Świeże staraczki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
KARO wrote:Wierzę, wierzę Tylko tak się zastanawiam co to może być. Nigdy nie słyszałam o nitkach krwi w śluzie i u siebie też takich nigdy nie zaobserwowałam... Daj znać jak będziesz po wizycie i co powiedział lekarzW oczekiwaniu na czwarty cud ...
33lata
2.05.2016r-poronienie
-
adelaa wrote:Oby tak było dziewczyny, przed chwilą zauważyłam na majtkach taki śluz jasno brązowy, już wyschnięty.. Co to może być? musiałam się szybko wykąpać i wkładkę założyć.
Adelaa znalazłam to: Krew menstruacyjna ma inny kolor niż krwawienie implantacyjne. Jest bardziej intensywna i czerwona. Implantacja objawia się natomiast plamieniem brunatnym, brązowawym lub jasnoróżowym. Często wygląda właśnie bardziej jak plamienie niż krwawienie.
Trzymam kciuki żeby to była implantacjaNera1986, adelaa lubią tę wiadomość
28lat
12cs o pierwsze maleństwo
Cykle 26-28dni
1.11.2019 - Cień na teście ciążowym
2.11.2019 - II kreseczki
4.11.2019 Beta Hcg: 188mIU/ml Progesteron 23,8ng/ml
6.11.2019 Beta Hcg: 422,79mlU/ml Progesteron 26,5ng/ml
30.11 Fasolka ma 1,5cm serduszko bije
30.12 wygląda na synka 😉
29.02 na 98% dziewczynka😍❤
21.04 Znowu potwierdzona dziewczynka Amelka
-
Zapomniałam Wam wczoraj napisać - przeglądałam sobie informacje o wcześniejszej owulacji i wpadłam na tekst ,że plemniki do regeneracji aby były zdolne do zapłodnienia potrzebują 78dni . Na pewno się pomylili ale sam fakt jak to brzmiW oczekiwaniu na czwarty cud ...
33lata
2.05.2016r-poronienie
-
Pastylka wrote:KARO ja też słyszałam różne opinie. Jeden ginekolog mówił, że nie ma co codziennie. Obecna gin jak jestem na stymulacji sugerowała, w momencie kiedy do owulacji było od paru godzin do 3 dni, żeby codziennie. U nas codziennie nie dajemy rady tak na zawołanie, zbytnia presja jak dla mnie. Staramy się co 2 dni w dniach płodnych.
Właśnie jedni tak, drudzy tak mówią. Starałam się do tego nie przywiązywać większej wagi , żeby nie tracić później przyjemności z kochania się i żeby nie zacząć traktować tego jako tylko środka do uzyskania ciąży. Nie chciałabym zacząć traktować męża jak dawcy spermy Ale kolejny cykl za nami (wczoraj skończył mi się @) , weszliśmy w następny cykl starań i czuję pewnego rodzaju zawód- myślałam, że będzie łatwiej zobaczyć 2 kreski. Teraz żałuję, że nie zaczęliśmy się konkretniej starać przed ślubem tylko zawzięcie czekałam do , żeby spokojnie bawić się na weselu bez obawy o zdrowie swoje i maleństwa. Zaczynam się trochę doszukiwać " co robimy źle"?29 lat
6 cs
Termin @ 29.03
Czekamy na pierwsze Maleństwo ❤️ -
Mishigami00 wrote:Adelaa znalazłam to: Krew menstruacyjna ma inny kolor niż krwawienie implantacyjne. Jest bardziej intensywna i czerwona. Implantacja objawia się natomiast plamieniem brunatnym, brązowawym lub jasnoróżowym. Często wygląda właśnie bardziej jak plamienie niż krwawienie.
Trzymam kciuki żeby to była implantacja
Mam taką cichą nadzieję, że to było to.. Zwłaszcza, że wczoraj lekko pobolewało mnie podbrzusze, a dziś lewy jajnik.. zwariuje...Starania o pierwsze maleństwo
Starania od 01.2019
25lat
4cs
22.04 @
4.04 - beta ujemna, wizyta u ginekologa, torbiel na lewym jajniku potwierdzona, - 24x44mm. -
Nera1986 wrote:Zapomniałam Wam wczoraj napisać - przeglądałam sobie informacje o wcześniejszej owulacji i wpadłam na tekst ,że plemniki do regeneracji aby były zdolne do zapłodnienia potrzebują 78dni . Na pewno się pomylili ale sam fakt jak to brzmi
A ja gdzieś czytałam że starczą 2 dni, żeby wyprodukować nowe, świeże plemniki Może powinnam więcej stawiać na 3 dni przerwy:p może faktycznie 78h a nie 48 🤔29 lat
6 cs
Termin @ 29.03
Nera1986 wrote:Zapomniałam Wam wczoraj napisać - przeglądałam sobie informacje o wcześniejszej owulacji i wpadłam na tekst ,że plemniki do regeneracji aby były zdolne do zapłodnienia potrzebują 78dni . Na pewno się pomylili ale sam fakt jak to brzmi
Plemniki potrzebują tak mniej więcej 48-72 godziny na regenerację, wtedy są ponoć najsilniejsze, ale dużo kobiet serduszkuje codziennie i niektórym się udaje, zależy też chyba od nasienia partnera 😉Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2019, 21:56
-
Ja nie umiem na zawołanie .Nawet serducho po dodatnim owulaku odpuściłam bo ochoty nie było .Uważam ,że sex powinien być przyjemnością a nie taktyką a z moim polowaniem na synka mija się z celem ale co ma być to będzie .Planowanie płci z przymrużeniem oka i tyleW oczekiwaniu na czwarty cud ...
33lata
2.05.2016r-poronienie
-
Olaa..32 wrote:Aż 78 dni czy miałaś na myśli godzin? 😄
Plemniki potrzebują tak mniej więcej 48-72 godziny na regenerację, wtedy są ponoć najsilniejsze, ale dużo kobiet serduszkuje codziennie i niektórym się udaje, zależy też chyba od nasienia partnera 😉Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2019, 21:59
W oczekiwaniu na czwarty cud ...
33lata
2.05.2016r-poronienie
-
KARO no ja się już trochę dłużej staram niż ty i chodzi mi o to, że też już miałam takie rozterki, ale nie można się tak biczować. W sumie nie wiesz czy jeśli zaczęłabyś wcześniej to byłabyś już w ciąży czy nie. My z mężem też czekaliśmy na moment, żebyśmy byli gotowi w 100% na dziecko i liczyliśmy że pół roku to maks. Ale nie żałuję, bo wcześniej to jeszcze nie był dobry moment. I w sumie prawdopodobnie nic nie robicie źle, po prostu jeszcze nie trafiliście.
KARO lubi tę wiadomość
Starania od 01.2018
CLO od 02.2019
Letrox 100
29 lat -
Dzięki Pastylka ;* Na logikę niby wiem, że nie powinnam się niczego doszukiwać tylko spokojnie starać. W końcu nawet rok nie minął. Ale mam takie momenty, zwłaszcza teraz , że z jednej strony chce wierzyć , że obecny cykl może być TYM , a z drugiej, że coś jest nie tak. Muszę koniecznie sobie czymś zająć głowę
Pastylka lubi tę wiadomość
29 lat
6 cs
Termin @ 29.03
Dziewczyny, czy rok starań to jest taki normalny czas na pierwsze dziecko? Wiecie o co chodzi... Zależy też tutaj od wieku kobiety?Starania o pierwsze maleństwo
Starania od 01.2019
25lat
4cs
22.04 @
4.04 - beta ujemna, wizyta u ginekologa, torbiel na lewym jajniku potwierdzona, - 24x44mm. -
Hej dziewczyny, pomóżcie...
13 dc temperatura 37,24
14 dc 37,19
15 dc (dziś) 36,77 do tego ból w jajnikach i rozdrażnienie, śluz taki delikatny choćby niteczki. Jak na złość mąż w pracy...
czy temperatura oznacza, ze owulacja była dziś czy jest szansa jeszcze jutro ?
Miłego wieczoruWiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2019, 22:24
-
Paulinye wrote:Hej dziewczyny, pomóżcie...
13 dc temperatura 37,24
14 dc 31,19
15 dc (dziś) 36,77 do tego ból w jajnikach i rozdrażnienie, śluz taki delikatny choćby niteczki. Jak na złość mąż w pracy...
czy temperatura oznacza, ze owulacja była dziś czy jest szansa jeszcze jutro ?
Miłego wieczoru
Mierzysz od razu z rana po przebudzeniu o stałej porze bez wstawania z łóżka ? bo to ważneWiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2019, 22:25
W oczekiwaniu na czwarty cud ...
33lata
2.05.2016r-poronienie
-
KARO wiem, to nie jest proste. Ja tam nadal mam problemy z wyluzowaniem. Najgorsze jest oczekiwanie ogólnie, po okresie czeka się na dni płodne żeby celować, później się czeka czy przyjdzie @ i tak w kółko. Nawet jeśli coś jest nie tak i będziecie za jakiś dłuższy czas potrzebować jakichś badań czy pomocy farmakologicznej to nie jest to koniec świata. Nie oznacza to zaraz, że dziecka nie będzie. Bardzo często z drobną pomocą większość dziewczyn zachodzi w ciążę. Wszystko będzie ok.
KARO lubi tę wiadomość
Starania od 01.2018
CLO od 02.2019
Letrox 100
29 lat -
Adelaa część kobiet zachodzi w ciążę w pierwszym cyklu starań albo w ogóle z przypadku, a część stara się wiele lat. Ciężko uogólniać. Od wieku może to trochę zależeć - im młodsza tym łatwiej powinno być, ale to też nie jest wyznacznik 100% w mojej opinii.Starania od 01.2018
CLO od 02.2019
Letrox 100
29 lat