X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Świeże staraczki 2019
Odpowiedz

Świeże staraczki 2019

Oceń ten wątek:
  • Ania 89 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2019, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anetka a po co robisz owulaki? :) Zrób jutro bete jak będziesz spokojniejsza bo już wiesz sama jak jest z testami. Nie pokazują jaki jest przyrost bety. No ale test powoli ciemnieje. Ja trzymam za was kciuki:)

Test pozytywny 12 marca❤️
    16 maja prenatalne wizyta ❤️🍀 wszystko dobrze☺️
    06.06 wizyta❤️🍀
    04.07 wizyta❤️🍀
    08.07 połówkowe Zdrowa dziewczynka ☺️🩷
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2019, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Nieiwem sikam już na wszystko - daj patyczek z loda to pewnie lod też będzie w ciąży 😂😂😂

Mam pytanie za milion dolarów; zrobię jutro ta bete ale czy koniecznie muszę w tym samym labo? Kurde do tamtego mam 30 km ! A do mojego 2 minuty- w kapciach mogę wyjść i wyniki tak samo o podobnej godzinie.
    Zrobię może tu i powtórzę Tu też w piątek co o tym myślicie?

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2019, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anetka w ogóle się nie przejmuj takim”brakiem” objawów! Nie nakręcaj się i nie ściągaj złymi myślami pecha. Ja na Twoim miejscu bety bym już nie robiła. Twoja Pani doktor powiedziała ze przyrost jest piękny i to Ci powinno starczyć żeby myśleć pozytywnie. Zaufaj swojemu lekarzowi a nie forumowym historiom. Każda jest inna. Może być beta w wartościach czterocyfrowych a i tak nastąpi poronienie. A często jest tez tak ze beta zaczyna się od maleńkich wartości a ciąża rozwija się książkowo. Ja w pierwszej ciazy tez zaczęłam nakręcać się betą. Tez uważałam ze mój wynik jest za niski jak na ten dpo. Wkręciłam sobie same złe rzeczy, wpadałam w histerie. Nie pomogło. Tym razem na betę nie poszłam w ogóle bo nie chciałam znów sobie do głowy nabijać. Czekałam (nie)cierpliwie na wizytę u gina. I Tobie tez radzę zajęcie się czymś - książka, serial, kolorowanki, gry na telefonie - cokolwiek! Tylko nie rozmyślaj i nie bój się! WSZYSTKO BĘDZIE DOBRZE! ❤️❤️❤️

babydust1 lubi tę wiadomość

• Ania 89 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2019, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę że jakiś mega różnić nie będzie między laboratoriami , ale to tylko moje zdanie:) sama pamiętam jak czekałam na te wyniki bety:)

06.06 wizyta❤️🍀
    04.07 wizyta❤️🍀
    preg.png
  • babydust1 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2019, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anetka32 wrote:
    A Nieiwem sikam już na wszystko - daj patyczek z loda to pewnie lod też będzie w ciąży 😂😂😂

Mam pytanie za milion dolarów; zrobię jutro ta bete ale czy koniecznie muszę w tym samym labo? Kurde do tamtego mam 30 km ! A do mojego 2 minuty- w kapciach mogę wyjść i wyniki tak samo o podobnej godzinie.
    rob blisko ciebie :) choc znasz moje podejscie do bety ;)
    pewnie i tak znajdziesz powod zeby sie denerwowac ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2019, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anetka nie wiem czy jesteś osoba wierząca czy nie, ale mnie w tej ciazy właśnie najwiecej pomogła modlitwa. Modliłam się z całego serca przed każdym USG, w chwilach kiedy dopadała mnie panika, kiedy zaczynałam za bardzo analizować te moje objawy. Serio pomaga do tej pory :)

• Ania 89 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2019, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nera co tak ostatnio mało się udzielasz na forum:)?

06.06 wizyta❤️🍀
    04.07 wizyta❤️🍀
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2019, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anetka32 wrote:

Uwielbiam cie za te testy😂😂.Badanie musisz zrobic w tym samym labo bo sa inne normy.

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2019, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masia - bardzo dziękuję !
    Staram się nie myśleć ale dziś mam jakiś taki dzień:-(
    Wczoraj było lepiej - super . Wczoraj też mnie nie było w domu , cały dzień praktycznie na działce wieczorem w gości i tak zleciało. Dziś od rana e domu jakaś chandra mnie dopadła:-(

Bete muszę zrobić tak czy siak czy to jutro czy środę czy w piątek tak mi lekarka napisała 2500 i mam się zjawic

Masia ja jestem osobą wierzaca lecz niepraktykujaca , za to mój mąż jest bardzo wierzący i jeszcze bardziej praktykujący- Wczoraj zwrócił mi właśnie uwagę, że zamiast iść do Bozi się pomodlić podziękować i poprosic to ja chodzę i panikuje aż mi się Głupio zrobiło:-(

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2019, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julka wrote:
    Uwielbiam cie za te testy😂😂.Badanie musisz zrobic w tym samym labo bo sa inne normy.

Nie nadaremno zamówiłam chyba 40 testów ciazowych .
    Mało tego mam zamiar kupić jeszcze apteczny- żeby pokazać dzidzi :-) ( jak urośnie:-P )

A wogole to już nie mam co oglądać na Youtube, na netflixie wytrzaskalam już większość filmów jeszcze zostały mi seriale :-P choć większość też już widziałam

• MałaMi_87 Koleżanka

Wysłany: 17 czerwca 2019, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jest sens robic prog przed wizytą u Gina w 18dc ? Teoretycznie 5dpo (o ile sie nie przesunie po cb)??

Starania od 12/2018r.

6cs ciąża biochemiczna (5t4d)

Przerwa od 12.2019 do 03.2020
    Skierowanie na laparoskopie podejrzenie -niepłodność pierwotna, niedrożne jajowody

Marzec 2020-Laparoskopia
    · uwolnienie zwrotów
    · jajowody poskręcane (naprawione)
    · udrożnienie jajowodów (oba jajowody udrożnione pod dużym ciśnieniem ale udało się)

Nasze wyniki: dobre
    Walczymy dalej 💪😍
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2019, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaMi_87 wrote:
    Dziewczyny jest sens robic prog przed wizytą u Gina w 18dc ? Teoretycznie 5dpo (o ile sie nie przesunie po cb)??

Zrobić możesz zawsze ale raczej wynik Ci nic nie powie.
    Musisz się liczyć z tym też że owulacja Ci się przesunie...

• babydust1 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2019, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anetka32 wrote:
    Masia - bardzo dziękuję !
    Staram się nie myśleć ale dziś mam jakiś taki dzień:-(
    Wczoraj było lepiej - super . Wczoraj też mnie nie było w domu , cały dzień praktycznie na działce wieczorem w gości i tak zleciało. Dziś od rana e domu jakaś chandra mnie dopadła:-(

Bete muszę zrobić tak czy siak czy to jutro czy środę czy w piątek tak mi lekarka napisała 2500 i mam się zjawic

Masia ja jestem osobą wierzaca lecz niepraktykujaca , za to mój mąż jest bardzo wierzący i jeszcze bardziej praktykujący- Wczoraj zwrócił mi właśnie uwagę, że zamiast iść do Bozi się pomodlić podziękować i poprosic to ja chodzę i panikuje aż mi się Głupio zrobiło:-(
    https://adonai.pl/modlitwy/?id=329
    polecam :) teraz i tak nic juz nie zrobisz a modlitwa uspokaja :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2019, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    babydust1 wrote:
    https://adonai.pl/modlitwy/?id=329
    polecam :) teraz i tak nic juz nie zrobisz a modlitwa uspokaja :)

No i przeleciałam wzrokiem cała treść, Jezu Ty się tym zajmij - to mi się rzuciło w oczy i się poplakalam

Będę się modlic dziękuję <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2019, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anetka jeśli tylko czujesz ze chcesz to idź i pomódl się na mszy! Ja praktykuje, wierze mocno i tak jak mówi Baby daje mi to duży spokój! Często jak już naprawdę czułam ze zaraz się rozpłacze ze strachu mówiłam „Jezu ufam Tobie”. I serio wystarczyło - bo ufam mocno ze Bóg chce dla mnie i mojego dzieciątka jak najlepiej. I tez w to wierz! 😘❤️

• Winter86 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2019, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witakcie😊

MalaMi witaj w naszym gronie😁🤗

Anetka kochana kobietki weź się nie nakrecaj nie rób żadnych testów a co do objawów to każda kobieta ma inne ba! Kobieta w każdych kolejnych ciążach ma inne lub podobne do poprzednich objawów... Wrzuć na luz! Jutro zrób bete i tyle😉

Ja po wizycie... Hmmmm
    Wygląda na chłopaka ale się nie ustawił tak jak powinien dzidek mały ale jak zpatrzylam w monitor to mi. Się wydaje że chlopczyk✊✊ 25 na polowkowym będę miała jasność
    Łożysko przodujace i to po prawej stronie i widmo cesarki nade mną... Powinien już szybowac ku górze a tu dupa😞 1 kg więcej ważę niż miesiąc temu a Pani położna powiedziała że wogole nie wyglądam jak na ciaze🙊🙈🙈🙈 miło slyszec😁😁😁

Co do pogody fajnie się zrobiło chłodniej i zesko no i słońca prawie nic😊

Pozdrawiam Was Wszystkie z osobna❤️🌺❤️🌺❤️🌺❤️🌺❤️🌺❤️

34Lata
    Matka Polka na pełym etacie :D
    starania od sierpnia2018
    Pazdziernik 2018 Poronienie 5tc
    Luty 2019 Pozytywny test ciążowy -oczekuje kolejnego szczescia :)
    Niedoczynnosc tarczycy Ethyrox112

💚💙💚💙💚💙💚💙💙💚💙💚💙💚💙💚

💙Pawełek 05.11.2019 💙
  • Winter86 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2019, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaaaa i jeszcze jedno od następnego tygodnia moja położna będzie mnie odwiedzac😊😁

Nera1986 lubi tę wiadomość

34Lata
    Matka Polka na pełym etacie :D
    starania od sierpnia2018
    Pazdziernik 2018 Poronienie 5tc
    Luty 2019 Pozytywny test ciążowy -oczekuje kolejnego szczescia :)
    Niedoczynnosc tarczycy Ethyrox112

💚💙💚💙💚💙💚💙💙💚💙💚💙💚💙💚

💙Pawełek 05.11.2019 💙
  • Nera1986 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2019, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania 89 wrote:
    Nera co tak ostatnio mało się udzielasz na forum:)?

A jakoś brak czasu i kryzys :) Do tego przerywam starania i nie wiem czy powrócę ale będę do Was zaglądać i mocno kibicować!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2019, 20:46

W oczekiwaniu na czwarty cud ...
    33lata
    2.05.2016r-poronienie

o1489x0hv91qnmu5.png
  • Nera1986 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2019, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Winter86 wrote:
    Aaaaaa i jeszcze jedno od następnego tygodnia moja położna będzie mnie odwiedzac😊😁
    O kurcze :D A wiesz czemu?

W oczekiwaniu na czwarty cud ...
    33lata
    2.05.2016r-poronienie

o1489x0hv91qnmu5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2019, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja też się wyciszam... Dzisiaj mam doła trochę po tym co usłyszałam od mojego.
    Myślę że on jednak nie dorósł do roli bycia ojcem.
    Tutaj będę starała się pisać co u nas https://ovufriend.pl/pamietnik/czekajac-na-cud,3642.html

Założyłam go żeby kiedyś zerknąć i wspomnieć jak to było... Mam nadzieję że takie czasy przyjdą.
    Jeżeli nie chcecie, po prostu nie będziecie wchodzić. Na urlopie mi głowa swiruje.
    Będę tu zaglądać mało, żeby się nie żalić aż za bardzo. Kibicuje każdej z Was tak samo mocno! <3 buziaki!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2019, 21:04

‹‹ 741 742 743 744 745 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ