Świeże staraczki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyAnetka32 wrote:Myślę że wizyta u Gin wskazana i progesteron na ewentualne podtrzymanie ciąży
Bardzo szybko prog spadł więc możliwe że był za nisko
7dc to jeszcze " świeża sprawa " temperatura zapewne spadnie A owulacja się przesunie.
Ola faktycznie podwyższony testosteron wskazuje na pcos oprócz usg jeszcze amh może wykazać te schorzenie
Julka głowa do góry A chłopa za łeb- tak to z nimi jest. Ja ze swoim też przechodziłam różne ekcesy. Unikal tematu jak ognia , zawsze tłumaczył się małym mieszkaniem ostatnim pietrem itp co rusz nowa wymowka. Jednak od ostatniego czasu wystarczyło słowo mam dni płodne. I mimo wspólnego zmęczenia on zawsze pierwszy wykazywał inicjatywe
Także z chłopem nie ma się co cackac jasno i definitywnie trzeba powiedzieć/ ustalic
Być może poprostu zapomniał albo miał chwilę słabości. Spokojnie dziś Ci to wynagrodzi -
nick nieaktualnyTak ja leżę i pachne
Choć w domu to już nie wygląda 😂😂
Idę jutro na bete, naczytalam się z naszego of i już mam schiza
Dziewczynie się udało zaszła w ciążę 60 beta pierwsza kolejna po 72h prawie 500 kolejna po 48 h prawie 1200 . A ja co ? Na 3 bety skończyłam na wartości 258 !
Ratunku!!! Oszaleje!! -
Dziewczyny a ja z takim pytaniem. Dzis 1dc w środę zbadam prolaktyne a chciałabym zbadać progesteron i nie wiem czy w 3dc moze byc? Nie biore dupastonu i zastanawiam się może w tym cyklu bym sie wspomogla. I najlepiej po owulacji zAcząć brać ale przez ile dni? Cykle mam 28.
-
nick nieaktualnyGosiek1993 wrote:Dziewczyny a ja z takim pytaniem. Dzis 1dc w środę zbadam prolaktyne a chciałabym zbadać progesteron i nie wiem czy w 3dc moze byc? Nie biore dupastonu i zastanawiam się może w tym cyklu bym sie wspomogla. I najlepiej po owulacji zAcząć brać ale przez ile dni? Cykle mam 28.
Przedewszystkim to pytanie ; jak kazał lekarz ?
Prolaktyne można w dowolnym dniu cyklu jednak moim zdaniem najlepiej w fazie lutealnej . Progesteron to tylko i wyłącznie 7dpo owulacji- Jeśli teraz zrobisz wynik nie da Ci obrazu. Właśnie po to się go robi 7dpo A żeby mieć obraz czy owulacja była ( przyjmuje się że powyżej 10 była) A po drugie jaka jest jego wartość i na tej podstawie można się doładować dupkiem czy luteina
Gosiek1993 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAnetka32 wrote:Tak ja leżę i pachne
Choć w domu to już nie wygląda 😂😂
Idę jutro na bete, naczytalam się z naszego of i już mam schiza
Dziewczynie się udało zaszła w ciążę 60 beta pierwsza kolejna po 72h prawie 500 kolejna po 48 h prawie 1200 . A ja co ? Na 3 bety skończyłam na wartości 258 !
Ratunku!!! Oszaleje!! -
Anetka32 wrote:Przedewszystkim to pytanie ; jak kazał lekarz ?
Prolaktyne można w dowolnym dniu cyklu jednak moim zdaniem najlepiej w fazie lutealnej . Progesteron to tylko i wyłącznie 7dpo owulacji- Jeśli teraz zrobisz wynik nie da Ci obrazu. Właśnie po to się go robi 7dpo A żeby mieć obraz czy owulacja była ( przyjmuje się że powyżej 10 była) A po drugie jaka jest jego wartość i na tej podstawie można się doładować dupkiem czy luteina
Dzięki to bede musiała poczekać😊 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJulka wrote:Nie kieruj sie innymi kazda ciaza rozwija sie inaczej .Niektore maja juz pozytywny test 9dpo a niektore 16 a nawet u jednej 19 dpo wyczytalam .Anetka wierze w to ze bedzie dobrze 😚
No i jeszcze jedna genialna dodała że z jej profesor powiedział że jak do 15dpo owulacji beta nie będzie oscylowala wokół 100 nic z tego nie będzie. ..
Generalnie ja nijak się czuje zero objawów, piersi bolą tylko wtedy gdy pochodzę w staniku jak ściągam to taki ból ze lepiej nie dotykać , ale już jak rano się budzę to nic jedynie z boku jak przygniote, brzuch praktycznie zero dziś coś tam pobolewalo , w sumie to dziś krzyza czuje ale to pewnie dlatego że od kilku godzin nic nie robię tylko leżę. Nie mam mdłości nie robię często siku- generalnie objawów brak ! Zero ! Niet!
Jak ja mam normalnie myśleć
Jutro idę na te bete może mnie to trochę uspokoi -
Gosiek mi lekarz kazał robić prolaktyne 3-5 dniu cyklu. MałaMi zawsze robić normalnie plus po obciążeniu tabletka. O rzeczywiście pierwszy wynik był ok A po obciążeniu dużo za duży i biorę tabletki.
Anetka masz jeden bardzo ważny objaw jakim jest brak @. Każda kobieta ma inne dolegliwości i występują one w różnych terminach więc głowa do góry i myśl pozytywnie
Nasz aniołek 05.2019 6tc
* kariotypy prawidlowe
*AMH 6,28
*fDNA plemnika 25%
03.2019 HSG jajowody drożne
12.2019 histeroskopia wszystko ok
01.2020 początek ivf
17.02 pick up 🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
22.02 1ET 🍀😭😭😭
20.04 beta 686,9 progesteron 40
22.04 beta 1509 progesteron 35
28.04 beta 23563 37 progesteron
05.05 mamy ❤
16.06 badanie prenatalne maleństwo ma 6,3 cm
18.08 polowkowe. 80% chlopiec, 460g
Cudzie trwaj .💚💛🧡❤💙💜 -
Anetka32 wrote:Myślę że wizyta u Gin wskazana i progesteron na ewentualne podtrzymanie ciąży
Bardzo szybko prog spadł więc możliwe że był za nisko
7dc to jeszcze " świeża sprawa " temperatura zapewne spadnie A owulacja się przesunie.
Ola faktycznie podwyższony testosteron wskazuje na pcos oprócz usg jeszcze amh może wykazać te schorzenie
Julka głowa do góry A chłopa za łeb- tak to z nimi jest. Ja ze swoim też przechodziłam różne ekcesy. Unikal tematu jak ognia , zawsze tłumaczył się małym mieszkaniem ostatnim pietrem itp co rusz nowa wymowka. Jednak od ostatniego czasu wystarczyło słowo mam dni płodne. I mimo wspólnego zmęczenia on zawsze pierwszy wykazywał inicjatywe
Także z chłopem nie ma się co cackac jasno i definitywnie trzeba powiedzieć/ ustalic
Być może poprostu zapomniał albo miał chwilę słabości. Spokojnie dziś Ci to wynagrodzi
Kochane doradzcie mi czy warto zrobic prog przed moja wizytą u gina? To bedzie dokładnie 21dc niby powinnam być po owulacji ale teraz po tej cb to sama nie wiem kiedy jej się spodziewać??Starania od 12/2018r.
6cs ciąża biochemiczna (5t4d)
Przerwa od 12.2019 do 03.2020
Skierowanie na laparoskopie podejrzenie -niepłodność pierwotna, niedrożne jajowody
Marzec 2020-Laparoskopia
· uwolnienie zwrotów
· jajowody poskręcane (naprawione)
· udrożnienie jajowodów (oba jajowody udrożnione pod dużym ciśnieniem ale udało się)
Nasze wyniki: dobre
Walczymy dalej 💪😍 -
nick nieaktualnyMysza1990 wrote:Gosiek mi lekarz kazał robić prolaktyne 3-5 dniu cyklu. MałaMi zawsze robić normalnie plus po obciążeniu tabletka. O rzeczywiście pierwszy wynik był ok A po obciążeniu dużo za duży i biorę tabletki.
Anetka masz jeden bardzo ważny objaw jakim jest brak @. Każda kobieta ma inne dolegliwości i występują one w różnych terminach więc głowa do góry i myśl pozytywnie
No nie mam @ bo biorę luteine
Tak to sobie tłumaczę -
Anetka nie ma @ bo jest fasolka. Jakby miała być @ to i tak by była nawet jak bierzesz luteine. A masz jakieś plemienia?
Nasz aniołek 05.2019 6tc
* kariotypy prawidlowe
*AMH 6,28
*fDNA plemnika 25%
03.2019 HSG jajowody drożne
12.2019 histeroskopia wszystko ok
01.2020 początek ivf
17.02 pick up 🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
22.02 1ET 🍀😭😭😭
20.04 beta 686,9 progesteron 40
22.04 beta 1509 progesteron 35
28.04 beta 23563 37 progesteron
05.05 mamy ❤
16.06 badanie prenatalne maleństwo ma 6,3 cm
18.08 polowkowe. 80% chlopiec, 460g
Cudzie trwaj .💚💛🧡❤💙💜 -
Julka wrote:Dziewczyny tak se mysle czy nie jestem juz za stara na to wszystko.Bardzo chce miec jeszcze dziecko ale wstyd by mi bylo powiedziec komus ze sie statamyz mezem bo mam dwie juz pelnoletnie corki .Ja tak bardzo chce ale wokol pelno mlodych dziewczyn w ciazy i tak sobie mysle czy mam prawo jeszcze chciec.
przy mnie jestes mloda siksa
ja w wieku 37 lat urodzilam najmlodsze dziecko i teraz ma 4 lata a ja znowu oszalalam i sie staram
z roznym skutkiem ale sie nie poddaje
ja tez nie mowie nikomu zeby nie pukali sie w glowe ale co nie znaczy ze mam przestac marzyc -
Anetka jak Cię to uspokoi to zrób jutro bete. Ja mogę tylko powiedzieć jak miałam a już pisałam. Pierwsza beta poniedziałek dzień przed okresem 150 druga beta środa prawie 460 a później nie robiłam. W 6 t i 5 dniu było już serduszko
oj jak by fajnie byłoby by to serduszko usłyszeć i zobaczyć na USG:) no kiedyś musi i mi się udać
-
nick nieaktualnyAnia 89 wrote:Anetka jak Cię to uspokoi to zrób jutro bete. Ja mogę tylko powiedzieć jak miałam a już pisałam. Pierwsza beta poniedziałek dzień przed okresem 150 druga beta środa prawie 460 a później nie robiłam. W 6 t i 5 dniu było już serduszko
oj jak by fajnie byłoby by to serduszko usłyszeć i zobaczyć na USG:) no kiedyś musi i mi się udać
No właśnie, o tym mówię. Wartości są o wiele wyższe pierwsza 40 , druga 100 , trzecia 230 - jest różnica. -
nick nieaktualnyMysza1990 wrote:Anetka nie ma @ bo jest fasolka. Jakby miała być @ to i tak by była nawet jak bierzesz luteine. A masz jakieś plemienia?
A skąd żadnych plamien boli czy wogole czego kolwiek co jest związane z ciąża
Kręgosłup mnie rwie - ale tak jak pisałam leżę nic nie robię to boli:-P
-
Anetka czekaj na bete każda ciąża może inaczej się rozwijać
z synkiem bety nie robiłam więc nie mam pojęcia czy była zbliżona czy zupełnie inna:) nie stresuj się jutro beta powinna być już wysoka:)
-
nick nieaktualnybabydust1 wrote:o masz
ja w wieku 37 lat urodzilam najmlodsze dziecko i teraz ma 4 lata a ja znowu oszalalam i sie staram
ja tez nie mowie nikomu zeby nie pukali sie w glowe ale co nie znaczy ze mam przestac marzyc -
nick nieaktualnybabydust1 wrote:o masz
nick nieaktualny