X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Świeże staraczki 2019
Odpowiedz

Świeże staraczki 2019

Oceń ten wątek:
  • OlaaM Autorytet

Wysłany: 28 marca 2019, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adelaa wrote:
    W sumie dziewczyny, mam pytanie. ;)

Czy wasi partnerzy palą papierosy?

Mój mąż nie pali.

Synku, czekamy na Ciebie 💚

p19ucsqvrm65zofq.png
  • adelaa Autorytet

Wysłany: 28 marca 2019, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jagodowamery wrote:
    Wiem jakie są normy i nie robię sobie nadziei. Zapytać można,za to nie karają. Normy mam podane u siebie inne. Każde laboratorium ma według siebie z tego co widzę

Oczywiście, że można zapytać, nic nie napisałam, że nie. Wysłałam te wyniki ogólnie
    Jeśli miesiączka Ci się spóźnia, gdzie nie dowiedziałam się jednak ile, ale obstawiam, że pewnie parę dni, a wynik bety masz taki, a nie niższy to może jednak warto mieć nadzieję, tym bardziej, że jesteś już po terminie, ale za dużo na ten temat nie chce pisać i robić nadziei, bo różnie to bywa niestety

Starania o pierwsze maleństwo <3
    Starania od 01.2019
    25lat
    4cs
    22.04 @
    4.04 - beta ujemna, wizyta u ginekologa, torbiel na lewym jajniku potwierdzona, - 24x44mm.
  • adaska Autorytet

Wysłany: 28 marca 2019, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mery jeżeli owy była 18/03, to dzisiaj jesteś 10 dpo. Może dlatego taki wynik bety? Może dopiero coś zaczyna się dziać?

adelaa lubi tę wiadomość

👼🏻6tc 👼🏻9tc

28.05.2020⏸🍀
    18.01.2021
    💙Adaś 10:58, 50cm 2660g
    💙Staś 11:00, 47cm 2330g

Spełniłam swoje największe marzenie. Zostałam mamą ♥️
  • adaska Autorytet

Wysłany: 28 marca 2019, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adelaa wrote:
    W sumie dziewczyny, mam pytanie. ;)

My niestety oboje palimy :(
    WSTRĘCIUCHY Z NAS :D

👼🏻6tc 👼🏻9tc

28.05.2020⏸🍀
    18.01.2021
    💙Adaś 10:58, 50cm 2660g
    💙Staś 11:00, 47cm 2330g

Spełniłam swoje największe marzenie. Zostałam mamą ♥️
  • babydust1 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2019, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzieki dziewczyny kochane jestescie

adelaa, Atyde lubią tę wiadomość

• adelaa Autorytet

Wysłany: 28 marca 2019, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój też nie pali, a pytam, bo ponoć jak facet pali papierosy to ma to duży wpływ na plemniki. Mój facet bardzo dużo sportu uprawia,to jego życie :) Ze mną gorzej, pisałam wam, że rzucam palenie, ale szczerze? Jest mi ciężko strasznie...I wiem, że na moją płodność palenie też ma wpływ. :( Ciężko po prostu tak z dnia na dzień rzucić palenie... A ja już palę 8 lat. :/ Początkowo paliłam zwykłe, a jakoś od 2 lat palę elektryka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2019, 15:29

Starania od 01.2019
    25lat
    4cs
    22.04 @
    4.04 - beta ujemna, wizyta u ginekologa, torbiel na lewym jajniku potwierdzona, - 24x44mm.
  • adelaa Autorytet

Wysłany: 28 marca 2019, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adaska wrote:
    My niestety oboje palimy :(
    WSTRĘCIUCHY Z NAS :D

przybijmy sobie piątkę, bo ja też palę :P :/

adaska lubi tę wiadomość

Starania od 01.2019
    25lat
    4cs
    22.04 @
  • adelaa Autorytet

Wysłany: 28 marca 2019, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adaska wrote:
    Mery jeżeli owy była 18/03, to dzisiaj jesteś 10 dpo. Może dlatego taki wynik bety? Może dopiero coś zaczyna się dziać?

też mi się właśnie tak wydaję ;) przy spóźniającej się miesiączce nawet gdyby ciąży nie było, to wydaję mi się, że Mery wtedy by miała niższy wynik,czyli taki jak poprzednim razem, ale nie zapeszam. :)

Starania od 01.2019
    25lat
    4cs
    22.04 @
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2019, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adelaa wrote:
    Oczywiście, że można zapytać, nic nie napisałam, że nie. Wysłałam te wyniki ogólnie
    Jeśli miesiączka Ci się spóźnia, gdzie nie dowiedziałam się jednak ile, ale obstawiam, że pewnie parę dni, a wynik bety masz taki, a nie niższy to może jednak warto mieć nadzieję, tym bardziej, że jesteś już po terminie, ale za dużo na ten temat nie chce pisać i robić nadziei, bo różnie to bywa niestety

Nie spóźnia mi się parę dni. Plamienie miałam 09.02 w terminie @. Po czym okazało się że miała przyjść kolejna 04.03 i nie ma nic do tej pory. Dostałam luteine do 21.03 ją brałam i do 5 dni od odstawienia miała przyjść A jak nie to beta. Zrobiłam i wyszło poniżej 2.3, więc obstawiam że to nie ciąża. A do ginekolog chce zadzwonić by zapytać co dalej ze mną robimy.

• DzulkaJ Autorytet

Wysłany: 28 marca 2019, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adelaa wrote:
    W sumie dziewczyny, mam pytanie.

Mój też nie pali 😉

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2019, 15:45

adelaa lubi tę wiadomość

❌PCOS stwierdzone 05.19(Brak owulacji naturalnych)
    ❌30.01.20-HyCoSy- oba jajowody drożne
    ❌On: morfologia 3% przy innych parametrach w normie

Starania od 11.2018 r. z przerwami
  • adelaa Autorytet

Wysłany: 28 marca 2019, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jagodowamery wrote:
    Nie spóźnia mi się parę dni. Plamienie miałam 09.02 w terminie @. Po czym okazało się że miała przyjść kolejna 04.03 i nie ma nic do tej pory. Dostałam luteine do 21.03 ją brałam i do 5 dni od odstawienia miała przyjść A jak nie to beta. Zrobiłam i wyszło poniżej 2.3, więc obstawiam że to nie ciąża. A do ginekolog chce zadzwonić by zapytać co dalej ze mną robimy.

Prawie miesiąc mija odkąd nie masz miesiączki. No to skoro nie masz nadal, to zrób betę za dwa dni! Może to faktycznie wróży coś dobrego! Przy niskim stężeniu HCG beta nie musi wyjść od razu, ważne, żeby szła w górę. A miałaś jakieś "objawy" ciąży?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2019, 15:54

Starania od 01.2019
    25lat
    4cs
    22.04 @
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2019, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adelaa wrote:
    Prawie miesiąc mija odkąd nie masz miesiączki. No to skoro nie masz nadal, to zrób betę za dwa dni! Może to faktycznie wróży coś dobrego! Przy niskim stężeniu HCG beta nie musi wyjść od razu, ważne, żeby szła w górę. A miałaś jakieś "objawy" ciąży?

Ciągle je mam 😆😂 na przykład po słodkim mam zgagę. Mieszam mnóstwo rzeczy naraz od dłuższego czasu, ale to nic nie znaczy. Piersi mnie bolą też lekko. Chociaż dawno nie bolały..

• adelaa Autorytet

Wysłany: 28 marca 2019, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jagodowamery wrote:
    Ciągle je mam 😆😂 na przykład po słodkim mam zgagę. Mieszam mnóstwo rzeczy naraz od dłuższego czasu, ale to nic nie znaczy. Piersi mnie bolą też lekko. Chociaż dawno nie bolały..

Mi towarzyszy zgaga po tej @,którą "miałam", chociaż u mnie to nic nie znaczy, mimo, że wcześniej się nie zdarzało, żeby towarzyszyła mi codziennie, więc ten objaw ciąży u Ciebie nie jest pewny..Bo wychodzi na to, że zgaga nie tylko doskwiera podczas ciąży. Mnie zgaga łapie nawet w najmniej oczekiwanym momencie, zjem - złapie mnie zgaga, po godzinie znowu i tak codziennie odkąd @ mi się skończyła. Więc zgaga nie musi być objawem ciąży, (no, bo ja jestem po miesiączce, która i tak według mnie była dziwna. ;) )chyba, że wcześniej Ci się tak często nie zdarzała. A jednak miesiączki nie masz. Piersi są też ponoć wyznacznikiem ciąży, ale nie u wszystkich, więc może akurat u Ciebie to dobry znak? Nie chodzi o to, aby doszukiwać się objawów,a o to co faktycznie nam doskwiera, co nigdy wcześniej się nie zdarzało i trzeba mieć nadzieję :) Jeśli ginekolog Ci zaleci drugi raz betę to idź i się nie zastanawiaj! Dla mnie to dziwne, że zawsze miałaś niski wynik, a teraz nagle jak miesiączki nie ma, chociaż powinna już być to wynik ci wzrósł. ;)

Starania od 01.2019
    25lat
    4cs
    22.04 @
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2019, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adelaa wrote:
    Mi towarzyszy zgaga po tej @,którą "miałam", chociaż u mnie to nic nie znaczy, mimo, że wcześniej się nie zdarzało, żeby towarzyszyła mi codziennie, więc ten objaw ciąży u Ciebie nie jest pewny..Bo wychodzi na to, że zgaga nie tylko doskwiera podczas ciąży. Mnie zgaga łapie nawet w najmniej oczekiwanym momencie, zjem - złapie mnie zgaga, po godzinie znowu i tak codziennie odkąd @ mi się skończyła. Więc zgaga nie musi być objawem ciąży, (no, bo ja jestem po miesiączce, która i tak według mnie była dziwna. ;) )chyba, że wcześniej Ci się tak często nie zdarzała. A jednak miesiączki nie masz. Piersi są też ponoć wyznacznikiem ciąży, ale nie u wszystkich, więc może akurat u Ciebie to dobry znak? Nie chodzi o to, aby doszukiwać się objawów,a o to co faktycznie nam doskwiera, co nigdy wcześniej się nie zdarzało i trzeba mieć nadzieję :) Jeśli ginekolog Ci zaleci drugi raz betę to idź i się nie zastanawiaj! Dla mnie to dziwne, że zawsze miałaś niski wynik, a teraz nagle jak miesiączki nie ma, chociaż powinna już być to wynik ci wzrósł. ;)

Według mnie to żadne objawy. Właśnie dąże do tego że sobie nie wymyślam żadnych objawów. Zgaga zazwyczaj pojawia się przy nadmiarze wypitej kawy, po słodyczach też z tego co wiem,więc to żaden wyznacznik ciąży.

• adelaa Autorytet

Wysłany: 28 marca 2019, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jagodowamery wrote:
    Według mnie to żadne objawy. Właśnie dąże do tego że sobie nie wymyślam żadnych objawów. Zgaga zazwyczaj pojawia się przy nadmiarze wypitej kawy, po słodyczach też z tego co wiem,więc to żaden wyznacznik ciąży.

Tak, kawa i słodycze robią swoje.

Skontaktuj się z ginekologiem i Ci powie co dalej

Starania od 01.2019
    25lat
    4cs
    22.04 @
  • Ania 89 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2019, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mery Też miałam kiedyś taką bete i ciąży nie było. No ale oby u Ciebie było inaczej:)choc skomplikowane u Ciebie z tym cyklem. Baby kurcze nie wiem co powiedzieć... Może warto zrobić chwilke przerwy i ruszyć ze starankami. No lekarz może coś doradzi w czym może być problem. Ma jakąś sugestie w czym może tkwić problem?

43e007b402535b35389a1a34ce3b22f8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2019, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania 89 wrote:
    Mery Też miałam kiedyś taką bete i ciąży nie było. No ale oby u Ciebie było inaczej:)choc skomplikowane u Ciebie z tym cyklem. Baby kurcze nie wiem co powiedzieć... Może warto zrobić chwilke przerwy i ruszyć ze starankami. No lekarz może coś doradzi w czym może być problem. Ma jakąś sugestie w czym może tkwić problem?

A pamiętasz jak wtedy wyglądał Twój cykl? Co się działo że miałaś taka betę jednak mimo że to według norm nie jest ciąża??

• Ania 89 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2019, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie wtedy mialam jak się okazało 55 dniowy cykl a już myślałam że w ciąży jestem i za to nie ma @

43e007b402535b35389a1a34ce3b22f8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2019, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny, teraz wiosna, przesilenie wiosenne już było które moim skromnym zdaniem tez ma wpływ na nas i nasze organizmy a wraz z ilością slonka i dłuższymi dniami będziemy się czuć lepiej i zobaczycie - zafasolkujemy raz dwa :*

adelaa lubi tę wiadomość

• adelaa Autorytet

Wysłany: 28 marca 2019, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    listek’ wrote:
    dziewczyny, teraz wiosna, przesilenie wiosenne już było które moim skromnym zdaniem tez ma wpływ na nas i nasze organizmy a wraz z ilością slonka i dłuższymi dniami będziemy się czuć lepiej i zobaczycie - zafasolkujemy raz dwa :*

racja. :)

Starania od 01.2019
    25lat
    4cs
    22.04 @
‹‹ 454 455 456 457 458 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ