Świeże staraczki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAnetka32 wrote:Jagodowa , skoro jest za niski wtedy kiedy trzeba , to dostajesz to na podtrzymanie ewentualnej ciąży. A nie na wywołanie okresu.
👍
I tak zrobisz jak uważasz:-)
I już i koniec kropka 😁
Anetka już sama nie wiem szczerze na co to biorę.. -
nick nieaktualnyjagodowamery wrote:Anetka już sama nie wiem szczerze na co to biorę..
Jagodowa weź się w garść. Bo widzę że się poddajesz. Bierzesz to na to ażeby w razie ciąży jej nie stracic co się dzieje przy niskim progesteronie . Pamiętaj że progesteron 10 świadczy o owulacji ale taka wartość już jest za niska żeby utrzymać ciążę- dlatego masz luteine . Jako że jest to naturalny progesteron może zawyzac temperaturę, u Ciebie jak widać nawet po odstawieniu jest ona wysoka dlatego ja na Twoim miejscu starając się o dziecko bardziej bym to kontrolowala bo gwałtowny spadek przy suplementacji luteina może być niebezpieczny .
Niechce źle, ale ja też tak brałam biorę luteine cały czas praktycznie odkąd się staram . I dopiero po czasie doszłam do tego że lepiej sobie wydłużyć cykl niż stracic coś czego się pragnie .
Tak oto z cykli 26 dni zrobiły się 33 i wcale nie żałuję , bo pewnie do dziś nie byłabym w ciazy.
Moja lekarka zawsze mówiła test w dniu spodziewanej miesiaczki i potem odstawiac- ba potem mówiła 3 tygodnie od owulacji! I potem test i odstawiac dodała że jak @ ma prrzyjsc to przyjdzie ( zaszlam w ten sposób 2 razy w ciążę)
Poprzedni lekarz od 16 dnia cyklu 10 dni test i potem odstawić ( nigdy mi się nie udało)
A Ty zrobisz jak uważasz. Najważniejsze! Nie poddawaj się, więcej wiary !
Niestety biorąc luteine poczytaj większość dziewczyn chcąc nie chcąc testuje!
Ostatnio często kicham , więc apsik ! Wirusy !!! -
nick nieaktualnyAnetka32 wrote:Jagodowa weź się w garść. Bo widzę że się poddajesz. Bierzesz to na to ażeby w razie ciąży jej nie stracic co się dzieje przy niskim progesteronie . Pamiętaj że progesteron 10 świadczy o owulacji ale taka wartość już jest za niska żeby utrzymać ciążę- dlatego masz luteine . Jako że jest to naturalny progesteron może zawyzac temperaturę, u Ciebie jak widać nawet po odstawieniu jest ona wysoka dlatego ja na Twoim miejscu starając się o dziecko bardziej bym to kontrolowala bo gwałtowny spadek przy suplementacji luteina może być niebezpieczny .
Niechce źle, ale ja też tak brałam biorę luteine cały czas praktycznie odkąd się staram . I dopiero po czasie doszłam do tego że lepiej sobie wydłużyć cykl niż stracic coś czego się pragnie .
Tak oto z cykli 26 dni zrobiły się 33 i wcale nie żałuję , bo pewnie do dziś nie byłabym w ciazy.
Moja lekarka zawsze mówiła test w dniu spodziewanej miesiaczki i potem odstawiac- ba potem mówiła 3 tygodnie od owulacji! I potem test i odstawiac dodała że jak @ ma prrzyjsc to przyjdzie ( zaszlam w ten sposób 2 razy w ciążę)
Poprzedni lekarz od 16 dnia cyklu 10 dni test i potem odstawić ( nigdy mi się nie udało)
A Ty zrobisz jak uważasz. Najważniejsze! Nie poddawaj się, więcej wiary !
Niestety biorąc luteine poczytaj większość dziewczyn chcąc nie chcąc testuje!
Ostatnio często kicham , więc apsik ! Wirusy !!!
Wirusa to ja załapałam. Zwolnienie do 20.07 na razie. Jakby nie przeszło to w poniedziałek do kontroli. -
Jagodowa Anetka ma racje, gdyby coś było na rzeczy to dzisiejszy test by pokazał nawet jeśli to nie byłby pierwszy mocz, u mnie beta jak spadała i wynosiła trochę ponad 40 to zrobiłam test po południu (nie wiem po co, chyba żeby ostatni raz ujrzeć dwie kreski 😏) i wyszły dwie kreski, fakt faktem ta druga była jaśniuteńka, ale widoczna gołym okiem, bym Ci pokazała, ale zostawiłam u partnera w domu, także kochana nie bój się testować, wstrzymaj siuśki na 2 godziny i testuj 😘
-
Jagodowa, też czekam na Twój test. Głowa do góry
oby te wpisy już za kilka tygodni były tylko wspomnieniem :*
Cytrynka, za wcześnie na pęcherzyk. Masz ciążę jakoś tydzień młodszą od mojej. Ja pęcherzyk widziałam w sobotę - 5t2d.
Teraz czekam na serducho w 7t.
Teraz potrzeba tylko cierpliwości choć wiem że łatwo nie jest.
A robiłaś betę? -
talku wrote:Jagodowa, też czekam na Twój test. Głowa do góry
oby te wpisy już za kilka tygodni były tylko wspomnieniem :*
Cytrynka, za wcześnie na pęcherzyk. Masz ciążę jakoś tydzień młodszą od mojej. Ja pęcherzyk widziałam w sobotę - 5t2d.
Teraz czekam na serducho w 7t.
Teraz potrzeba tylko cierpliwości choć wiem że łatwo nie jest.
A robiłaś betę?
Pamiętam, że przy pierwszej ciąży serduszko było słychać właśnie w 7 tc.Wiek 26 lat
14.06.2015 - Leo ❤️👦🏼
Pierworodny, nasza duma 😊
26.03.2018 - usunięcie endometroizy z blizny po CC
05.2019 - ciąża biochemiczna
03.01.2020 - Nikoś [*] 28 tc
Czuwaj nad nami Maleńki 👼❤
22.06.2023 - Felicja 👶🏻 ❤️ 38 tc (cesarskie cięcie) Tęczowy skarb, nasz roześmiany promyczek 🥰🌈 -
Cytrynka648 wrote:Dzisiaj o 15.00 będę miała wyniki. Zobaczymy jak to wygląda. Nawet nie wiecie jak mnie pocieszaja wasze słowa. :*
Pamiętam, że przy pierwszej ciąży serduszko było słychać właśnie w 7 tc.
Każda na coś czeka
Dzisiaj czekamy na Twój betę.
Dawaj znać.
Ja też się wszytskim denerwuje ale staram się być dobrej myśli i nie dać się zwariować. -
nick nieaktualnyOlaa..32 wrote:Jagodowa Anetka ma racje, gdyby coś było na rzeczy to dzisiejszy test by pokazał nawet jeśli to nie byłby pierwszy mocz, u mnie beta jak spadała i wynosiła trochę ponad 40 to zrobiłam test po południu (nie wiem po co, chyba żeby ostatni raz ujrzeć dwie kreski 😏) i wyszły dwie kreski, fakt faktem ta druga była jaśniuteńka, ale widoczna gołym okiem, bym Ci pokazała, ale zostawiłam u partnera w domu, także kochana nie bój się testować, wstrzymaj siuśki na 2 godziny i testuj 😘
Przestawilam wykres na chwilę żeby sam wyznaczył moment owulacji i zmieniło mi że dzisiaj jestem nie 14 dni po, tylko 4 dni, więc dziwnie. Nie pozostaje mi nic innego jak czekać tydzień czasu...
-
jagodowamery wrote:Cytrynko, ja to widzę w inny sposób. OKRES przyjdzie, kiedy? Niewiadomo! Ale kiedyś na pewno 🤔😂
Zdrówka Kochana 😘Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2019, 12:12
Nikoś urodzony 22.03.2015r. 👣
Nasze Aniołki:
👼 - 21.02.2014r. (10tc),
👼 - 7.06.2020r. (CB).
Moja Kochana Mamusia (*) - 8.02.2020r. 🖤
Mój Kochany Dziadziuś (*) - 7.06.2020r. 🖤
Moja Kochana Molly 🐕
- 17.03.2021r. 🖤
💊 Euthyrox N100
Starania od : luty 2019 r. -
nick nieaktualny
-
Zastanawia mnie cały czas to badanie co miałam teraz u ginekologa. Lekarz pobrał mi śluz i odrazu dawał na szkiełko i obserwował przez mikroskop.
Czy która z was miała takie badanie odrazu w gabinecie? Bo ja pierwszy raz się z tym spotkałam żeby lekarz odrazu badał śluz I oceniał w nim plemniki i jakoś śluzu 🤔20.04.2019r.aniołek (*)
24.07.2019r. Test pozytywny
20.08.2019r. ❤️Bije,
27.08.2019r. Wszystko ok,
Rosnij I Zostan z nami kruszynko 😘
1.02.2023r.test pozytywny
3.03.2023r.aniołek(*)(zabieg łyżeczkowania )
13.04.2023r beta hcg 58,5
15.04.2023r.beta hcg 189,10
17.04.2023r.beta hcg 505,80
22.04.2023r.beta hcg 5609,70
Progesteron 9,28
25.04.2023r.pęcherzyk 9mm 5t4d(luteina )
04.04.2023r.Jest ❤️7t3dMały krwiaczek 0.5cm😞
On34lat
Ona34lat -
Ja odliczam czas do wizyty ✊🏻 9 dni zostało.
Macie jakieś patenty na ładne endometrium?
Biorę jedynie magnez z witamina B6
Zawsze miałam problemy z endozawsze liche 🙄
👼🏻6tc 👼🏻9tc
28.05.2020⏸🍀
18.01.2021
💙Adaś 10:58, 50cm 2660g
💙Staś 11:00, 47cm 2330g
Spełniłam swoje największe marzenie. Zostałam mamą ♥️ -
nick nieaktualnyizka2503 wrote:Zastanawia mnie cały czas to badanie co miałam teraz u ginekologa. Lekarz pobrał mi śluz i odrazu dawał na szkiełko i obserwował przez mikroskop.
Czy która z was miała takie badanie odrazu w gabinecie? Bo ja pierwszy raz się z tym spotkałam żeby lekarz odrazu badał śluz I oceniał w nim plemniki i jakoś śluzu 🤔
To nie jest ocena plemników. Tylko badanie PH pochwy, a odczyn który się zabarwia świadczy czy masz infekcje. Ja zawsze przed wizytą się wstrzymuje od serduszek, bo podczas badania ginekolog wie kiedy doszło do zbliżenia. W Twoim przypadku lekarz po konsystencji śluzu wiedział że współżycie byłoWiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2019, 13:30
-
jagodowamery wrote:To nie jest ocena plemników. Tylko badanie PH pochwy, a odczyn który się zabarwia świadczy czy masz infekcje. Ja zawsze przed wizytą się wstrzymuje od serduszek, bo podczas badania ginekolog wie kiedy doszło do zbliżenia. W Twoim przypadki lekarz po konsystencji śluzu wiedział że współżycie było
Aha no tak mówił też że nie ma infekcji żadnej.
Ja przed wizytą wspolczylam w niedziele rano a wizytę miałam w pon, nie mogłam się powstrzymać bez ❤️bo akurat w niedziele mialam owul.
20.04.2019r.aniołek (*)
24.07.2019r. Test pozytywny
20.08.2019r. ❤️Bije,
27.08.2019r. Wszystko ok,
Rosnij I Zostan z nami kruszynko 😘
1.02.2023r.test pozytywny
3.03.2023r.aniołek(*)(zabieg łyżeczkowania )
13.04.2023r beta hcg 58,5
15.04.2023r.beta hcg 189,10
17.04.2023r.beta hcg 505,80
22.04.2023r.beta hcg 5609,70
Progesteron 9,28
25.04.2023r.pęcherzyk 9mm 5t4d(luteina )
04.04.2023r.Jest ❤️7t3dMały krwiaczek 0.5cm😞
On34lat
Ona34lat -
nick nieaktualnyDziękuję Wam dziewczynki za reakcję "dużo zdrówka". Jesteście kochane 😘🥰 dzwoniłam do siebie do pracy, powiedziałam że nie przyjdę bo mam zwolnienie do 20. to usłyszałam "dobrze". Dodałam,że w poniedziałek mam wizytę kontrolną jakby się nie polepszyło to kierowniczka sklepu powiedziała "dobrze, to..narazie" z tonem tak bezczelnym, że aż mi się głupio zrobiło że w ogóle zadzwoniłam do francy.
-
jagodowamery wrote:Haha w grudniu popołudniu 🤔😅😅
Dziś całą noc nie spałam 😴 Od wczoraj walczymy z myszami w domu 😨 masakra. Niby się nie boję ale czuję jakieś obrzydzenie. Na samą myśl o tym ze po wszystkim mogą chodzić jest mi niedobrze.
Ale nie uwierzycie skąd te myszy wychodzą!
Z komina! Do komina mam podłączony okap i z okapu wczoraj góra wychylila się mysz. Mąż zastawił łapkę o godzinie 20:00 (postawił ją na okapie i o 22:30 złapała się mysz. Fuj.
Kazałam mu zastawic ponownie na noc. Rano mąż jechał do pracy to nic nie było. A ja wstałam z młodym przed 10:00, wchodzę do kuchni i co widzę? Moje tabletki na tarczyce leżące na podłodze. Wchodzę głębiej do kuchni, patrzę a koło chlebaka leży łapka a obok niej mysz i patrzy na mnie 😨
Zamknęlismy sie w pokoju i zadzwoniłam po męża 😂 urwał się w pracy i przyjechał (10 km) żeby sprzątnać mysz 😂
Teraz obiad ugotowalam u mamy bo u siebie bałam się ze wpadnie mi jakaś do garnka😂Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2019, 13:41
Nikoś urodzony 22.03.2015r. 👣
Nasze Aniołki:
👼 - 21.02.2014r. (10tc),
👼 - 7.06.2020r. (CB).
Moja Kochana Molly 🐕
- 17.03.2021r. 🖤
💊 Euthyrox N100
jagodowamery wrote:Dziękuję Wam dziewczynki za reakcję "dużo zdrówka". Jesteście kochane 😘🥰 dzwoniłam do siebie do pracy, powiedziałam że nie przyjdę bo mam zwolnienie do 20. to usłyszałam "dobrze". Dodałam,że w poniedziałek mam wizytę kontrolną jakby się nie polepszyło to kierowniczka sklepu powiedziała "dobrze, to..narazie" z tonem tak bezczelnym, że aż mi się głupio zrobiło że w ogóle zadzwoniłam do francy.Nikoś urodzony 22.03.2015r. 👣
Nasze Aniołki:
👼 - 21.02.2014r. (10tc),
👼 - 7.06.2020r. (CB).
Moja Kochana Molly 🐕
- 17.03.2021r. 🖤
💊 Euthyrox N100
jagodowamery wrote:Przestawilam wykres na chwilę żeby sam wyznaczył moment owulacji i zmieniło mi że dzisiaj jestem nie 14 dni po, tylko 4 dni
, więc dziwnie. Nie pozostaje mi nic innego jak czekać tydzień czasu...
-
izka2503 wrote:Aha no tak mówił też że nie ma infekcji żadnej.
Ja przed wizytą wspolczylam w niedziele rano a wizytę miałam w pon, nie mogłam się powstrzymać bez ❤️bo akurat w niedziele mialam owul.