X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Świeże staraczki 2019
Odpowiedz

Świeże staraczki 2019

Oceń ten wątek:
  • Masia2 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2020, 23:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosiu rozumiem Cię doskonale bo sama w pierwszym odczuciu odebrałam post Megson jako atak na Anię (a to właśnie za sprawą poprzedniego postu odnośnie Ani). Dopiero później faktycznie zrozumiałam, ze Megson dopytywała, żeby Anie uświadomić :) mam nadzieje, ze Ania skorzysta z wiedzy i da radę coś zrobić, żeby hodowle zarejestrować oficjalnie w związku i uniknąć ewentualnych problemów :) No niestety ostatnio padło tu za dużo złych slow i stad dalsze nieporozumienia.

Zosia12345 lubi tę wiadomość

l22ntgf6pfdf1r3o.png

1.11.2018👼🏻 6tc
    10.12.2019 👧🏼 Alicja, 3530g 58cm
    22.04.2021 👼🏻 10/6tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2020, 23:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masia2 wrote:
    Zosiu rozumiem Cię doskonale bo sama w pierwszym odczuciu odebrałam post Megson jako atak na Anię (a to właśnie za sprawą poprzedniego postu odnośnie Ani). Dopiero później faktycznie zrozumiałam, ze Megson dopytywała, żeby Anie uświadomić :) mam nadzieje, ze Ania skorzysta z wiedzy i da radę coś zrobić, żeby hodowle zarejestrować oficjalnie w związku i uniknąć ewentualnych problemów :) No niestety ostatnio padło tu za dużo złych slow i stad dalsze nieporozumienia.
    Dokładnie TAK, gdyby nie wcześniejszy post Megson krytykujący Anię też na pewno bym tego tak nie odebrała.

• Ania 89 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2020, 23:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Ja to widzę tak , że już było fajnie na forum. Przynajmniej mi bo nikt ciągle na mnie nie ,,naskakiwal, , cieszyłam się i od razu było mi tutaj milej... Ale też się zamykam:) . A wiecie co miałam napisać pisząc o hodowli,,że teraz mogę Wam powiedzieć bo nie będzie się to wiązać z krytyką... No cóż wyszło inaczej.. w każdym razie już tyle tu nie miłych słów usłyszałam że też bym spakowała swoje ,,zabawki,, ale są osoby które lubię i to większość z Was i dla tych osób co i mnie w jakimś stopniu lubią zostane:)

43e007b402535b35389a1a34ce3b22f8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2020, 23:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masia2 wrote:
    Maryla nie obraz się kochana, jednak to m.in. twój post Anetkę stąd wykurzył ☹️ I żeby nie było niedomówień nie uważam ze masz odchodzić z forum, albo ze to wyłącznie Twój post to sprawił. Zwracam jedynie uwagę na fakt...

Edit. Żeby nie było odzewu w stylu „idę stąd bo mnie nie chcesz” - bo nie mam takich rzeczy absolutnie na myśli.

Moim zdaniem nie tylko mój post tak wpłynął na to. Ja napisałam szczerze co pomyślałam przez ostatnie dni,kiedy też tak jak Zosia wolałam siedzieć cicho i się nie udzielać.. Lepiej było nie wyrażać swojej opinii, bo za chwilę i Zosia pomyśli że to przeze mnie stąd chce odejść. Ja napisałam to, co mi nie pasowało. Każdego decyzja czy zostaje czy odchodzi a jeśli mamy się zachowywać jak dzieci w piaskownicy, to szczerze Anetka tak się zachowała. Odchodząc stąd. Mam wrażenie,że niektóre osoby tutaj czytają tylko,to co same by chciały usłyszeć. Większość wiadomości jest źle odebrana albo nieczytana ze zrozumieniem.
    Nie miałam zamiaru nikogo wykurzyć,ale...tak wygląda wirtualne pisanie na forum - sterta nieporozumień i niedopowiedzeń.

Przez moment przyszło mi na myśl odejść stąd, ale jednak zostanę. Za to mniej będę się udzielać no bo i tak ostatnio mało mnie tutaj.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2020, 23:49

MisiaMonisia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2020, 23:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania 89 wrote:
    w każdym razie już tyle tu nie miłych słów usłyszałam że też bym spakowała swoje ,,zabawki,, ale są osoby które lubię i to większość z Was i dla tych osób co i mnie w jakimś stopniu lubią zostane:)

Właśnie ja mam zamiar zrobić tak samo, zostać dla tych osób,które w pewien sposób mnie "polubiły".. Pamięta się zazwyczaj jak najwięcej tych dobrych momentów i dla takich chwil warto tu pozostać.

Zosia12345, MisiaMonisia lubią tę wiadomość

• Ania 89 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2020, 23:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagodowa super zostań z Nami:) I wszystkie inne dziewczyny też:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2020, 23:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jagodowamery wrote:
    Moim zdaniem nie tylko mój post tak wpłynął na to. Ja napisałam szczerze co pomyślałam przez ostatnie dni,kiedy też tak jak Zosia wolałam siedzieć cicho i się nie udzielać.. Lepiej było nie wyrażać swojej opinii, bo za chwilę i Zosia pomyśli że to przeze mnie stąd chce odejść. Ja napisałam to, co mi nie pasowało. Każdego decyzja czy zostaje czy odchodzi a jeśli mamy się zachowywać jak dzieci w piaskownicy, to szczerze Anetka tak się zachowała. Odchodząc stąd. Mam wrażenie,że niektóre osoby tutaj czytają tylko,to co same by chciały usłyszeć. Większość wiadomości jest źle odebrana albo nieczytana ze zrozumieniem.
    Nie miałam zamiaru nikogo wykurzyć,ale...tak wygląda wirtualne pisanie na forum - sterta nieporozumień i niedopowiedzeń.
    Absolutnie nie, bo akurat z twojej strony nie czuję takiej złośliwe krytyki. Nie na tym to forum polega aby słuchać tylko tego co się chce usłyszeć....to by było bez sensu...Ja zawsze słucham rad innych dziewczyn i nie obrażam się na kogoś że powiedział mi całkiem coś innego, nie to co chciałam usłyszeć ale chciałabym żebym była traktowana tak samo, żeby moja wypowiedź była uszanowana a nie od razu atakowana( nie mówię tu jagodowa o tobie, bo ty jak coś piszesz to nie wyczówa się w twojej wypowiedzi złości).

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2020, 00:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosiu ja staram się traktować innych tak, jak sama bym chciała być traktowana. Jeśli ktoś mnie nie atakuje, to dlaczego ja mam atakować? Ale też nie o to chodzi by powielać zachowania innych, zachowywać się na zasadzie "oko za oko...".
    Po prostu jasno wyrażam swoją opinię i jeśli to komuś nie pasuje,nie mam tego w nosie. Próbuje dojść do porozumienia z kimś, nie wytwarzać zbędnych konfliktów. Taka już jestem. Ale różnie każdy odbiera. Nie chce być źle odbierana, ale liczę się z tym,że niektóre wypowiedzi poprzez komunikator czy forum mogą zostać tak odebrane ze względu na różny ton wiadomości.. Staram się szanować zdanie innych. A kiedy mi coś nie pasuje to wyrażam swoje zdanie ale też słucham tego, co ma do powiedzenia druga strona.. nie zamykam się tylko na swoją opinię i nie utwierdzam siebie w przekonaniu że tak jest dobrze i tak musi być bo na pewno mam rację..
    Anetka tak wiele razy robiła. Nie dała sobie powiedzieć, jak się uparła to musiało być tak jak mówiła. Wiadomo że dla niektórych miała rację, dla innych tej racji nie miała ale jesteśmy tu po to żeby wzajemnie się wysłuchać i sobie doradzać. Czasami trzeba nami potrząsnąć, ale nie koniecznie mamy się na siebie za to obrażać i "pakuje się idę sobie bo mnie tu nie chcą.. ".
    Było jak było. Każda to wie,ale przychodzą jednak momenty że wracają dobre wspomnienia i...
    Brakuje tutaj niektórych osób...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2020, 00:10

• MisiaMonisia Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2020, 00:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marylove (podoba mi się taki Nick) też chciałabym żebyś została :)

Po części i ja przyczyniłam się do odejścia Anetki .... Nie to że miałam taki zamiar. Absolutnie Nie!
    Nawet nie myślałam że odejdzie .
    Tylko wyszło tak że Anetka mogła zwracać uwagę wszystkim jak coś jej nie pasowało, A jak ktoś zwrócił uwagę jej to usunęła konto 🤷‍♀️.

Nikoś urodzony 22.03.2015r. 👣

Nasze Aniołki:
    👼 - 21.02.2014r. (10tc),
    👼 - 7.06.2020r. (CB).

Moja Kochana Mamusia (*) - 8.02.2020r. 🖤
    Mój Kochany Dziadziuś (*) - 7.06.2020r. 🖤
    Moja Kochana Molly 🐕
    - 17.03.2021r. 🖤

💊 Euthyrox N100

Starania od : luty 2019 r.
  • Ania 89 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2020, 00:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosiu dokładnie podpisuje się pod Twoim postem:) Co do dokumentów już nic nie wysyłam jak obiecałam Misi:) W każdym razie co nawet nie zdążyłam napisać. To chciałabym ,aby każdy kto będzie kiedyś chciał kupić kociaka miał możliwość przyjechać zobaczyc jak żyją kociaki , że są z Nami w mieszkaniu, że są głaskane, przytulane, zdrowe i przede wszystkim dbane. A to akurat widać od razu i myślę że i czuć... a troski i czułości nie da się przenieść na papier :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2020, 00:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MisiaMonisia wrote:
    Marylove (podoba mi się taki Nick) też chciałabym żebyś została :)

Po części i ja przyczyniłam się do odejścia Anetki .... Nie to że miałam taki zamiar. Absolutnie Nie!
    Nawet nie myślałam że odejdzie .
    Tylko wyszło tak że Anetka mogła zwracać uwagę wszystkim jak coś jej nie pasowało, A jak ktoś zwrócił uwagę jej to usunęła konto 🤷‍♀️.

Właśnie o tym piszę wyżej. To jest słuchanie tylko siebie, swojego własnego zdania,ale zdanie innych mało przydatne i "mam to w nosie". Wiele wiadomości Anetki tak odbierałam.

MisiaMonisia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2020, 00:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedno mnie zastanawia....dlaczego Megson nie przerwała tej dyskusji, wystarczyło by tylko napisać coś w stylu "Dziewczyny nie chciałam grozić Ani paragrafami tylko chciałam Ją uświadomić jakie konsekwencje może ponieść". Było by koniec tematu.

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2020, 00:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosia12345 wrote:
    Jedno mnie zastanawia....dlaczego Megson nie przerwała tej dyskusji, wystarczyło by tylko napisać coś w stylu "Dziewczyny nie chciałam grozić Ani paragrafami tylko chciałam Ją uświadomić jakie konsekwencje może ponieść". Było by koniec tematu.

Bo być może się gorzej poczuła albo po prostu miała dość już tej dyskusji? Powody są różne i nie ma co gdybać. Czasami warto jest nie wyrażać dalszej opinii i przymknąć na to oko.
    Zosiu,nie każdy tutaj jest stale. Tak jak mówię niektóre z nas z doskoku się pojawiają. Ja akurat mam urlop, więc nie ogranicza mnie czas. Dlatego ostatnio jestem bardziej aktywna.
    Uważam że na ten temat już wszystko zostało powiedziane. Każda źle odebrała wiadomości drugiej strony. Nie o to chodziło więc najlepiej skończyć rozmowę o tym, a jeśli chcemy o czymś porozmawiać co nas razi to lepiej wyrazić swoje zdanie bezpośrednio w wiadomości prywatnej. Przynajmniej nie będziemy się na siebie obrażać i naskakiwać wzajemnie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2020, 00:21

• Ania 89 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2020, 00:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dokładnie pomimo tylu nie miłych słów ze strony Megson i Anetki w moim kierunku to mam w pamięci że jeżeli chodzi o kwestię ewentualnych sterydów i co można zrobić zawdzięczam wiele Megson i Anetce :)

Neeyenne lubi tę wiadomość

• MisiaMonisia Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2020, 00:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosia12345 wrote:
    Ja też to odebrałam jako kolejny atak.
    Najpierw ten tekst że ma obrzydzenie jak czyta posty Ani A później to.

Kilka dni temu pytałam Megson jak się czuje. Któraś z Was mi napisała że Megson odeszła z forum.
    Jak się okazało nie odeszła.... I akurat znowu "odpowiedziala" na post Ani .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2020, 00:25

Nasze Aniołki:
    👼 - 21.02.2014r. (10tc),
    👼 - 7.06.2020r. (CB).

Moja Kochana Molly 🐕
    - 17.03.2021r. 🖤

💊 Euthyrox N100

• Ania 89 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2020, 00:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OllaM chciałam napisać jeszcze że trzymam bardzo mocno kciuki za jutrzejszą betę :) Żeby to co było teoretycznie nie możliwe okazało się wymarzonym cudem :)

OlaaM lubi tę wiadomość

• MisiaMonisia Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2020, 00:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie dalej ciekawi co u Mishi ????

Neeyenne lubi tę wiadomość

Nasze Aniołki:
    👼 - 21.02.2014r. (10tc),
    👼 - 7.06.2020r. (CB).

Moja Kochana Molly 🐕
    - 17.03.2021r. 🖤

💊 Euthyrox N100

• Ania 89 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2020, 00:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia mnie też:) może tuli już swojego malutkiego uparciuszka:)

• babydust1 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2020, 00:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masia2 wrote:
    Boże dziewczyny serio?! Strasznie się to wszystko czyta. I to WSZYSTKIE wypowiedzi. Pasowałoby mi również powiedzieć, że spierniczam stąd, ale nie dlatego, że ktoś tak niby powiedział (ja Ciebie Zosiu tak nie odebrałam), ale dlatego, że atmosfera jest straszna. Poważnie powstrzymuje się bardzo, żeby nie napisać tego co mam na myśli, bo nie chce sprawiać nikomu przykrości. Ale mega mi się niepodoba to traktowanie siebie i kąśliwe wypowiedzi. Strach już cokolwiek pisać, bo albo się zostanie zle odebranym albo zjechanym od góry do dołu. Pamiętam, że jak zaszłam w ciąże to za żadne skarby świata nie chciałam przejść na fiolet bo tak lubiłam z Wami rozmawiać. I tam się praktycznie nie udzielałam... I tutaj ostatnio tez wiecej czytam niż się odzywam bo naprawdę aż mi się nie chce. Nieładnie tak zabierać łopatki z piaskownicy (jak to kiedyś trafnie ujęła Edytka), ale faktycznie czasami mam ochotę się stąd wynieść 🤦🏼‍♀️
    ja tez weszlam po weekendzie poczytac jakies fajne wiesci a tu znowu cos takiego ..
    serio co wy takie drazliwe co ? luzik kobiety luzik :)

Ola zajebiscie mocno trzymam kciuki za piekna ciaze :) przy takiej ladnej kresce w 11dpo dobrze wrozy oby tylko jajeczko bylo tam gdzie trzeba :)

Atyde trzymam kciuki tez za tate :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2020, 00:46

• MisiaMonisia Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2020, 00:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nercia pokaż pazurki???

Nasze Aniołki:
    👼 - 21.02.2014r. (10tc),
    👼 - 7.06.2020r. (CB).

Moja Kochana Molly 🐕
    - 17.03.2021r. 🖤

💊 Euthyrox N100

‹‹ 2273 2274 2275 2276 2277 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ