WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Świeże staraczki 2019
Odpowiedz

Świeże staraczki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2019, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anetka32 wrote:
    Dlatego ja zawsze brałam do przynajmniej 14dpo . Bo tego się obawiałam. Drastycznego spadku. Mało tego napisze to poraz kolejny mnie lekarka kazała brać luteine 3 tyg od owulacji ! Mówiła że wtedy jest pewność że ciąża się utrzyma bez nagłych spadków A jak ma @ przyjść wcześniej to i na luteine przyjdzie
    Ps. Standardowo odstaiwlam 14dpo A dwa dni późnej test pozytywny- prędkość aplikowania po tym luteiny równala się prędkości światła 😂😂😂

Hahaha no ja mam dzisiaj 13 dni po :D może u mnie ten 14 dzień po owulacji okaże się tak samo szczęśliwy jak Twój :D dzisiaj mija termin okresu, równie dobrze może jeszcze przyjść do wieczora, prawda? (🤨🤨🤣)

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2019, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jagodowamery wrote:
    Hahaha no ja mam dzisiaj 13 dni po :D może u mnie ten 14 dzień po owulacji okaże się tak samo szczęśliwy jak Twój :D dzisiaj mija termin okresu, równie dobrze może jeszcze przyjść do wieczora, prawda? (🤨🤨🤣)
    Mnie test wyszedł 16 dpo;-)
    14dpo nie było nic , 15 Nieiwem bo nie miałam testów- właściwie Nieiwem czy testowałam 14 dpo czy też już brak był sikaczy
    Może przyjść może i oby nie przyszła!!!
    W sumie tak patrzę na mój wykres i też mi się nic nie zgadza różnica 6 dni A serduszek nie było więc no ! Trzeba cierpliwie czekać 😁😁😁

• Klasia Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2019, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jagodowamery wrote:
    Może ale nie musi skoro wszystko tak ładnie rokuje

30.08 @
    02.09 pierwszy cykl z Miositogyn GT
    27.09 Beta-Hcg - 168, 30.09 Beta-Hcg - 636, 02.10 Beta-Hcg - 1297

24.05.2013💞 Lenka 3340g, 54cm, 10.15
    10.06.2020💞 Marcelinka 3830g, 57cm, 20.00

Marcelinka
    3i49tv73goznrwmu.png

Lencia
    w5wqgu1remz9ia57.png
  • Olaa..32 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2019, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagodowamery jutro czekamy na teścik 😁

27.02.2025 - 39+3tc 49 cm i 2900g 👶🏻🩷

05.2024 - 6tc 👼🏻💔

02.11.21 - 38+4tc 54cm i 3120g 👶🏻💙

07.2019 - 6tc 👼🏻💔

age.png

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2019, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aż się boję dziewczyny. Ostatni cykl też był taki obiecujący i bach.. A teraz zero plamienia i objawów na okres, więc nie wiem jak mam to odczuwać. Na Internecie znalazłam tylko info że luteina może wydłużyć fazę lutealną o 2-3 dni i jeszcze jedną informację- jakby okres miał przyjść to i na luteinie bym go dostała. Oglupieje.

• Olaa..32 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2019, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jagodowamery wrote:
    Aż się boję dziewczyny. Ostatni cykl też był taki obiecujący i bach.. A teraz zero plamienia i objawów na okres, więc nie wiem jak mam to odczuwać. Na Internecie znalazłam tylko info że luteina może wydłużyć fazę lutealną o 2-3 dni i jeszcze jedną informację- jakby okres miał przyjść to i na luteinie bym go dostała. Oglupieje.
    A masz cykle jak w zegarku czy miałaś już takie przesunięcia o kilka dni? 🤔

05.2024 - 6tc 👼🏻💔

07.2019 - 6tc 👼🏻💔

age.png

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2019, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anetka32 wrote:
    Mnie test wyszedł 16 dpo;-)
    14dpo nie było nic , 15 Nieiwem bo nie miałam testów- właściwie Nieiwem czy testowałam 14 dpo czy też już brak był sikaczy
    Może przyjść może i oby nie przyszła!!!
    W sumie tak patrzę na mój wykres i też mi się nic nie zgadza różnica 6 dni A serduszek nie było więc no ! Trzeba cierpliwie czekać 😁😁😁

U mnie pięć dni przed owu były ostatnie serduszka, później się pożarłam z moim i ten test owulacyjny wyszedł pozytywny a w głowie jego słowa że nie chce dziecka bo to była moja decyzja. Chociaż powiedział to około 2 miesięcy temu nadal to we mnie siedzi... może faktycznie nie chce. Później dodał że co ma być to będzie. Zrozum faceta 💁‍♀️

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2019, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olaa..32 wrote:
    A masz cykle jak w zegarku czy miałaś już takie przesunięcia o kilka dni? 🤔

Miałam przesunięcia, ale nie często. Ogólnie nie mam książkowych cykli, ale zawsze po testach owulacyjnych miałam okres tak jak powinien być. Kiedyś robiłam miesiąc w miesiąc te testy żeby sprawdzić czy była owulacja.
    Teraz ginekolog prosiła czekać do 10 dni na okres po odstawieniu luteiny. Jak tu czekać do 24.07, jeśli się potwierdziło owulacje?
    Jedyne co czuje to kłucie w macicy (?) Nie jestem pewna czy można to tak nazwać. Od czasu do czasu jajniki mnie drażnią (jakby się ktoś przez moment wwiercał w ich wnętrze) 🤣🤣 Ja jak coś powiem to bój się Panie Boże 💁‍♀️😆

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2019, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jagodowamery wrote:

Przecież pisałam to wyżej. I pisze to już od miesiąca chyba .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2019, 10:16

• Olaa..32 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2019, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jagodowamery wrote:
    Miałam przesunięcia, ale nie często. Ogólnie nie mam książkowych cykli, ale zawsze po testach owulacyjnych miałam okres tak jak powinien być. Kiedyś robiłam miesiąc w miesiąc te testy żeby sprawdzić czy była owulacja.
    Teraz ginekolog prosiła czekać do 10 dni na okres po odstawieniu luteiny. Jak tu czekać do 24.07, jeśli się potwierdziło owulacje?
    Jedyne co czuje to kłucie w macicy (?) Nie jestem pewna czy można to tak nazwać. Od czasu do czasu jajniki mnie drażnią (jakby się ktoś przez moment wwiercał w ich wnętrze) 🤣🤣 Ja jak coś powiem to bój się Panie Boże 💁‍♀️😆
    Właśnie czytałam, że luteina faktycznie może wydłużyć faze lutealną 🤔 Także czekaj spokojnie na rozwój sytuacji, ale teścik jutro możesz zrobić 😜

05.2024 - 6tc 👼🏻💔

07.2019 - 6tc 👼🏻💔

age.png

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2019, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anetka32 wrote:
    Przecież pisałam do wyżej. I pisze to już od miesiąca chyba .

Musiałam to przetrawić Anetko 🤣 A przecież sama tak nie raz miałam że pojawiło się plamienie, później ból brzucha i nie dotrwałam do ostatniej wieczornej dawki bo już krwawienie się zaczynało. Tylko się o tym nie pomyślało wcześniej. To nic że wtedy brałam luteinę pod język,one obie mają takie samo działanie - wywołać lub podtrzymywać :D tylko te krwawienia przed skończoną luteiną były dawno i nie często się tak zdarzało. Przeważnie dopiero po odstawieniu kilka dni musiałam czekać i wtedy była małpa.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2019, 10:19

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2019, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olaa..32 wrote:
    Właśnie czytałam, że luteina faktycznie może wydłużyć faze lutealną 🤔 Także czekaj spokojnie na rozwój sytuacji, ale teścik jutro możesz zrobić 😜

Tylko zastanawia mnie to czy jest możliwe wydłużenie fazy lutealnej przy potwierdzonej owulacji? Ja zaczęłam luteinę brać dopiero 5 dni po tej dacie. Raczej owulacji nie zatrzymałam. Może faktycznie się przesunie o te dwa dni, właśnie nie wiem czy robić ten test 😆

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2019, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jagodowamery wrote:
    Tylko zastanawia mnie to czy jest możliwe wydłużenie fazy lutealnej przy potwierdzonej owulacji? Ja zaczęłam luteinę brać dopiero 5 dni po tej dacie. Raczej owulacji nie zatrzymałam. Może faktycznie się przesunie o te dwa dni, właśnie nie wiem czy robić ten test 😆

Może się przesunąć jak najbardziej. Mimo wszystko zrobilabym test . Różnie bywa lepiej mieć pewność. Ja bym już ze 30 testów zrobiła.
    Tym bardziej że po odstawieniu próg powinien spadać A nie rosnąć.
    Jak dobrze kojarzę poprzednim razem też tak było. Mimo wszystko ja bym się nawet nie zastanawiala bo szanse są zawsze więc czemu ich nie łapać

• Ania 89 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagodowa to zrób dziś test zamiast rozmyślać:) Szansee małe ale nie niemożliwe. Ty masz różne sytuacje z tym okresem to według mnie lepiej wiedzieć:) a u mnie @ wypadnie na wyjeździe wiec cudownie

Inseminacja 1 marca
    Test pozytywny 12 marca🍀
    13.03 beta HCG-51🍀
    15.03 beta HCG-159🍀
    18.03 beta HCG-579🍀
    Pierwsze USG serduszkowe 1.04 🍀❤️
    1.04 jest ❤️🍀☺️
    13 kwietnia wizyta❤️🍀
    09 maja wizyta ❤️🍀
    16 maja prenatalne wizyta ❤️🍀
    preg.png
  • Olaa..32 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jagodowamery wrote:
    Chyba może, bo czytałam, że kobieta po owulacji miała faze lutealną 10 dni i brała luteinę na wydłużenie, więc to chyba nie ma reguły czy owulacja była czy nie 🤔

05.2024 - 6tc 👼🏻💔

07.2019 - 6tc 👼🏻💔

age.png

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2019, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anetka32 wrote:
    Może się przesunąć jak najbardziej. Mimo wszystko zrobilabym test . Różnie bywa lepiej mieć pewność. Ja bym już ze 30 testów zrobiła.
    Tym bardziej że po odstawieniu próg powinien spadać A nie rosnąć.
    Jak dobrze kojarzę poprzednim razem też tak było. Mimo wszystko ja bym się nawet nie zastanawiala bo szanse są zawsze więc czemu ich nie łapać

Poprzednim razem w 11 dniu po owulacji temperatura spadła bardzo dużo, w 12 dniu po trochę wzrosła żeby już następnego dnia znowu spaść, więc wtedy już był okres.
    Trochę poczytałam o luteinie, więc to na pewno ona mi wydłużyła fazę lutealną. Będę musiała poczekać do daty, o której wspomniała moja Pani doktor.

Anetko robiłam dwa testy, w 10dni i 11 dni po. Oba wyszły wtedy negatywne. Jeden popołudniu a drugi rano ale nie z porannego moczu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2019, 10:39

• Ania 89 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2019, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mój to totalnie nie rozpoznaje kiedy mam dni płodne, ale nie zmienia to faktu że jak nie będzie chciał dziecka to nie będziemy się starać :( więc może był to mój ostatni cykl ze staraniami.

Inseminacja 1 marca
    Test pozytywny 12 marca🍀
    13.03 beta HCG-51🍀
    15.03 beta HCG-159🍀
    18.03 beta HCG-579🍀
    Pierwsze USG serduszkowe 1.04 🍀❤️
    1.04 jest ❤️🍀☺️
    13 kwietnia wizyta❤️🍀
    09 maja wizyta ❤️🍀
    16 maja prenatalne wizyta ❤️🍀
    preg.png
  • Olaa..32 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2019, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jagodowamery wrote:
    Poprzednim razem w 11 dniu po owulacji temperatura spadła bardzo dużo, w 12 dniu po trochę wzrosła żeby już następnego dnia znowu spaść, więc wtedy już był okres.
    Trochę poczytałam o luteinie, więc to na pewno ona mi wydłużyła fazę lutealną. Będę musiała poczekać do daty, o której wspomniała moja Pani doktor.

Anetko robiłam dwa testy, w 10dni i 11 dni po. Oba wyszły wtedy negatywne ale nie były z porannego moczu. Jeden popołudniu a drugi rano ale nie z porannego moczu.
    To jutro zrób, ale z porannego moczu, bo skoro jesteś pewna, że owulacja była tego 3 to 14 dpo powinno coś wyjść 🤔

05.2024 - 6tc 👼🏻💔

07.2019 - 6tc 👼🏻💔

age.png

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2019, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jagodowamery wrote:

Anetko robiłam dwa testy, w 10dni i 11 dni po. Oba wyszły wtedy negatywne ale nie były z porannego moczu. Jeden popołudniu a drugi wieczorem.

Uparta jesteś.
    Nie namawiam Cię żebyś robiła tysiąc testów jak ja . Jedynie żebyś miała pewność że czegoś nie przegapilas. A jest to możliwe.
    10 I 11 dpo miały prawo nie wyjść.
    Ja posłuchałam Nery, zrobiłam 4 dni po spadku temperatury co wskazywało na pozne zagniezdzenie i dopiero wtedy pojawiła się kreska . Zrobisz jak uważasz ja z tych co testy nie wychodzą szybko . Być może Ty też tak masz .ale przez te szybkie odstawianie nigdy się nie dowiesz . Nie będziesz czekać 10 dni mówię Ci to już dziś. Jak nie jesteś w ciąży to maks 3 dni i będzie @ . Jeśli w niej jesteś to lepiej dla Ciebie żebyś kontynuowala luteine.
    2 lata temu również bardzo późno wyszedł mi test bo tydzień po spodziewanej miesiączce, nim zdążyłam załapać że to ciąża . Też czekałam aż przyjdzie po odstawieniu ;-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2019, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olaa..32 wrote:
    To jutro zrób, ale z porannego moczu, bo skoro jesteś pewna, że owulacja była tego 3 to 14 dpo powinno coś wyjść 🤔

Powinno ale nie musi;-)
    Wszystko zależy od tego kiedy było zagniezdzenie
    U Ciebie też obstawiam pozne :-P
    Jak się czujesz ?

‹‹ 816 817 818 819 820 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ