X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Świeże staraczki 2019
Odpowiedz

Świeże staraczki 2019

Oceń ten wątek:
  • Nera Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2021, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Ci Mery za słowa wsparcia. Jeśli chodzi o ciążę to na obecną chwilę nie chcę już

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2021, 19:55

86r.( 3 córki )
    05.2016r. - poronienie
    05.2023r -puste jajo płodowe
    "Zwyciężca to po prostu marzyciel, który się nie poddał."
    6.02- data cudownej nowiny
    8.02- 35dc beta hcg 3283,00
    28.05 - Moja maleńka 0,5 kg. Lili ❤
    29.07 -1930g szczęścia ❤
    15.09 - ok 3000❤
    11.10 - termin porodu OM
    Liliana ur. 30.09 o godz. 5:46 SN
    3360g , 50cm ❤
  • babydust1 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2021, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nera wrote:
    Hej dziewczyny .

Masia ,Babydust1, Hekate , Jagodowa - świetne wieści ! ❤ bardzo się cieszę ,że u Was dobrze 😘

Przepraszam, że się mało udzielam.

Jutro w szpitalu idę na test covida , a pojutrze nadczczo do szpitala na 8 rano kolposkopia z biopsją . Peniam totalnie
    kochana trzymam mega kciuki i rozumiem ze sie peniasz
    ja tez bym sie peniala
    nienawidze szpitali ..
    choc sama bylam w nim tylko rodzic dzieci ...

• babydust1 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2021, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nera wrote:
    Dostała się ale niestety do liceum drugiego wyboru choć i tak super bo na 180osob 30 miejsc było i się udało
    echh tak jak moja corka 2 lata temu :(
    syn do szkoly 1 wyboru ale nie do tej klasy co chcial wiec piszemy podanie o zmiane klasy
    choc i tak sie mega ciesze ze tam sie dostal

choc... mundurek do szkoly mu musze kupic WTF 1200zl :O :O marunarka 270 zl spodnie 140 do tego kamizelka podkoszulka z dlugim podkoszulka z krotkim krawat i naszywka szkoly
    oszaleli ...

• babydust1 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2021, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masia2 wrote:
    Obym i ja była taka zadowolona 🥺🥺🥺 cholernie się boje tego wszystkiego… tak bardzo chcę, żeby się udało, bo jeśli teraz nie wypali starania muszę odpuścić na prawie rok… w pracy nie byłam już 2 lata. Dyrekcja na mnie czeka, mam dostać zerówkę, wiec jeśli wrócę we wrześniu to do czerwca będę musiała zapomnieć o kolejnej ciąży
    kochana gratuluje :) 3 testy nie moga sie mylic :) trzymam kciuki za nudna ciaze :)

• babydust1 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2021, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nera wrote:
    Staram się myśleć pozytywnie ale i od paru dni sobie myślę w druga stronę- co jeśli komórki okażą się złośliwe... do tego jak pobiorą wycinki to to ruszą wtedy ,a jak się ruszy to się później pierdzieli
    a tfu co ty mowisz nic nie znajda :) wszystsko bedzie dobrze

• Masia2 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2021, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    babydust1 wrote:
    kochana gratuluje :) 3 testy nie moga sie mylic :) trzymam kciuki za nudna ciaze :)

Baby to prawda, ale wiesz co mi głowę zaprząta… W ostatniej ciąży byłam pewna, że wszystko ok. Objawy, samopoczucie… a tu nagle jak grom z jasnego nieba. Najpierw w 6+3tc wizyta i brak zarodka (wg mojego lekarza ciąża młodsza i miało być wszystko ok) a na wizycie 10+3 okazało się ze ciąża obumarła :( boje się powtórki po prostu… dlatego najwcześniej na wizytę chce iść w 7 tc, żeby już się tak nie stresować tylko wiedzieć odrazu. Ale nie wiem jak wytrzymam te 3 tygodnie

l22ntgf6pfdf1r3o.png

1.11.2018👼🏻 6tc
    10.12.2019 👧🏼 Alicja, 3530g 58cm
    22.04.2021 👼🏻 10/6tc
  • Masia2 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2021, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    babydust1 wrote:
    a tfu co ty mowisz nic nie znajda :) wszystsko bedzie dobrze

Dokładnie! Tyle z nas trzyma kciuki ze nie może być inaczej Nercia ❤️

l22ntgf6pfdf1r3o.png

1.11.2018👼🏻 6tc
    22.04.2021 👼🏻 10/6tc
  • babydust1 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2021, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masia2 wrote:
    Baby to prawda, ale wiesz co mi głowę zaprząta… W ostatniej ciąży byłam pewna, że wszystko ok. Objawy, samopoczucie… a tu nagle jak grom z jasnego nieba. Najpierw w 6+3tc wizyta i brak zarodka (wg mojego lekarza ciąża młodsza i miało być wszystko ok) a na wizycie 10+3 okazało się ze ciąża obumarła :( boje się powtórki po prostu… dlatego najwcześniej na wizytę chce iść w 7 tc, żeby już się tak nie stresować tylko wiedzieć odrazu. Ale nie wiem jak wytrzymam te 3 tygodnie
    no mi to nie musisz tlumaczyc ;)
    ciaza po stracie jest mega stresujaca :( :( ale trzeba sobie jakos radzic .. te poczatkowe tygodnie sie tak dluza a potem czas leci jak oszalaly

• Neeyenne Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2021, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baby cudownie, że dzidziuś się ładnie rozwija. Na prenatalnych na pewno wszystko będzie dobrze. Ty już masz limit nieszczęść dawno wyczerpany :) to będzie prawdzie tęczowy maluch 🌈

Hekate rozmiary idealne, już jestem ciekawa co to za kropek się tam ukrywa, chłopczyk czy dziewczynka :)

Masia! Ogromne gratulacje, jednak klimat wakacyjny służy 😅 Gdzie takie dobre pokrywy wiatru wieją? A jak Ala? Pokaż jakieś zdjęcie, pewnie taka już duza :)

Nera pozytywne myślenie przyciąga pozytywne rezultaty. Nawet jeśli Ty masz obawy, to my wszystkie tutaj myślimy, że będzie dobrze i tak będzie! Życzę Ci jak najwięcej zdrowia.

Mery ładny prorok z Ciebie 😁 same dobre wieści przewidziałaś😃

👧25 lat 🧑33 lata❤
    5cs
    Cykle 25-26 dni

18.01 II kreski na teście 🍀🙈
    20.01 beta 814.40💚
    progesteron 21.5
    22.01 beta 2323.00💚
    31.08 całe 2990g małego człowieka 💚

Matylda 10.09 3160g 53cm ❤

zpbn9vvjtxzcd1zb.png
  • jagodowaaa Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2021, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Neeyenne wrote:
    Baby cudownie, że dzidziuś się ładnie rozwija. Na prenatalnych na pewno wszystko będzie dobrze. Ty już masz limit nieszczęść dawno wyczerpany :) to będzie prawdzie tęczowy maluch 🌈

Hekate rozmiary idealne, już jestem ciekawa co to za kropek się tam ukrywa, chłopczyk czy dziewczynka :)

Masia! Ogromne gratulacje, jednak klimat wakacyjny służy 😅 Gdzie takie dobre pokrywy wiatru wieją? A jak Ala? Pokaż jakieś zdjęcie, pewnie taka już duza :)

Nera pozytywne myślenie przyciąga pozytywne rezultaty. Nawet jeśli Ty masz obawy, to my wszystkie tutaj myślimy, że będzie dobrze i tak będzie! Życzę Ci jak najwięcej zdrowia.

Mery ładny prorok z Ciebie 😁 same dobre wieści przewidziałaś😃

Kurde aż się boję tych proroczych wieści u siebie 😅😅😅 jeszcze tyle ich przede mną hahaha

.

Nic ciekawego tutaj nie przeczytasz. Przykro mi.
  • jagodowaaa Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2021, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masia, A ja sądzę że będzie dobrze. Wykrakałam te ciążę na forum, jestem odpowiedzialna za to że nabroiłam, no może po części hahaha😅

Neeyenne, Masia2 lubią tę wiadomość

.

• babydust1 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2021, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co sobie uświadomiłam... Dopiero teraz dzisiaj przy kapieli...
    Ze jak maluch bedzie zdrowy i uda mi sie urodzic to nie daj boziu zebym sie przeterminowala o kilka dni.... Wtedy mam szanse urodzic w 2 rocznice smierci Bruna 😪😪😪 to by byla masakra...
    Tp mam 3.3 a Bruna urodzilam 8.3

• jagodowaaa Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2021, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    babydust1 wrote:
    Ze jak maluch bedzie zdrowy i uda mi sie urodzic to nie daj boziu zebym sie przeterminowala o kilka dni.... Wtedy mam szanse urodzic w 2 rocznice smierci Bruna 😪😪😪 to by byla masakra...

Bejbi w takim razie ja Ci życzę ciut wcześniej albo później niż data narodzin Bruna :( Tak żeby Ci się te dwie daty źle nie kojarzyły i ze sobą nie połączyły.😘😘😘 dzisiaj mam dar krakania😅😗

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2021, 22:29

.

• Ania 89 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2021, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baby Hekate,Masia2 gratulacje:) Nerciu ogromne kciuki za Ciebie:) Wiecie co dziewczyny muszę przyznać że już długi czas fajna tutaj jest atmosfera:) Aż miło czytać:) Ja bardzo bym chciała jeszcze nie wiem i co i gdzie spróbować z tym in vitro... Tylko jak przekonać tego mojego... Eh to takie trudne...

Test pozytywny 12 marca❤️
    16 maja prenatalne wizyta ❤️🍀 wszystko dobrze☺️
    06.06 wizyta❤️🍀
    04.07 wizyta❤️🍀
    08.07 połówkowe Zdrowa dziewczynka ☺️🩷
    16 września 3 prenatalne:)
    age.png
    MELANIA URODZONA 12.11.2025 CC☺️
  • Ova Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2021, 06:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nera, mocne kciuki!!! ✊💪🍀

Baby - cudne wieści 💛☀️💪

Jagodowaaa - Twoje wieści też fantastyczne 🙂🥳

Masia2 - wspaniale 🍀

Ania, ja wierzę że w końcu uda się przekonać męża! Nie może być inaczej! ✊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2021, 06:50

02.2019 ciąża pozamaciczna , usunięty prawy jajowód

06.2019 Sono hsg - lewy jajowód drożny

AMH 0,62

04.02.2021 Invicta Wawa, krótki protokół, zarodek 3 dniowy 8.2
    18.02 beta <0,1 ;(

02/03 . 2021 Kriobank - przygotowania do procedury

17.05.2021 naturalny cud - beta 143,3
    19.05 beta 210,6
    21.05 beta 62, 9 :( i koniec cudu

02.08.2021 transfer 2 dniowca, kl.AA
    13.08 beta <1,2 ;(

31.08.2021 transfer 3 dniowca, 6A
    11.09 beta <1,2 ;(

29.03.2022 transfer 3 dniowca 8.1
    08.04 beta <1,2 ;(
  • Hekate42 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2021, 06:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    babydust1 wrote:
    Od 01.03 wdrozysz ostry sex, mycie okien etc i musi być dobrze🤗
    Ten stres jest wszechobecny 😱

„Trudności, z którymi zmagasz się dzisiaj, przechodzą w siłę, której potrzebujesz na jutro. Tylko się nie poddawaj !”
    😇11.02.2021 r.
    ❤️10.03.2022 r. - witaj mój Cudzie❤️
  • Masia2 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2021, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny! Oby było tak jak mówicie ✊🏻

Aniu No patowa sytuacja u Ciebie. Rozumiem (co prawda po części) o czym mówisz, bo z moim starym walki toczyłam od września zeszłego roku o drugie dziecko. Dopiero po czasie wydało się co było tym powodem… koniec końców jak stanął pod ścianą to sam chciał drugiego dziecka. Po poronieniu znowu jazdy i namawianie. A u Was dochodzi jeszcze ten aspekt „moralności”. Powiem tak - ja go gdzieś rozumiem, jeśli faktycznie w grę wchodzą przekonania religijne bo sama mając już jedno dziecko pewnie bym do in vitro nie podeszła (uznałabym ze tak musi po prostu być). Ale jestem kobieta i rozumiem Ciebie doskonale, ze to pragnienie posiadania kolejnego dzieciątka jest silne i ciężko o tym zapomnieć i te „pustkę” czymś innym zapełnić. Musisz być cierpliwa, starać się mu przedstawić sytuacje z Twojej strony. Może zmieni zdanie kiedy spojrzy na ten problem Twoimi oczami. Tutaj chyba tylko czas i rozmowa mogą coś zdziałać.

Żeby nie było dziewczyny - ja absolutnie nie potępiam in vitro. Mam w bliskiej rodzinie nawet dzieciaczki, które przyszły na świat dzięki tej metodzie i uważam ze to najwspanialszy dar dla ich rodziców, którzy bez tego nie byliby nigdy rodzicami. Gdybym nie miała Alicji i walczyła o pierwsze dziecko to z pewnością in vitro bym spróbowała, gdyby to dawało mi szanse na macierzyństwo.

Ney polecam Chorwację i wyspę Rab 😁 zawiewa całkiem całkiem 😂 Alusia była zachwycona!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2021, 08:48

jagodowaaa, Neeyenne lubią tę wiadomość

l22ntgf6pfdf1r3o.png

1.11.2018👼🏻 6tc
    22.04.2021 👼🏻 10/6tc
  • Ania 89 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2021, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W tym wszystkim najgorsze że problem nie tkwi we mnie . I to gdzieś psychicznie tym bardziej mnie wykańcza... Iść na badania czy ma żylaki nie chce. A Ja z obserwacji nie widzę żeby coś się w tym aspekcie działo. No ale to specjalista powinien sprawdzić.. Zresztą uważa że to ostatni dzwonek na dziecko... I co tu dużo mówić... Masia to nie to że Go nie rozumiem, ale chęć posiadania kolejnego dziecka jest bardzo duża. I też chciałam aby dzieciom żyło się lepiej. Bo wiem , że Krzychu z roku na rok nie będzie lepiej... Też się gdzieś w głębi boję, że Nas zabraknie i cały ciężar obowiązków spadnie na Olgę...To jest bardzo trudny temat.

Test pozytywny 12 marca❤️
    16 maja prenatalne wizyta ❤️🍀 wszystko dobrze☺️
    06.06 wizyta❤️🍀
    04.07 wizyta❤️🍀
    08.07 połówkowe Zdrowa dziewczynka ☺️🩷
    16 września 3 prenatalne:)
    age.png
    MELANIA URODZONA 12.11.2025 CC☺️
  • Masia2 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2021, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania 89 wrote:
    W tym wszystkim najgorsze że problem nie tkwi we mnie . I to gdzieś psychicznie tym bardziej mnie wykańcza... Iść na badania czy ma żylaki nie chce. A Ja z obserwacji nie widzę żeby coś się w tym aspekcie działo. No ale to specjalista powinien sprawdzić.. Zresztą uważa że to ostatni dzwonek na dziecko... I co tu dużo mówić... Masia to nie to że Go nie rozumiem, ale chęć posiadania kolejnego dziecka jest bardzo duża. I też chciałam aby dzieciom żyło się lepiej. Bo wiem , że Krzychu z roku na rok nie będzie lepiej... Też się gdzieś w głębi boję, że Nas zabraknie i cały ciężar obowiązków spadnie na Olgę...To jest bardzo trudny temat.

Wiem Aniu i ogromnie Ci współczuje, że życie tak robi Ci pod górkę ☹️ Faceci niestety często są samolubni, liczy się tylko to czego oni chcą, ich potrzeby i pragnienia. Myśle ze to tez dlatego kobiety rodzą dzieci, bo żaden facet nie byłby w stanie się tak poświęcić.

Kochana życzę Ci żeby się wszystko poukładało po Twojej myśli ❤️

l22ntgf6pfdf1r3o.png

1.11.2018👼🏻 6tc
    22.04.2021 👼🏻 10/6tc
  • babydust1 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2021, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania kurcze duzo latwiej / taniej i nie wbrew przekonaniom sie leczy zylaki niz robi invitro ... ale co zrobisz z uparciuchem :( echh

Masia nasza kropka tez z chorwacji z nami wrocila :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2021, 11:39

Masia2, Neeyenne lubią tę wiadomość

‹‹ 2717 2718 2719 2720 2721 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ