Świeże staraczki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzięki dziewczyny teraz czekam do wizyty
Nasz aniołek 05.2019 6tc
* kariotypy prawidlowe
*AMH 6,28
*fDNA plemnika 25%
03.2019 HSG jajowody drożne
12.2019 histeroskopia wszystko ok
01.2020 początek ivf
17.02 pick up 🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
22.02 1ET 🍀😭😭😭
20.04 beta 686,9 progesteron 40
22.04 beta 1509 progesteron 35
28.04 beta 23563 37 progesteron
05.05 mamy ❤
16.06 badanie prenatalne maleństwo ma 6,3 cm
18.08 polowkowe. 80% chlopiec, 460g
Cudzie trwaj .💚💛🧡❤💙💜 -
Mysza gratulacje ❤ piękny przyrost ❤Nikoś urodzony 22.03.2015r. 👣
Nasze Aniołki:
👼 - 21.02.2014r. (10tc),
👼 - 7.06.2020r. (CB).
Moja Kochana Mamusia (*) - 8.02.2020r. 🖤
Mój Kochany Dziadziuś (*) - 7.06.2020r. 🖤
Moja Kochana Molly 🐕
- 17.03.2021r. 🖤
💊 Euthyrox N100
Starania od : luty 2019 r. -
nick nieaktualnyHej
Mysza gratuluję!!
Adela - co prawda mnie nie dokonca się udało ale mi się przesunela owu na tyle że równy tydzień po terminie miesiaczki miałam ledwo widoczna kreskę, też coś około 40 dnia , dopiero 3 dni późnej były 2 krechy kiedy to beta już oscylowala na poziomie 1000 .
Wstaw zdjęcie jeszcze raz proszę, bez tego kolka ( jeśli możesz)
Pozdrawiam
Edit:
Do lekarza nie ma sensu jak pisze koleżanka wyżej, ja dwa dni przed pozytywnym testem A tydzień po spóźnionym terminie miesiaczki usłyszałam; endometrium grube jak na miesiączke tabletki na wywołanie dla PaniWiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2019, 16:55
adelaa lubi tę wiadomość
-
babydust1 wrote:no nie moge
a kto ci kazal go robic po poludniu co ?
mialas zrobic RANO !!
szkoda ze wczesniej nie zajrzalam to bym ci od razu mowila zebys nie robila
Co to za różnica10uml ,ok 5 h po kawie ,zero objawów a siknęłam by już nie czytać o tym ,że może mi się udało jak czuje ,że jest inaczej hihi , ja naprawdę mam zasadę w 14 dniu fazy lutealnej a takiego momentu od ponad 6 lat się nie doczekałam
W oczekiwaniu na czwarty cud ...
33lata
2.05.2016r-poronienie
-
Gratuluje wszystkim dziewczynom, którym się udalo zobaczyć dwie kreseczki:))) Reszcie życzę również szybciutko takiego widoku:) Przyjmiecie do siebie? Co prawda narazie się nie staram ( planuje za jakiś czas) ale ze względu na „dziwne” wyniki podczytuje:))) Chciałabym być zdrowa planując dzidziusia aby jak najbardziej zmniejszyć wszelkie ryzyka...
//
Anetka32 masz rację z tymi lekarzami:((
daisy813 -
nick nieaktualnyJa coś czuje, że i mnie się nie udało. Dzisiaj pierwszy termin na okres. Nie mam objawów, ale po luteinie to też od razu mieć nie będę miesiączki na zawołanie. Czekanie zabija, ale nic nie pozostaje. Do 02 maja i ani dnia dluzej. Ostatnio mam tyle stresu w pracy, a to też opóźnia wszystko.. Jedyne wyjście to zajść i iść na L4 😅😂 jakby to było takie proste..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2019, 17:11
-
daisy813 wrote:Gratuluje wszystkim dziewczynom, którym się udalo zobaczyć dwie kreseczki:))) Reszcie życzę również szybciutko takiego widoku:) Przyjmiecie do siebie? Co prawda narazie się nie staram ( planuje za jakiś czas) ale ze względu na „dziwne” wyniki podczytuje:))) Chciałabym być zdrowa planując dzidziusia aby jak najbardziej zmniejszyć wszelkie ryzyka...
//
Anetka32 masz rację z tymi lekarzami:((Rozgosc się 😀
Możesz powiedzieć coś więcej o tych "dziwnych" wynikach?Nikoś urodzony 22.03.2015r. 👣
Nasze Aniołki:
👼 - 21.02.2014r. (10tc),
👼 - 7.06.2020r. (CB).
Moja Kochana Mamusia (*) - 8.02.2020r. 🖤
Mój Kochany Dziadziuś (*) - 7.06.2020r. 🖤
Moja Kochana Molly 🐕
- 17.03.2021r. 🖤
💊 Euthyrox N100
Starania od : luty 2019 r. -
MisiaMonisia wrote:Witaj
Rozgosc się 😀
Możesz powiedzieć coś więcej o tych "dziwnych" wynikach?
Dziękuje ☺️
Napisałam dziwnych bo się nie znam tak do końca ale widzę że powinny być troszkę „lepsze”. Zaczęłam robić badania z powodu skracających się cykli z 28 dni na 21 - 23, chociaż ostatni wydłużył się mi do 31 dni... pierwszy raz w życiu aż tak:) Byłam pewna że zaskoczyło coś)) 3 dni nie spałam 😂 zrobiłam chyba z 5 testów...
przy tym właśnie cyklu zaczol mnie bolec jajnik i tak jest do tej pory... kłuje i rozpiera... w dole brzucha także... moje miesiączki trwają od jakichs dwóch lat po 2-3 dni... zdarza się że nawet jeden;/
Robiłam już 3 razy FSH, LH oraz estradiol zawsze w 3 dc
Za pierwszym razem miałam FSH 11 z czymś LH koło 4 i estradiol 11 ( troszkę nisko)
Potem Koło roku temu FSH 10,60 LH 4 estradiol nie pamietam...
I 3 dni temu FSH 12,86 LH 4,81 estradiol 42
Co myślicie o tym?daisy813 -
nick nieaktualnySama jestem ciekawa bo mój stosunek fsh do lh też oscyluje wokół 2 ...
Nera mam wrażenie że jesteś bardziej obeznana w badaniu szyjki , jako że w tym miesiącu postanowiłam odpuścić z testami owu , gdzie w tamtym miałam już piękny pozytyw 7dc i nic z tego nie wyszło
Lekarka powiedziała mi że od pozytywa 3 dni współzyc i efektów żadnych
W tym miesiącu nie testowałam i trochę żałuję śluz plodny pojawił się dość szybko - generalnie jeszcze miałam lekkie plamienia A raczej śluz podbarwiony brązem z miesiaczki, tak teraz nie wiem czy wogole miałam owu
Temperatury nie mierze jestem w kropce, od bzykania już zadarta:-P , a dalej nie mam pewności czy owu była:-(
Jedynie co mogę to szyje zbadac tylko że ta franca jest ciągle wysoko, objawów żadnych poza dzisiejszym badaniem szyjki( wysoko i niezbyt twardo) i mocno na biało zabrudzonej bielizny- ten objaw świadczyłby ze już po owu tylko dlaczego szyjka wciąż wysoko ? Czy to normalne?Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2019, 18:14
-
Szyjka Anetko zmienia swoje położenie kilka razy dziennie jak w kalejdoskopie.Ra z tak a raz tak jest.Zależy to od trybu życia danego dnia- dźwiganie,wysiłek fizyczny,stosunek płciowy .Niestety nie jest ona wyznacznikiem owulacji .Po śluzie typu G (czyki gorszej jakości) można się spodziewać tylko,że to nie są dni płodne .Sugerować się położeniem z nadzieją na to ,że podpowie - udało się -nie udało również też nie można.Niektóre mają nisko i twardą ,inne wysoko i twardą a inne wysoko i miękką . Jedynym wskaźnikiem to szyjka zamknięta ale również sprowadza to do systematycznej obserwacji podczas niejednego cyklu i nawet zbytnio opisać nie można bo u każdej kobiety może to być inaczej wyczuwane . Generalnie jeśli kobieta nie jest pewna ,że się nie udało zajść to nie powinna badać szyjki w okresie fazy lutealnej.Nawet lekarz ginekolog tego nie robi na wczesnym etapie ciąży .Nawet w metodzie NPR zalecają badanie szyjki tylko do czasu owulacji .
O jakiej porze dnia badasz szyjkę ?
W oczekiwaniu na czwarty cud ...
33lata
2.05.2016r-poronienie
-
Jagodowa kiedy testujesz?
Ja tez czuje ze się udało. Ba, jestem tego pewna.Dzisiaj ostatnia tabletka duphaston wiec @ 27.04.
Majówka wolna, później męża urodziny może z tej okazji dziecko zrobimy?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2019, 19:16
-
Anetka32 wrote:Hej
Mysza gratuluję!!
Adela - co prawda mnie nie dokonca się udało ale mi się przesunela owu na tyle że równy tydzień po terminie miesiaczki miałam ledwo widoczna kreskę, też coś około 40 dnia , dopiero 3 dni późnej były 2 krechy kiedy to beta już oscylowala na poziomie 1000 .
Wstaw zdjęcie jeszcze raz proszę, bez tego kolka ( jeśli możesz)
Pozdrawiam
Edit:
Do lekarza nie ma sensu jak pisze koleżanka wyżej, ja dwa dni przed pozytywnym testem A tydzień po spóźnionym terminie miesiaczki usłyszałam; endometrium grube jak na miesiączke tabletki na wywołanie dla Pani
Masz rację, Aneta.. Skoro mam usłyszeć, że dostanę tabletki na wywołanie i nie stwierdzi żadnej ciąży to szkoda iść, lepiej poczekać. Myślałam, że w 6 tygodniu już coś widać.
Miesiączka nie zamierza do mnie przyjść, więc w weekend testuje znowu - w niedzielę.interesująca jest ta moja temperatura z rana, jutro rano zobaczę jak będzie wyglądać kolejna tempka,bowiem w czasie miesiączki i przed miałam 33/34 temperatury w marcu, teraz skok do 36,1 będę dobrych myśli, ale nie będę świrować. Brzuch mam strasznie wzdety, jakbym jadła i nie było końca.
Proszę oto zdjęcie bez tego kółka.
https://zapodaj.net/85409f00929fc.jpg.htmlWiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2019, 19:17
Starania o pierwsze maleństwo
Starania od 01.2019
25lat
4cs
22.04 @
4.04 - beta ujemna, wizyta u ginekologa, torbiel na lewym jajniku potwierdzona, - 24x44mm. -
adelaa wrote:Masz rację, Aneta.. Skoro mam usłyszeć, że dostanę tabletki na wywołanie i nie stwierdzi żadnej ciąży to szkoda iść, lepiej poczekać. Myślałam, że w 6 tygodniu już coś widać.
Miesiączka nie zamierza do mnie przyjść, więc w weekend testuje znowu - w niedzielę.interesująca jest ta moja temperatura z rana, jutro rano zobaczę jak będzie wyglądać kolejna tempka,bowiem w czasie miesiączki i przed miałam 33/34 temperatury w marcu, teraz skok do 36,1 będę dobrych myśli, ale nie będę świrować. Brzuch mam strasznie wzdety, jakbym jadła i nie było końca.
Proszę oto zdjęcie bez tego kółka.
https://zapodaj.net/85409f00929fc.jpg.html
Ja Adela w 6 tyg już na Usg widziałam ciążę.20.04.2019r.aniołek (*)
24.07.2019r. Test pozytywny
20.08.2019r. ❤️Bije,
27.08.2019r. Wszystko ok,
Rosnij I Zostan z nami kruszynko 😘
1.02.2023r.test pozytywny
3.03.2023r.aniołek(*)(zabieg łyżeczkowania )
13.04.2023r beta hcg 58,5
15.04.2023r.beta hcg 189,10
17.04.2023r.beta hcg 505,80
22.04.2023r.beta hcg 5609,70
Progesteron 9,28
25.04.2023r.pęcherzyk 9mm 5t4d(luteina )
04.04.2023r.Jest ❤️7t3dMały krwiaczek 0.5cm😞
On34lat
Ona34lat -
izka2503 wrote:Ja Adela w 6 tyg już na Usg widziałam ciążę.
To widzę że zdania są podzieloneStarania o pierwsze maleństwo
Starania od 01.2019
25lat
4cs
22.04 @
4.04 - beta ujemna, wizyta u ginekologa, torbiel na lewym jajniku potwierdzona, - 24x44mm. -
Hej dziewczyny, ale naskrobałyście, ale już was nadrobiłam 🤗
Adela na tym teście również nic nie widzę, może miałaś późną owulacje i dlatego testy jeszcze nie wyłapują tego hormonu HCG, poczekaj jeszcze trochę, bez sensu jest robić codziennie test, strata pieniędzy i nerwów 😉 W poprzednim cyklu też Ci się długo spóźniał, jeżeli @ przyjdzie to dobrze jakbyś porobiła sobie badania hormonów, bo tak długie cykle nie są normalne, bo to też może świadczyć o braku owulacji i dlatego tak się wydłużają
Nera a przecież w którejś tam ciąży test też Ci ponoć nie wyszedł przed terminem @ tylko po, także kochana jeżeli jutro @ nie przyjdzie to poczekaj najlepiej jeszcze te 2-3 dni i testuj ponownie 😜
Jagodowamery oby @ już nie przylazła, rozpoczniesz maj z dwiema kreskami 😋
Mysza beta pięknie przyrasta ♥️
Adaska jak tam u Ciebie sprawa się ma? Który dc i kiedy testujesz? 😁
I oczywiście trzymam kciuki za wszystkie testujące 😊 -
nick nieaktualnyNera bardzo dziękuję za jasną odpowiedź, moja szyjka bardzo często jest wysoko, paluchy maczam około 17 kazdego dnia z otwartością mam problem za to z wysokością już nie- zawsze ciężko mi ja sięgnąć czasem zdąża się że jest nisko ale to akurat rzadkość. Myślałam że może to mnie nakieruje
Adela faktycznie ciężko coś stwierdzić na tym zaznaczonym wyraźniej widziałam kreskę teraz niestety jej nie widzę
Co jak co ale jeśli fasolka kludzi się w brzuszku to przy takim teście to pewne że owu się przesunela i napewno ciąża była By młodsza aniżeli 6 tydzień
Ja trzymam mega kciuki
Pamiętam jak mi się udało ten jeden raz od tylu lat , pierwsze co robiłam przez kilka dni to sprawdzałam swoje objawy typu zasinienie warg, ciemne brodawki itp i nic kompletnie się nie zgadzało poza typowym objawem na @ - czyli bólem miesiaczkowym i wielkimi bolesnymi cyckamityle że kazda z nas jest inna i pewnie też inne objawy ma
Ja z całegożyczę wszystkim 2 kresek;-) !
adelaa lubi tę wiadomość