X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Świeże staraczki 2019
Odpowiedz

Świeże staraczki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2019, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julka wrote:
    Rudy Racib.

Nieee Nieiwem nawet gdzie To jest:-)

Atyde nie możliwe:-P

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2019, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anetka32 wrote:
    Nieee Nieiwem nawet gdzie To jest:-)

Atyde nie możliwe:-P
    Jak mozesz nie wiedziec tu przyjezdzaja wszyscy z okolic nawet Zory Zabrze

• babydust1 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2019, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anetka32 wrote:
    No nie. Powiedzieli Beta wysoka i tyle . Masakra
    bo na tym etapie beta nie jest juz narzedziem diagnostycznym w samym sobie. jak cos widac na usg to to jest najwazniejsze :)
    kiedy bedziesz miala usg zeby do domu cie puscili , bo jak masz lezeci nic nie robic to mozna w domu to robic

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2019, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    babydust1 wrote:
    bo na tym etapie beta nie jest juz narzedziem diagnostycznym w samym sobie. jak cos widac na usg to to jest najwazniejsze :)
    kiedy bedziesz miala usg zeby do domu cie puscili , bo jak masz lezeci nic nie robic to mozna w domu to robic

Powiedzieli mi że jutro . Jak będzie ciąża żywa to do domu

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2019, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Atyde wrote:
    Anetka a skąd jesteś?? Bo ja mam podobnie do Katowic :) ja jestem z Kędzierzyn a

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2019, 17:44

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2019, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julka wrote:
    Jak mozesz nie wiedziec tu przyjezdzaja wszyscy z okolic nawet Zory Zabrze

Żory tak pośrednio . Zabrze Gliwice Knurów Ruda Śląska
    Może wiem Hahah a wydaje mi się ze
    Rudy to ja znam ale śląskie i te z Rybnika
    :-P
    Czekaj sprawdzę na mapie i Ci powiem czy wiem czy nie

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2019, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anetka32 wrote:
    Żory tak pośrednio . Zabrze Gliwice Knurów Ruda Śląska
    Może wiem Hahah a wydaje mi

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2019, 17:45

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2019, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julka wrote:
    Do Rybnika mam 15km

No to pewnie wiem
    :-)
    Ja właśnie bardziej te Okolice znam jak już gdzieś jadę to właśnie Rybnik Gliwice tak jak wymienilam Żory pośrednio bo tam często do Twinpigs. :-)
    Ale to tylko z Nawigacją
    Jak ja nawet w Gliwicach potrafię się zgubić hahaha
    A Januszkowice są chyba dość większy kawałek Ode mnie. Polecam Pławniowice:-) tam jest petarda ! :-)

Julka lubi tę wiadomość

• Atyde Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2019, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julka wrote:
    A znasz taka miejscowosc Januszkowice chyba jezdzilam tam nad jeziorko i fajna zjezdzalnia tam jest.Niedaleko ciebie.
    Tak!!!! Nawet mam tam babcie :) jaki ten świat mały

ANETKA rodzilam w Rudzie Śląskiej, niby najlepszy szpital, a była to masakra... Nigdy więcej, szpital jak po h*ju, tak bym to brzydko określiła :)

Julka lubi tę wiadomość

Nasza kochana córeczka Jagódka
    20.02.2018r. - 01.03.2018r.

27.06. 2018r. - ciąża pozamaciczna

Zostałam mamą!
    Oliwia 🥰 27.09.2019r.

Zosia 🥰 17.05.2021r.
  • Atyde Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2019, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anetka32 wrote:
    No to pewnie wiem
    :-)
    Ja właśnie bardziej te Okolice znam jak już gdzieś jadę to właśnie Rybnik Gliwice tak jak wymienilam Żory pośrednio bo tam często do Twinpigs. :-)
    Ale to tylko z Nawigacją
    Jak ja nawet w Gliwicach potrafię się zgubić hahaha
    A Januszkowice są chyba dość większy kawałek Ode mnie. Polecam Pławniowice:-) tam jest petarda ! :-)
    Uwielbiam Plawniowice :) ahhhh tam jest cudnie

Zostałam mamą!
    Oliwia 🥰 27.09.2019r.

Zosia 🥰 17.05.2021r.
  • Ania 89 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2019, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anetka to dziwny ten szpital. Że tego nie sprawdzą. Było serduszko potem nie było... No dziwna sytuacja. Plus że beta ostatnia spadła troszkę. Po prostu olewają temat

Inseminacja 1 marca
    Test pozytywny 12 marca🍀
    13.03 beta HCG-51🍀
    15.03 beta HCG-159🍀
    18.03 beta HCG-579🍀
    Pierwsze USG serduszkowe 1.04 🍀❤️
    1.04 jest ❤️🍀☺️
    13 kwietnia wizyta❤️🍀
    09 maja wizyta ❤️🍀
    16 maja prenatalne wizyta ❤️🍀
    preg.png
  • Atyde Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2019, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anetka a twoja lekarka nie mogła by jakoś ruszyć tych lekarzy??? Ona tam pracuje nie?? Niech weźmie i do nich zadzwoni

Zostałam mamą!
    Oliwia 🥰 27.09.2019r.

Zosia 🥰 17.05.2021r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2019, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Atyde ja mam pytanie do Ciebie! Czy w ciąży tez odczuwasz lub odczuwałaś takie jakby kłucia w macicy i przy szyjce? No dzisiaj od rana taka jazda. Nie wiem czy to normalne!

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2019, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Atyde wrote:
    Tak!!!! Nawet mam tam babcie :) jaki ten świat mały

ANETKA rodzilam w Rudzie Śląskiej, niby najlepszy szpital, a była to masakra... Nigdy więcej, szpital jak po h*ju, tak bym to brzydko określiła :)

W Rudzie też była moja siostra. Tyle że na patologi ciąży. I tam też w 8 smym tygodniu dostała udaru . Podawali heparyne maszyna A nikt nie sprawdzał krzepliwosci. Tak też znaleźli ja rano na podłodze- już po wszystkim . Do dziś ma niedoleczony niedowlad ręki i nogi

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2019, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania 89 wrote:
    Anetka to dziwny ten szpital. Że tego nie sprawdzą. Było serduszko potem nie było... No dziwna sytuacja. Plus że beta ostatnia spadła troszkę. Po prostu olewają temat

Tak ten szpital ma takie praktyki . Ostatnim razem jak mnie czyścili i źle to zrobili to sama prosiłam o tabletki na wywołanie i lekarz mi na to; tak to jest dobra myśl!

• Atyde Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2019, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masia wrote:
    Atyde ja mam pytanie do Ciebie! Czy w ciąży tez odczuwasz lub odczuwałaś takie jakby kłucia w macicy i przy szyjce? No dzisiaj od rana taka jazda. Nie wiem czy to normalne!
    Czułam, czułam i na szczęście minęły, bo były uciążliwe dosyć :) wydaje mi się że wszystko tam się rozciąga i dlatego tak jest

Masia lubi tę wiadomość

Zostałam mamą!
    Oliwia 🥰 27.09.2019r.

Zosia 🥰 17.05.2021r.
  • Atyde Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2019, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anetka32 wrote:
    W Rudzie też była moja siostra. Tyle że na patologi ciąży. I tam też w 8 smym tygodniu dostała udaru . Podawali heparyne maszyna A nikt nie sprawdzał krzepliwosci. Tak też znaleźli ja rano na podłodze- już po wszystkim . Do dziś ma niedoleczony niedowlad ręki i nogi
    Tam jest strasznie, rodzilam 29 h! Bo wg ich usg Jagoda miała 2800 a że mam wąska miednice to te 2800 już było na styk, po 29 h gdy tętno dziecka spadło, a ja zaczęłam tracić przytomność to zrobili cc, i co?? Jagoda miała 3200 nie miałam możliwości żeby ją urodzić naturalnie, niepotrzebnie córkę mi męczyli, rodzilam tam bo dziecko z wadą serca 3 stopień referencyjnosci a i tak dziecko wywieźli do Katowic, gdzie obiecywalu że dziecko będzie ze mną itp itd chodziłam do lekarki która brała 300 zł za wizytę i ona miała być przy mnie, (kardiolog dziecięcy) i nawet się nie pojawiła! Masakra, na patologii leżalam dwa tygodnie i miło tego też nie wspominam... Odradzam każdemu ten szpital!!!

Zostałam mamą!
    Oliwia 🥰 27.09.2019r.

Zosia 🥰 17.05.2021r.
  • babydust1 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2019, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masia wrote:
    normalne normalne :) ja mialam w kazdej ciazy :) najczesciej nic nie znacza ale powiedz o nich swojej gince

Masia lubi tę wiadomość

• babydust1 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2019, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Atyde wrote:
    Tam jest strasznie, rodzilam 29 h! Bo wg ich usg Jagoda miała 2800 a że mam wąska miednice to te 2800 już było na styk, po 29 h gdy tętno dziecka spadło, a ja zaczęłam tracić przytomność to zrobili cc, i co?? Jagoda miała 3200 nie miałam możliwości żeby ją urodzić naturalnie, niepotrzebnie córkę mi męczyli, rodzilam tam bo dziecko z wadą serca 3 stopień referencyjnosci a i tak dziecko wywieźli do Katowic, gdzie obiecywalu że dziecko będzie ze mną itp itd chodziłam do lekarki która brała 300 zł za wizytę i ona miała być przy mnie, (kardiolog dziecięcy) i nawet się nie pojawiła! Masakra, na patologii leżalam dwa tygodnie i miło tego też nie wspominam... Odradzam każdemu ten szpital!!!
    o jaaaa
    ja rodzilam 3 razy i owszem znieczulenia sie nigdy nie doprosilam ale serio opieka calkiem calkiem
    a zwlaszcza po porodzie cud miod :)
    a moj syn urodzil sie z waga 4100 wiec moglo byc roznie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2019, 18:29

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2019, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Atyde wrote:
    Anetka a twoja lekarka nie mogła by jakoś ruszyć tych lekarzy??? Ona tam pracuje nie?? Niech weźmie i do nich zadzwoni

Dziewczyny moja lekarka to mnie zjebala jednym słowem.
    Nie interesuje ja beta - powiedziała że mam wyluzować. Pisała że piękny pecherzyk że zarodek też, pisałam jej o kolejnym usg i mnie zjebala po co prosiłam o Usg miałam wyluzować to i tak mi nic nie da . A podgrzewanie dziecka taka wiazka ultra dźwiękowa nie wyjdzie mu na dobre. Pocisla mnie że ho ho
    Napisała też że nam się tym nie przejmować i po co wogole idę do ludzi którzy się na tym nie znają 😂😂😂.A lekarza który robił mi wczoraj dodatkowe usg mam zwyczajnie olac - to są jej słowa.
    Napisała że w piątek przed urlopem wpadnie i zrobi mi badania.
    Generalnie nie podoba jej się moja panika niepotrzebny stres co tylko i wyłącznie szkodzi dziecku. Dostałam taka reprymende ze dziś to już pełny luz - serio
    Ma rację, bo na pewne rzeczy wpływu nie mamy .
    Mówiła że przy takim pecherzu jak by się miało coś dziać to byłby czysty krwotok

‹‹ 763 764 765 766 767 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ