Świeże staraczki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Gosiek1993 wrote:Nera herbatka z miodem i cytryna dziala zawsze cuda na mnie. A przez sam ból gardła wątpię żeby temperatura sie utrzymywala chociaż sie nie znam.W oczekiwaniu na czwarty cud ...
33lata
2.05.2016r-poronienie
-
nick nieaktualnyNera1986 wrote:autoimmulogiczna choroba to ta ,która polega na tym ,że Twoj organizm "niszczy nasienie" tzn zabija plemniki ?
niee, mam chorobę jelit i biorę leki na stałe, w zeszłym roku skończyłam brać sterydy które brałam 8 miesięcy i popieprzyly mi cykl. od zeszłego cyklu robię testy owulacyjne i w zeszłym owu była w 12 dc a w tym prawdopodobnie wczoraj - w 6 dc - cholera czy to możliwe? miałyście tak może? i czy w ogóle czujecie ze macie owulacje? bo ja za cholerę nic! -
Listek a jakie długie masz cykle? Ja mam córkę z ostatnich dni okresu (naprawdę) . Co do owulacji to ja również nie czuję ale z tego co się okazało to prawdopodobnie odczuwam kłucie w skutkach a nie w jajnikach . Lekarz również zadał pytanie czy czułam ból owulacyjny w okolicy jajników lub piersi i wtedy dostałam olśnienia że na drugi dzien po monitoringu gdy pęcherzyki byly-kilka minut po godz 12 miałam kłucie i śluz piękny. Następnego dnia po 12 śluz już biały a o 18 monitoring i już po owulacjiW oczekiwaniu na czwarty cud ...
33lata
2.05.2016r-poronienie
-
Gosiek1993 wrote:Ja temperature dopiero wyrywkowo robie przed miesiaczka czy spada czy nie i po prostu sie nie znam. Ale kciuki ciągle trzymam zeby ta wredna @ do Ciebie i adaski nie przyszla !😊
Gosiek1993 lubi tę wiadomość
W oczekiwaniu na czwarty cud ...
33lata
2.05.2016r-poronienie
-
nick nieaktualnyNera cykle mam 28-dniowe, czasem 26 a czasem 27 ale średnio mój cykl trwa 28 dni. Odkąd zaczęliśmy się starać to już kilka dni po owulacji zaczynaja mnie bolec piersi aż do @. Wcześniej nic. Pobolewa mnie tez brzuch. Wcześniej nic.
ale myśle ze to niekoniecznie to ze sobie wmawiamy objawy ciąży tylko nasze hormony tak działają. No bo nie oszukujmy się - po 8 latach to już nie było codziennie albo co 2 dzień.
w każdym razie wczoraj mnie coś tam kłuło i wiesz co? możliwe ze wcześniej tez ale zawsze zwalałam to na wysiłek itp
podziwiam Was z tym mierzeniem temperatury! na prawdę, nie wiem czy byłabym taka wytrwała 😜
a po tych sterydach to u mnie susza... w środku coś tam jest ale to nie to co wcześniej, zaczęłam w tym cyklu łykać wiesiołka ale już po owulacji raczej to i nie biorę i śluzu nie zauważyłam 😒
fajnie ze się tak wspieracie i wymieniacie doświadczeniami! -
2 dni spokoju miałam z jajnikami i brzuchem i dzisiaj na nowo to samo. Ból prawego jajnika promieniuje do miednicy i wewnętrznej części uda 🙄 nie dość ze boli jakbym zaraz miała biegunki dostać, to i apetyt straciłam. Nie mogę patrzeć na jedzenie. Narzeczony jak przeglądał gazetkę z jakiegoś sklepu i było zdjęcie mrożonej pizzy i pierogów to aż mi się niedobrze zrobiło 😂
Dodatkowo czuje ze mam bardzo mokro.
Miałam po południu straszne ukłucie w jajniku aż się w pół zgięłam.
Jeszcze ta pogoda tak dobija.... 🤦🏻♀️
I tak marudzę i żale się nad sobą dzisiaj 😂Gosiek1993 lubi tę wiadomość
👼🏻6tc 👼🏻9tc
28.05.2020⏸🍀
18.01.2021
💙Adaś 10:58, 50cm 2660g
💙Staś 11:00, 47cm 2330g
Spełniłam swoje największe marzenie. Zostałam mamą ♥️ -
Wiesiołek z tego co kojarzę to należy odstawić przed owulacją. Jeśli chodzi o ból piersi ,nudności,zawroty głowy,zmęczenie,senność itp itd to wszystko działanie progesteronu i takie objawy w fazie lutealnej są normą . A co do temperatury to wyda się może to śmieszne ale ja robię to tak z automatu, że jak nie mierze bo np krwawie bardzo to mam wrażenie jakbym o czymś zapomniała 😂W oczekiwaniu na czwarty cud ...
33lata
2.05.2016r-poronienie
-
nick nieaktualny
-
Nera1986 wrote:Wiesiołek z tego co kojarzę to należy odstawić przed owulacją. Jeśli chodzi o ból piersi ,nudności,zawroty głowy,zmęczenie,senność itp itd to wszystko działanie progesteronu i takie objawy w fazie lutealnej są normą . A co do temperatury to wyda się może to śmieszne ale ja robię to tak z automatu, że jak nie mierze bo np krwawie bardzo to mam wrażenie jakbym o czymś zapomniała 😂👼🏻6tc 👼🏻9tc
28.05.2020⏸🍀
18.01.2021
listek’ wrote:adaska to brzmi dobrze! 😈👼🏻6tc 👼🏻9tc
28.05.2020⏸🍀
18.01.2021
Tez Atyde mam wstręt do jedzenia . Co do objawów to męczyły mnie do południa a teraz cisza . Jedyne co to jak przebiegałam przez ulicę to strasznie zakuł mnie jajnik aż przez chwilę słabo mi się zrobiło. Śluz mnie zalewa . Również czuje mokro ale u mnie to intensywny co miesięczny objaw spadku progesteronu dwa dni przed@ Śluz już nie jest biały a robi się wodnisty przeźroczystyW oczekiwaniu na czwarty cud ...
33lata
2.05.2016r-poronienie
-
nick nieaktualnyNera, kurczę... no może warto - jakoś nigdy w to nie wierzyłam ale jak się teraz nie uda to w przyszłym miesiącu spróbuje no i porobie bardziej szczegółowe badania (poza tsh które u mnie wynosi 0,800).
a długo się staracie?
jak to mój brat powiedział „to jest przekleństwo albo błogosławieństwo” i coś w tym jest.. -
adaska wrote:Mi to tak w nawyk wchodziło, ze nawet jak miałam weekend to budziłam się bez budzika o 7 rano, mierzyłam temperaturę i kładłam się ponownie spać 😂W oczekiwaniu na czwarty cud ...
33lata
2.05.2016r-poronienie
-
nick nieaktualny
-
listek’ wrote:Nera, kurczę... no może warto - jakoś nigdy w to nie wierzyłam ale jak się teraz nie uda to w przyszłym miesiącu spróbuje no i porobie bardziej szczegółowe badania (poza tsh które u mnie wynosi 0,800).
a długo się staracie?
jak to mój brat powiedział „to jest przekleństwo albo błogosławieństwo” i coś w tym jest..W oczekiwaniu na czwarty cud ...
33lata
2.05.2016r-poronienie
-
listek’ wrote:to jak z tym śluzem przed @? jaki powinien być przed @ a jaki jeśli doszło do zapłodnienia?W oczekiwaniu na czwarty cud ...
33lata
2.05.2016r-poronienie
-
nick nieaktualnydzięki dziewczyny! macie widzę spora wiedzę na te tematy 😉 wstyd się przyznać ale do niedawna nawet nie wiedziałam jak się sprawy maja z ta szyjka nasza - kiedy co i jak - i szczerze mówiąc dalej czuje się jak żółtodziób 😜
już się cieszę ze tu do Was zajrzałam 😉Nera1986 lubi tę wiadomość
-
A mnie dziewczynki rozkłada, leże wpieprzam chipsy i precelki na zmianę i oglądam film. Robiłam inhalację na zatoki i tyle sobie olejku tymiankowego nakropiłam, że myślałam że się uduszę brawo ja!
Zaraz wezmę coś mocniejszego może pokonam to paskudztwo bo na razie czuję się osłabiona i mi właśnie zatoki zatkało..
Macie jakieś sprawdzone sposoby na początki przeziębienia?28lat
12cs o pierwsze maleństwo
Cykle 26-28dni
1.11.2019 - Cień na teście ciążowym
2.11.2019 - II kreseczki
4.11.2019 Beta Hcg: 188mIU/ml Progesteron 23,8ng/ml
6.11.2019 Beta Hcg: 422,79mlU/ml Progesteron 26,5ng/ml
30.11 Fasolka ma 1,5cm serduszko bije
30.12 wygląda na synka 😉
29.02 na 98% dziewczynka😍❤
21.04 Znowu potwierdzona dziewczynka Amelka