Świeże staraczki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyAtyde wrote:Megson cudne wieści :: teraz leżeć w domku i czekać do sierpnia
Adaśka, ja tam nie wiem co brać i jak, bo nie miałam żadnych problemów z utrzymaniem, ufam naszym forumowym kobietkom tak swoją drogą nie chciałaś pójść z ciekawości jeszcze do innego lekarza?
Zosia12345 ja chodzę do Przemysława karonia, przyjmuje w Koźlu, przede wszystkim na ogromną wiedzę i bardzo dobry sprzęt. No i dyspozycyjny, można dzwonić o każdej porze itp. -
nick nieaktualny
-
Anetka32 wrote:Ada sprobuj to jakoś wyrównać może rano jak wstaniesz wez luteine około no 11 wez dupka , potem około 17 wez dupka i okolo 20 luteine , tak żeby był stały kop progesteronu
Z całego serca dziękuje Wam za pomoc. Jesteście najlepsze na świecie ♥️Zosia12345, megson91, Neeyenne, Anetka32, Mishigami00 lubią tę wiadomość
👼🏻6tc 👼🏻9tc
28.05.2020⏸🍀
18.01.2021
💙Adaś 10:58, 50cm 2660g
💙Staś 11:00, 47cm 2330g
Spełniłam swoje największe marzenie. Zostałam mamą ♥️ -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyDziewczyny stwierdzam,że luteina podjęzykowa nie jest dla mnie....coś źle na mnie działa, skróciły mi się cykle do 24 dni gdzie zawsze miałam jak w zegarku 27 dni i w trakcie jej brania dostaje różowego plamienia. Już jej nie będę brać, bo nieźle namieszała mi w cyklu, przerzucam się na Duphaston( po nim nigdy nie miałam takich przebojów).
-
A powiedzcie mi co z acardem i neoparinem?
Pamietam ze w poprzedniej ciąży miałam brać a teraz nie wiem. Rano zastrzyk wzięłam ale nie było plamien
Dobra wiadomość jest taka ze przy podcieraniu nie ma widocznej krwi, plamienia nie ma dużo, a na papierze jest plameczka wielkości 20 groszówki beżowego sluzu. Jak brałam prysznic to w pochwie pojawił się ciemno czerwony/bordowy śluz. A tak to jest ok. Brzuch mnie nie boli. Już nawet się uspokoiłam 🙏🏻👼🏻6tc 👼🏻9tc
28.05.2020⏸🍀
18.01.2021
adaska wrote:Wzięłam jeszcze dwie tabletki luteiny i leżę
Boje się jak cholera. Biorę luteinę podjęzykowa (50mg) w dawce 2x2. Myślicie, ze zwiększyć dawkowanie?
ja bralam duphaston 2x1 + luteina 2x200 i do tego zastrzyki prolutexu 1 dziennie
neoparin biez , w razie plamien odstawia sie acard najpierw i sprawdza czy to wystarcza
ja jak plamilam i odstawilam acardto przezlo natychmiast on dziala przez okolo tydzien wiec niczym nie ryzykujesz . ja po tygodniu znowu zaczelam brac i znowu plamilam wiec znowu odstawilam i bylo okWiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2020, 21:47
adaska lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnybabydust1 wrote:wedlug mnie to mala dawka luteiny bo 2x100 czyli taka podstawowa
ja bralam duphaston 2x1 + luteina 2x200 i do tego zastrzyki prolutexu 1 dziennie
neoparin biez , w razie plamien odstawia sie acard najpierw i sprawdza czy to wystarcza
ja jak plamilam i odstawilam acardto przezlo natychmiast on dziala przez okolo tydzien wiec niczym nie ryzykujesz . ja po tygodniu znowu zaczelam brac i znowu plamilam wiec znowu odstawilam i bylo ok
Według mnie też za mała dawka luteiny. Ja na regulacje cyklu miałam przepisaną dowcipnie 100mg dwie tabletki, a pod język miałam 3 tabletki ostatnio... Zwiekszyłabym dawkę dowcipnie do 4 tabletek na dobę na Twoim miejscu Ada. Plus dodatkowo podjezykowa -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Jagodowa 400mg dowcipnej, podjęzykowa i dupek to strasznie dużo jak dla mnie
Zrobię tak jak Anetka mówi. Zawsze w razie czego można zwiększyć dawkę. Prawda?👼🏻6tc 👼🏻9tc
28.05.2020⏸🍀
18.01.2021
nick nieaktualnyadaska wrote:Jagodowa 400mg dowcipnej, podjęzykowa i dupek to strasznie dużo jak dla mnie
Zrobię tak jak Anetka mówi. Zawsze w razie czego można zwiększyć dawkę. Prawda?
O kurczę zapomniałam o dupku😅
No to dwie dowcipnie (rano i wieczorem po jednej), 2razy pod język (popoludniu) i dwa duphastony (rano i wieczorem).
Tak bym sobie to rozdzieliła podobnie do AnetkiWiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2020, 22:26
adaska lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Już jestem , przepraszam że tak długo. Brałam lutealna dopochwowo 2x1 , duphaston 2x po 1 , spasmoline i ascofer (Ale te dwa ostatnie ja musiałam ze względu na przedwczesne skurcze macicy więc na to nie patrz )86r.( 3 córki )
05.2016r. - poronienie
05.2023r -puste jajo płodowe
"Zwyciężca to po prostu marzyciel, który się nie poddał."
6.02- data cudownej nowiny
8.02- 35dc beta hcg 3283,00
28.05 - Moja maleńka 0,5 kg. Lili ❤
29.07 -1930g szczęścia ❤
15.09 - ok 3000❤
11.10 - termin porodu OM
Liliana ur. 30.09 o godz. 5:46 SN
3360g , 50cm ❤ -
Ja doustnej lutki wcale nie brałam
Mam pytanko - jeśli mam zawsze mocne krwawienia ,że leci dosłownie po nogach ( przepraszam za opisowość) A tym razem pierwszy dzień mocne krwawienie ,a nieco więcej niż plamienie od kolejnych 3 dni to co może oznaczać?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2020, 23:05
86r.( 3 córki )
05.2016r. - poronienie
05.2023r -puste jajo płodowe
"Zwyciężca to po prostu marzyciel, który się nie poddał."
6.02- data cudownej nowiny
8.02- 35dc beta hcg 3283,00
28.05 - Moja maleńka 0,5 kg. Lili ❤
29.07 -1930g szczęścia ❤
15.09 - ok 3000❤
11.10 - termin porodu OM
Liliana ur. 30.09 o godz. 5:46 SN
3360g , 50cm ❤ -
jagodowamery wrote:Klasia stosunek LH do FSH wychodzi ponad jeden,dokładnie to 1.19 więc nie wiem. Różne źródła różne info podają. Niektóre że to już może być PCOS, inne że dopiero od stosunku 2:1 jest PCOS. Moja ginekolog olała system i nie odpisała na SMS 🤷♀️
-
nick nieaktualnyKlasia wrote:Widzisz każdy uważa inaczej. Jestem na kilku grupach na fb i tam dziewczyny pisały że to nie jest wielki stosunek i jak najbardziej jest ok
Dziękuję Klasia 😘😘😘 jestem teraz obstawiona witaminami... biorę od wczoraj Maxi krzem na włosy. Dużo tam tego ma w składzie. Dodatkowo przyszedł MIOSITOGYN i pije od wczoraj.
"Maxi Krzem z kompleksem 3MAX CARE zawiera połączenie biotyny, krzemionki i kwasu pantotenowego z wyciągami ze skrzypu polnego i ziela pokrzywy. Biotyna, cynk, selen i krzem pomagają zachować zdrowe włosy. Skrzyp polny poprawia kondycję skóry. Pokrzywa pomaga pozbyć się łupieżu. Miedź pomaga w utrzymaniu prawidłowej pigmentacji włosów. Ponadto, jod pomaga zachować zdrową skórę. Jedna kapsułka Maxi Krzem zawiera ponad 45mg krzemionki pochodzącej z wyciągów roślinnych. Dodatkowo suplement diety zawiera witaminy: C, B1, B2, B3, B12, E oraz kwas foliowy..." -
nick nieaktualnyHej
Jagodowa ; stosunek lh do fsh powinien oscylowac w granicach 1 i u Ciebie tak właśnie jest - nie martwiłabym się tym zbytnio:-)
Ja miałam stosunek ponad 2 i do dziś nie wiem czy mialam pcos . Cos bylo wspominane ale jajniki piękne owulacja piekna , amh lekko ponad normę tam było 4 co mogłoby wskazywać na pcos .tyle że działa to tylko w połączeniu z usg .
Zresztą z tymi badaniami i stosunkami już się odchodzi do lamusa . Ważniejsze jest samo fsh
Adaska walcz walcz ! Teraz możesz powiedzieć że jest w miarę obstawiona lekami. Bo zawsze jest można brać np zastrzyki z progesteronu .
Swoja droga juz mogę się domyślać skad ten Twój nie powalalajacy na nogi prog , a no mala dawka tego " czegoś " pod język.
Ja do tej luteiny wogole nie jestem przekonana , szczerze nawet nie mam pojęcia czy ona działa i jak dziala . Tez to mialam kiedys tez to brałam i nic to nie dawało plamienia przed @ i cykle 24-26 dni
Acard tez bym odstawiła, neoparin brała normalnie. Jak plamilam to acard lekarka kazała odstawic 🤷♀️. I kopa dla Twojego lekarza odemnie bo czekać to Ty sobie mozesz w 39 tygodniu ale na porod !!
Olaaaa jestes ? Czy tulisz już swoje maleństwo? 😳😳😍😍🥰🥰
Nera 😁 a co Ty tak dlugo jeździłaś, co zwiedzałaś? 😁😁
Babydust jak tam ?
Zielona Herbatko , 9dc moze być tak ze jeszcze pęcherzyk ruszy z kopyta ! Ile to dzieci jest z cyklów bezowulacyjnych fiu fiuWiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2020, 05:30