Świeże staraczki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
listek’ wrote:Nera zbadałam dziś temp pierwszy raz 😁 możesz być ze mnie dumna. To rozumiem ze mam teraz zapisywać. A jak robić takie ładne wykresy jak Wy macie?
Chodzi Ci o wykresy tutaj? Pierwszy miesiąc darmowy A później pakiet płatny jest . Możesz sobie ściągnąć aplikację na tel i mieć free
Ja używam tego od x czasu . Można robić kopie zapasowe i ma opcję "jestem w ciąży "której nie mogę się doczekać haha
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/e958b481449d.jpg
Tak sweetaśnie wygląda
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/da9af25f4f3a.jpg
Ale oczywiście jest ich dużo do wyboru i nie musisz koniecznie takiegoWiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2019, 17:41
listek’ lubi tę wiadomość
W oczekiwaniu na czwarty cud ...
33lata
2.05.2016r-poronienie
-
nick nieaktualny
-
listek’ wrote:Mam aplikacje P.C i tam tez jest.
Dziś temp 36,48 i jak rozumiem powinna w okolicach owu spaść a potem się utrzymywać? Cholera nie uważałam na naukach przedmałżeńskich 😂
Ps. Dziś już koniec @. 🙈🤨
Przed owulacją zazwyczaj spada (wtedy dobrze walnąć ♡ ) A później wzrasta zazwyczaj o minimum 0,2 kreski ale kieruj się głównie śluzem bowiem ja miałam owulacje poprzednio na 3 dzień od spadkulistek’ lubi tę wiadomość
33lata
2.05.2016r-poronienie
-
nick nieaktualnyStosuje się do wszystkich Twoich rad - a przede wszystkim pije więcej wody 😁
a nie uważasz ze to dziwne ze wczoraj małpa się zaczęła a dziś koniec? To faktycznie mógł być cykl bezowulacyjny co?
A Ty jak się czujesz? 😁 Nercia?Nera1986 lubi tę wiadomość
-
Wzrost (skok) temperatury jest rozpoznawany wtedy, gdy różnica wynosi 0,2oC lub więcej pomiędzy najwyższą z sześciu ostatnich niższych, a trzecią z następujących po sobie, niezakłóconych, wyższych temperatur.
Wzrost (skok) temperatury jest to wzrost podstawowej temperatury śluzòwki o minimum 0,2°C pomiędzy najwyższą z sześciu ostatnich niższych temperatur, a trzecią z następujących po sobie, niezakłóconych, wyższych temperatur. Jeżeli 3-cia temperatura nie spełnia tego warunku, należy poczekać do 4-tej, która jedynie powinna znajdować się powyżej linii pokrywającej.
33lata
2.05.2016r-poronienie
-
listek’ wrote:Stosuje się do wszystkich Twoich rad - a przede wszystkim pije więcej wody 😁
a nie uważasz ze to dziwne ze wczoraj małpa się zaczęła a dziś koniec? To faktycznie mógł być cykl bezowulacyjny co?
A Ty jak się czujesz? 😁 Nercia?
A jak ja się czuje ? Od wczoraj mam adhd . Wkurw nie z tej ziemii. Zawitały dzisiaj zaparcia (nie znoszę) A poza tym normalnie . Zero odczucia pracy progesteronu jednym słowemlistek’ lubi tę wiadomość
33lata
2.05.2016r-poronienie
-
Obserwuj listku śluz . Jak tylko dopatrzysz przezroczysty to walcie serducho bo mógł być A nie musiał być bezowulacyjny . Ja zaś zawsze jeśli mam takie podejrzenia to się cieszę bo dwa takie cykle pod rząd nie występują raczej i wtedy nie przekreślam takiego cyklu z góry
33lata
2.05.2016r-poronienie
-
nick nieaktualnyDziękuje Ci bardzo! Bardzo bardzo 🤗
a ten skok ma o czym świadczyć?
liczę na to ze ten nie będzie już taki i będziemy próbować dalej 😉
a co do tych oznak pracy progesteronu i Twoich objawów to jakie one powinny być? możesz ich jeszcze doświadczyć czy jak?
jaka ja jestem totalnie zielona 🙈 -
listek’ wrote:Dziękuje Ci bardzo! Bardzo bardzo 🤗
a ten skok ma o czym świadczyć?
liczę na to ze ten nie będzie już taki i będziemy próbować dalej 😉
a co do tych oznak pracy progesteronu i Twoich objawów to jakie one powinny być? możesz ich jeszcze doświadczyć czy jak?
jaka ja jestem totalnie zielona 🙈
Jeśli będę cztery wyższe to prawdopodobnie owulacja się odbyła
A co do progesteronu to on sprawia ,że bolą piersi ,krzyż,
,nudności i inne gady ale nie jest powiedziane ,że jak brak to owulki nie było . Dla mnie po prostu dziwne bo zawsze fatalnie się czułam od skoku tempki a teraz zero. Nawet sutki nie są wrażliweWiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2019, 18:18
33lata
2.05.2016r-poronienie
-
nick nieaktualnyNera1986 wrote:Zażywasz listku witaminę C, l-arginine (najlepiej 500) i cynk?
Czytałam ze ta l-argininy pomaga na liczbę plemników (tylko w fazie kiedy planuje się poczęcie a wiec rozumiem w okolicach owulacji) a l-karnityna na ich ruchliwość. Ale to faceci.
Jeśli chodzi o kobiety to wyczytałam ze przyjmowanie 1-3x dziennie po 1,5 grama L-argininy (np. Argi Power OLIMP)zwiększa nawodnienie organizmu. Nie wiem tylko jak z dawkowaniem w odpowiednich fazach cyklu. -
nick nieaktualny
-
L-arginina rozszerza naczynia krwionośne i usprawnia przez nie przepływ krwi. Wpływa on także na dojrzewanie komórki jajowej i zapobiega jej przedwczesnemu starzeniu się. Poziom tlenku azotu wzrasta w czasie rozwoju pęcherzyków jajowych i spada tuż po owulacji. Reguluje on także odpowiednie wydzielanie śluzu przez szyjkę macicy. Odpowiednia ilość i jakość śluzu jest kluczowa dla umożliwienia plemnikom dotarcia do komórki jajowej i jej zapłodnienia.Wyższą aktywność syntazy tlenku azotu można zaobserwować także w pierwszym trymestrze ciąży. Suplementacja L-argininy powoduje liczniejszy wzrost komórek jajowych u kobiet o niskim poziomie gonadotropin.
Poprawia także odpowiedź jajników i macicy na leczenie hormonem folikulotropowym oraz szybkość uzyskania ciąży u kobiet, które słabo reagują na standardową trapię gonadotropinami. U takich kobiet zasadne jest używanie nawet kilkunastu gram L-argininy na dobę.
L-arginina w ilości 3 g dziennie ma także pozytywny wpływ na wewnątrzmaciczne zahamowanie wzrostu płodu, poprzez zmniejszanie ryzyka powstawania stresu oksydacyjnego.
33lata
2.05.2016r-poronienie
-
nick nieaktualny