X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Świeże staraczki 2019
Odpowiedz

Świeże staraczki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2019, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak to jest kiedy trzeba 💜W sobote test lh byl pozytywny obie kreski takie same a w niedziele testowa jeszcze mocniejsza .To w ktory dzien powinnam serduszkowac,od ktorego testu liczyc?

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2019, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Atyde tak myślę, że będzie dobrze A to pewnie dlatego że porównuje poprzednia ciążę do tej. W tamtej miałam codziennie bóle brzucha dość mocne , nasilaly się z każdym dniem
    W tej o dziwo nic się nie dzieje ( Choć z drugiej strony czasem myślę że choć trochę powinno )
    Rzadko i na krótko coś czuje jakiś minimalny ból czy jajniki...
    Julka ja bym <3 od pozytywnego testu codziennie;-) przynajmniej 3 dni - tak mi mówiła mi Pani Doktor

Julka, Nera1986 lubią tę wiadomość

• Ania 89 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2019, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julka ja też bym od pozytywnego testu owu czyli sobotę a powtórzyła w niedzielę:)

Test pozytywny 12 marca❤️
    16 maja prenatalne wizyta ❤️🍀 wszystko dobrze☺️
    06.06 wizyta❤️🍀
    04.07 wizyta❤️🍀
    08.07 połówkowe Zdrowa dziewczynka ☺️🩷
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2019, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny tak se mysle czy nie jestem juz za stara na to wszystko.Bardzo chce miec jeszcze dziecko ale wstyd by mi bylo powiedziec komus ze sie statamyz mezem bo mam dwie juz pelnoletnie corki .Ja tak bardzo chce ale wokol pelno mlodych dziewczyn w ciazy i tak sobie mysle czy mam prawo jeszcze chciec.

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2019, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anetka32 wrote:
    Atyde tak myślę, że będzie dobrze A to pewnie dlatego że porównuje poprzednia ciążę do tej. W tamtej miałam codziennie bóle brzucha dość mocne , nasilaly się z każdym dniem
    W tej o dziwo nic się nie dzieje ( Choć z drugiej strony czasem myślę że choć trochę powinno )
    Rzadko i na krótko coś czuje jakiś minimalny ból czy jajniki...
    Julka ja bym <3 od pozytywnego testu codziennie;-) przynajmniej 3 dni - tak mi mówiła mi Pani Doktor
    Anetka kazda ciaza jest inna a to ze akurat nie boli cie brzuch to chyba dobry znak.

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2019, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania 89 wrote:
    Julka ja też bym od pozytywnego testu owu czyli sobotę a powtórzyła w niedzielę:)
    Aniu tylko ze wczoraj nie bylo tylko w sobote i dzisiaj bedzie.Myslisz ze to wystarczy ?

• Nera1986 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2019, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julka wrote:
    Dziewczyny jak to jest kiedy trzeba 💜W sobote test lh byl pozytywny obie kreski takie same a w niedziele testowa jeszcze mocniejsza .To w ktory dzien powinnam serduszkowac,od ktorego testu liczyc?

Testowa mocniejsza od kontrolnej zazwyczaj pojawia się dzień przed . Najlepszy czas od pozytywnego pierwszego testu przez trzy dni

Julka lubi tę wiadomość

W oczekiwaniu na czwarty cud ...
    33lata
    2.05.2016r-poronienie

o1489x0hv91qnmu5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2019, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nera1986 wrote:
    Testowa mocniejsza od kontrolnej zazwyczaj pojawia się dzień przed . Najlepszy czas od pozytywnego pierwszego testu przez trzy dni
    Tylko wczoraj nie bylo bo moj po paru piwach spi jak niedzwiedz.

• Ania 89 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2019, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julka według mnie będzie ok. W sobotę było to zanim plemniki dotrą to niedziela plus poprawka w poniedziałek . A co do takich myśli to nie dziwię się że masz wątpliwości ale jeżeli pragniesz dziecka to trzeba działać:)

Julka, Nera1986 lubią tę wiadomość

Test pozytywny 12 marca❤️
    16 maja prenatalne wizyta ❤️🍀 wszystko dobrze☺️
    06.06 wizyta❤️🍀
    04.07 wizyta❤️🍀
    08.07 połówkowe Zdrowa dziewczynka ☺️🩷
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2019, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julka nie powinnaś wogole tak myśleć!
    Moja siostra w wieku 38 została mama chłopczyka mając nastoletnia (16) córkę!
    Nigdy nie widziałam jej w takim stanie jest przeszczesliwa chłopczyk jest jej oczkiem w głowie. Myślę że jeśli kobieta czuje instynkt macierzyński to nie ma się czego wstydzić! Tymbardziej wiek nie jest przeszkodą no chyba że organizm nie pozwala ...
    Moja teściowa ma 6- dzieci , do dziś mówi że gdyby jeszcze mogła miała by jeszcze jedno ! Bo bardzo by chciała. To mówi 62 letnia kobieta - na głos do ludzi nie baczac i nie przejmując się niczym. Także głowa do góry i bierz się za starania A nie tam się zastanawiasz czy wypada . Ludzie nie wychowaja - więc nie ma się czym przejmować!
    Przecież dzieci to Cud <3

Nera1986, jagodowamery lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2019, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anetka32 wrote:
    Julka nie powinnaś wogole tak myśleć!
    Moja siostra w wieku 38 została mama chłopczyka mając nastoletnia (16) córkę!
    Nigdy nie widziałam jej w takim stanie jest przeszczesliwa chłopczyk jest jej oczkiem w głowie. Myślę że jeśli kobieta czuje instynkt macierzyński to nie ma się czego wstydzić! Tymbardziej wiek nie jest przeszkodą no chyba że organizm nie pozwala ...
    Moja teściowa ma 6- dzieci , do dziś mówi że gdyby jeszcze mogła miała by jeszcze jedno ! Bo bardzo by chciała. To mówi 62 letnia kobieta - na głos do ludzi nie baczac i nie przejmując się niczym. Także głowa do góry i bierz się za starania A nie tam się zastanawiasz czy wypada . Ludzie nie wychowaja - więc nie ma się czym przejmować!
    Przecież dzieci to Cud <3
    Dzieki Anetko wlasnie takich slow potrzebowalam ,bo znowu mialam wielkiego dola.Kochana jestes.

• Nera1986 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2019, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julka wrote:
    Dziewczyny tak se mysle czy nie jestem juz za stara na to wszystko.Bardzo chce miec jeszcze dziecko ale wstyd by mi bylo powiedziec komus ze sie statamyz mezem bo mam dwie juz pelnoletnie corki .Ja tak bardzo chce ale wokol pelno mlodych dziewczyn w ciazy i tak sobie mysle czy mam prawo jeszcze chciec.

To tak jakbyś zadała pytanie :
    Czy mam prawo być szczęśliwa?

Oczywiście, że masz! A wręcz z Twojej strony to jak najbardziej dojrzała decyzja i jeśli lekarz nie widzi przeciwwskazań to czemu nie!
    Ja uważam , że będziesz cudowną mamą i jeszcze nie jedna "mloda" Ci tego pozazdrości <3
    Nie rezygnuj z marzeń kochana !

W oczekiwaniu na czwarty cud ...
    33lata
    2.05.2016r-poronienie

o1489x0hv91qnmu5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2019, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nera1986 wrote:
    To tak jakbyś zadała pytanie :
    Czy mam prawo być szczęśliwa?

Oczywiście, że masz! A wręcz z Twojej strony to jak najbardziej dojrzała decyzja i jeśli lekarz nie widzi przeciwwskazań to czemu nie!
    Ja uważam , że będziesz cudowną mamą i jeszcze nie jedna "mloda" Ci tego pozazdrości <3
    Nie rezygnuj z marzeń kochana !
    Dzieki Kochana.Mam dzis gorszy dzien.Moj wczoraj mnie wkurzyl bo wiedzial ze mam dni plodne a wolal sie piwa napic.Nie dosc ze nie wiem czy mam owulacje czy nie to jeszcze on ma to w dupie.Mam dosc jego pustych slow ze mu tez zalezy bo tylko ja robie wszystko.Dzieki Nera.

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2019, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyszly kolejne testy owul.juz na kolejny cykl.Wariactwo z listonoszka juz jestem na TY😃

• MałaMi_87 Koleżanka

Wysłany: 17 czerwca 2019, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Atyde dzisiaj dopiero 7dc także bardzo świeża sprawa..

Starania od 12/2018r.

6cs ciąża biochemiczna (5t4d)

Przerwa od 12.2019 do 03.2020
    Skierowanie na laparoskopie podejrzenie -niepłodność pierwotna, niedrożne jajowody

Marzec 2020-Laparoskopia
    · uwolnienie zwrotów
    · jajowody poskręcane (naprawione)
    · udrożnienie jajowodów (oba jajowody udrożnione pod dużym ciśnieniem ale udało się)

Nasze wyniki: dobre
    Walczymy dalej 💪😍
  • OlaaM Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2019, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny badałam dzisiaj testosteron i insulinę.

Testosteron wynik 0.75 a norma 0.08-0.48 ng/ml
    Insulina 6,4 a norma 2.6-24.9

Testosteron dużo za duży, czy któraś tak miała? Czym to się leczy?

Czytam o objawach i do mnie pasuje tylko pcos.

Synku, czekamy na Ciebie 💚

p19ucsqvrm65zofq.png
  • MałaMi_87 Koleżanka

Wysłany: 17 czerwca 2019, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    babydust1 wrote:
    Czesc Mala MI przykro mi ze mialas CB ja mialam ostatnio 2 razy takie :(
    a progesteron juz chyba spadal na @ taki malutki. po ilu dniach zaczelas krwawic ?
    w ciazy powinien byc wiekszy

Też tak myślę, że progesteron spadł razem z betą.. 😢 pierwszą bete robiłam w pt a krwawić zaczęłam we wt. Krwawienie takie samo jal przy każdej mojej @

Starania od 12/2018r.

6cs ciąża biochemiczna (5t4d)

Przerwa od 12.2019 do 03.2020
    Skierowanie na laparoskopie podejrzenie -niepłodność pierwotna, niedrożne jajowody

Marzec 2020-Laparoskopia
    · uwolnienie zwrotów
    · jajowody poskręcane (naprawione)
    · udrożnienie jajowodów (oba jajowody udrożnione pod dużym ciśnieniem ale udało się)

Nasze wyniki: dobre
    Walczymy dalej 💪😍
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2019, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaMi_87 wrote:
    Też tak myślę, że progesteron spadł razem z betą.. 😢 pierwszą bete robiłam w pt a krwawić zaczęłam we wt. Krwawienie takie samo jal przy każdej mojej @

Myślę że wizyta u Gin wskazana i progesteron na ewentualne podtrzymanie ciąży
    Bardzo szybko prog spadł więc możliwe że był za nisko
    7dc to jeszcze " świeża sprawa " temperatura zapewne spadnie A owulacja się przesunie.

Ola faktycznie podwyższony testosteron wskazuje na pcos oprócz usg jeszcze amh może wykazać te schorzenie

Julka głowa do góry A chłopa za łeb- tak to z nimi jest. Ja ze swoim też przechodziłam różne ekcesy. Unikal tematu jak ognia , zawsze tłumaczył się małym mieszkaniem ostatnim pietrem itp co rusz nowa wymowka. Jednak od ostatniego czasu wystarczyło słowo mam dni płodne. I mimo wspólnego zmęczenia on zawsze pierwszy wykazywał inicjatywe
    Także z chłopem nie ma się co cackac jasno i definitywnie trzeba powiedzieć/ ustalic
    Być może poprostu zapomniał albo miał chwilę słabości. Spokojnie dziś Ci to wynagrodzi <3

• OlaaM Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2019, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś

Mam jeszcze wyniki SHBG 211 nmol/l, norma to 32.4-128. Napisałam do lekarza , ciekawe jaki będzie miał pomysł.

Synku, czekamy na Ciebie 💚

p19ucsqvrm65zofq.png
  • Mysza1990 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2019, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola daj znac co lekarz odpisze
    Ja dziś zrobiłam badania na zespół antyfosfolipidowy jutro wyniki.
    MałaMi skonsultuj sprawę z lekarzem może po owulacji powinnaś brać progesteron

1usaj44jiie83zb2.png
    Nasz aniołek 05.2019 6tc

* kariotypy prawidlowe
    *AMH 6,28
    *fDNA plemnika 25%
    03.2019 HSG jajowody drożne
    12.2019 histeroskopia wszystko ok
    01.2020 początek ivf
    17.02 pick up 🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
    22.02 1ET 🍀😭😭😭

20.04 beta 686,9 progesteron 40
    22.04 beta 1509 progesteron 35
    28.04 beta 23563 37 progesteron
    05.05 mamy ❤
    16.06 badanie prenatalne maleństwo ma 6,3 cm
    18.08 polowkowe. 80% chlopiec, 460g

Cudzie trwaj .💚💛🧡❤💙💜
‹‹ 739 740 741 742 743 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ