Świeże staraczki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Zazwyczaj staramy się od 16/17dc do 20/21 dc. Śluz płodny zwykle pojawia mi się właśnie około 16 dc i utrzymuje się krótko bo przez około 3/4 dni. Właśnie wtedy gdy pojawia się śluz to się staramy. Aplikacja przeważnie wylicza mi owulację na 21 dc
Nera1986 lubi tę wiadomość
-
katarynka9595 wrote:Zazwyczaj staramy się od 16/17dc do 20/21 dc. Śluz płodny zwykle pojawia mi się właśnie około 16 dc i utrzymuje się krótko bo przez około 3/4 dni. Właśnie wtedy gdy pojawia się śluz to się staramy. Aplikacja przeważnie wylicza mi owulację na 21 dc
U mnie np aplikacja wylicza, a sluzu brak, a u lekarza sie okazuję, że w 14 (albo 15) dniu cyklu pęcherzyk jedynie 9mm👼🏻6tc 👼🏻9tc
28.05.2020⏸🍀
18.01.2021
💙Adaś 10:58, 50cm 2660g
💙Staś 11:00, 47cm 2330g
Spełniłam swoje największe marzenie. Zostałam mamą ♥️ -
katarynka9595 wrote:Niestety na monitoringu nie byłam. Narazie próbujemy tak bez konkretnych obserwacji
Dziewczyny ile u was w mieście płaci się za monitoring?katarynka9595 lubi tę wiadomość
👼🏻6tc 👼🏻9tc
28.05.2020⏸🍀
18.01.2021
Spełniłam swoje największe marzenie. Zostałam mamą ♥️ -
katarynka9595 wrote:Zazwyczaj staramy się od 16/17dc do 20/21 dc. Śluz płodny zwykle pojawia mi się właśnie około 16 dc i utrzymuje się krótko bo przez około 3/4 dni. Właśnie wtedy gdy pojawia się śluz to się staramy. Aplikacja przeważnie wylicza mi owulację na 21 dcW oczekiwaniu na czwarty cud ...
33lata
2.05.2016r-poronienie
-
Dziewczyny, ja już jestem cała głupia... Od wczorajszego popołudnia nie mam śluzu płodnego... Czyli by wychodziło, że miałam go tylko niecałe 2 dni... Bez wiesiołka zawsze miałam dłużej i sporo, a teraz takie coś... Nie prowadziłam nigdy żadnych wykresów temperatury, śluzu (prócz tego że śluz zawsze był i było go dużo) itd więc kompletnie teraz nie wiem na czym mam się oprzeć. Jajniki nie bolą mnie jak zawsze na owulację. Może tak być, że nie będzie w ogóle owulacji w tym cyklu? Albo będzie mimo wszystko?? Zupełnie zgłupiałam...29 lat
6 cs
Termin @ 29.03
Czekamy na pierwsze Maleństwo ❤️ -
KARO wrote:Dziewczyny, ja już jestem cała głupia... Od wczorajszego popołudnia nie mam śluzu płodnego... Czyli by wychodziło, że miałam go tylko niecałe 2 dni... Bez wiesiołka zawsze miałam dłużej i sporo, a teraz takie coś... Nie prowadziłam nigdy żadnych wykresów temperatury, śluzu (prócz tego że śluz zawsze był i było go dużo) itd więc kompletnie teraz nie wiem na czym mam się oprzeć. Jajniki nie bolą mnie jak zawsze na owulację. Może tak być, że nie będzie w ogóle owulacji w tym cyklu? Albo będzie mimo wszystko?? Zupełnie zgłupiałam...
adelaa lubi tę wiadomość
W oczekiwaniu na czwarty cud ...
33lata
2.05.2016r-poronienie
-
KARO wrote:Dziewczyny, ja już jestem cała głupia... Od wczorajszego popołudnia nie mam śluzu płodnego... Czyli by wychodziło, że miałam go tylko niecałe 2 dni... Bez wiesiołka zawsze miałam dłużej i sporo, a teraz takie coś... Nie prowadziłam nigdy żadnych wykresów temperatury, śluzu (prócz tego że śluz zawsze był i było go dużo) itd więc kompletnie teraz nie wiem na czym mam się oprzeć. Jajniki nie bolą mnie jak zawsze na owulację. Może tak być, że nie będzie w ogóle owulacji w tym cyklu? Albo będzie mimo wszystko?? Zupełnie zgłupiałam...
Nie zawsze muszą boleć jajniki na owulacje.. Może zrób test owulacyjny??Starania o pierwsze maleństwo
Starania od 01.2019
25lat
4cs
22.04 @
4.04 - beta ujemna, wizyta u ginekologa, torbiel na lewym jajniku potwierdzona, - 24x44mm. -
Karo - ja zawsze u siebie miałam lichy śluz -myślałam sobie - jezu ja to chyba jakaś kosmitka bo dziewczyny piszą ,że śluz się rozciąga na 5-8-12cm a u mnie czasem cos wodnistego poleci .Jak zaczęłam badać śluz przy szyjce to oczom własnym nie mogłam uwierzyć jaki mam piękny śluz !W oczekiwaniu na czwarty cud ...
33lata
2.05.2016r-poronienie
-
Nera1986 wrote:sprawdzasz przy szyjce??? JA nie każdy cykl mam dużo a niekiedy susza praktycznie a szyjka aż "tonie"
Przy szyjce nie sprawdzałam. Zawsze wszystko było na "wierzchu", więc nawet nie pomyślałam. Wrócę do domu to spróbuję. Może wyjątkowo teraz jest inaczej i przy szyjce powinnam sprawdzić... Dziwny mam tej cykl, jak nie mój już od samego początku.
W takim razie jeszcze nie panikuję, wrócę z pracy i będę sprawdzać co i jak. Mam nadzieję przerwa w ❤️ i zaplanowanie go na jutro nie pójdą na marneNera1986 lubi tę wiadomość
29 lat
6 cs
Termin @ 29.03
Czekamy na pierwsze Maleństwo ❤️ -
Dziewczyny, ja sobie zrobiłam wolne na żądanie w pracy. Wymiotowałam przed chwilą, zaczęłam kaszleć i wszystko mi się zwróciło, musiałam biegiem lecieć do ubikacji. MASAKRA. chyba jakieś choróbsko do mnie idzie..Starania o pierwsze maleństwo
Starania od 01.2019
25lat
4cs
22.04 @
4.04 - beta ujemna, wizyta u ginekologa, torbiel na lewym jajniku potwierdzona, - 24x44mm. -
Nera1986 wrote:u mnie ovu walneło pudło bo jak może być owulacja bez pęcherzyków ale z testem owulacyjnym się zgadza - pozytywny a za dwa dni owulacja i dziś skok.Teraz 13 dni i chwila prawdy
Oby teraz się udało, dwa pęcherzyki nie mogą pójść na marne 😁 -
Co do wykresów kiedyś chyba ze trzy cykle robiłam. I były skoki temperatury gdzieś dwa dni od pozytywnego testu owu a w dniu @ temperatura spadała. W szczęśliwym cyklu było tak samo. Test dwa dni wcześniej przed @ pozytywny. A w dniu @ spadek temperatury i krwawienie ruszyło. Na szczęście w domu miałam luteinę i dzięki temu ciąża się utrzymała
-
Czyli możliwe że celujemy za wcześnie... A czy możliwe jest żeby owulacja wystąpiła już kilka dni po zaniku śluzu płodnego? Znaczy się, na zewnątrz go nie ma ale przy szyjce jest taka jakby woda ale nie za dużo...
-
adelaa wrote:Dziewczyny, ja sobie zrobiłam wolne na żądanie w pracy. Wymiotowałam przed chwilą, zaczęłam kaszleć i wszystko mi się zwróciło, musiałam biegiem lecieć do ubikacji. MASAKRA. chyba jakieś choróbsko do mnie idzie..
Coś mi się wydaje że to nie choroba 😏 -
Olaa..32 wrote:Oby teraz się udało, dwa pęcherzyki nie mogą pójść na marne 😁
Karo -daj znać po badaniu szyjki
adella wdech wydech bo sfiksujesz :* (ogólnie jelitówka panuje)Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2019, 10:33
W oczekiwaniu na czwarty cud ...
33lata
2.05.2016r-poronienie
-
adelaa wrote:Dziewczyny, ja sobie zrobiłam wolne na żądanie w pracy. Wymiotowałam przed chwilą, zaczęłam kaszleć i wszystko mi się zwróciło, musiałam biegiem lecieć do ubikacji. MASAKRA. chyba jakieś choróbsko do mnie idzie..
Nera1986 lubi tę wiadomość
👼🏻6tc 👼🏻9tc
28.05.2020⏸🍀
18.01.2021
Spełniłam swoje największe marzenie. Zostałam mamą ♥️