Świeże staraczki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyMargo108 wrote:To czekamy razem . Ja byłam przekonana, że to plamienie to początek okresu. Odstawiłam nawet już acard, na szczęście tylko na jeden dzień. Dziś po plamieniu ani śladu. Już nawet się ucieszyłam, że w końcu przyszedł. Zaczniemy nowy cykl i starania.
Widzę, że masz podejrzenie PCOS. U mnie lekarz stwierdził jajnika z cechami policystycznymi.
Stąd takie nieregularne cykle, które po porodzie się ustabilizowały, aż do obecnego cyklu. Niestety nie mogę stosować żadnej terapii hormonalnej.
Ps. Twój nick jest mi szczególnie bliski, bo na pierwsze imię mam Jagoda. I mam siostrę Marię
Mnie ominęły plamienia w tym cyklu. Chociaż ostatnio się pojawiły, ale to było trochę czasu po odstawieniu luteiny i nie badalam testami czy wystąpiła owulacja. Luteinę też brałam inaczej w cyklu. A tym razem wyszło że 03.07 była owulacja. A że moja faza lutealna trwa dni 12, to trochę dziwne że nic nie zapowiada okresu. Bo dzisiaj wypada 12 dzień po owulacji. Jeszcze myślę że mimo owulacji potwierdzonej testami i objawami, to jednak cykl się może przesunąć przez luteinę, odstawioną wczoraj... Chociaż to było by coś nie tak po owulacji mieć znacznie później miesiączkę niż faza lutealna. Widocznie testy się myliły jeśli tak będzie.
Czekam na jutro jak na zbawienie. -
nick nieaktualny
-
Nera1986 wrote:MisiaMonisia jak się czujesz kochana?
Nie ukrywam bardzo się stresuje zbliżającym się zabiegiemboje się narkozy
Ale wiem ze musze pozbyć się tego dziada (polipa) żeby móc wznowic starankai mam nadzieje ze będą owocne.
Dzwoniłam dziś do szpitala.....mówiłam ze zabieg wypadnie w 15dc, powiedzieli ze nie ma żadnych przeciwskazań. Także uff bo tym też się stresowałam, że akurat w sama owulacje.
Nercia a Ty widzę ładnie się trzymasz z niepaleniem 😀 Brawo 👏Nikoś urodzony 22.03.2015r. 👣
Nasze Aniołki:
👼 - 21.02.2014r. (10tc),
👼 - 7.06.2020r. (CB).
Moja Kochana Mamusia (*) - 8.02.2020r. 🖤
Mój Kochany Dziadziuś (*) - 7.06.2020r. 🖤
Moja Kochana Molly 🐕
- 17.03.2021r. 🖤
💊 Euthyrox N100
Starania od : luty 2019 r. -
nick nieaktualnyMargo108 wrote:Ja zwykle nie mam plamień przed. Stąd moje zaniepokojenie. Dwa cykle przed tym się pojawiły, ale trwały tylko jeden dzień. Winowajcą była torbiel.
Zobaczymy, co przyniesie jutro. Coś czuję, że będę miała problem z zaśnięciem.
U mnie to norma ostatnio. Albo się budzę w nocy po kilka razy tak bez przyczyny, albo nie śpię do późna. Dzisiaj na przykład się budziłam co godzinę bo złapałam mega przeziębienie. Zatoki mnie bolą i katar mam cały czas, non stop leci z nosaMiałam na 5.00 do pracy, po pracy zrobiłam obiad i późnym popołudniem się przespałam. Także może zasnę dzisiaj spokojnie ✊
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMargo108 wrote:Mój partner ma nagminnie problemy z zatokami.
Zanim pójdzie do lekarza to kuruję go inhalacjami z olejkami eterycznymi.
Właśnie nie mogę. Jestem po zabiegu wypalania naczynek krwionośnych przegrody nosowej od 4 lat, niestety ostatnio pojawiły się krwotoki, więc nie jest wskazane. -
nick nieaktualny
-
Hey miałam dziś lecieć na badania Prolaktyny ale nie mogę siła wyższa ode mnie o 21cm (mój chłop) ale sądząc po dzisiejszej tempce to chyba się unormowało. Na jednym poziomie się utrzymuje
-
nick nieaktualnyKlasia wrote:Hey miałam dziś lecieć na badania Prolaktyny ale nie mogę siła wyższa ode mnie o 21cm (mój chłop) ale sądząc po dzisiejszej tempce to chyba się unormowało. Na jednym poziomie się utrzymuje
Do badania prolaktyny należy też się odpowiednio przygotować.
Zniwelowac stres do praktycznie zera ( w miarę możliwości)
Zero masażu piersi , nawet dzień przed
Zero seksu i podobnie dzień przed też nie
I też nie należy robić to na szybko bo wtedy wynik będzie zawyzony
Jeśli spieszysz się na badanie to lepiej odczekać w laboratorium z 10 minut żeby ochłonąć
Także -
Anetka32 wrote:Do badania prolaktyny należy też się odpowiednio przygotować.
Zniwelowac stres do praktycznie zera ( w miarę możliwości)
Zero masażu piersi , nawet dzień przed
Zero seksu i podobnie dzień przed też nie
I też nie należy robić to na szybko bo wtedy wynik będzie zawyzony
Jeśli spieszysz się na badanie to lepiej odczekać w laboratorium z 10 minut żeby ochłonąć
Także -
nick nieaktualny
-
Czekamy dalej wg apki Ovu jutro zaczynają się dni płodne aż do niedzieli ale mój śluz i pochwa dziś się zmieniła tzn śluz bardziej wodnisty i przejrzysty a pochwa dość wysoko, lekko otwarta a z twardością mam mały problem bo ciężko mi określić jak jest ale jest tak pośrednio bo nie jest już taka twarda jak po @
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAnetka32 wrote:Testuj testuj żeby wrazie czego wziąść szybko luteine - wiesz jakie mam zdanie na ten temat:-)
Tak wiem i zaczęłam myśleć tak samo. Lekarka kiedyś mi mówiła że jeśli się okaże ciąża, to będę musiała brać luteinę na podtrzymanie bo niestety czasem drastycznie spada mi progesteron a nigdy nie ma pewności czy w ciąży by się sam utrzymał na wysokim poziomie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2019, 09:16
-
nick nieaktualnyjagodowamery wrote:Tak wiem i zaczęłam myśleć tak samo. Lekarka kiedyś mi mówiła że jeśli się okaże ciąża, to będę musiała brać luteinę na podtrzymanie bo niestety czasem drastycznie spada mi progesteron a nigdy nie ma pewności czy w ciąży by się sam utrzymał na wysokim poziomie.
Dlatego ja zawsze brałam do przynajmniej 14dpo . Bo tego się obawiałam. Drastycznego spadku. Mało tego napisze to poraz kolejny mnie lekarka kazała brać luteine 3 tyg od owulacji ! Mówiła że wtedy jest pewność że ciąża się utrzyma bez nagłych spadków A jak ma @ przyjść wcześniej to i na luteine przyjdzie
Ps. Standardowo odstaiwlam 14dpo A dwa dni późnej test pozytywny- prędkość aplikowania po tym luteiny równala się prędkości światła 😂😂😂Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2019, 09:23