Świeże staraczki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziękuję Kochane za przyjęcie do Waszego grona 🤗
Proszę doradzcie mi bo mam taki hmm babski problem 🙈 a mianowicie, w październiku 2020r mam ślub, do jakiego czasu starać się o Dzidzię. Nie wiem czy chcę być w ciąży na ślubie (przy założeniu ze teraz sie nie uda a bliżej ślubu tak), wiadomo jak to w ciąży bywa, różnie można się czuć.. i biję się z myślami do kiedy przeciągnąć statania. Założyłam, że damy sobie czas 8cykli, tyle że czas Nas goni i właśnie zaczął się 7cykl.. tak bardzo wierzę, że jeszcze uda Nam się w tych 2ostatnich cyklach, ale jeżeli nie to co? Zawiesić statania czy może jeszcze przedłużyć czas.. co myślicie, doradzcie proszę 🙏🤔Starania od 12/2018r.
6cs ciąża biochemiczna (5t4d)
Przerwa od 12.2019 do 03.2020
Skierowanie na laparoskopie podejrzenie -niepłodność pierwotna, niedrożne jajowody
Marzec 2020-Laparoskopia
· uwolnienie zwrotów
· jajowody poskręcane (naprawione)
· udrożnienie jajowodów (oba jajowody udrożnione pod dużym ciśnieniem ale udało się)
Nasze wyniki: dobre
Walczymy dalej 💪😍 -
nick nieaktualny
-
Nera,Mery nie zostawiajcie nas 😭😭😭
MałaMi ciężko doradzić bo wiadomo nigdy człowiek nie przewodzi jak będzie czuł się w ciąży A ślub to bardzo ważny dzień w twoim życiu.
Nasz aniołek 05.2019 6tc
* kariotypy prawidlowe
*AMH 6,28
*fDNA plemnika 25%
03.2019 HSG jajowody drożne
12.2019 histeroskopia wszystko ok
01.2020 początek ivf
17.02 pick up 🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
22.02 1ET 🍀😭😭😭
20.04 beta 686,9 progesteron 40
22.04 beta 1509 progesteron 35
28.04 beta 23563 37 progesteron
05.05 mamy ❤
16.06 badanie prenatalne maleństwo ma 6,3 cm
18.08 polowkowe. 80% chlopiec, 460g
Cudzie trwaj .💚💛🧡❤💙💜 -
Aneta a nie lepiej wyrzucić wszystkie testy?
Pierwszy raz słyszę (widze) żeby ktoś w ciąży robił owulaki 😮 po co niby?
Przepraszam ale .... Ty chyba zwariowałas na punkcie robienia testów.
Poczytaj książki, napij się melisy i przede wszystkim wyluzuj!Nikoś urodzony 22.03.2015r. 👣
Nasze Aniołki:
👼 - 21.02.2014r. (10tc),
👼 - 7.06.2020r. (CB).
Moja Kochana Mamusia (*) - 8.02.2020r. 🖤
Mój Kochany Dziadziuś (*) - 7.06.2020r. 🖤
Moja Kochana Molly 🐕
- 17.03.2021r. 🖤
💊 Euthyrox N100
Starania od : luty 2019 r. -
nick nieaktualnyMysza1990 wrote:Nera,Mery nie zostawiajcie nas 😭😭😭
Myszko, muszę odpocząć psychicznie.
Akurat od dzisiaj mam urlop, więc głowę chciałabym zapełnić czymś zupełnie innym. To ostatni mój cykl stymulowany. Nie chce wyliczać wszystkiego, bo mnie to zawodzi. Za bardzo się nastawiam że to dobry moment. Później się pojawia rozczarowanie, bo nic z tego nie wychodzi. Chce przestać chociaż na chwilę myśleć o wszystkim co związane z ciążą i cieszyć się chwilami spędzonymi z ukochanym.. Ściskam ciepło:* i zapraszam do mojego pamiętnika.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2019, 23:47
-
nick nieaktualnyHej !
Jagodowa będę wiernie zaglądać do Twojego pamiętnika:-)
Wakacje to najlepszy moment na pełny luz ! Jeszcze to miejsce ! Czeka Cię jeden z super momentów Twojego życia;-) - I zapewne nie ostatni
Także korzystaj baw się opalaj biegaj zwiedzaj podziwiaj bo lada moment nie będziesz mogła 😁😁
Nera ojCzyli nic z tego - nie przyszedł się pogodzić;-(
Julka jak tam staranka
Misia no ja sobie testuje bo lubię, bo mam testy to je zuzyje nie nakręcam się już jak na początku bo beta powiedziała swoje i tego się trzymam . Teraz tylko czekam na wynik ładnego przyrostu -
Anetka też tak późno wyniki? Nera dlaczego przerywasz starania? Co do starań przed ślubem to ja bym starań nie przerywała. Chyba że na te miesiące gdzie na ślubie bym była w 6,7,8,9 ale to moje zdanie:)
-
Julka wrote:Nera a co sie stalo czemu przerywasz starania?
Bo nierealne abym sama się starała .Między mną ,a mężem jest jeszcze gorzej . Do tego stopnia,że nawet życzeń wczoraj mi nie złożył ... Koniec starań i nawet nie liczę ,że jeszcze zostanę mamą .W oczekiwaniu na czwarty cud ...
33lata
2.05.2016r-poronienie
-
Nera co się stało że tak się mocno pokłóciliście
? Mam nadzieję że dojdziecie do porozumienia i w przyszłym cyklu będą kolejne staranka
-
nick nieaktualnyNera1986 wrote:Bo nierealne abym sama się starała .Między mną ,a mężem jest jeszcze gorzej . Do tego stopnia,że nawet życzeń wczoraj mi nie złożył ... Koniec starań i nawet nie liczę ,że jeszcze zostanę mamą .
Nera naprawdę?
Mój mi nigdy życzeń nie składa....
W tym roku wzięłam sama jego rękę i powiedzialam do niego wszystkiego najlepszego - patrzal na mnie jak na debila.
Myślę że to nie jest powód do zmartwień...
No chyba że powiedział o parę słów za dużo- to kapciem przez łeb!
Zostaniesz znów mama ! Nawet w to nie watp!
Życzę Ci z całego serca żeby Twój chłop się ogarnal - bo taka kobieta to skarbWiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2019, 08:28
-
Ania 89 wrote:Nera co się stało że tak się mocno pokłóciliście
? Mam nadzieję że dojdziecie do porozumienia i w przyszłym cyklu będą kolejne staranka
Zaczęło się kiedy wyszedł pozytywnie test owulacyjny. Usłyszałam "to teraz tak działać będzie, że trzeba bo testy pozytywne " . Szkoda ,że nie powiedział tego przed serduszkiem bo żadnego by nie było w tym cyklu .W oczekiwaniu na czwarty cud ...
33lata
2.05.2016r-poronienie
-
nick nieaktualnyAnia 89 wrote:Anetka też tak późno wyniki? Nera dlaczego przerywasz starania? Co do starań przed ślubem to ja bym starań nie przerywała. Chyba że na te miesiące gdzie na ślubie bym była w 6,7,8,9 ale to moje zdanie:)
Jak nie późnej- bo musze iść jeszcze raz .
Pobrala mi krew nie z żyły bo zwyczajnie nie trafiła- konowal nie pielęgniarka -
nick nieaktualnyNera1986 wrote:Zaczęło się kiedy wyszedł pozytywnie test owulacyjny. Usłyszałam "to teraz tak działać będzie, że trzeba bo testy pozytywne " . Szkoda ,że nie powiedział tego przed serduszkiem bo żadnego by nie było w tym cyklu .
Nera wybacz - nie bardzo bierzesz sobie wszystko do serca ?
Ja słyszałam po dniach plodnych podobnie ! Bo wtedy już bzykac się nie chciałam. I też były kłótnie, no jasne tylko 3 dni . Tak to ma teraz wyglądać? Rób tak dalej , to jest chore itp
Jakoś nie przejmowalam się tym zbytnio swoje dalej robiłam -
Anetka32 wrote:Nera wybacz - nie bardzo bierzesz sobie wszystko do serca ?
Ja słyszałam po dniach plodnych podobnie ! Bo wtedy już bzykac się nie chciałam. I też były kłótnie, no jasne tylko 3 dni . Tak to ma teraz wyglądać? Rób tak dalej , to jest chore itp
Jakoś nie przejmowalam się tym zbytnio swoje dalej robiłam
To Anetko był "wstęp" . Zaczął mnie olewać ,ignorować ,nie rozmawia ze mną,wychodzi z domu bez słowa wraca bez słowa, wczoraj 33 urodziny przesiedziałam sama . O 22 zawinęłam się spać
A serduszek nie ma dużo tych co konieczne (jedno/dwa ) bo chce mieć synka więc w sumie to dla jego widzi mi się te starania "czasowo" bo dla mnie tak naprawdę nie istotna płeć choć fajnie byłoby miec synka . Reszta serduszek jest jeśli mamy ochotę więc nie tylko w dni płodneWiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2019, 08:44
W oczekiwaniu na czwarty cud ...
33lata
2.05.2016r-poronienie
-
nick nieaktualnyNera1986 wrote:To Anetko był "wstęp" . Zaczął mnie olewać ,ignorować ,nie rozmawia ze mną,wychodzi z domu bez słowa wraca bez słowa, wczoraj 33 urodziny przesiedziałam sama . O 22 zawinęłam się spać
A serduszek nie ma dużo (jedno/dwa ) bo chce mieć synka więc w sumie to dla jego widzi mi się te starania "czasowo" bo dla mnie tak naprawdę nie istotna płeć choć fajnie byłoby miec synka
No wiesz to że chce Syna to nie ma się co dziwić
Wkoncu facet .
A to że tak podszedl do sprawy to faktycznie zachował się chamsko . Ale uważam że dziecinnie- tylko po To żeby Tobie na złość zrobić. Przyjdzie Menda- czekaj zobaczysz
Tak to jest z tymi chlopami naszymi niestety ... my kobiety o wiele bardziej wszystko przezywamy oni mają zlewcze podejście do sprawy . Rzadko kiedy zdarza się facet co chce bardziej niż my A przedewszystkim rozumie jak to działa. Trzeba dodać że jeszcze w domu są dzieci więc też nie zawsze jest okazja i z tego robi się 2 x w miesiącu. Niech się cieszy że to 2 razy A nie wogole bo masz prawo być zmęczona bo masz prawo nie chcieć nawet ma prawo boleć Cię głowa po tym jak on tak się zachowuje!Nera1986 lubi tę wiadomość
-
Najlepsze jest to ,że to on pierwszy powiedział ,że chciałby czwarte a wcześniej od poronienia nie chciał słyszeć o następnym. My z serduszkowaniem nie mamy problemu poza czasem starań i są jak mamy ochotę .W oczekiwaniu na czwarty cud ...
33lata
2.05.2016r-poronienie
-
nick nieaktualny
-
Anetka my też mamy serduszka kiedy mamy ochotę. W miesiącu to z 10 razy:) dla mnie jest to ważne i dla mojego też. Bo to zbliża ludzi do siebie. Ja mojemu nie mówię że dni płodne to mamy działać. Ale staram się w ten sposób że mam ochotę żeby mnie dziś nocą wypiescil, że mam ochotę itp. i w ten sposób i raczej zawsze to działa:) Nera może też w ten sposób spróbuj. Na pewno przejdzie Twojemu facetowi i będzie mu głupio że tak się zachowywał