Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Świeże staraczki 2019
Odpowiedz

Świeże staraczki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2019, 01:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czuje kłucie w dole brzucha, skurcz tak jakby. Te skurcze nawet czuje TAM w środku, to znaczy w macicy...i promieniujący ból aż do tyłu przy kości ogonowej. Nera, chyba właśnie mam owulacje, wcale nie jestem po. Dzięki za interpretację. Aaa i głowa mnie boli od samego popołudnia w pracy, do tej chwili nie przestała. Aż się niedobrze robi. Dzisiaj o 15:20 wizyta. Stresuje się. Przynajmniej dowiem się może czy wszystko ze mną w porządku..

Ciężki to był dzień :( W piątek jeszcze bardziej ciężki - pogrzeb :(

Dziękuję wszystkim dziewczynom za słowa otuchy i wyrazy współczucia. Nie jestem w stanie odpowiedzieć każdej z osobna. Jesteście kochane! <3

Uciekam spać. Dobrej nocy.;*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2019, 01:38

• Ania 89 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2019, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Ja jednak spóźniłam się z serduszkiem. Bo jakby nie patrzeć pomimo wcześniejszym przebudzeniu przez córę i nocą szklaneczki piwa to temperatura poszła w górę to za pewne już po owu. Bo nie sądzę że te dwa czynniki tak mega by zakłóciły temperature. No cóż cykl na straty

43e007b402535b35389a1a34ce3b22f8.png
  • Nera1986 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2019, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Listek ja biorę tą https://www.doz.pl/apteka/p54082-Solgar_L-Arginina_500_mg_kapsulki_50_szt.

U mnie spadek tempki. Czułam, że nic z tego nie będzie. Zacieram ręce na czerwcowy 😁

W oczekiwaniu na czwarty cud ...
    33lata
    2.05.2016r-poronienie

o1489x0hv91qnmu5.png
  • babydust1 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2019, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mery wpolczuje :(

Nera taki spadek to tez o niczym nie przesadza :) wazne zeby poszla w gore jeszcze :)

• Nera1986 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2019, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    babydust1 wrote:
    Mery wpolczuje :(

Nera taki spadek to tez o niczym nie przesadza :) wazne zeby poszla w gore jeszcze :)

U mnie przesądza . Taka temperaturę mam w @ :)
    Do tego wiesz jak to jest gdy czujesz ,że nie ten cykl

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2019, 07:55

33lata
    2.05.2016r-poronienie

o1489x0hv91qnmu5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2019, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nera, u mnie temperatura nie wiele się zmieniła. Z 36.49 na 36.51... spodziewałam się dzisiaj wyższej.

• Ania 89 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2019, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nera to według Ciebie co oznaczają takie Twoje temperatury?

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2019, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagodowa moje kondolencje :-(

U mnie ciekawostka wczoraj test pokazał dwie krechy ( test owulacyjny) poinformowalam męża A dziś to totalny bladzioch :-O nie rozumiem:-(
    Śluz jest wodnisty i tyle go co kot naplakal :-/
    No i ta temperatura dziś wstaje i znów to samo 36.1 ! No chyba mam termometr zepsuty ha ha
    Brawo ja :-/

Nera hmm dziwne to jest ale Twój wykres jakby pokazał próbę zagniezdzenia
    Może właśnie w tym tkwi przyczyna?

Ania według mnie piwo może zakłócić temperaturę ale nie mam pewności czy 1 szklanka

Edit : Sprawdziłam termometr działa normalnie, co z tą temperatura ?
    Nera Ty taka obeznana why ona jest taka stała? Co jest nie tak ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2019, 10:54

• Ania 89 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2019, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi dziś lewy jajnik doskwiera. Ale coś cisza na forum. Anetka a gdzie można zobaczyć twój wykres?

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2019, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania 89 wrote:
    A mi dziś lewy jajnik doskwiera. Ale coś cisza na forum. Anetka a gdzie można zobaczyć twój wykres?

U mnie jest totalna cisza nie czuje nic A nic

Udostepnilam już:-)
    Ale tak nie ma na co patrzeć

• Nera1986 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2019, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anetka32 wrote:

Nera hmm dziwne to jest ale Twój wykres jakby pokazał próbę zagniezdzenia
    Może właśnie w tym tkwi przyczyna?

Edit : Sprawdziłam termometr działa normalnie, co z tą temperatura ?
    Nera Ty taka obeznana why ona jest taka stała? Co jest nie tak ?

Moje macica jest już w nie najlepszym stanie i lekarz uprzedzał ,że może odrzucać "obcego" także wcale mnie to nie zdziwi a na to lekarstwa nie ma .

jagodowamery - jak ze śluzem (tym przy szyjce) i z szyjką?

Ania 89 - myślę ,że odpowiadając to jak wróżenie z fusów,ale Anetka może mieć rację ... W dzień spadku okropnie się czułam i stan podgorączkowy 37 , na drugi dzień wszystko jak ręką odjął

Anetka32 - nie widzę Twojego wykresu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2019, 11:42

33lata
    2.05.2016r-poronienie

o1489x0hv91qnmu5.png
  • Nera1986 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2019, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    27 czerwca kończy mi się pakiet na Ovu ( akurat termin @ cyklu urodzinowego ) i to byłoby chyba na tyle starań. Już jestem znudzona tym wszystkim .Dobrze,że nie doszukuje się objawów i nie mam parcia na testowanie bo już dawno pierdolca bym dostała

33lata
    2.05.2016r-poronienie

o1489x0hv91qnmu5.png
  • Mysza1990 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2019, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anetka moja temperatura też jakoś dziwnie się zachowuje i już też myślałam że może termometr się zapsol ale jednak działa ten cykl jakiś dziwny mam brać duphaston ale sama nie wiem kiedy bo wszystko takie jakieś dziwne

1usaj44jiie83zb2.png
    Nasz aniołek 05.2019 6tc

* kariotypy prawidlowe
    *AMH 6,28
    *fDNA plemnika 25%
    03.2019 HSG jajowody drożne
    12.2019 histeroskopia wszystko ok
    01.2020 początek ivf
    17.02 pick up 🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
    22.02 1ET 🍀😭😭😭

20.04 beta 686,9 progesteron 40
    22.04 beta 1509 progesteron 35
    28.04 beta 23563 37 progesteron
    05.05 mamy ❤
    16.06 badanie prenatalne maleństwo ma 6,3 cm
    18.08 polowkowe. 80% chlopiec, 460g

Cudzie trwaj .💚💛🧡❤💙💜
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2019, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nera1986 wrote:
    Moje macica jest już w nie najlepszym stanie i lekarz uprzedzał ,że może odrzucać "obcego" także wcale mnie to nie zdziwi a na to lekarstwa nie ma .

jagodowamery - jak ze śluzem (tym przy szyjce) i z szyjką?

Ania 89 - myślę ,że odpowiadając to jak wróżenie z fusów,ale Anetka może mieć rację ... W dzień spadku okropnie się czułam i stan podgorączkowy 37 , na drugi dzień wszystko jak ręką odjął

Anetka32 - nie widzę Twojego wykresu

Nie sprawdzalam nie badalam dzisiaj. Wczoraj wieczorem też nie. Dzisiaj się dowiem co jest grane w którym momencie cyklu jestem.
    Mam 17 dzień i szczerze kiepsko się czuje. Jakbym miała stan podgoraczkowy właśnie.
    Od wczoraj miałam brać luteinę, ale nie myślę wcale i nie wzięłam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2019, 12:51

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2019, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok teraz poprawialam- udostepniony
    Temperatura mierzona o tej samej godzinie
    Decha totalna :-/

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2019, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem przed owulacją. Pęcherzyki dwa w prawym jajniku, jeden w lewym - 15mm. Endometrium trójlinijne, ale za cienkie. Owulacja będzie prawdopodobnie około soboty/niedzieli. Dostałam estrofem od dzisiaj przez 7 dni, po estrofemie luteina dopochwowo i czekanie na okres, który według wyliczeń będzie tak jak poprzedni po 30 paru dniach. Jeśli nie będzie miesiączki to test do wykonania... z tym że wspomniałam że raczej wstrzymane starania są. Lekarka mówiła że mimo wszystko może się uda jednak coś spróbować. Dobrze że nie wzięłam luteiny wczoraj, bo zastrzymałaby owulację. Od następnego cyklu Clo, estrofem, luteina i Ovarin. Ze strony ginekologicznej wszystko w porządku. Jedynie co to badanie na tarczycę jeszcze jedno do zrobienia (TPO?). Nie zapamiętałam nazwy... dodatkowo konsultacja z endokrynolog.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2019, 17:04

• babydust1 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2019, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mery to jest ciekawe co napisalas bo ostatnnio po tych przejsciach bywalam u roznych ginow i wszyscy po kolei pisali mi ze przed owu mam endometrium jednorodne a ty przed owu masz trojlinijne ...
    jak to z tym jest haha :) w necie tez spotykam sie raz z tym ze trojlinijne jest przed owu a raz ze po owu :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2019, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mery chodzi o przeciwciala anty tpo jezeli sa podwyzszone to swiadczy o chorobie hashimoto

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2019, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    babydust1 wrote:
    mery to jest ciekawe co napisalas bo ostatnnio po tych przejsciach bywalam u roznych ginow i wszyscy po kolei pisali mi ze przed owu mam endometrium jednorodne a ty przed owu masz trojlinijne ...
    jak to z tym jest haha :) w necie tez spotykam sie raz z tym ze trojlinijne jest przed owu a raz ze po owu :)

Endometrium trójlinijne jest przed owulacją, a po staje się jednorodne.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2019, 19:13

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2019, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julka wrote:
    Mery chodzi o przeciwciala anty tpo jezeli sa podwyzszone to swiadczy o chorobie hashimoto

Tak o to mi chodziło. Czyli jednak dobrze zrozumiałam. Świadczy to też o zapaleniu tarczycy, Hashimoto również.

‹‹ 672 673 674 675 676 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ