X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Świeże staraczki 2019
Odpowiedz

Świeże staraczki 2019

Oceń ten wątek:
  • Mysza1990 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2019, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Tara życzę abyś szybko zobaczyła upragnione dwie kreski.

Ja czekam na @ pierwsza po poronoeniu dziś temp spadła więc myślę że nie długo powinna się pojawić

1usaj44jiie83zb2.png
    Nasz aniołek 05.2019 6tc

* kariotypy prawidlowe
    *AMH 6,28
    *fDNA plemnika 25%
    03.2019 HSG jajowody drożne
    12.2019 histeroskopia wszystko ok
    01.2020 początek ivf
    17.02 pick up 🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
    22.02 1ET 🍀😭😭😭

20.04 beta 686,9 progesteron 40
    22.04 beta 1509 progesteron 35
    28.04 beta 23563 37 progesteron
    05.05 mamy ❤
    16.06 badanie prenatalne maleństwo ma 6,3 cm
    18.08 polowkowe. 80% chlopiec, 460g

Cudzie trwaj .💚💛🧡❤💙💜
  • adaska Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2019, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jagodowamery wrote:
    Zawsze w okolicach dni plodnych mam zgagę bo jem wszystko na raz ;D A później przed okresem. Nie wiąże tego z ciąża bo na pewno była by biel na teście
    Ja miałam pierwszy raz w życiu i dzisiaj się naczytałam twoich postów i tez mam 🙄 w gardle i żołądku to pali jak nie wiem. Do tego doszły mi wzdęcia.
    Ale przegryzłam wszystko McChickenem i lodami z Maka 😂😂😂

👼🏻6tc 👼🏻9tc

28.05.2020⏸🍀
    18.01.2021
    💙Adaś 10:58, 50cm 2660g
    💙Staś 11:00, 47cm 2330g

Spełniłam swoje największe marzenie. Zostałam mamą ♥️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2019, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adaska wrote:
    Ja miałam pierwszy raz w życiu i dzisiaj się naczytałam twoich postów i tez mam 🙄 w gardle i żołądku to pali jak nie wiem. Do tego doszły mi wzdęcia.
    Ale przegryzłam wszystko McChickenem i lodami z Maka 😂😂😂

Ja jak coś zjem rano i w porze obiadowej, to mam wtedy właśnie. Też nie miałam tak często i dawno nie było u mnie zgagi.

Wiecie co? Mój A mnie przeprosił. Za wszystko co robił źle. Powiedział że mu brakuje mnie i chce żebym zawsze była przy nim. Ale myślę że to tylko puste słowa. Jeszcze trzymam go na dystans. Niech pomyśli.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2019, 17:52

• OlaaM Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2019, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie do dupy.
    Pęcherzyka dominującego brak. Endometrium 7.
    To 10dc. Kazał się nie załamywać i przyjść w poniedziałek, może rosną z opóźnieniem. Nie wierze w to... 2 tabletki i jest gorzej niż przy 1.

Ryczeć mi się chce.

Synku, czekamy na Ciebie 💚

p19ucsqvrm65zofq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2019, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagodowa i bardzo dobrze !

Dziewczyny ale mnie brzuch zaczął boleć tak mnie rwie że szok niby na @ ale jakis inny ten ból
    Cycki to już wogole boję się stanik ściągnąć
    Jako że kupuje te testy jak głupia, wczoraj 3 pepino obsikane już dziś przyszły 3 x bobo testy duo 2 już obsikane , zamówiłam kolejne tym razem 12 - wiem obłęd
    Ale zamówiłam też na fsh co tam z tym hormonem się dzieje jakieś dwa lata temu stosunek lh do fsh wynosił 2
    Nera co w takim wypadku? Generalnie żaden z lekarzy nie zwrócił na to uwagi fsh było trochę ponad 8 A lh 4 z hakiem
    Miesiaczki liche endometrium co kot naplakal może to już menopauza? Cholernie się tego boję!

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2019, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OlaaM wrote:
    U mnie do dupy.
    To 10dc. Kazał się nie załamywać i przyjść w poniedziałek, może rosną z opóźnieniem. Nie wierze w to... 2 tabletki i jest gorzej niż przy 1.

Ryczeć mi się chce.

A może jakieś inne rosnace? Czasem jest tak że może Ci wyskoczyć w górę, zresztą owu może być równie dobrze za 10 dni może faktycznie wystrzeli któryś
    Głowa do góry!

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2019, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OlaaM wrote:
    U mnie do dupy.

Ryczeć mi się chce.
    Olaa nie martw sie na zapas do poniedzialku wiele moze sie zmienic.

• OlaaM Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2019, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anetka32 wrote:
    A może jakieś inne rosnace? Czasem jest tak że może Ci wyskoczyć w górę, zresztą owu może być równie dobrze za 10 dni może faktycznie wystrzeli któryś
    Głowa do góry!
    Są pecherzyki ale wszystkie małe..
    Trudne to wszystko. Pytałam o inne leki ale na razie mam próbować dalej z clostilem.

p19ucsqvrm65zofq.png
  • Olaa..32 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2019, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anetka32 wrote:

Dziewczyny ale mnie brzuch zaczął boleć tak mnie rwie że szok niby na @ ale jakis inny ten ból
    Jako że kupuje te testy jak głupia, wczoraj 3 pepino obsikane już dziś przyszły 3 x bobo testy duo 2 już obsikane , zamówiłam kolejne tym razem 12 - wiem obłęd
    Ale zamówiłam też na fsh co tam z tym hormonem się dzieje jakieś dwa lata temu stosunek lh do fsh wynosił 2
    Nera co w takim wypadku? Generalnie żaden z lekarzy nie zwrócił na to uwagi fsh było trochę ponad 8 A lh 4 z hakiem
    Miesiaczki liche endometrium co kot naplakal może to już menopauza? Cholernie się tego boję!
    Anetko a dlaczego tak często robisz te testy? Chodzi o jakieś leki, że jak wyjdzie pozytyw to brać dalej czy co? 🤔

27.02.2025 - 39+3tc 49 cm i 2900g 👶🏻🩷

05.2024 - 6tc 👼🏻💔

02.11.21 - 38+4tc 54cm i 3120g 👶🏻💙

07.2019 - 6tc 👼🏻💔

age.png

age.png
  • adaska Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2019, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OlaaM wrote:
    Są pecherzyki ale wszystkie małe..
    Trudne to wszystko. Pytałam o inne leki ale na razie mam próbować dalej z clostilem.
    Kochana głowa do góry! Ja w 15 dc miałam pęcherzyk 1cm i wyhodowałam na lekach :)

Julka lubi tę wiadomość

👼🏻6tc 👼🏻9tc

28.05.2020⏸🍀
    18.01.2021

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2019, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anetka32 wrote:

Anetka o jakiej menopauzie ty piszes😄ptzeciez ty mloda jestes .

• OlaaM Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2019, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adaska wrote:
    Kochana głowa do góry! Ja w 15 dc miałam pęcherzyk 1cm i wyhodowałam na lekach :)
    I w którym dc miałaś owulacje wtedy?

p19ucsqvrm65zofq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2019, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olaa..32 wrote:
    Anetko a dlaczego tak często robisz te testy? Chodzi o jakieś leki, że jak wyjdzie pozytyw to brać dalej czy co? 🤔

Mądre pytanie , Nieiwem nie odpowiem Ci na nie ... poprostu Jak to nazwałam wcześniej mam zwyczajnego pierdolca " a może ujze blada kreskę"
    Powinnam mieć nauczkę, bo raz w życiu byłam w ciąży której się kompletnie nie spodziewałam zrobiłam test wyszedł negatywny i czekałam na okres który się nie pojawił zrobiłam kolejny pamiętam kilka dni późnej znów negatyw pojechałam do lekarza po tabletki na wywołanie, dopiero siedem dni po spodziewanym terminie pojawił się bladzioch który z każdym już kolejnym dniem ciemnial
    Jak odpuscilam nie robiłam testów wogole zwyczajnie @ pojawiała się o czasie
    Teraz tak czy siak muszę testować choć jeden przynajmniej bo biorę luteine i 14dpo po teście dopiero mam odstawić - zresztą Pani Doktor kazała brać 3 tygodnie od owulacji A ja zwyczajnie nie chce sobie cyklow wydluzac mimo to wedlug niej jak ma małpa przyjść to przyjdzie i na lutce
    A dlaczego tyle testów? Bo często widzę cienie i ludze się że kolejnego dnia zciemnieje :-(
    To już choroba psychiczna chyba

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2019, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julka wrote:
    Anetka o jakiej menopauzie ty piszes😄ptzeciez ty mloda jestes .

No niby tak. Ale różnie to bywa
    Mam miesniaki które powinny powodować intensywne krwawienia plamienia itp A ja mam miesiączke jak kot naplakal dwa dni to maks
    To gdzie ona jest? Owulacje raczej mam zawsze, temperatura i testy się praktycznie pokrywaja ... to co jest nie tak?

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2019, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anetka32 wrote:
    Mądre pytanie , Nieiwem nie odpowiem Ci na nie ... poprostu Jak to nazwałam wcześniej mam zwyczajnego pierdolca " a może ujze blada kreskę"
    Powinnam mieć nauczkę, bo raz w życiu byłam w ciąży której się kompletnie nie spodziewałam zrobiłam test wyszedł negatywny i czekałam na okres który się nie pojawił zrobiłam kolejny pamiętam kilka dni późnej znów negatyw pojechałam do lekarza po tabletki na wywołanie, dopiero siedem dni po spodziewanym terminie pojawił się bladzioch który z każdym już kolejnym dniem ciemnial
    Jak odpuscilam nie robiłam testów wogole zwyczajnie @ pojawiała się o czasie
    Teraz tak czy siak muszę testować choć jeden przynajmniej bo biorę luteine i 14dpo po teście dopiero mam odstawić - zresztą Pani Doktor kazała brać 3 tygodnie od owulacji A ja zwyczajnie nie chce sobie cyklow wydluzac mimo to wedlug niej jak ma małpa przyjść to przyjdzie i na lutce
    A dlaczego tyle testów? Bo często widzę cienie i ludze się że kolejnego dnia zciemnieje :-(
    To już choroba psychiczna chyba
    Ja mam podobnie kupilam 20 testow plus 5 gratis i 15 poszlo.

Anetka32 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2019, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julka wrote:
    Ja mam podobnie kupilam 20 testow plus 5 gratis i 15 poszlo.
    I wcale nie masz pierdolca po prostu bardzo chcesz to normalne.

• Olaa..32 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2019, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anetka32 wrote:
    No niby tak. Ale różnie to bywa
    Mam miesniaki które powinny powodować intensywne krwawienia plamienia itp A ja mam miesiączke jak kot naplakal dwa dni to maks
    To gdzie ona jest? Owulacje raczej mam zawsze, temperatura i testy się praktycznie pokrywaja ... to co jest nie tak?
    Anetka ja też mam krótkie miesiączki, u mnie jest 2 dni krwawienia a 3 dzień to plamienia i te krwawienia wcale nie są nie wiadomo jakie i też trochę się martwię, że to nie jest normalne 😕

05.2024 - 6tc 👼🏻💔

07.2019 - 6tc 👼🏻💔

age.png

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2019, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olaa..32 wrote:
    Anetka ja też mam krótkie miesiączki, u mnie jest 2 dni krwawienia a 3 dzień to plamienia i te krwawienia wcale nie są nie wiadomo jakie i też trochę się martwię, że to nie jest normalne 😕

U mnie przyczyna jest na 90 % cienkie endometrium nieprzekracza ono 5mm , więc Wiaodmo i miesiączka licha
    Jednakze nic też na nie niedziala - nawet konska dawka estrofemu bo cały miesiąc lykam dziennie po 3 tabletki!

• Olaa..32 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2019, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anetka32 wrote:
    U mnie przyczyna jest na 90 % cienkie endometrium nieprzekracza ono 5mm , więc Wiaodmo i miesiączka licha
    Jednakze nic też na nie niedziala - nawet konska dawka estrofemu bo cały miesiąc lykam dziennie po 3 tabletki!
    A kiedy najlepiej pójść do lekarza, żeby zbadał endometrium, przed owulacją czy w fazie lutealnej?

05.2024 - 6tc 👼🏻💔

07.2019 - 6tc 👼🏻💔

age.png

age.png
  • adaska Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2019, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OlaaM wrote:
    I w którym dc miałaś owulacje wtedy?
    Wtedy miałam pregnyl podawany w 18 dc i owulacje czułam chyba dwa dni później (nie miałam już monitoringu)

👼🏻6tc 👼🏻9tc

28.05.2020⏸🍀
    18.01.2021

‹‹ 702 703 704 705 706 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ