Świeże staraczki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAtyde tak myślę, że będzie dobrze A to pewnie dlatego że porównuje poprzednia ciążę do tej. W tamtej miałam codziennie bóle brzucha dość mocne , nasilaly się z każdym dniem
W tej o dziwo nic się nie dzieje ( Choć z drugiej strony czasem myślę że choć trochę powinno )
Rzadko i na krótko coś czuje jakiś minimalny ból czy jajniki...
Julka ja bymod pozytywnego testu codziennie;-) przynajmniej 3 dni - tak mi mówiła mi Pani Doktor
Julka, Nera1986 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDziewczyny tak se mysle czy nie jestem juz za stara na to wszystko.Bardzo chce miec jeszcze dziecko ale wstyd by mi bylo powiedziec komus ze sie statamyz mezem bo mam dwie juz pelnoletnie corki .Ja tak bardzo chce ale wokol pelno mlodych dziewczyn w ciazy i tak sobie mysle czy mam prawo jeszcze chciec.
-
nick nieaktualnyAnetka32 wrote:Atyde tak myślę, że będzie dobrze A to pewnie dlatego że porównuje poprzednia ciążę do tej. W tamtej miałam codziennie bóle brzucha dość mocne , nasilaly się z każdym dniem
W tej o dziwo nic się nie dzieje ( Choć z drugiej strony czasem myślę że choć trochę powinno )
Rzadko i na krótko coś czuje jakiś minimalny ból czy jajniki...
Julka ja bymod pozytywnego testu codziennie;-) przynajmniej 3 dni - tak mi mówiła mi Pani Doktor
-
nick nieaktualny
-
Julka wrote:Dziewczyny jak to jest kiedy trzeba 💜W sobote test lh byl pozytywny obie kreski takie same a w niedziele testowa jeszcze mocniejsza .To w ktory dzien powinnam serduszkowac,od ktorego testu liczyc?
Testowa mocniejsza od kontrolnej zazwyczaj pojawia się dzień przed . Najlepszy czas od pozytywnego pierwszego testu przez trzy dniJulka lubi tę wiadomość
W oczekiwaniu na czwarty cud ...
33lata
2.05.2016r-poronienie
-
nick nieaktualny
-
Julka według mnie będzie ok. W sobotę było to zanim plemniki dotrą to niedziela plus poprawka w poniedziałek . A co do takich myśli to nie dziwię się że masz wątpliwości ale jeżeli pragniesz dziecka to trzeba działać
Julka, Nera1986 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJulka nie powinnaś wogole tak myśleć!
Moja siostra w wieku 38 została mama chłopczyka mając nastoletnia (16) córkę!
Nigdy nie widziałam jej w takim stanie jest przeszczesliwa chłopczyk jest jej oczkiem w głowie. Myślę że jeśli kobieta czuje instynkt macierzyński to nie ma się czego wstydzić! Tymbardziej wiek nie jest przeszkodą no chyba że organizm nie pozwala ...
Moja teściowa ma 6- dzieci , do dziś mówi że gdyby jeszcze mogła miała by jeszcze jedno ! Bo bardzo by chciała. To mówi 62 letnia kobieta - na głos do ludzi nie baczac i nie przejmując się niczym. Także głowa do góry i bierz się za starania A nie tam się zastanawiasz czy wypada . Ludzie nie wychowaja - więc nie ma się czym przejmować!
Przecież dzieci to CudNera1986, jagodowamery lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAnetka32 wrote:Julka nie powinnaś wogole tak myśleć!
Moja siostra w wieku 38 została mama chłopczyka mając nastoletnia (16) córkę!
Nigdy nie widziałam jej w takim stanie jest przeszczesliwa chłopczyk jest jej oczkiem w głowie. Myślę że jeśli kobieta czuje instynkt macierzyński to nie ma się czego wstydzić! Tymbardziej wiek nie jest przeszkodą no chyba że organizm nie pozwala ...
Moja teściowa ma 6- dzieci , do dziś mówi że gdyby jeszcze mogła miała by jeszcze jedno ! Bo bardzo by chciała. To mówi 62 letnia kobieta - na głos do ludzi nie baczac i nie przejmując się niczym. Także głowa do góry i bierz się za starania A nie tam się zastanawiasz czy wypada . Ludzie nie wychowaja - więc nie ma się czym przejmować!
Przecież dzieci to Cud -
Julka wrote:Dziewczyny tak se mysle czy nie jestem juz za stara na to wszystko.Bardzo chce miec jeszcze dziecko ale wstyd by mi bylo powiedziec komus ze sie statamyz mezem bo mam dwie juz pelnoletnie corki .Ja tak bardzo chce ale wokol pelno mlodych dziewczyn w ciazy i tak sobie mysle czy mam prawo jeszcze chciec.
To tak jakbyś zadała pytanie :
Czy mam prawo być szczęśliwa?
Oczywiście, że masz! A wręcz z Twojej strony to jak najbardziej dojrzała decyzja i jeśli lekarz nie widzi przeciwwskazań to czemu nie!
Ja uważam , że będziesz cudowną mamą i jeszcze nie jedna "mloda" Ci tego pozazdrości
Nie rezygnuj z marzeń kochana !W oczekiwaniu na czwarty cud ...
33lata
2.05.2016r-poronienie
-
nick nieaktualnyNera1986 wrote:To tak jakbyś zadała pytanie :
Czy mam prawo być szczęśliwa?
Oczywiście, że masz! A wręcz z Twojej strony to jak najbardziej dojrzała decyzja i jeśli lekarz nie widzi przeciwwskazań to czemu nie!
Ja uważam , że będziesz cudowną mamą i jeszcze nie jedna "mloda" Ci tego pozazdrości
Nie rezygnuj z marzeń kochana ! -
nick nieaktualny
-
Atyde dzisiaj dopiero 7dc także bardzo świeża sprawa..Starania od 12/2018r.
6cs ciąża biochemiczna (5t4d)
Przerwa od 12.2019 do 03.2020
Skierowanie na laparoskopie podejrzenie -niepłodność pierwotna, niedrożne jajowody
Marzec 2020-Laparoskopia
· uwolnienie zwrotów
· jajowody poskręcane (naprawione)
· udrożnienie jajowodów (oba jajowody udrożnione pod dużym ciśnieniem ale udało się)
Nasze wyniki: dobre
Walczymy dalej 💪😍 -
Dziewczyny badałam dzisiaj testosteron i insulinę.
Testosteron wynik 0.75 a norma 0.08-0.48 ng/ml
Insulina 6,4 a norma 2.6-24.9
Testosteron dużo za duży, czy któraś tak miała? Czym to się leczy?
Czytam o objawach i do mnie pasuje tylko pcos. -
babydust1 wrote:Czesc Mala MI przykro mi ze mialas CB ja mialam ostatnio 2 razy takie
a progesteron juz chyba spadal na @ taki malutki. po ilu dniach zaczelas krwawic ?
w ciazy powinien byc wiekszy
Też tak myślę, że progesteron spadł razem z betą.. 😢 pierwszą bete robiłam w pt a krwawić zaczęłam we wt. Krwawienie takie samo jal przy każdej mojej @Starania od 12/2018r.
6cs ciąża biochemiczna (5t4d)
Przerwa od 12.2019 do 03.2020
Skierowanie na laparoskopie podejrzenie -niepłodność pierwotna, niedrożne jajowody
Marzec 2020-Laparoskopia
· uwolnienie zwrotów
· jajowody poskręcane (naprawione)
· udrożnienie jajowodów (oba jajowody udrożnione pod dużym ciśnieniem ale udało się)
Nasze wyniki: dobre
Walczymy dalej 💪😍 -
nick nieaktualnyMałaMi_87 wrote:Też tak myślę, że progesteron spadł razem z betą.. 😢 pierwszą bete robiłam w pt a krwawić zaczęłam we wt. Krwawienie takie samo jal przy każdej mojej @
Myślę że wizyta u Gin wskazana i progesteron na ewentualne podtrzymanie ciąży
Bardzo szybko prog spadł więc możliwe że był za nisko
7dc to jeszcze " świeża sprawa " temperatura zapewne spadnie A owulacja się przesunie.
Ola faktycznie podwyższony testosteron wskazuje na pcos oprócz usg jeszcze amh może wykazać te schorzenie
Julka głowa do góry A chłopa za łeb- tak to z nimi jest. Ja ze swoim też przechodziłam różne ekcesy. Unikal tematu jak ognia , zawsze tłumaczył się małym mieszkaniem ostatnim pietrem itp co rusz nowa wymowka. Jednak od ostatniego czasu wystarczyło słowo mam dni płodne. I mimo wspólnego zmęczenia on zawsze pierwszy wykazywał inicjatywe
Także z chłopem nie ma się co cackac jasno i definitywnie trzeba powiedzieć/ ustalic
Być może poprostu zapomniał albo miał chwilę słabości. Spokojnie dziś Ci to wynagrodzi -
Ola daj znac co lekarz odpisze
Ja dziś zrobiłam badania na zespół antyfosfolipidowy jutro wyniki.
MałaMi skonsultuj sprawę z lekarzem może po owulacji powinnaś brać progesteron
Nasz aniołek 05.2019 6tc
* kariotypy prawidlowe
*AMH 6,28
*fDNA plemnika 25%
03.2019 HSG jajowody drożne
12.2019 histeroskopia wszystko ok
01.2020 początek ivf
17.02 pick up 🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
22.02 1ET 🍀😭😭😭
20.04 beta 686,9 progesteron 40
22.04 beta 1509 progesteron 35