Świeże staraczki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyadaska wrote:Zosiu szanse są zawsze
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2020, 18:22
-
Dziewczyny, pisałam na głównej, ale może tu będzie któraś z Was w temacie - Niski Estradiol.
Dziś badałam estradiol - 3 dc., norma 21-224, a mój wynik.. 16. Czyli tragedia. Miesiąc temu w obrazie na usg wyszły PCOS (stwierdzone po raz pierwszy) i małe endometrium w okresie owulacji - 6,5mm. Dziś wyszedł niski estradiol-wszystko się łączy w jedną całość.
Pytanie, czym podnieść estradiol? Gin. pewnie przepisze Estrofem, czy macie doświadczenie ile go trzeba zazywac i w jakich dawkach, żeby podnieść poziom i bezpiecznie się starać? Jeden cykl, dwa? W jakich brałyście dawkach? Gin. dopiero za tydzień, więc ten cykl będzie na straty (( Będę wdzięczna za każde info. -
nick nieaktualnyKatja___ wrote:Dziewczyny, pisałam na głównej, ale może tu będzie któraś z Was w temacie - Niski Estradiol.
Dziś badałam estradiol - 3 dc., norma 21-224, a mój wynik.. 16. Czyli tragedia. Miesiąc temu w obrazie na usg wyszły PCOS (stwierdzone po raz pierwszy) i małe endometrium w okresie owulacji - 6,5mm. Dziś wyszedł niski estradiol-wszystko się łączy w jedną całość.
Pytanie, czym podnieść estradiol? Gin. pewnie przepisze Estrofem, czy macie doświadczenie ile go trzeba zazywac i w jakich dawkach, żeby podnieść poziom i bezpiecznie się starać? Jeden cykl, dwa? W jakich brałyście dawkach? Gin. dopiero za tydzień, więc ten cykl będzie na straty (( Będę wdzięczna za każde info.
Ja bralam 3x1 caly cykl i wtedy się udalo . Zaczynałam od 1x1 potem 2x1 potem 3x1Katja___ lubi tę wiadomość
-
Anetka32 wrote:Ja bralam 3x1 caly cykl i wtedy się udalo . Zaczynałam od 1x1 potem 2x1 potem 3x1
Anetka32 dzięki bardzo za odp.! , jeszcze tylko zapytam a czy w tym pierwszym cyklu 1x1 już mogłaś się starać, czy gin zalecił odpuscic i poczekać aż się poziom porządnie podniesie? Szkoda mi każdego cyklu, a z drugiej strony, nie chce żeby niski estradiol wpływał na ewen. poronienie gdyby nawet zaskoczyło. -
Zosia12345 wrote:Jak były ciałka żółte to znaczy że owulacja była i lekarz powiedział że nawet podwójna ale czy się wstrzelilismy z serduszkami....ile po owulacji powstają ciałka żółte? Kurcze bardzo bym chciała żeby się w końcu udało i żebym nie musiała iść na drożność jajowodow w następnym cyklu, bo z tego co pamiętam co tutaj dziewczyny na forum pisały to nie za ciekawy ten zabieg🙄
Zosiu musisz dać na wstrzymanie bo prawda jest taka ze czasami w najbardziej płodnej minucie w całym cyklu możesz współżyć a się nie uda. Cierpliwości kochana ♥️
Teraz nie myśl tylko zajmij czymś główkęWiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2020, 19:57
👼🏻6tc 👼🏻9tc
28.05.2020⏸🍀
18.01.2021
💙Adaś 10:58, 50cm 2660g
💙Staś 11:00, 47cm 2330g
Spełniłam swoje największe marzenie. Zostałam mamą ♥️ -
nick nieaktualnyadaska wrote:Detali typu ile po owulacji powstają cialka żółte nie znam. Ja drożność miałam. Przyjemny zabieg nie jest ale w następnym cyklu po nim (i z nowymi lekami) zaszłam w ciąże.
Zosiu musisz dać na wstrzymanie bo prawda jest taka ze czasami w najbardziej płodnej minucie w całym cyklu możesz współżyć a się nie uda. Cierpliwości kochana ♥️
Teraz nie myśl tylko zajmij czymś główkęadaska lubi tę wiadomość
-
Przykro mi Aniu ale grunt, że coś się zadziało. To znaczy że zmierza ku dobremu.
Przeczytałam już wcześniej wiadomość o becie ale za chiny ludowe nie mogłam dodać komentarza 🤬😡
Ten net z Orange mnie wykończył nerwowo Nosz kurrr86r.( 3 córki )
05.2016r. - poronienie
05.2023r -puste jajo płodowe
"Zwyciężca to po prostu marzyciel, który się nie poddał."
6.02- data cudownej nowiny
8.02- 35dc beta hcg 3283,00
28.05 - Moja maleńka 0,5 kg. Lili ❤
29.07 -1930g szczęścia ❤
15.09 - ok 3000❤
11.10 - termin porodu OM
Liliana ur. 30.09 o godz. 5:46 SN
3360g , 50cm ❤ -
nick nieaktualnyKatja___ wrote:Anetka32 dzięki bardzo za odp.! , jeszcze tylko zapytam a czy w tym pierwszym cyklu 1x1 już mogłaś się starać, czy gin zalecił odpuscic i poczekać aż się poziom porządnie podniesie? Szkoda mi każdego cyklu, a z drugiej strony, nie chce żeby niski estradiol wpływał na ewen. poronienie gdyby nawet zaskoczyło.
Niski estradiol to kiepskiej jakości jajeczko ( czesto nie zdolne do zapłodnienia) , wypadalo by go jeszcze sprawdzić w czasie okoloowulacji . Być może poprostu niski bo masz pcos , problem z owulacja . I to by się zgadzalo bo przy pcos owulacji najczęściej brak ( bez wspomagania) . Ja bralam estofem na endometrium .
Sprawdź sobie estradiol w okolicach owulacji , jeśli ja masz . Jeśli nie to na początek wzięłabym się za stymulacje a estrofenem podrasowala endometrium .
Starałam się odrazuKatja___ lubi tę wiadomość
-
Katja ja brałam estrofem na endo dwa cykle. W pierwszym dłużej, w drugim tylko przez 5 dni i w tym drugim cyklu zaskoczyło. Tez starałam się odrazu
Anetka32, Katja___ lubią tę wiadomość
1.11.2018👼🏻 6tc
10.12.2019 👧🏼 Alicja, 3530g 58cm
22.04.2021 👼🏻 10/6tc -
Hej dziewczyny
U mnie też dziś brzydka pogoda A znajomi zaprosili nas na grilla 😪 chyba nic z tego
Nasz aniołek 05.2019 6tc
* kariotypy prawidlowe
*AMH 6,28
*fDNA plemnika 25%
03.2019 HSG jajowody drożne
12.2019 histeroskopia wszystko ok
01.2020 początek ivf
17.02 pick up 🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
22.02 1ET 🍀😭😭😭
20.04 beta 686,9 progesteron 40
22.04 beta 1509 progesteron 35
28.04 beta 23563 37 progesteron
05.05 mamy ❤
16.06 badanie prenatalne maleństwo ma 6,3 cm
18.08 polowkowe. 80% chlopiec, 460g
Cudzie trwaj .💚💛🧡❤💙💜 -
nick nieaktualnyHej dziewczyny,u mnie też brzydka pogoda, ale nie zależy mi bo wyjątkowo mam na 14stą do 22 dzisiaj.
Proszę zerknijcie na mój wykres. 04.06 test owu negatywny. 05.06 robiłam ponownie i wyszedł pozytywny, dzisiaj 15 dzień po teście, temperatura rośnie. Może to bezowulacyjny cykl? Mimo tego testu..
To ten test z 05.06 :
https://zapodaj.net/d9bade5d0ca48.jpg.html -
Dzień dobry!
Ja miałam poranna walkę z mdłościami 🤢
U nas tez dzisiaj brzydka pogoda a mamy zaproszonych 25 osób na grilla rocznicowego 🙄 oby nie padało 🙏🏻
Upiekłam rano 3 chleby, zrobiłam dwie sałatki, mąż teraz robi szaszłyki. Jeszcze kupa roboty przed nami 😂megson91 lubi tę wiadomość
👼🏻6tc 👼🏻9tc
28.05.2020⏸🍀
18.01.2021
Spełniłam swoje największe marzenie. Zostałam mamą ♥️ -
nick nieaktualnyHej
Jagodowa test wyraźnie pozytywny , ale to nie oznacza że doszło do owulacji. Test tylko potwierdza ze nastąpił pik . Niekoniecznie moglo dojść do pęknięcia pecherzyka
Adaśka wow !
Ja pranie zrobiłam sniadanie i obiad wlasnie kończę 😁 dzis na szybko ryz piers z kury i warzywa chińskie ( z których z dokładnością wyskubuje papryke 🤣🤣) -
A powiedzcie mi dziewczyny na detektorze wczoraj wyłapałam jakieś głosy pokazywalo mi na wyświetlaczu uderzenia ale co chwilę zanikalo ale typowego bicia serduszka nie słyszałam czy to możliwe że dzidziuś się tak rusza że detektor odbiera dźwięki ruchów ale ciężko mi usłyszeć bicie? Kiedy najlepiej chodzi mi o porę dnia sprawdzać?
Ale wy macie już porobione A ja ledwo z łóżka wstałam i idę włosy umyć 🙈
Nasz aniołek 05.2019 6tc
* kariotypy prawidlowe
*AMH 6,28
*fDNA plemnika 25%
03.2019 HSG jajowody drożne
12.2019 histeroskopia wszystko ok
01.2020 początek ivf
17.02 pick up 🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
22.02 1ET 🍀😭😭😭
20.04 beta 686,9 progesteron 40
22.04 beta 1509 progesteron 35
28.04 beta 23563 37 progesteron
05.05 mamy ❤
16.06 badanie prenatalne maleństwo ma 6,3 cm
18.08 polowkowe. 80% chlopiec, 460g
Cudzie trwaj .💚💛🧡❤💙💜 -
nick nieaktualnyAnetka32 wrote:Hej
Jagodowa test wyraźnie pozytywny , ale to nie oznacza że doszło do owulacji. Test tylko potwierdza ze nastąpił pik . Niekoniecznie moglo dojść do pęknięcia pecherzyka
Adaśka wow !
Ja pranie zrobiłam sniadanie i obiad wlasnie kończę 😁 dzis na szybko ryz piers z kury i warzywa chińskie ( z których z dokładnością wyskubuje papryke 🤣🤣)
Nawet pomimo objawów?
Najlepszy to byłby monitoring ale w sumie nie potrzebny u mnie skoro się nie staram
-
nick nieaktualnyadaska wrote:Dzień dobry!
Ja miałam poranna walkę z mdłościami 🤢
U nas tez dzisiaj brzydka pogoda a mamy zaproszonych 25 osób na grilla rocznicowego 🙄 oby nie padało 🙏🏻
Upiekłam rano 3 chleby, zrobiłam dwie sałatki, mąż teraz robi szaszłyki. Jeszcze kupa roboty przed nami 😂
Adaska kiedy zdążyłaś to wszystko zrobić? 😄 -
nick nieaktualny
-
jagodowamery wrote:Adaska kiedy zdążyłaś to wszystko zrobić? 😄
Ja w kuchni to jestem torpeda 😂. Niektóre rzeczy dzisiaj na wdechu robiłam a to co już nie mogłam- czyli szaszłyki bo mam wstręt do mięsa, robił małżonek.👼🏻6tc 👼🏻9tc
28.05.2020⏸🍀
18.01.2021
Spełniłam swoje największe marzenie. Zostałam mamą ♥️