wyniku w system wpisać.
Misiu trzymaj się kochana! Mój tez pracuje po 12h dziennie 7 dni w tygodniu. Dostaje opierdol... Ja już czasami sił na niego nie mam 🤦🏻♀️
Gula... ♥️♥️♥️ Jestem z toba. Ściskam mocno.
Kiedy mogę się zacząć starać o kolejna ciąże? Jak to wyglada po poronieniu? Szanse są większe, mniejsze?👼🏻6tc 👼🏻9tc
28.05.2020⏸🍀
18.01.2021
💙Adaś 10:58, 50cm 2660g
💙Staś 11:00, 47cm 2330g
Spełniłam swoje największe marzenie. Zostałam mamą ♥️ -
Dziewczyny przepraszam że tak o tym pregnylu ale martwię się bo zawsze miałam swoje owulacje testy owu zawsze idealnie wychodziły i potwierdzone nieraz monitoringiem i nie rozumiem po co mi to dał.Czy jeżeli mi pękają same pęcherzyki to czy może to namieszać jutro będę miała pozytywny lh i jutro mam zrobić zastrzyk.Macie jakieś doświadczenia z tym.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2020, 18:30
Starania od 2018
Hashimoto,nk 22,kir aa
Riki wrote:Dziewczyny przepraszam że tak o tym pregnylu ale martwię się bo zawsze miałam swoje owulacje testy owu zawsze idealnie wychodziły i potwierdzone nieraz monitoringiem i nie rozumiem po co mi to dał.Czy jeżeli mi pękają same pęcherzyki to czy może to namieszać jutro będę miała pozytywny lh i jutro mam zrobić zastrzyk.Macie jakieś doświadczenia z tym.
Masz potwierdzone to, że pecherzyki same pękają? Chodzisz na monitoring po owulacji?👼🏻6tc 👼🏻9tc
28.05.2020⏸🍀
18.01.2021
adaska wrote:Faktycznie smutny dzień dzisiaj na forum.
Przepraszam was ale dopiero teraz jestem wstanie coś odpisać. Wstałam z łóżka, poprawiłam koronę, wzięłam prysznic i wracam do życia. Biorę się z mama za malowanie jadalni już mamy wszystko przygotowane.
Postanowiłam ze pójdę jutro do laboratorium i powiem im ze przez ich lenistwo straciłam ciąże. Bo od dwóch dni nie miał kto wyniku w system wpisać.
Misiu trzymaj się kochana! Mój tez pracuje po 12h dziennie 7 dni w tygodniu. Dostaje opierdol... Ja już czasami sił na niego nie mam 🤦🏻♀️
Kiedy mogę się zacząć starać o kolejna ciąże? Jak to wyglada po poronieniu? Szanse są większe, mniejsze?czy bys miala wynik wczesniej to pewnie i tak samo by sie skonczylo
moje ciaze sie konczyly mimo[podawania duzej ilosci progesteronu , heparyny acardu nawet na sterydach jedna sie nie utrzymala dluzej niz do 8tc
po prostu zarodek nie byl zdrowy i rzadne leki by nie pomogly
a mozna sie starac od razu , ponoc wtedy organizm zaprogramowany jest na ciaze i jest latwiej .
tylko nie wiem jak to jest z twoimi lekami od jakiego dc je bralas ? bo moze z lekami to bym odczekala do nastepnej @ ...Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2020, 18:41
-
adaska wrote:Zastrzyk podaje się przy odpowiednio dużym pęcherzyku. To poprzez usg się decyduje czy zostanie podany zastrzyk a nie po testach owulacyjnych.
Masz potwierdzone to, że pecherzyki same pękają? Chodzisz na monitoring po owulacji?Starania od 2018
Hashimoto,nk 22,kir aa
Riki wrote:We wtorek miałam monitoring i lekarz kazał w piątek rano zrobić zastrzyk.Owulacje mam nie raz potwierdzona monitoringiem i niekiedy robię progesteron w 24 dc.Martwie się że może coś namieszać ..
to tylko hormon ciążowy
Nera lubi tę wiadomość
👼🏻6tc 👼🏻9tc
28.05.2020⏸🍀
18.01.2021
babydust1 wrote:kochana
czy bys miala wynik wczesniej to pewnie i tak samo by sie skonczylo
moje ciaze sie konczyly mimo[podawania duzej ilosci progesteronu , heparyny acardu nawet na sterydach jedna sie nie utrzymala dluzej niz do 8tc
po prostu zarodek nie byl zdrowy i rzadne leki by nie pomogly
a mozna sie starac od razu , ponoc wtedy organizm zaprogramowany jest na ciaze i jest latwiej .
tylko nie wiem jak to jest z twoimi lekami od jakiego dc je bralas ? bo moze z lekami to bym odczekala do nastepnej @ ...
Tak sobie dzisiaj z mężem myślałam ze może tak na „luzie” bez wspomagaczy sobie jeden cykl spróbujemy tak na rozruszanie👼🏻6tc 👼🏻9tc
28.05.2020⏸🍀
18.01.2021
adaska wrote:Wiec jak kazał robić w piątek rano, to zrob w piątek rano. Nic nie namiesza. Spokojnie
to tylko hormon ciążowy
Starania od 2018
Hashimoto,nk 22,kir aa
Szybko Aniołek do was wróci. Teraz tylko czeka i obserwuje 👼 masz stróża👧25 lat 🧑33 lata❤
5cs
Cykle 25-26 dni
18.01 II kreski na teście 🍀🙈
20.01 beta 814.40💚
progesteron 21.5
22.01 beta 2323.00💚
31.08 całe 2990g małego człowieka 💚
Matylda 10.09 3160g 53cm ❤
-
adaska wrote:Faktycznie smutny dzień dzisiaj na forum.
Kiedy mogę się zacząć starać o kolejna ciąże? Jak to wyglada po poronieniu? Szanse są większe, mniejsze?
Adaśka bardzo mi przykro, też w listopadzie miałam puste jajo płodowe, wiem co przeżywasz(( Natomiast co do staran po, to przede wszystkim musisz iść na usg i mieć pewność, że wszystko się oczyscilo (u mnie np. nie oczyscilo się wszystko i musiałam mieć zabieg histeroskopii doczyszczający) , oraz koniecznie musi Ci beta hcg spaść do zera. I ona długo spada, mi po tym poronieniu do absolutnego zera spadała chyba z miesiąc i to jest normalne. W każdym razie bardzo ważne to jest, żeby zachodząc w drugą ciążę organizm nie miał pozostałości po tej pierwszej obumarłej, już teraz nie pamiętam dokładnie czemu, ale ginekolog moja zwracała na to ogromna uwagę, że jeżeli coś tam zostanie to jest duże ryzyko powikłań itd.
Mam nadzieję, że wszystko się poukłada i szybciutko będziesz mogła znowu zobaczyć dwie kreski, tym razem, ze szczęśliwym zakończeniem. -
Dopiero teraz weszłam i czytam, boze same złe wieści 😢
Adaska, kochana bardzo mi przykro. Twoja kruszynka napewno wróci szybciutko.
Ja po poronieniu od razu się starałam i od razu zaszłam. Az w szoku byłam 🤷
Gula bardzo mi przykro
Aniu jestes silną kobietą. Bol dziecka to i bol matki.
Misia życzę zdrowia dla męża.
Co do nauczycieli w dzisiejszych czasach niestety mało jest z powołania 🤷🤷 ja nie mam dobrego zdania o tej grupie niestety. Może przez doświadczenia 🤷🤷
U mnie 4czy 5 dzien cyklu. 🤦 Coś nie liczę obsesyjnie 🤦🤦 szykuje się do natarcia 😁😁😁
Ogólnie to cos nie mam sił przez ta szkole. Zdalnie pracuje, muszę odbić atak z lekcjami a gdzie chaupe ogarnąć 🤦🤦🤦 padam na twarz 🤷🤷11.2018 😇23tydz
06.2019 😇
07.2019 😇
16.11 - mamy ♥️ 6+2
5-8.12 szpital, krwiak
14.12-wizyta 10+2, CRL 4,33
30.12 prenatalne CRL 7,6cm, 💜
11.01 mała księżniczka 😍
4.02-22.02 Szpital 😓 szew ratunkowy -szyjka 7 mm
28.02 połówkowe- 440g 💜💜 21+2
09.03-szewek trzyma, leżing cd.
29.03 bez zmian
07.04 diabetolog -> cukrzyca 🍬 narazie próbujemy z dietą
12.04 szyjka 9 mm, rozwarcie wewn 🥺
18.04 -16.05 szpital -> 1340g niuni 💓 28+2 sterydy-> 1700g niuni 💓 30+2 -> 2340g niuni 💓32+2.
24.05 - szyjka 19-20mm 💪💪, podejrzenie cholestazy 😓
27.05 - cholestaza, wdrożone leczenie
1.06- cholestaza pełną parą, b.złe kwasy żółciowe
2.06- 19.06 kierunek szpital 2200g niuni 34+5💓
15.06- moja księżniczka już z nami 2870 💓💜💓 - 36+4
-
Adaska mi się wydaje że lepiej poczekać na lekarza i potem po normalnym okresie można zacząć się starać. Choć lekarze często mówią żeby odczekać trochę dłużej. Także zobaczysz co Twój lekarz powie
-
adaska wrote:To ja Fositmon zawsze brałam od 1dc przez 10 dni. Ale teraz nie będę brała bo mam się udać do lekarza po zakończeniu krwawienia.
Tak sobie dzisiaj z mężem myślałam ze może tak na „luzie” bez wspomagaczy sobie jeden cykl spróbujemy tak na rozruszaniejajeczko rosnie 3 cykle w sumie moze ten fostimon na kolejne jajeczka tez zadzialal
a po skonczonym krwawieniu dobrze ze idziesz bo trzeba sprawdzic czy wszystko sie dobrze oczyscilo
u ciebie hcg bylo na niskim poziomie to prawdopodobnie cykl bedzie identyczny jak poprzednie bez zmian. (przynajmniej u mnie tak bylo ) ale faktycznie za tydzien moze 2 zrob test zeby zobaczyc czy hcg jeszcze we krwii jest ... ja bym do labu juz nie szla bo nie wiadomo kogo tam spotkaszno i zawsze to drozej
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2020, 19:48