Świeże staraczki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyNera1986 wrote:Bardzo prosze - trzymajcie kciuki dziewczyny.
Od jutra rzucam palenie ! 😅
Trzymam i pisz codziennie jakie odczucia:-P
Ja jakoś taka rozmyslona jestem Nieiwem myślę o wszystkim i o niczym
A tak szczerze to myślę sobie że gdybym tempki nie mierzyla byłby święty spokój- A tak to nie potrzebnie się nakręcam...
Szkoda że to jest silniejsze Ode Mnie i inaczej nie potrafię
Jak tylko poczuje brzuch czy coś to odrazu zaczynam się nakręcać
A dziś właśnie odkąd wróciłam z pracy czuje to ciągle -
nick nieaktualnyJulka moja owulacja wystąpiła tak szybko przy stymulacji
normalnie miałam ja w okolicach 17/18dc
mnie lekarz sam zalecił monitoring bo przy stymulowaniu trzeba mieć pod kontrola wzrost pęcherzyków
myśle ze jak mu powiesz ze się starasz i chcesz zobaczyć czy pecherzyki rosną to nie będzie Ci robił problemu
-
nick nieaktualnyNera ja również trzymam kciuki
ja co prawda nigdy uzależniona nie byłam ale do piwka czy przed praca lubiłam sobie tzw dymka puścić
tata mój rzucił z 12 lat temu i mówi ze nie żałuje i nie chciałby do tego wracac
ale on z tych mocno zapartych charakterkow i jak postanowił tak zrobił
Ty jesteś silna babka i na pewno tez dasz radę
-
nick nieaktualnyMasia wrote:Julka moja owulacja wystąpiła tak szybko przy stymulacji
normalnie miałam ja w okolicach 17/18dc
mnie lekarz sam zalecił monitoring bo przy stymulowaniu trzeba mieć pod kontrola wzrost pęcherzyków
myśle ze jak mu powiesz ze się starasz i chcesz zobaczyć czy pecherzyki rosną to nie będzie Ci robił problemu
-
nick nieaktualnyMasia wrote:Nera ja również trzymam kciuki
ja co prawda nigdy uzależniona nie byłam ale do piwka czy przed praca lubiłam sobie tzw dymka puścić
tata mój rzucił z 12 lat temu i mówi ze nie żałuje i nie chciałby do tego wracac
ale on z tych mocno zapartych charakterkow i jak postanowił tak zrobił
Ty jesteś silna babka i na pewno tez dasz radę
-
nick nieaktualnyJulka wrote:A po co ta stymulacjia pecherzykow -jak nie pekaja?Bo ja wlasnie mysle ze moje nie pekaja zreszta sama juz niewiem co myslec.
U mnie po poronieniu słabo rosły. Byłam u lekarza w 17dc i okazało się ze rewelacji nie było. Pęcherzyk bardzo mały. Dlatego stwierdził ze przydałaby się stymulacja żeby wytwarzać większe pecherzyki a tym samym bardziej wartościowe jajeczka. Pierwszy cykl miałam stymulowany clostilbegytem i estrofemem. Pęcherzyk pękł w 11dc ale prawdopodobnie na skutek torsji bo miałam zatrucie dosyc poważne (pęcherzyk wcale nie był duży, w 8dc miał 10mm). Lekarz stwierdził ze kolejny cykl działamy z letrozolami i przepisał lamette. Po tym pęcherzyk pięknie urósł i dostałam zastrzyk z pregnylu na jego pęknięcie. Zaskoczyło a ja właśnie rozpoczęłam 13tc -
nick nieaktualnyA co do silnej woli to różnie z tym bywa. Moja mama np jest strasznym uparciuchem i tym samym silna ma wole - jak na prawdę czegoś nie chce to jej siła nie zmusisz
mój mąż za to ma bardzo słabą - rzuca fajki co chwile na 2-3 tyg., po czym stwierdza ze coś go zestresowalo i musi zapalić
silna wola zależy od człowieka i jego charakteru
-
nick nieaktualnyMasia wrote:U mnie po poronieniu słabo rosły. Byłam u lekarza w 17dc i okazało się ze rewelacji nie było. Pęcherzyk bardzo mały. Dlatego stwierdził ze przydałaby się stymulacja żeby wytwarzać większe pecherzyki a tym samym bardziej wartościowe jajeczka. Pierwszy cykl miałam stymulowany clostilbegytem i estrofemem. Pęcherzyk pękł w 11dc ale prawdopodobnie na skutek torsji bo miałam zatrucie dosyc poważne (pęcherzyk wcale nie był duży, w 8dc miał 10mm). Lekarz stwierdził ze kolejny cykl działamy z letrozolami i przepisał lamette. Po tym pęcherzyk pięknie urósł i dostałam zastrzyk z pregnylu na jego pęknięcie. Zaskoczyło a ja właśnie rozpoczęłam 13tc
-
nick nieaktualnyMasia wrote:A co do silnej woli to różnie z tym bywa. Moja mama np jest strasznym uparciuchem i tym samym silna ma wole - jak na prawdę czegoś nie chce to jej siła nie zmusisz
mój mąż za to ma bardzo słabą - rzuca fajki co chwile na 2-3 tyg., po czym stwierdza ze coś go zestresowalo i musi zapalić
silna wola zależy od człowieka i jego charakteru
Zgadzam się Masiau mnie to było odrzucanie z dnia na dzień. Chociaż paczkę miałam na 3/4 dni, więc różnie paliłam. Zazwyczaj w pracy jak mnie stres zjadał🙈 pracy nie zmieniłam za to zaczęłam odstawiać papierosy. Stopniowo z każdym dniem paliłam coraz mniej aż w końcu rzuciłam w pierony 😅 Niedługo będę zmieniać pracę, bo wiecie co? Miałam mieć urlop dwa tygodnie. Mam wpisany na 5 dni od 17.06. Po czym reszta grafiku to YX zamiast UW (urlop wypoczynkowy), bo moja kierowniczka nie wie czy mi przedłuży rejon umowę. Dopiero po 15.06 będzie wiedzieć a ja wtedy lecę na wakacje 🤣 jest moc! Walnę l4 lub wypowiedzenie 😁
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2019, 21:38
-
Julka wrote:Nie nie biore lekow tylko euthyrox tak od 18 dc.
Nasz aniołek 05.2019 6tc
* kariotypy prawidlowe
*AMH 6,28
*fDNA plemnika 25%
03.2019 HSG jajowody drożne
12.2019 histeroskopia wszystko ok
01.2020 początek ivf
17.02 pick up 🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
22.02 1ET 🍀😭😭😭
20.04 beta 686,9 progesteron 40
22.04 beta 1509 progesteron 35
28.04 beta 23563 37 progesteron
05.05 mamy ❤
16.06 badanie prenatalne maleństwo ma 6,3 cm
18.08 polowkowe. 80% chlopiec, 460g
Cudzie trwaj .💚💛🧡❤💙💜 -
nick nieaktualny
-
Ja euthyrox biorę cały czas na tarczyce ewentualnie w ciąży to się zwiększa.
Nasz aniołek 05.2019 6tc
* kariotypy prawidlowe
*AMH 6,28
*fDNA plemnika 25%
01.2020 początek ivf
17.02 pick up 🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
22.02 1ET 🍀😭😭😭
05.05 mamy ❤
Cudzie trwaj .💚💛🧡❤💙💜 -
nick nieaktualny
-
Julka a tak się zastanawiam czy takie profilaktyczne branie kilka dni w cyklu nie rozreguluje ci hormonów?
Nasz aniołek 05.2019 6tc
* kariotypy prawidlowe
*AMH 6,28
*fDNA plemnika 25%
01.2020 początek ivf
17.02 pick up 🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
22.02 1ET 🍀😭😭😭
05.05 mamy ❤
Cudzie trwaj .💚💛🧡❤💙💜 -
nick nieaktualny
-
No moim zdaniem tak bo najpierw obniżasz poziom hormonów A później nie bierzesz to tarczyca zaczyna bardziej pracować i myślę że w twoim organizmie mogą być wahania A szkoda sobie rozregulowac gospodarkę hormonalną. Jeśli tak masz ok A wzrasta ci w ciąży to ja bym brała od pozytywnego testu A nie od 18 dnia ale może skonsultuj to z jakimś lekarzem najlepiej endokrynologiem
Nasz aniołek 05.2019 6tc
* kariotypy prawidlowe
*AMH 6,28
*fDNA plemnika 25%
01.2020 początek ivf
17.02 pick up 🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
22.02 1ET 🍀😭😭😭
05.05 mamy ❤
Cudzie trwaj .💚💛🧡❤💙💜 -
nick nieaktualnyMysza1990 wrote:No moim zdaniem tak bo najpierw obniżasz poziom hormonów A później nie bierzesz to tarczyca zaczyna bardziej pracować i myślę że w twoim organizmie mogą być wahania A szkoda sobie rozregulowac gospodarkę hormonalną. Jeśli tak masz ok A wzrasta ci w ciąży to ja bym brała od pozytywnego testu A nie od 18 dnia ale może skonsultuj to z jakimś lekarzem najlepiej endokrynologiem
wroci.Boje sie ale ciesze sie ze zwrocilas mi uwage.Za tydzien mam wizyte bo wreszcie wrocil.Dzieki -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyDzisiaj mam ochotę wszystko rzucić...
Jestem w pracy od 6 do 17:30, czego się nie dotknę, mam wrażenie że psuje.
Od rana dopiero zjadłam, wszystko naraz bo taka głodna jestem.
Dziewczynki, życzę Wam wszystkim dzieciaczków na ten Dzień Dziecka :* Wierzę że niedlugo każda z nas ujrzy 2 kreski 😘🥰Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2019, 14:51