Świeże staraczki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Baby piekny suwaczek 💕🍀
A jak teraz twoje cukry?11.2018 😇23tydz
06.2019 😇
07.2019 😇
16.11 - mamy ♥️ 6+2
5-8.12 szpital, krwiak
14.12-wizyta 10+2, CRL 4,33
30.12 prenatalne CRL 7,6cm, 💜
11.01 mała księżniczka 😍
4.02-22.02 Szpital 😓 szew ratunkowy -szyjka 7 mm
28.02 połówkowe- 440g 💜💜 21+2
09.03-szewek trzyma, leżing cd.
29.03 bez zmian
07.04 diabetolog -> cukrzyca 🍬 narazie próbujemy z dietą
12.04 szyjka 9 mm, rozwarcie wewn 🥺
18.04 -16.05 szpital -> 1340g niuni 💓 28+2 sterydy-> 1700g niuni 💓 30+2 -> 2340g niuni 💓32+2.
24.05 - szyjka 19-20mm 💪💪, podejrzenie cholestazy 😓
27.05 - cholestaza, wdrożone leczenie
1.06- cholestaza pełną parą, b.złe kwasy żółciowe
2.06- 19.06 kierunek szpital 2200g niuni 34+5💓
15.06- moja księżniczka już z nami 2870 💓💜💓 - 36+4
-
jezynka w poniedzialek glukoza na czczo zrobione w labie 73
po zjedzeniu kupnych pierogoow z truskawkami (czyli absolutnie co mi nie wolno bo jeszcze z dodatkiem cukru ) cukier po godzinie 160 na glukometrze wiec tez nie najgorzejspodziewalam sie wyniku w kosmos
ale nie mam ochoty na jedzenie a juz zupelnie nie mam ochoty na robienie jedzenia w ten upal -
Hej dziewczyny, melduję, że ja już po połówkowych i ogólnie wszystko jest dobrze, mały waży już 317g, tylko okazało się, że dzidziuś ma plamkę na serduszku i apeluje do staraczek, żebyście regularnie odwiedzały stomatologa, żeby przed zajściem w ciążę mieć wszystkie zęby poleczone, bo zdrowe zęby w ciąży to jest podstawa, ja zaczęłam leczyć zęby przed ciążą, ale nie zdążyłam wszystkich i w ciąży nadal leczę i lekarz powiedział, że to zwapnienie może być od zębów i muszę wszystkie zęby poleczyć, żeby to się nie powiększyło, albo nie zrobiło się tego więcej, a terminy do dentysty jakie są takie są 😒 Miałam też robione echo serca płodu i na szczęście z serduszkiem jest wszystko w porządku, że póki co ta plamka w niczym nie przeszkadza, jest niegroźna, także dziewczyny jak macie jakieś zęby do leczenia to nie zwlekać z tym, żeby później nie wychodziły takie kwiatki jak u mnie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2021, 13:27
babydust1, Atyde, Ova, Nera, Neeyenne lubią tę wiadomość
-
babydust1 wrote:Ola w ciąży maja ci obowiazek znalezc termin w ciagu maks 7 dni do każdego specjalisty! To na podstawie ustawy za zyciem
Super ze na usg wszystko ok
A serduszko na pewno bedzie zdrowe
Echo serca nie wskazało żadnych nieprawidłowości, więc mam nadzieję, że w 3 trymestrze zniknie te dziadostwoWiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2021, 13:59
-
babydust1 wrote:moja najmlodsza ma jakas mikroskopijna dziurke w serduszku
jezdzimy raz w roku na echo i nic wiecejnic jej nie dolega nie ma jakis obostrzen, rozwija sie pieknie
wi -
Baby kochana gratulacje!!!! 😁 Cudne wieści tutaj czytam
i rozumiem, że cieszyć będziesz się z ciąży dopiero po 12 Tc lub nifty, miałam to samo. Ale widzisz Jagódka miała wadę serduszka, a następne dziewczynki zdrowe. Także myślę, że to co cię spotkało w 2020r. już się nie powtórzy, ale rozumiem obawy. Życzę przede wszystkim nudnej i bezproblemowej ciąży
babydust1 lubi tę wiadomość
Nasza kochana córeczka Jagódka
20.02.2018r. - 01.03.2018r.
27.06. 2018r. - ciąża pozamaciczna
Zostałam mamą!
Oliwia 🥰 27.09.2019r.
Zosia 🥰 17.05.2021r. -
Misia co u Ciebie:)? I przez tą dzisiejszą burze a przede wszystkim ulewę mój nie zdąży wrócić i zawieźć nasienia na posiew:( i dopiero w kolejny czwartek ma krótsza trasę aby mógł zdazyc
i zawieźć nasienie na posiew do badania:( -
Baby w ostatnim momencie zdążył. Spieszył się jak mógł i się udało:) Teraz czekanie na wynik:) Cieszę się że coś będzie wiadomo. A bardzo bym chciała aby miał bakterie stąd brak plemników
-
ania mylisz ze bakterie moga tak powodowac ?
moj kiedys mial gronkowca zlocistego w posiewie 2 dni po owu w ktorej zaszlam w ciaze z synem . (ile ja sie namartwilam ze jakis uszkodzony plemnik przez bakterie mnie zaplodnil ... )
ja bym badala go pod katem zylakow powrozka - to czesto jest przyczyna braku plemnikow ..
ale wiadomo twoj maz to ciezki przypadek ale moze sie jeszcze zdecyduje na jakies leczenie -
Baby na to się nie zdecyduję
androlog mi mówił że w zależności jaka bakteria ewentualnie jakie podłoże grzybicze. Że może wpłynąć na brak plemników nasienia. Eh.. to nadzieja prysła
-
Baby od trzech lat i dwóch miesięcy stoimy w punkcie wyjścia. Już nawet motywacji brak. A wiecie ile mniej więcej czeka się na posiew?
-
Mój jak robił posiew to ok po 3 dniach już były wyniki. Aniu a czy mąż robił jakieś badania z krwi? Bo z tego co pamiętam to mojemu androlog zlecił ok 16 badań do zrobienia z krwi i usg to też podstawa, żeby wykluczyć żylaki