X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Świeże staraczki 2019
Odpowiedz

Świeże staraczki 2019

Oceń ten wątek:
  • Nera1986 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2019, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki Aniu <3

W oczekiwaniu na czwarty cud ...
    33lata
    2.05.2016r-poronienie

o1489x0hv91qnmu5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2019, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu Teraz Tylko czas odliczyc:-)
    <3
    Kciuki mocno zaciśnięte!! <3

• OlaaM Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2019, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anetka32 wrote:
    To może warto przerzucić się już na coś innego,?
    Jak Clo na mnie nie działało to aromek ( bądź jakis inny letrozol ) radził sobie swietnie:-)

Czekam na okres i zaczynam ostatni cykl z clo a potem coś innego

Synku, czekamy na Ciebie 💚

p19ucsqvrm65zofq.png
  • Winter86 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2019, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie🥵🥵🥵🥵🥵🥵🥵🥵🥵🥵🥵🥵🥵

Anetka32 kochana zapraszam😁placek super mało słodki owoce kruche cienkie ciasto Pyszne jest 👌👌👌nie będę się zachwala ale to prawda😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁

Nercia jutro jadę koło 17. 30 mam wizytę będę wszystko wiedzieć mam nadzieję że i płeć poznam w 100% no i że łożysko już nie jest przodujace... 😁 Dam znać po wizycie co i jak😊

Jagodowamery chyba że tak🤔 no nic po urlopie się najwyżej wybierzesz jak zajdzie taka potrzeba😉😊

Ania trzymam kciuki✊✊✊

jagodowamery, Nera1986 lubią tę wiadomość

34Lata
    Matka Polka na pełym etacie :D
    starania od sierpnia2018
    Pazdziernik 2018 Poronienie 5tc
    Luty 2019 Pozytywny test ciążowy -oczekuje kolejnego szczescia :)
    Niedoczynnosc tarczycy Ethyrox112

💚💙💚💙💚💙💚💙💙💚💙💚💙💚💙💚

💙Pawełek 05.11.2019 💙
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2019, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Winter86 wrote:
    Witajcie🥵🥵🥵🥵🥵🥵🥵🥵🥵🥵🥵🥵🥵

Anetka32 kochana zapraszam😁placek super mało słodki owoce kruche cienkie ciasto Pyszne jest 👌👌👌nie będę się zachwala ale to prawda😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁

Nercia jutro jadę koło 17. 30 mam wizytę będę wszystko wiedzieć mam nadzieję że i płeć poznam w 100% no i że łożysko już nie jest przodujace... 😁 Dam znać po wizycie co i jak😊

Jagodowamery chyba że tak🤔 no nic po urlopie się najwyżej wybierzesz jak zajdzie taka potrzeba😉😊

Ania trzymam kciuki✊✊✊

Akurat jak mi się skończy urlop to będę kończyć estrofem więc pójdę chociaż zbadać grubość endometrium czy coś urosło. Ostatnio miało 7mm w 17dniu cyklu przy obecnym 39 dniowym.

• MałaMi_87 Koleżanka

Wysłany: 16 czerwca 2019, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny, jestem tutaj nowa ale od dłuższego czasu obserwuje forum. Od grudnia z Narzyczonym staramy się o Maleństwo. Miałam nadzieję, że zdążymy przed ślubem. Założyliśmy, że uda Nam się w 8 mc (po tym czasie planujemy przerwę w staraniach żebym mogła dojśc do siebie po ewentualnym porodzie i żeby Dzidzia miała skończone min4mc, (ślub 10/2020))W tym miesiącu pierwszy raz zobaczyłam II kreski co prawda bladziutkie ale były 😍 niestety moje szczęście i radość trwalo zaledwie kilka dni.. beta już na początku była niska (28,28). Mojemu W. chciałam powiedzieć po odebraniu drugiej bety, niestety wynik to 9,72 😢 Boziuu ile się napłakałam. Krwawienie nastąpiło 11.06 i trwało jak przy każdej @ 4dni i teraz moje pytanie do Was, powiedzcie mi proszę kiedy powinnam spodziewć sie owulacji jeszcze w tym cyklu? Moje cykle trwają ok 27dni, a owulacja ok 13dc.ale teraz po cb nie wiem jak to liczyć. Temp mam cały czas ponad 37,2 a przeważnie przed skokiem miałam 36,4 jak mam liczyć dni płodne bo już zdurniałam.. 😕

Starania od 12/2018r.

6cs ciąża biochemiczna (5t4d)

Przerwa od 12.2019 do 03.2020
    Skierowanie na laparoskopie podejrzenie -niepłodność pierwotna, niedrożne jajowody

Marzec 2020-Laparoskopia
    · uwolnienie zwrotów
    · jajowody poskręcane (naprawione)
    · udrożnienie jajowodów (oba jajowody udrożnione pod dużym ciśnieniem ale udało się)

Nasze wyniki: dobre
    Walczymy dalej 💪😍
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2019, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala Mi wspolczuje straty:-(

Jeśli już miałaś krwawienie i się skończyło to owulacja powinna być tak jak zawsze- ewentualnie może się coś przesunąć. Jeśli masz możliwość to monitoring jeśli nie- Testy owu.
    Czy byłaś sprawdzić czy wszystko ok ? Czy się oczyscilas?

• Olaa..32 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2019, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaMi_87 wrote:
    Hej Dziewczyny, jestem tutaj nowa ale od dłuższego czasu obserwuje forum. Od grudnia z Narzyczonym staramy się o Maleństwo. Miałam nadzieję, że zdążymy przed ślubem. Założyliśmy, że uda Nam się w 8 mc (po tym czasie planujemy przerwę w staraniach żebym mogła dojśc do siebie po ewentualnym porodzie i żeby Dzidzia miała skończone min4mc, (ślub 10/2020))W tym miesiącu pierwszy raz zobaczyłam II kreski co prawda bladziutkie ale były 😍 niestety moje szczęście i radość trwalo zaledwie kilka dni.. beta już na początku była niska (28,28). Mojemu W. chciałam powiedzieć po odebraniu drugiej bety, niestety wynik to 9,72 😢 Boziuu ile się napłakałam. Krwawienie nastąpiło 11.06 i trwało jak przy każdej @ 4dni i teraz moje pytanie do Was, powiedzcie mi proszę kiedy powinnam spodziewć sie owulacji jeszcze w tym cyklu? Moje cykle trwają ok 27dni, a owulacja ok 13dc.ale teraz po cb nie wiem jak to liczyć. Temp mam cały czas ponad 37,2 a przeważnie przed skokiem miałam 36,4 jak mam liczyć dni płodne bo już zdurniałam.. 😕
    Witaj kochana, przykro mi z powodu Twojej straty, ale grunt to być silnym i walczyć do samego końca 🤗
    Po cb owulacja powinna raczej wystąpić normalnie, ewentualnie tak jak Anetka pisze może być kilkudniowe obsunięcie.
    Co do temperatury to nie pomogę, ale nasza ekspertka Nera powinna pomóc 😜

27.02.2025 - 39+3tc 49 cm i 2900g 👶🏻🩷

05.2024 - 6tc 👼🏻💔

02.11.21 - 38+4tc 54cm i 3120g 👶🏻💙

07.2019 - 6tc 👼🏻💔

age.png

age.png
  • Ania 89 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2019, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam i Ja nowa osobę na forum:) Dziękuję dziewczyny za kciuki:) no wiadomo zawsze jest iskierka nadziei do póki @ nie przyjdzie . Ciekawe czy będzie już jutro skok temperatury czy po jutrze:) bo innej opcji nie biorę pod uwagę. Śluz się zmienia na niepłodny ale jeszcze ma oznaki płodnego.

Test pozytywny 12 marca❤️
    16 maja prenatalne wizyta ❤️🍀 wszystko dobrze☺️
    06.06 wizyta❤️🍀
    04.07 wizyta❤️🍀
    08.07 połówkowe Zdrowa dziewczynka ☺️🩷
    preg.png
  • MałaMi_87 Koleżanka

Wysłany: 16 czerwca 2019, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anetka32 wrote:
    Mala Mi wspolczuje straty:-(

Jeśli już miałaś krwawienie i się skończyło to owulacja powinna być tak jak zawsze- ewentualnie może się coś przesunąć. Jeśli masz możliwość to monitoring jeśli nie- Testy owu.
    Czy byłaś sprawdzić czy wszystko ok ? Czy się oczyscilas?

Anetko, wizytę mam dopiero 1 lipca a to już po owulacji o ile będzie.. i teraz nie wiem czy starać sie nadal czy pauza.. chociaż to krwawienie jak dla mnie to wyglądało jak każda moja @ gdybym nie wiedziała o cb to pewnie nie zauważyłabym różnicy. Jedynie to martwi mnie ta temp bo nie wiem czy mam się nią sugerować.

Starania od 12/2018r.

Skierowanie na laparoskopie podejrzenie -niepłodność pierwotna, niedrożne jajowody

Marzec 2020-Laparoskopia
    · uwolnienie zwrotów
    · udrożnienie jajowodów (oba jajowody udrożnione pod dużym ciśnieniem ale udało się)

Walczymy dalej 💪😍
  • Mysza1990 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2019, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam MałaMi myślę że owulacje będziesz miała jeszcze normalnie w tym cyklu. Miałaś badany kiedyś progesteron?

1usaj44jiie83zb2.png
    Nasz aniołek 05.2019 6tc

* kariotypy prawidlowe
    *AMH 6,28
    *fDNA plemnika 25%
    03.2019 HSG jajowody drożne
    12.2019 histeroskopia wszystko ok
    01.2020 początek ivf
    17.02 pick up 🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
    22.02 1ET 🍀😭😭😭

20.04 beta 686,9 progesteron 40
    22.04 beta 1509 progesteron 35
    28.04 beta 23563 37 progesteron
    05.05 mamy ❤
    16.06 badanie prenatalne maleństwo ma 6,3 cm
    18.08 polowkowe. 80% chlopiec, 460g

Cudzie trwaj .💚💛🧡❤💙💜
  • MałaMi_87 Koleżanka

Wysłany: 16 czerwca 2019, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza1990 wrote:
    Witam MałaMi myślę że owulacje będziesz miała jeszcze normalnie w tym cyklu. Miałaś badany kiedyś progesteron?

Pierwszy raz przy drugiej becie, wynik to 0,976ng/ml i szczerze.. nic mi to nie mówi..

Starania od 12/2018r.

Marzec 2020-Laparoskopia
    · uwolnienie zwrotów

Walczymy dalej 💪😍
  • MałaMi_87 Koleżanka

Wysłany: 16 czerwca 2019, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam serdecznie Dziewczynki 😊 i dziękuję za zainteresowanie 😊

Starania od 12/2018r.

Marzec 2020-Laparoskopia
    · uwolnienie zwrotów

Walczymy dalej 💪😍
  • Atyde Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2019, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam MałaMi i życzę powodzenia :) każda z nas dotknęła jakaś tragedia i jesteśmy od tego by się tu wspierać, ja zaszłam w ciążę w Cyklu bezowulacyjnym potwierdzonym przez lekarza, także wszystko przed tobą i na pewno się uda :)

Nasza kochana córeczka Jagódka
    20.02.2018r. - 01.03.2018r.

27.06. 2018r. - ciąża pozamaciczna

Zostałam mamą!
    Oliwia 🥰 27.09.2019r.

Zosia 🥰 17.05.2021r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2019, 01:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam małami :) mam nadzieję że będzie Tobie tutaj z nami dobrze. :) Musimy się trzymać razem i wierzyć że każda z nas ma szansę ujrzeć dwie piękne grube kreski!!! <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2019, 04:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej laski! :-)
    Poranny ptaszek zemnie ;-)

Mała Mi A który masz dziś dzień cyklu ?

Dziewczyny ja dziś standardowo test rano:-P
    Kreska ciemna ( jak kontrolna t9 chyba nigdy nie będzie) ale grubsza od kontrolnej to chyba dobrze:-)

• Olaa..32 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2019, 05:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anetka32 wrote:

Kreska ciemna ( jak kontrolna t9 chyba nigdy nie będzie) ale grubsza od kontrolnej to chyba dobrze:-)
    Ciesz się ciążą kochana i wciągnij nas w ten cudowny stan 😜

27.02.2025 - 39+3tc 49 cm i 2900g 👶🏻🩷

05.2024 - 6tc 👼🏻💔

02.11.21 - 38+4tc 54cm i 3120g 👶🏻💙

07.2019 - 6tc 👼🏻💔

age.png

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2019, 06:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olaa..32 wrote:
    Ciesz się ciążą kochana i wciągnij nas w ten cudowny stan 😜

No tak rozsylam na Was wszystkie ciążowe fluidy !!!!
    Fuuuuuu!
    Fuuuuuuu!

Mam nadzieję że posypie się teraz zielonymi kropkami :-)

Mocno ale to mocno trzymam za wszystkie kciuki! Sama przeszłam ciężka przede wszystkim długą drogę by teraz być w tym stanie !
    Miałam chyba ze 4 lekarzy zaliczyłam klinikę niepłodności, Hsg, Histero tysiące badań śmiało mogę rzec miliony testów i wierzę w to że każdej z Nas się uda ! Niestety jedne muszą czekać dłużej innym odrazu się udaje . Niemniej jednak wiem że każda z nas napewno zostanie mama - czy to poraz pierwszy czy poraz kolejny :-)

• Atyde Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2019, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anetka32 wrote:

To cudownie :) nastał dla ciebie lepszy czas, także ciesz się tym stanem :)

Nasza kochana córeczka Jagódka
    20.02.2018r. - 01.03.2018r.

27.06. 2018r. - ciąża pozamaciczna

Zostałam mamą!
    Oliwia 🥰 27.09.2019r.

Zosia 🥰 17.05.2021r.
  • babydust1 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2019, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaMi_87 wrote:
    Pierwszy raz przy drugiej becie, wynik to 0,976ng/ml i szczerze.. nic mi to nie mówi..
    Czesc Mala MI przykro mi ze mialas CB ja mialam ostatnio 2 razy takie :(
    a progesteron juz chyba spadal na @ taki malutki. po ilu dniach zaczelas krwawic ?
    w ciazy powinien byc wiekszy

‹‹ 738 739 740 741 742 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ