Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Świeże staraczki 2019
Odpowiedz

Świeże staraczki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2019, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nera1986 wrote:
    Bardzo prosze - trzymajcie kciuki dziewczyny.
    Od jutra rzucam palenie ! 😅

Trzymam i pisz codziennie jakie odczucia:-P

Ja jakoś taka rozmyslona jestem Nieiwem myślę o wszystkim i o niczym
    A tak szczerze to myślę sobie że gdybym tempki nie mierzyla byłby święty spokój- A tak to nie potrzebnie się nakręcam... :-(
    Szkoda że to jest silniejsze Ode Mnie i inaczej nie potrafię
    Jak tylko poczuje brzuch czy coś to odrazu zaczynam się nakręcać
    A dziś właśnie odkąd wróciłam z pracy czuje to ciągle

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2019, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julka moja owulacja wystąpiła tak szybko przy stymulacji :) normalnie miałam ja w okolicach 17/18dc :) mnie lekarz sam zalecił monitoring bo przy stymulowaniu trzeba mieć pod kontrola wzrost pęcherzyków :) myśle ze jak mu powiesz ze się starasz i chcesz zobaczyć czy pecherzyki rosną to nie będzie Ci robił problemu :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2019, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nera ja również trzymam kciuki :) ja co prawda nigdy uzależniona nie byłam ale do piwka czy przed praca lubiłam sobie tzw dymka puścić :) tata mój rzucił z 12 lat temu i mówi ze nie żałuje i nie chciałby do tego wracac :D ale on z tych mocno zapartych charakterkow i jak postanowił tak zrobił :) Ty jesteś silna babka i na pewno tez dasz radę :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2019, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masia wrote:
    Julka moja owulacja wystąpiła tak szybko przy stymulacji :) normalnie miałam ja w okolicach 17/18dc :) mnie lekarz sam zalecił monitoring bo przy stymulowaniu trzeba mieć pod kontrola wzrost pęcherzyków :) myśle ze jak mu powiesz ze się starasz i chcesz zobaczyć czy pecherzyki rosną to nie będzie Ci robił problemu :)
    A po co ta stymulacjia pecherzykow -jak nie pekaja?Bo ja wlasnie mysle ze moje nie pekaja zreszta sama juz niewiem co myslec.

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2019, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masia wrote:
    Nera ja również trzymam kciuki :) ja co prawda nigdy uzależniona nie byłam ale do piwka czy przed praca lubiłam sobie tzw dymka puścić :) tata mój rzucił z 12 lat temu i mówi ze nie żałuje i nie chciałby do tego wracac :D ale on z tych mocno zapartych charakterkow i jak postanowił tak zrobił :) Ty jesteś silna babka i na pewno tez dasz radę :)
    Faceci maja silniejsza wole bo moj tata tez szybko rzucil a mama ciagle po kryjomu palila.

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2019, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julka wrote:
    A po co ta stymulacjia pecherzykow -jak nie pekaja?Bo ja wlasnie mysle ze moje nie pekaja zreszta sama juz niewiem co myslec.

U mnie po poronieniu słabo rosły. Byłam u lekarza w 17dc i okazało się ze rewelacji nie było. Pęcherzyk bardzo mały. Dlatego stwierdził ze przydałaby się stymulacja żeby wytwarzać większe pecherzyki a tym samym bardziej wartościowe jajeczka. Pierwszy cykl miałam stymulowany clostilbegytem i estrofemem. Pęcherzyk pękł w 11dc ale prawdopodobnie na skutek torsji bo miałam zatrucie dosyc poważne (pęcherzyk wcale nie był duży, w 8dc miał 10mm). Lekarz stwierdził ze kolejny cykl działamy z letrozolami i przepisał lamette. Po tym pęcherzyk pięknie urósł i dostałam zastrzyk z pregnylu na jego pęknięcie. Zaskoczyło a ja właśnie rozpoczęłam 13tc :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2019, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do silnej woli to różnie z tym bywa. Moja mama np jest strasznym uparciuchem i tym samym silna ma wole - jak na prawdę czegoś nie chce to jej siła nie zmusisz :D mój mąż za to ma bardzo słabą - rzuca fajki co chwile na 2-3 tyg., po czym stwierdza ze coś go zestresowalo i musi zapalić :D silna wola zależy od człowieka i jego charakteru :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2019, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masia wrote:
    U mnie po poronieniu słabo rosły. Byłam u lekarza w 17dc i okazało się ze rewelacji nie było. Pęcherzyk bardzo mały. Dlatego stwierdził ze przydałaby się stymulacja żeby wytwarzać większe pecherzyki a tym samym bardziej wartościowe jajeczka. Pierwszy cykl miałam stymulowany clostilbegytem i estrofemem. Pęcherzyk pękł w 11dc ale prawdopodobnie na skutek torsji bo miałam zatrucie dosyc poważne (pęcherzyk wcale nie był duży, w 8dc miał 10mm). Lekarz stwierdził ze kolejny cykl działamy z letrozolami i przepisał lamette. Po tym pęcherzyk pięknie urósł i dostałam zastrzyk z pregnylu na jego pęknięcie. Zaskoczyło a ja właśnie rozpoczęłam 13tc :)
    Mi tez po poronieniu cos sie popsulo .Juz nie moge doczekac sie wizyty zeby wiedziec na czym stoje bo naprawde momentami mam wszystkiego dosyc. Dzieki bardzo

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2019, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masia wrote:
    A co do silnej woli to różnie z tym bywa. Moja mama np jest strasznym uparciuchem i tym samym silna ma wole - jak na prawdę czegoś nie chce to jej siła nie zmusisz :D mój mąż za to ma bardzo słabą - rzuca fajki co chwile na 2-3 tyg., po czym stwierdza ze coś go zestresowalo i musi zapalić :D silna wola zależy od człowieka i jego charakteru :D

Zgadzam się Masia :) u mnie to było odrzucanie z dnia na dzień. Chociaż paczkę miałam na 3/4 dni, więc różnie paliłam. Zazwyczaj w pracy jak mnie stres zjadał🙈 pracy nie zmieniłam za to zaczęłam odstawiać papierosy. Stopniowo z każdym dniem paliłam coraz mniej aż w końcu rzuciłam w pierony 😅 Niedługo będę zmieniać pracę, bo wiecie co? Miałam mieć urlop dwa tygodnie. Mam wpisany na 5 dni od 17.06. Po czym reszta grafiku to YX zamiast UW (urlop wypoczynkowy), bo moja kierowniczka nie wie czy mi przedłuży rejon umowę. Dopiero po 15.06 będzie wiedzieć a ja wtedy lecę na wakacje 🤣 jest moc! Walnę l4 lub wypowiedzenie 😁

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2019, 21:38

• Mysza1990 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2019, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julka wrote:
    Nie nie biore lekow tylko euthyrox tak od 18 dc.
    Julka A dlaczego od 18 dnia A nie cały czas ?

1usaj44jiie83zb2.png
    Nasz aniołek 05.2019 6tc

* kariotypy prawidlowe
    *AMH 6,28
    *fDNA plemnika 25%
    03.2019 HSG jajowody drożne
    12.2019 histeroskopia wszystko ok
    01.2020 początek ivf
    17.02 pick up 🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
    22.02 1ET 🍀😭😭😭

20.04 beta 686,9 progesteron 40
    22.04 beta 1509 progesteron 35
    28.04 beta 23563 37 progesteron
    05.05 mamy ❤
    16.06 badanie prenatalne maleństwo ma 6,3 cm
    18.08 polowkowe. 80% chlopiec, 460g

Cudzie trwaj .💚💛🧡❤💙💜
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2019, 05:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza1990 wrote:
    Julka A dlaczego od 18 dnia A nie cały czas ?

Też się dziwię. Euthyrox jest na tarczycę o ile dobrze kojarzę. Moja mama go brała codziennie na czczo

• Mysza1990 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2019, 07:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja euthyrox biorę cały czas na tarczyce ewentualnie w ciąży to się zwiększa.

1usaj44jiie83zb2.png
    Nasz aniołek 05.2019 6tc

* kariotypy prawidlowe
    *AMH 6,28
    *fDNA plemnika 25%
    01.2020 początek ivf
    17.02 pick up 🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
    22.02 1ET 🍀😭😭😭

05.05 mamy ❤

Cudzie trwaj .💚💛🧡❤💙💜
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2019, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dlatego bo mam dobre tsh biore tylko profilaktycznie po pol tabletki bo w ciazy szybko mi tsh wzrasta.

• Mysza1990 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2019, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julka a tak się zastanawiam czy takie profilaktyczne branie kilka dni w cyklu nie rozreguluje ci hormonów?

1usaj44jiie83zb2.png
    Nasz aniołek 05.2019 6tc

* kariotypy prawidlowe
    *AMH 6,28
    *fDNA plemnika 25%
    01.2020 początek ivf
    17.02 pick up 🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
    22.02 1ET 🍀😭😭😭

05.05 mamy ❤

Cudzie trwaj .💚💛🧡❤💙💜
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2019, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza1990 wrote:
    Julka a tak się zastanawiam czy takie profilaktyczne branie kilka dni w cyklu nie rozreguluje ci hormonów?
    Kurde nie wiem nie znam sie a moze tak byc?

• Mysza1990 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2019, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No moim zdaniem tak bo najpierw obniżasz poziom hormonów A później nie bierzesz to tarczyca zaczyna bardziej pracować i myślę że w twoim organizmie mogą być wahania A szkoda sobie rozregulowac gospodarkę hormonalną. Jeśli tak masz ok A wzrasta ci w ciąży to ja bym brała od pozytywnego testu A nie od 18 dnia ale może skonsultuj to z jakimś lekarzem najlepiej endokrynologiem

1usaj44jiie83zb2.png
    Nasz aniołek 05.2019 6tc

* kariotypy prawidlowe
    *AMH 6,28
    *fDNA plemnika 25%
    01.2020 początek ivf
    17.02 pick up 🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
    22.02 1ET 🍀😭😭😭

05.05 mamy ❤

Cudzie trwaj .💚💛🧡❤💙💜
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2019, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza1990 wrote:
    No moim zdaniem tak bo najpierw obniżasz poziom hormonów A później nie bierzesz to tarczyca zaczyna bardziej pracować i myślę że w twoim organizmie mogą być wahania A szkoda sobie rozregulowac gospodarkę hormonalną. Jeśli tak masz ok A wzrasta ci w ciąży to ja bym brała od pozytywnego testu A nie od 18 dnia ale może skonsultuj to z jakimś lekarzem najlepiej endokrynologiem
    Dzieki kochana .Wlasnie moj ginek.tez mi kazal od pozytywnego testu tylko ze teraz przez dwa miesiace byl w szpitalu a ja w kwietniu poronilam przez wysokie tsh dlatego sama teraz tak postanowilam.Bylam u endo miesiac temu ale babka daremna za 5min wziela mi 150 zl i jeszcze powiedzisla ze sie spiesxy bo ma wizyte u dentysty.Tak sie wkurzylam ze pistanowilam poczekac az moj gin
    wroci.Boje sie ale ciesze sie ze zwrocilas mi uwage.Za tydzien mam wizyte bo wreszcie wrocil.Dzieki

• Ania 89 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2019, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julka o pierwsze dziecko się staracie bo nie pamiętam

Test pozytywny 12 marca❤️
    16 maja prenatalne wizyta ❤️🍀 wszystko dobrze☺️
    06.06 wizyta❤️🍀
    04.07 wizyta❤️🍀
    08.07 połówkowe Zdrowa dziewczynka ☺️🩷
    16 września 3 prenatalne:)
    event.png

MELANIA URODZONA 12.11.2025 CC☺️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2019, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania 89 wrote:
    Julka o pierwsze dziecko się staracie bo nie pamiętam
    Nie mam dwie corki w tym ze jedna tylko to moja biologiczna ma 18 lat

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2019, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj mam ochotę wszystko rzucić...
    Jestem w pracy od 6 do 17:30, czego się nie dotknę, mam wrażenie że psuje.

Od rana dopiero zjadłam, wszystko naraz bo taka głodna jestem.

Dziewczynki, życzę Wam wszystkim dzieciaczków na ten Dzień Dziecka :* Wierzę że niedlugo każda z nas ujrzy 2 kreski 😘🥰

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2019, 14:51

‹‹ 689 690 691 692 693 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ