Świeże staraczki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Atyde wrote:Czasem zazdroszczę Ci faktu jak bardzo znasz swój organizm, bo dzięki temu nie musisz ale tak denerwować bo często przed miesiączka wiesz już na czym stoisz
i za to pełen podziw
W oczekiwaniu na czwarty cud ...
33lata
2.05.2016r-poronienie
-
Nera1986 wrote:ale tym razem nie do końca bo zawsze na zewnątrz pojawiał się przeźroczysty i ten rozciągliwy też był taki a dzisiaj jeszcze biały rozciągliwy i na zewnątrz sucho a szyjka zamknięta .Psikus hihi ale pewnie jutro zmieni barwę .Ja się cieszę z tego bo dzięki temu nie odchodzę od zmysłów i tak przykro nie jest choć zawsze smuteczek się pojawia -wiadomo
-
Winter86 wrote:Gosiek Kochana też tak miałam że była druga blada kreseczka na teście i też myślałem że to ciąża a okres przyszedł nastep ego dnia... Głowa do góry trzymam kciuki za kolejny cykl ❤️
Z mojego doświadczenia- trzeba najpierw unormowac tarczyce.... przekonałam się że też uniemożliwia zajście w ciążę 😣😣😣
Kochana tarczyce mialam.super nawet lekarz myslal zeby odstawić tabletki ale teraz masakra jakas ft3 spadła tak poniżej normy ze az dziwne. A niestety maz wyjeżdża na 2 miesiące także starania na razie wstrzymane. -
Mysza1990 wrote:Winter też kupiłam omega med DHA i zastanawiam się czy dodatkowo brać kwas foliowy bo w sumie tam w składzie też jest
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2019, 20:36
Nasza kochana córeczka Jagódka
20.02.2018r. - 01.03.2018r.
27.06. 2018r. - ciąża pozamaciczna
Zostałam mamą!
Oliwia 🥰 27.09.2019r.
Zosia 🥰 17.05.2021r. -
przy pierwszych ciazach tez mi lekarz nie zalecal witamin dopiero pozniej omega med forte
ale tym razem dostalam zalecenie brac wit PP , kwasy omega , dha , wit D3 w duzych ilosciach , WIt E w duzych ilosciach
ale to z powodu mojego wieku i ostatnich wydarzen
sama zaczelam brac acard oraz koenzym Q10 i magnez biore wit B metylowane i metylowany kwas foliowy -
babydust1 wrote:trzymam kciuki chociaz nie chce ci dawac bezpodstawnych nadziei
u mnie tez sluz rozciagliwy pojawia sie przed @ .. w ciazy jest zupelnie inny mocno wodnisty
Ja zawsze przed @ mam rozciagliwy przeźroczysty przy szyjce a wodnisty lub lepki przeźroczysty na zewnątrz .
Biały rozciagliwy masz przed @?
Ja wiem,że @ przyjdzieW oczekiwaniu na czwarty cud ...
33lata
2.05.2016r-poronienie
-
Nera1986 wrote:Mnie nadzieję? Coś Ty hehe
Ja zawsze przed @ mam rozciagliwy przeźroczysty przy szyjce a wodnisty lub lepki przeźroczysty na zewnątrz .
Biały rozciagliwy masz przed @?
Ja wiem,że @ przyjdzie
a w ciazy mocno wodnisty mleczny momentami kremowy ale nigdy nie byl rozciagliwyNera1986 lubi tę wiadomość
-
Mysza ja brałam Femibion Natal.
Któraś z Was wspomniała o tarczycy, to prawda trzeba ją wyregulować jeśli jest coś nie tak.
Wysoki poziom Tsh nie pozwala zajść w ciążę, a jeżeli się zajdzie to i tak jest duże prawdopodobieństwo poronienia.
Nie wiem dlaczego ja nie widzę zdjęć testów, które tu wrzucacieNikoś urodzony 22.03.2015r. 👣
Nasze Aniołki:
👼 - 21.02.2014r. (10tc),
👼 - 7.06.2020r. (CB).
Moja Kochana Mamusia (*) - 8.02.2020r. 🖤
Mój Kochany Dziadziuś (*) - 7.06.2020r. 🖤
Moja Kochana Molly 🐕
- 17.03.2021r. 🖤
💊 Euthyrox N100
Starania od : luty 2019 r. -
Witam, podczytuję Was dziewczyny od jakiegoś czasu i postanowiłam się ujawnić
jesteście skarbnicą wiedzy, doświadczeń i dajecie ogromne wsparcie. Staramy się z mężem o pierwszego maluszka, brakuje mi kilka miesięcy do 30-stki i jesteśmy w połowie 8cs. Zaliczyłam wizyty u dwóch ginekologów, fizycznie wszystko jest ok, powtarzają że to dopiero kilka miesięcy starań. Ale jak dla mnie ucieka miesiąc za miesiącem. Badania wyszły w normie. Niepokoi mnie prolaktyna w 4 dc - 14,31; w 21 dc - 25,12ng/ml , lekarz stwierdził że ok w normie. Progesteron w 21 dc 11,60 wydaje mi się że mogłby byc wyższy. Nie dostałam żadnych tabletek. Mam nadzieję, że z Wami uda mi się nie zwariować i ujrzeć 2 kreski
-
MisiaMonisia wrote:Mysza ja brałam Femibion Natal.
Któraś z Was wspomniała o tarczycy, to prawda trzeba ją wyregulować jeśli jest coś nie tak.
Wysoki poziom Tsh nie pozwala zajść w ciążę, a jeżeli się zajdzie to i tak jest duże prawdopodobieństwo poronienia.
Nie wiem dlaczego ja nie widzę zdjęć testów, które tu wrzucacie
Bo trzeba skopiować link i wkleić do przeglądarkiW oczekiwaniu na czwarty cud ...
33lata
2.05.2016r-poronienie
-
babydust1 wrote:przy pierwszych ciazach tez mi lekarz nie zalecal witamin dopiero pozniej omega med forte
ale tym razem dostalam zalecenie brac wit PP , kwasy omega , dha , wit D3 w duzych ilosciach , WIt E w duzych ilosciach
ale to z powodu mojego wieku i ostatnich wydarzen
sama zaczelam brac acard oraz koenzym Q10 i magnez biore wit B metylowane i metylowany kwas foliowya jak pojawiają się problemy to niestety już trzeba..
Nasza kochana córeczka Jagódka
20.02.2018r. - 01.03.2018r.
27.06. 2018r. - ciąża pozamaciczna
Zostałam mamą!
Oliwia 🥰 27.09.2019r.
Zosia 🥰 17.05.2021r. -
babydust1 wrote:tak bialy rozciagliwy mam
a w ciazy mocno wodnisty mleczny momentami kremowy ale nigdy nie byl rozciagliwyW oczekiwaniu na czwarty cud ...
33lata
2.05.2016r-poronienie
-
Trochę mnie uspokoiły te wyniki męża
Wszystko w normie, prawdopodobnie w piątek pójdzie do androloga na omówienie ale gadzina twiedzi, ze niepotrzebnie bo wyniki w normie i gdyby coś było nie tak, to byłby komentarz. Faceci
Byliśmy tez oboje u internisty. Po skierowanie na morfologię i tsh. Mój wynik z grudnia to tsh 1,9, zapytałam o to lekarza powiedział, ze norma dla chcących zajść w ciąże to 2.5. Ale sprawdzimy jak to teraz wyglada. Lekarka mówi, ze radzi wyjechać na wakacje, wyluzować się, napić i dać głowie odpocząć bo to tam często jest blokada. W czwartek kończę dupka ale @ na pewno przyjdzie, temperatura stała ale niska bo 36,48.
Dzisiaj miałam urlop ale jutro do pracy. Ależ mi się nie chcena szczęście majówka cała wolna!!
Co u Was dobrego?Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2019, 20:57
-
ola z tymi wakacjami to potwierdzam
dobrze robi
jak staralam sie o najmlodsze dziecko to na okres staran specjalnie wzielam urlop 2 dnimaz tez
ale tsh 1,9 to cos za duzo mi sie wydaje ... moja ginka zawsze mowila ze najlepiej jakby bylo zblizone do 1
ja np mialam w styczniu 1,18
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2019, 21:09
-
Tez mi się tak zdaje, chociaż mój ginekolog nie zwrócił na ten wynik uwagi. Uznał ze jest w normie a powod niepowodzeń lezy gdzie indziej tj. w braku owulacji.
Wakacje zaplanowane dopiero na koniec sierpniatak się martwiłam co zrobimy jak się okaże ze jestem w ciąży ale póki co się nie zanosi... wiec..żyć trzeba
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2019, 21:18